Oni ti ga puse Safete, Safete ....
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
tcz
#9826 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
jos malo pa ce Safet ispast kriv sto se igrac povrijedi.
-
mikogoago
#9827 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ljudi sto ne kazete onako kako je.Sportista koji je u top formi se ne povrjedjuje.Nas problem je sto svi nasi reprezentativci koji nastupaju nisu skoro nikada u top formi.Tu dolazi do izrazaja nas balkanski mentalitet : lako cemo.Svako ko se bavio sportom na bilo koji nacin,a vecina vas na forumu jeste zna da ako si vrhunski pripremljen i mogucnost ozljede je jako mala.Ovo 100% odgovorno tvrdim.Npr.Djeko iz ere Magatha i DJeko sada.Prije mu niko nije mogao nista ni okrznuti ga,a bio je fizicki slabiji nego sada.Sada malte ne po premijer shipu metu ga kako hoce.Djekin ,Misimovicev ,Pjanicev i ostalih je problem fizicke pripremljenosti i kondicije.Dalje ako i dodju do toga onda im je problem odrzavati je.Svakako se ne odrzava jednodnevnim izletima u Budvu.Oni ovakvi kakvi jesu mogu pobjedjivati slabije reprezentacije i da se taj nedostatak ne vidi,cim naidju na iole spremniju i bolju ekipu rasipaju se.Primjer Rumunija,Francuska,NJemacka,Svedska,Meksiko.Sve te ekipe su bile bolje pripremljene fizicki od njih i rezultat se vidio.Nije dovoljan samo talenat u danasnjem fudbalu i oni (igraci )su jedini odgovorni za tu formu.Zato je degutativno stalno pljuvati po selektoru(ma koji bio)jer nije on taj koji ih moze fizicki pripremati za njihove zahtjevne obaveze.
Neko ce reci da je on ta koji ih bira.Opet se svodi na isto.Jer je to nas balkanski sindrom imrovizacija i talenat,mojne mi teskog rada i treninga.Koga bi god pozvao isti problem.To kada se rjesi onda cemo i mi poletiti ka vrhu.
Neko ce reci da je on ta koji ih bira.Opet se svodi na isto.Jer je to nas balkanski sindrom imrovizacija i talenat,mojne mi teskog rada i treninga.Koga bi god pozvao isti problem.To kada se rjesi onda cemo i mi poletiti ka vrhu.
-
palermo
#9828 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne zajebaji.Corola wrote:Jezonja ti si bas cinican i to ne malo.Drugo mjesto sa najboljim strelcem BL i drugo mjesto sa igram svake prestupne a zabijam jos rijedze.Drugo mjesto sa rekorderom asistencija u BL ikada i drugo mjesto sa protjeranim igracem zbog zvake ili trljanja muda.jeza u ledja wrote:I meni je mnogo drazi nego Ciro, ali tek cemo vidjet da li je i dobar selektor kao Ciro.
Bez drugog mjesta nek se ne vraca.![]()
Ima jos toga ali i ovo je sasvim dovoljno da se uoci mala razlika.
Jedno je podrška selektoru i strpljenje koje svi moramo pokazati, u nadi da će nam se to na najbolji način vratiti.
Nešto sasvim drugo je ići u krajnost pa braniti ono što se objektivno ne može braniti. Sve ispod drugog mjesta je neuspjeh, pa koliko god večali
Al ja još vjerujem u to drugo mjesto. I onda u baražu razvaliti protivnika
- no_mani=no_fjučr
#9829 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
.. i trebas vjeovati, odigrati u Belarus na "kvarnjaka", motivirano, svim sredstvima i to je nula...a nula je prolaz ...
-
Baudelaire
#9830 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I ja smatram da je bespotrebno ovoliko pljuvati po Sušiću, ali ova grupa je lakša od Ćirine, uozbiljite se malo. I to puno lakša.
- Ridjobrki
#9831 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma bespotrebno je ovoliko pljuvati po selektoru, treba biti realan i shvatiti kako se stvari kreću. Što kaže narod "čim imam tim klimam", olitiga dobra lova dobar selektor, lafo lova lafo selektor. Nema mu neg' biti pljuvan, Hiddink da dođe bio bi i on. Svaki selektor svake reprezentacije ima popularnost izraženu sinusoidom - il' međ' zvijezde il' je livada, ovisno kako repka igra...Baudelaire wrote:I ja smatram da je bespotrebno ovoliko pljuvati po Sušiću, ali ova grupa je lakša od Ćirine, uozbiljite se malo. I to puno lakša.
- fanatic11
#9832 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa safet bar teži na pas igri, od noge do noge a ne ko čiro, kod njega je sva taktika bila spahić i hasagić duge lopte na džeku i ibiševića i džeku i traženje faula na rubu kaznenog, kod čire smo svaku drugu utakmicu igrali na preskok igru a čim smo malo igrali od noge do noge odma smo rasturili protivnika, kao recimo belgiju, sušić samo treba malo vremena i siguran sam da če rezultati doč. 
- Obuca9
#9833 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dobro si to rekao "Čim imam, tim klimam". Ako imaš dobre igrače, lako je imati i dobar rezultat. Ako imaš deset prosječnih (ili ispodprosječnih) igrača u evropsakim okvirima i jednog igrača vrhunskih kvaliteta, onda se moraš i zadovoljiti rezultatima malo iznad prosjeka. Drugim riječima, dobri igrači dobar rezultat, lafo igrači lafo rezultat.Ridjobrki wrote:Ma bespotrebno je ovoliko pljuvati po selektoru, treba biti realan i shvatiti kako se stvari kreću. Što kaže narod "čim imam tim klimam", olitiga dobra lova dobar selektor, lafo lova lafo selektor. Nema mu neg' biti pljuvan, Hiddink da dođe bio bi i on. Svaki selektor svake reprezentacije ima popularnost izraženu sinusoidom - il' međ' zvijezde il' je livada, ovisno kako repka igra...Baudelaire wrote:I ja smatram da je bespotrebno ovoliko pljuvati po Sušiću, ali ova grupa je lakša od Ćirine, uozbiljite se malo. I to puno lakša.
I ja bih volio da nam je na klupi Hiddink ili Švabo Osim, ali ovaj prvi neće raditi za 60 milja eura godišnje, a ovaj drugi je nažalost bolestan. Imamo to što imamo, jbg. Najmanje što mi navijači možemo tu uraditi jeste da ne pljujemo čovjeka za svaku, ali apsolutno svaku jebenu sitnicu. Ali taj film nećemo gledati, kao što sam kažeš, Hiddink da sjedne na klupu, poslije prvog poteza s kojim se 3 miliona fudbalskih stručnjaka i taksista ne slaže, biće popljuvan i je.aće mu se majka holandska.
- Ridjobrki
#9834 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Belaj je u tome što mi imamo igrače za jednu pravo dobru ekipu. Šta treba, da imamo 11 igrača od po 20-30 miliona pa da onda kažemo "eh, sad se može igrati"? Ma i to da imamo zvali bismo se Argentina pošto je to taj mentalitet. Iz istih razloga Argentina ne može napraviti rezultat kao ni mi - naravno sve u svojim razmjerama.hz__semir wrote:Dobro si to rekao "Čim imam, tim klimam". Ako imaš dobre igrače, lako je imati i dobar rezultat. Ako imaš deset prosječnih (ili ispodprosječnih) igrača u evropsakim okvirima i jednog igrača vrhunskih kvaliteta, onda se moraš i zadovoljiti rezultatima malo iznad prosjeka. Drugim riječima, dobri igrači dobar rezultat, lafo igrači lafo rezultat.Ridjobrki wrote:Ma bespotrebno je ovoliko pljuvati po selektoru, treba biti realan i shvatiti kako se stvari kreću. Što kaže narod "čim imam tim klimam", olitiga dobra lova dobar selektor, lafo lova lafo selektor. Nema mu neg' biti pljuvan, Hiddink da dođe bio bi i on. Svaki selektor svake reprezentacije ima popularnost izraženu sinusoidom - il' međ' zvijezde il' je livada, ovisno kako repka igra...Baudelaire wrote:I ja smatram da je bespotrebno ovoliko pljuvati po Sušiću, ali ova grupa je lakša od Ćirine, uozbiljite se malo. I to puno lakša.
I ja bih volio da nam je na klupi Hiddink ili Švabo Osim, ali ovaj prvi neće raditi za 60 milja eura godišnje, a ovaj drugi je nažalost bolestan. Imamo to što imamo, jbg. Najmanje što mi navijači možemo tu uraditi jeste da ne pljujemo čovjeka za svaku, ali apsolutno svaku jebenu sitnicu. Ali taj film nećemo gledati, kao što sam kažeš, Hiddink da sjedne na klupu, poslije prvog poteza s kojim se 3 miliona fudbalskih stručnjaka i taksista ne slaže, biće popljuvan i je.aće mu se majka holandska.
-
palermo
#9835 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ja nešto nisam Ridjog shvatio na taj način, ali haj da ja ne tumačim tuđe riječihz__semir wrote: Dobro si to rekao "Čim imam, tim klimam". Ako imaš dobre igrače, lako je imati i dobar rezultat. Ako imaš deset prosječnih (ili ispodprosječnih) igrača u evropsakim okvirima i jednog igrača vrhunskih kvaliteta, onda se moraš i zadovoljiti rezultatima malo iznad prosjeka. Drugim riječima, dobri igrači dobar rezultat, lafo igrači lafo rezultat.
I ja bih volio da nam je na klupi Hiddink ili Švabo Osim, ali ovaj prvi neće raditi za 60 milja eura godišnje, a ovaj drugi je nažalost bolestan. Imamo to što imamo, jbg.
ima Safet dobar tim, stvarno pretjerujete sa tim unaprijed odbranaškim stavom prema Safetu.
Edit: shvatio sam ja dobro Ridjog
- Obuca9
#9836 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Možda ne shvatamo na isti način pojam "dobre ekipe". Dobru ekipu imaju recimo naše istočne komšije, a mi imamo prosječnu ekipu. Dobra je ekipa kad ti na okupljanje dođu kapiten Manchester Uniteda, standardni igrač Chelsea, Intera, Citya, Borussie, CSKA, to je dobra ekipa.Ridjobrki wrote:Belaj je u tome što mi imamo igrače za jednu pravo dobru ekipu. Šta treba, da imamo 11 igrača od po 20-30 miliona pa da onda kažemo "eh, sad se može igrati"? Ma i to da imamo zvali bismo se Argentina pošto je to taj mentalitet. Iz istih razloga Argentina ne može napraviti rezultat kao ni mi - naravno sve u svojim razmjerama.hz__semir wrote:Dobro si to rekao "Čim imam, tim klimam". Ako imaš dobre igrače, lako je imati i dobar rezultat. Ako imaš deset prosječnih (ili ispodprosječnih) igrača u evropsakim okvirima i jednog igrača vrhunskih kvaliteta, onda se moraš i zadovoljiti rezultatima malo iznad prosjeka. Drugim riječima, dobri igrači dobar rezultat, lafo igrači lafo rezultat.Ridjobrki wrote: Ma bespotrebno je ovoliko pljuvati po selektoru, treba biti realan i shvatiti kako se stvari kreću. Što kaže narod "čim imam tim klimam", olitiga dobra lova dobar selektor, lafo lova lafo selektor. Nema mu neg' biti pljuvan, Hiddink da dođe bio bi i on. Svaki selektor svake reprezentacije ima popularnost izraženu sinusoidom - il' međ' zvijezde il' je livada, ovisno kako repka igra...
A ne možeš dobrom ekipom nazvati onom u kojoj u prvom timu igraju igrači sa klupe Citya, Lyona, Dynama, CSKA, te standardni prvotimci nižerazrednih Hoffenheima, Freiburga i ostale buranije.
Ako našu ekipu zoveš dobrom, kako onda klasikuješ Srbiju, kao odličnu? Koliko je naših igrača osvojilo trofeje prošle godine i aktivno učestvovalo u osvajanju istih? Koliko će naših igrača igrati ove godine Ligu prvaka, igrati, a ne sjediti na klupi? Odgovor na oba pitanja je JEDAN, Edin Džeko. Toliko o "dobroj" ekipi.
I nemojte mi samo opet onu standardnu šuplju "Nema ni Slovenija igrače, bla, bla", jeste nema igrače, ali ima državu, ima sistem, ima sve drugo. Mi nemamo ništa vrhunsko, niti vrhunske igrače, niti vrhunskog selektora, niti vrhunske uslove. Imamo prosječnu ekipu, prosječnog selektora, ispodporsječne uslove rada, te ispodispodprosječne navijače.
S druge strane, mišljenja sam da svakom selektoru treba dati šansu da odradi čitav ciklus, ako se uspije kvalifikovati, dobro i jeste, ako ne, pružiti ruku, doviđenja prijatno, pokušaćemo naći nekog drugog koji će nas probati za 5 milja eura mjesečno odvesti na Euro ili Mundijal. Puštali su se i Baka i Ćiro, pa što ne bi se dala šansa i Papetu da odradi ciklus do kraja?
- Ridjobrki
#9837 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Šta ja drugo kažem? Naš mentalitet, naš odnos prema stvarima, naše raspolaganje resursima...hz__semir wrote:
Možda ne shvatamo na isti način pojam "dobre ekipe". Dobru ekipu imaju recimo naše istočne komšije, a mi imamo prosječnu ekipu. Dobra je ekipa kad ti na okupljanje dođu kapiten Manchester Uniteda, standardni igrač Chelsea, Intera, Citya, Borussie, CSKA, to je dobra ekipa.
A ne možeš dobrom ekipom nazvati onom u kojoj u prvom timu igraju igrači sa klupe Citya, Lyona, Dynama, CSKA, te standardni prvotimci nižerazrednih Hoffenheima, Freiburga i ostale buranije.
Ako našu ekipu zoveš dobrom, kako onda klasikuješ Srbiju, kao odličnu? Koliko je naših igrača osvojilo trofeje prošle godine i aktivno učestvovalo u osvajanju istih? Koliko će naših igrača igrati ove godine Ligu prvaka, igrati, a ne sjediti na klupi? Odgovor na oba pitanja je JEDAN, Edin Džeko. Toliko o "dobroj" ekipi.
I nemojte mi samo opet onu standardnu šuplju "Nema ni Slovenija igrače, bla, bla", jeste nema igrače, ali ima državu, ima sistem, ima sve drugo. Mi nemamo ništa vrhunsko, niti vrhunske igrače, niti vrhunskog selektora, niti vrhunske uslove.
S druge strane, mišljenja sam da svakom selektoru treba dati šansu da odradi čitav ciklus, ako se uspije kvalifikovati, dobro i jeste, ako ne, pružiti ruku, doviđenja prijatno, pokušaćemo naći nekog drugog koji će nas probati za 5 milja eura mjesečno odvesti na Euro ili Mundijal. Puštali su se i Baka i Ćiro, pa što ne bi se dala šansa i Papetu da odradi ciklus do kraja?
A mi jesmo dobra ekipa jer ti igrači iako neki griju klupu imaju individualni kvalitet koji slaganjem sa individualnim kvalitetama drugih igrača može dati dosta više. To nisu igrači iz kojih je izvučen maksimum, naprotiv - to su igrači koji još nisu ni pokazali svoje mogućnosti kako treba! Ali to iz njih treba izvući ali, opet, to treba znati. Neko će od dvije šljive i mrkve napraviti hapicu za dijete a neko ku*ac za Snješka... O tom je riječ.
-
palermo
#9838 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Haj sve, ali mi nije jasno zašto imamo ispodprosječne navijačehz__semir wrote: Možda ne shvatamo na isti način pojam "dobre ekipe". Dobru ekipu imaju recimo naše istočne komšije, a mi imamo prosječnu ekipu. Dobra je ekipa kad ti na okupljanje dođu kapiten Manchester Uniteda, standardni igrač Chelsea, Intera, Citya, Borussie, CSKA, to je dobra ekipa.
I nemojte mi samo opet onu standardnu šuplju "Nema ni Slovenija igrače, bla, bla", jeste nema igrače, ali ima državu, ima sistem, ima sve drugo. Mi nemamo ništa vrhunsko, niti vrhunske igrače, niti vrhunskog selektora, niti vrhunske uslove. Imamo prosječnu ekipu, prosječnog selektora, ispodporsječne uslove rada, te ispodispodprosječne navijače.
pa, naravno da se i ja slažem da svakome treba dati šansu da odradi ciklus do kraja, i ne samo dati šansu nego ga i podržavati, , ali brate vas nekoliko ne date na Safeta krivo ni pogledcati. Ta neće mu čuna otpasti ako se kaže, čini nam se da griješi ....u nečemu, nije bitno sada u čemu.....
- Ridjobrki
#9839 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Po meni Sušić nije dorastao zadatku i biću presretan da se prevarim u tome. Iz ove naše male raspojasane bande treba izvući 130% njihovih mogućnosti a on nije taj koji to može. Nije to interni čas u muzičkoj školi gdje će fino vaspitana dječica truditi se da ne obrukaju sebe i profesora pred publikom, ovdje trebaju kandžija, znanje i iskustvo, upravo tri stvari gdje je Safet potanak.
I ostadoh dužan za Srbiju: ono jeste odlična reprezentacija ali imaju dva problema - nisu izbalansirani i imaju hej Sloveni mentalitet. Toliko što se i njih tiče...
I ostadoh dužan za Srbiju: ono jeste odlična reprezentacija ali imaju dva problema - nisu izbalansirani i imaju hej Sloveni mentalitet. Toliko što se i njih tiče...
-
LSD
#9840 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ridjobrki wrote:Po meni Sušić nije dorastao zadatku i biću presretan da se prevarim u tome. Iz ove naše male raspojasane bande treba izvući 130% njihovih mogućnosti a on nije taj koji to može. Nije to interni čas u muzičkoj školi gdje će fino vaspitana dječica truditi se da ne obrukaju sebe i profesora pred publikom, ovdje trebaju kandžija, znanje i iskustvo, upravo tri stvari gdje je Safet potanak.
Iako ga cijenim i za njega sam od prvog dana, ne znam nisam siguran baš jeli Safet dorastao ovom nabrojanom
- Obuca9
#9841 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kao neko ko ima stotine odgledanih utakmica uživo, što mog Sarajeva, što moje reprezentacije, mogu samo reći da imamo ispodprosječne navijače. Ne pikajući BHF, sve ostalo je ravno koridi Čevljanovići. Psovanje majke igračima i selektoru od prve minute do minute u kojoj se postigne gol, pjevanje "Bosnom behar probeharo" jednom svako 20 minuta i "Savez napolje" svakih desetak minuta, uzdizanje igrača u nebesa, a onda poslije prvog neuspjeha pljuvanje i spuštanje tog istog igrača, ne na dno, nego u rudnik kilometar pod zemljom. Kad se Džeki psuju "mrtvi, jer je do juče bio sirotinja, a sad se digo" poslije Portugala, kad Ibiševiću cijeli stadion zviždi protiv Francuske, to je jadno.palermo wrote:Haj sve, ali mi nije jasno zašto imamo ispodprosječne navijačehz__semir wrote: Možda ne shvatamo na isti način pojam "dobre ekipe". Dobru ekipu imaju recimo naše istočne komšije, a mi imamo prosječnu ekipu. Dobra je ekipa kad ti na okupljanje dođu kapiten Manchester Uniteda, standardni igrač Chelsea, Intera, Citya, Borussie, CSKA, to je dobra ekipa.
S druge strane, mišljenja sam da svakom selektoru treba dati šansu da odradi čitav ciklus, ako se uspije kvalifikovati, dobro i jeste, ako ne, pružiti ruku, doviđenja prijatno, pokušaćemo naći nekog drugog koji će nas probati za 5 milja eura mjesečno odvesti na Euro ili Mundijal. Puštali su se i Baka i Ćiro, pa što ne bi se dala šansa i Papetu da odradi ciklus do kraja?![]()
pa, naravno da se i ja slažem da svakome treba dati šansu da odradi ciklus do kraja, i ne samo dati šansu nego ga i podržavati, , ali brate vas nekoliko ne date na Safeta krivo ni pogledcati. Ta neće mu čuna otpasti ako se kaže, čini nam se da griješi ....u nečemu, nije bitno sada u čemu.....
E to su ispodprosječni navijači. Nije bitno samo napuniti stadion, bitno je i dati podršku igračima. Kad igramo u Zenici, onda još to, ako ništa zbog samog stadiona, na nešto i liči, kad igramo na Koševu, onda je to da te Bog sačuva.
Dakle, ovdje isključivo govorim kao neko ko je bio prisutan na svim kvalifikacionim utakmicama naše reprezentacije u Sarajevu i Zenici u zadnja tri ciklusa (samo sam Armeniju u Zenici fulio), te kao neko ko je imao priliku doživjeti šta je to atmosfera, kad 30.000 ljudi pjeva u isto vrijeme, skače, vrišti i bukvalno nosi ekipu. Nije što su moji, ali ovo vrijedi više nego sto milijardi "Bosni koje beharaju" i "Saveza napolje", ovo je ono što izvlači maksimum iz ekipe.
A što se tiče Safeta, ja sam ga prvi kritikovao sto puta. Vrati se slobodno, nadji moje postove, pa ces vidjeti. Jedno je dati kritiku, a jedno je tjerati selektora, poslije svake jebene sitnice. Begovičć se digo ku.ac nece da igra, Safete majmune odlazi. Džeko i Pjanić ispali iz forme, Safete majmune odlazi. Ibišević se povrijedio, Safete majmune odlazi. Safete majmune odlazi jer ne zoveš Burića, iako je ovaj treći golman nekakvog Lecha. Safete majmune odlazi zato što imaš veliki nos.
P.S.
@Ridjobrki
Ako su Srbi odlični šta su onda Španci, Švabe? Vanzemaljci?
- cyprus
#9842 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
hz__semir wrote:Možda ne shvatamo na isti način pojam "dobre ekipe". Dobru ekipu imaju recimo naše istočne komšije, a mi imamo prosječnu ekipu. Dobra je ekipa kad ti na okupljanje dođu kapiten Manchester Uniteda, standardni igrač Chelsea, Intera, Citya, Borussie, CSKA, to je dobra ekipa.
- jeza u ledja
#9843 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja sam na strani Ridjobrkoj u ovoj prici.
Iz nasih igraca se ne izvlaci maksimum. U tome se ogleda koliko je dobar koji selektor, u postotku u kojem izvlaci maksimum iz igraca koji su mu na raspolaganju.
E sad naravno rasprava je u tome sta je maksimum nasih igraca.
Iz nasih igraca se ne izvlaci maksimum. U tome se ogleda koliko je dobar koji selektor, u postotku u kojem izvlaci maksimum iz igraca koji su mu na raspolaganju.
E sad naravno rasprava je u tome sta je maksimum nasih igraca.
- cyprus
#9844 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ali maximum je vrlo teško izvuć iz bilo koje ekipe... Od 200 i kusur reprezentacija u svijetu, možda trenutno 5-6 izvlači maximum iz sebe...jeza u ledja wrote:Ja sam na strani Ridjobrkoj u ovoj prici.![]()
E sad naravno rasprava je u tome sta je maksimum nasih igraca.![]()
- jeza u ledja
#9845 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa zato kazem "u postotku". Neko izvuce 50, neko 100 posto.cyprus wrote:Ali maximum je vrlo teško izvuć iz bilo koje ekipe... Od 200 i kusur reprezentacija u svijetu, možda trenutno 5-6 izvlači maximum iz sebe...jeza u ledja wrote:Ja sam na strani Ridjobrkoj u ovoj prici.![]()
E sad naravno rasprava je u tome sta je maksimum nasih igraca.![]()
-
palermo
#9846 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Što se tiče navijača, lično mislim da ti je priča bezveze. Naši fudbaleri su jedni od rijetkih koji imaju podršku gdje god da se igra, naprosto je stvoren brend fudbalske reprezentacije, i by the way i fanatikosi su dio tih navijača, nema smisla izdvajati ih. Čak bih rekao kad bi se izdvajalo, onda bi s jedino mogli izdvojiti ovi navijači što su k'o biva pripadnici tih navijačkih grupa, koji čak i kada igra reprezentacija ne mogu da suspregnu svoje parcijalne navijačke strasti.hz__semir wrote: Kao neko ko ima stotine odgledanih utakmica uživo, što mog Sarajeva, što moje reprezentacije, mogu samo reći da imamo ispodprosječne navijače. Ne pikajući BHF, sve ostalo je ravno koridi Čevljanovići. Psovanje majke igračima i selektoru od prve minute do minute u kojoj se postigne gol, pjevanje "Bosnom behar probeharo" jednom svako 20 minuta i "Savez napolje" svakih desetak minuta, uzdizanje igrača u nebesa, a onda poslije prvog neuspjeha pljuvanje i spuštanje tog istog igrača, ne na dno, nego u rudnik kilometar pod zemljom. Kad se Džeki psuju "mrtvi, jer je do juče bio sirotinja, a sad se digo" poslije Portugala, kad Ibiševiću cijeli stadion zviždi protiv Francuske, to je jadno.
E to su ispodprosječni navijači. Nije bitno samo napuniti stadion, bitno je i dati podršku igračima. Kad igramo u Zenici, onda još to, ako ništa zbog samog stadiona, na nešto i liči, kad igramo na Koševu, onda je to da te Bog sačuva.
Dakle, ovdje isključivo govorim kao neko ko je bio prisutan na svim kvalifikacionim utakmicama naše reprezentacije u Sarajevu i Zenici u zadnja tri ciklusa (samo sam Armeniju u Zenici fulio), te kao neko ko je imao priliku doživjeti šta je to atmosfera, kad 30.000 ljudi pjeva u isto vrijeme, skače, vrišti i bukvalno nosi ekipu. Nije što su moji, ali ovo vrijedi više nego sto milijardi "Bosni koje beharaju" i "Saveza napolje", ovo je ono što izvlači maksimum iz ekipe.
A što se tiče Safeta, ja sam ga prvi kritikovao sto puta. Vrati se slobodno, nadji moje postove, pa ces vidjeti. Jedno je dati kritiku, a jedno je tjerati selektora, poslije svake jebene sitnice. Begovičć se digo ku.ac nece da igra, Safete majmune odlazi. Džeko i Pjanić ispali iz forme, Safete majmune odlazi. Ibišević se povrijedio, Safete majmune odlazi. Safete majmune odlazi jer ne zoveš Burića, iako je ovaj treći golman nekakvog Lecha. Safete majmune odlazi zato što imaš veliki nos.
P.S.
@Ridjobrki
A što se tiče Sušića, od mene ima svu podršku, jedino ne prihvatam unaprijed dato opravdanje da mu je tim prosječan. Kvalitet i potencijal tima su sasvim dovoljni da se ode na evropsko prvenstvo.
P.S nemoj da brojimo utakmice kojima smo prisustvovali
- cyprus
#9847 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@jež, kontam šta si htio reći, ali bojim se da mnogi ne razumiju šta znači maximum. Maximum je recimo ono što je Rehhagel uspio izvući od Grčke 2004. godine. Maksimum je izvukla Latvija plasmanom na isto prvenstvo. Maksimum je izvukao Mourinho od Porta i Intera, a Švabo od Šturma. Trenutno možda Urugvaj igra najbliže maksimumu. Dakle, ako je Grčka mogla osvojiti EP, to sigurno može i bar 50% evropskih reprezentacija kada bi ostvarile svoj MAXIMUM ili ako su to već učinile Latvija ili Slovenija, pod svojim maksimumom gotovo sve evropske selekcije mogu ostvariti plasman na EP ili SP, osim baš onih mikrodržavica sa dna. Ali kako vidimo, ne dešava se to tako često, posebno ne sa selektorima koji primaju 5000 KM plate.
I naravno da se treneri mjere prema onome koliko mogu iskoristit potencijal vlastite ekipe. Mislim da se slažemo da Pape ne izvlači i realno ne može izvući maximum iz naše reprezentacije. Ali ko realno može? Da dovedemo Mourinha?
Osim toga, na izvlačenje maximuma ne utiče samo selektor, mnogo je tu drugih bitnih faktora u igri.
I naravno da se treneri mjere prema onome koliko mogu iskoristit potencijal vlastite ekipe. Mislim da se slažemo da Pape ne izvlači i realno ne može izvući maximum iz naše reprezentacije. Ali ko realno može? Da dovedemo Mourinha?
- luckylaka
#9848 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I jos jednom,nije sto je tip ,,bordo,,al je bez premca u poznavanju loptanjacyprus wrote:hz__semir wrote:Možda ne shvatamo na isti način pojam "dobre ekipe". Dobru ekipu imaju recimo naše istočne komšije, a mi imamo prosječnu ekipu. Dobra je ekipa kad ti na okupljanje dođu kapiten Manchester Uniteda, standardni igrač Chelsea, Intera, Citya, Borussie, CSKA, to je dobra ekipa.
S druge strane, mišljenja sam da svakom selektoru treba dati šansu da odradi čitav ciklus, ako se uspije kvalifikovati, dobro i jeste, ako ne, pružiti ruku, doviđenja prijatno, pokušaćemo naći nekog drugog koji će nas probati za 5 milja eura mjesečno odvesti na Euro ili Mundijal. Puštali su se i Baka i Ćiro, pa što ne bi se dala šansa i Papetu da odradi ciklus do kraja?Od A do Ž/Ш
![]()
-
palermo
#9849 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bolje se roditi bez...urca nego bez sreće. Naravno da se mnoge stvari trebaju poklopiti da bi se izvukaao maksimum.I naravno da ostaje pitanje šta je maksimum. Recimo ja nikako ne mislim da je odlazak u baraž neko sad aman zaman izvlačenje maksimuma od ove reprezentacije.cyprus wrote:@jež, kontam šta si htio reći, ali bojim se da mnogi ne razumiju šta znači maximum. Maximum je recimo ono što je Rehhagel uspio izvući od Grčke 2004. godine. Maksimum je izvukla Latvija plasmanom na isto prvenstvo. Maksimum je izvukao Mourinho od Porta i Intera, a Švabo od Šturma. Trenutno možda Urugvaj igra najbliže maksimumu. Dakle, ako je Grčka mogla osvojiti EP, to sigurno može i bar 50% evropskih reprezentacija kada bi ostvarile svoj MAXIMUM ili ako su to već učinile Latvija ili Slovenija, pod svojim maksimumom gotovo sve evropske selekcije mogu ostvariti plasman na EP ili SP, osim baš onih mikrodržavica sa dna. Ali kako vidimo, ne dešava se to tako često, posebno ne sa selektorima koji primaju 5000 KM plate.
I naravno da se treneri mjere prema onome koliko mogu iskoristit potencijal vlastite ekipe. Mislim da se slažemo da Pape ne izvlači i realno ne može izvući maximum iz naše reprezentacije. Ali ko realno može? Da dovedemo Mourinha?Osim toga, na izvlačenje maximuma ne utiče samo selektor, mnogo je tu drugih bitnih faktora u igri.
Priča o plati od 5000 KM je malo deplasirana. Da li to često spominjanje tih 5000 KM znači da priznajete da Sušić zapravo ne vrijedi, ali eto jedino njega možemo platiti.
- Ridjobrki
#9850 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ekipe koje znaju, mogu i hoće. Kad ti fali jedno od to troje džaba sve drugo. Ljudi imaju igrače, imaju organizaciju i imaju htijenje jer si ne mogu priuštiti da neće, nema nonšalancije. Švabe su nakon Japana i Koreje 2002. skontale da su tanke, uložili u rad s mladima i već to naplaćuju ali su mašinerija da je to strahota. Ustvari, znaš šta? Kad malo skontam, jesu vanzemaljci jer njihov način razmišljanja i ponašanja su za nas druga planeta. U svemu pa i nogometu.hz__semir wrote: @Ridjobrki
Što iz Wolfsburga nije išao privatni avion na Džinovića?
@palermo: Sušić je prihvatanjem te plate sam rekao svoju cijenu i vrijednost. Ali svaka mu čast, neka proba, ne barkati ga sada i nek radi kako zna. Samo ne očekivati previše i ako šta napravi halal mu kvrguša.