iPhone - All about
Moderator: Benq
- hakazvaka
#9826 Re: iPhone - All about
Prije nego krene, da upozorim da nema flejmanja na ovoj temi 
- pinokio04
#9827 Re: iPhone - All about
dedovic.almir wrote:Na testovima kazu da je Xiaomi Mi-Two najbolji telefon na svijetu po karakteristikama.
A ja ne bih dao svoj iPhone 5 za 5 komada Xiaomi Mi-Two.
- awaken
#9828 Re: iPhone - All about
Pa naravno da ne bi...kad je koštao kao 6 Xiaomi-jadedovic.almir wrote:Na testovima kazu da je Xiaomi Mi-Two najbolji telefon na svijetu po karakteristikama.
A ja ne bih dao svoj iPhone 5 za 5 komada Xiaomi Mi-Two.
-
funnyMe
#9829 Re: iPhone - All about
raspitivao sam se ko se dobro razumije u servis iphonea i rekli su mi za nekog adija iz sarajeva
moze li mi neko rec , ako poznaje momka, kakav je sto se tice servisa ?
u mekline su mi rekli kao da ne mogu podici sistem na iphone-u
moze li mi neko rec , ako poznaje momka, kakav je sto se tice servisa ?
u mekline su mi rekli kao da ne mogu podici sistem na iphone-u
- Jazzy.ba
#9830 Re: iPhone - All about
lol, čuj ne mogu podići sistem.
E ti ćeš ga podići, samo nam objasni šta je bilo sa telefonom.
-
funnyMe
#9831 Re: iPhone - All about
da ne pisem i da ne kopiram, samo prelistaj unazad i pise sve u detaljeJazzy.ba wrote:lol, čuj ne mogu podići sistem.
zadnju gresku koju mi je izbaciovao kad bi mu radio restore je bila 1602
u pitanju je iphone 4, ios 6.X
-
azdralovic
#9832 Re: iPhone - All about
dodje mi da ti kazem donesi ga meni kuci zivota mifunnyMe wrote:da ne pisem i da ne kopiram, samo prelistaj unazad i pise sve u detaljeJazzy.ba wrote:lol, čuj ne mogu podići sistem.
probaj sa ireb u pwnedDFU pa onda restore... i dalje ne razumijem otkud ti silni errori , ja sam svoj iz mrtvih vracao sa itunesom bez problema...
- Jazzy.ba
#9833 Re: iPhone - All about
1600 errori su DFU mode. Ubaci ga u DFU sa iReb-om.funnyMe wrote:da ne pisem i da ne kopiram, samo prelistaj unazad i pise sve u detaljeJazzy.ba wrote:lol, čuj ne mogu podići sistem.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- dedovic.almir
#9834 Re: iPhone - All about
Jel ko primjetio razliku u HDR slikama i obicnim na iPhone 5
- Kona__
#9835 Re: iPhone - All about
Jel' ovaj lik koristi stvarno ime i prezime, i sliku sa godisnjeg pride na forumu? 
-
GaRGa
#9836 Re: iPhone - All about
https://www.facebook.com/dedovic.almirKona__ wrote:Jel' ovaj lik koristi stvarno ime i prezime, i sliku sa godisnjeg pride na forumu?
hahahahaha ja u sali ukusah na fb dedovic.almir kad imam sta da vidim
- Kona__
#9837 Re: iPhone - All about
Sjoo ne moze fb na poslu al' vec je smijesno 
- dedovic.almir
#9838 Re: iPhone - All about
pa ne krijem svoj identitet.
Nikom nista nikad ruzno nisam rekao niti cu.
Ne znam sta tu ima ruzno ili lose ?
Kakva je razlika izmedju HDR slika i obicnog moda na iPhone 5
Pozdravi'
Pozdravi'
- vivax
#9839 Re: iPhone - All about
dedovic.almir wrote:pa ne krijem svoj identitet.
Pozdravi'
-
azdralovic
#9840 Re: iPhone - All about
hdr ce ti u sustini napraviti od nekoliko slika jednu gdje ce presvijetle dijelove uzeti sa tamnije slike a tamne dijelove sa one svijetle tako da dobijes "savrsenu" sliku... naravno ovo najbolje funkcionise za neke staticne slike,jer ako je neki dio slike pokretan bit ce vjerovatno mutan...dedovic.almir wrote:pa ne krijem svoj identitet.
Pozdravi'
obicni mod valjda ne moram pojasnjavati...
- Jazzy.ba
#9841 Re: iPhone - All about
Svaka cast.dedovic.almir wrote:pa ne krijem svoj identitet.
Pozdravi'
- dedovic.almir
#9842 Re: iPhone - All about
azdralovic wrote:hdr ce ti u sustini napraviti od nekoliko slika jednu gdje ce presvijetle dijelove uzeti sa tamnije slike a tamne dijelove sa one svijetle tako da dobijes "savrsenu" sliku... naravno ovo najbolje funkcionise za neke staticne slike,jer ako je neki dio slike pokretan bit ce vjerovatno mutan...dedovic.almir wrote:pa ne krijem svoj identitet.
Pozdravi'
Hvala ti...
Primjera ako se slika 6-7 osoba za jednu sliku - da li preporucujes HDR ili obicno ?
(ako se ko pomjeri da li ce biti mutno)
Kako gledam ove tutorijale po netu HDR najvise preferiraju kada slikaju prirodu i nesto slicno ?
- respo
#9843 Re: iPhone - All about
pici ti sa obicnim modom jer je duza obrada sa hdr-om
hdr ti dodje nesto kao za umjetnicke slike i tako
hdr ti dodje nesto kao za umjetnicke slike i tako
- guber90
#9844 Re: iPhone - All about
Samom logikom stvari, na osnovu principa njegovog rada, a to je sastavljanje vise slika u jednu nece biti bolje da slikas objekte u kretanju ili da se ti kretas i nesto slikas.dedovic.almir wrote:azdralovic wrote:hdr ce ti u sustini napraviti od nekoliko slika jednu gdje ce presvijetle dijelove uzeti sa tamnije slike a tamne dijelove sa one svijetle tako da dobijes "savrsenu" sliku... naravno ovo najbolje funkcionise za neke staticne slike,jer ako je neki dio slike pokretan bit ce vjerovatno mutan...dedovic.almir wrote:pa ne krijem svoj identitet.
Pozdravi'
Hvala ti...
Primjera ako se slika 6-7 osoba za jednu sliku - da li preporucujes HDR ili obicno ?
Kako gledam ove tutorijale po netu HDR najvise preferiraju kada slikaju prirodu i nesto slicno ?
- amidzazeher
#9845 Re: iPhone - All about
Vidim tema je u iPhone pdf, znaci nema veze sa "pravim" HDR-omdedovic.almir wrote:
Hvala ti...
iPhon ne napravi tri ili vise fotografija pa ih spaja u jednu, nego jednostavno izvlaci sjene i potamni svijetle dijelove plus sto doda jos malo saturacije iz jedne fotodrafije.
Tako da ako se neko pomjeri i bude mutan u tvojoj fotografiji nema nikakve veze sa HDR-om naravno na iPhoneu. Istu stvar mozes napraviti i sa bilo kojim fotoaparatom ali to je tzv. fake HDR i nikada ne bude kao kada uradis da ne objasnjavam evo ovdje http://www.klix.ba/forum/hdr-fotografija-t90481.html
Ja sam probavao prije sa iPhone jebiga nekada ispadne dobro ali u vecini slucajeva gore jer u dosta njih dobijas tzv Halo efekat tipa ovih kontura oko kule.

Ustvari kada fotkas sa opcijom HDR na iPhone-u svakako dobijes dvije fotke, jednu obicnu jednu obradjenu pa uporedi brate.
- pinokio04
#9846 Re: iPhone - All about
raja, u zadnje vrijeme kada želim ući u notifikacion centar svipanjem sa vrha displeja prema dole, baca mi uredja u safe mode, redovno.. Moram ga onda restartovat.. U čemu je finta zna li neko ?? kontam da nisam nešto instalirao neki crack al ne mogu se sjetit, nisam imao probelma sa tim nikad, ali evo zadnjih 10 tak dana sam primjetio..
ovo piše:
we apologize for the inconvenience, but springboard has just crashed
mobilesubstrate did not cause this problem; it has protected you from it
YOur device is now running in safe mode. ALL extension that support this safety system are disabled.
ovo piše:
YOur device is now running in safe mode. ALL extension that support this safety system are disabled.
- guber90
#9847 Re: iPhone - All about
Ma to ti je do neke od cydia app koje si nabacio, pocni ih brisati od ovih sto si skoro instalirao do nazada, dok ne dodje sve sebipinokio04 wrote:raja, u zadnje vrijeme kada želim ući u notifikacion centar svipanjem sa vrha displeja prema dole, baca mi uredja u safe mode, redovno.. Moram ga onda restartovat.. U čemu je finta zna li neko ?? kontam da nisam nešto instalirao neki crack al ne mogu se sjetit, nisam imao probelma sa tim nikad, ali evo zadnjih 10 tak dana sam primjetio..
ovo piše:
- pinokio04
#9848 Re: iPhone - All about
Riješio, u pitanju je bio tweak ss cydie LivePapersguber90 wrote:Ma to ti je do neke od cydia app koje si nabacio, pocni ih brisati od ovih sto si skoro instalirao do nazada, dok ne dodje sve sebipinokio04 wrote:raja, u zadnje vrijeme kada želim ući u notifikacion centar svipanjem sa vrha displeja prema dole, baca mi uredja u safe mode, redovno.. Moram ga onda restartovat.. U čemu je finta zna li neko ?? kontam da nisam nešto instalirao neki crack al ne mogu se sjetit, nisam imao probelma sa tim nikad, ali evo zadnjih 10 tak dana sam primjetio..
ovo piše:
YOur device is now running in safe mode. ALL extension that support this safety system are disabled..
Hvala
-
azdralovic
#9849 Re: iPhone - All about
pa u sustini to sto neko bude mutan i jeste posljedica 3 ili vise slika... isto se desava i kad pravis sa digitalnim aparatom HDRamidzazeher wrote:Vidim tema je u iPhone pdf, znaci nema veze sa "pravim" HDR-omdedovic.almir wrote:
Hvala ti...
Kako gledam ove tutorijale po netu HDR najvise preferiraju kada slikaju prirodu i nesto slicno ?![]()
iPhon ne napravi tri ili vise fotografija pa ih spaja u jednu, nego jednostavno izvlaci sjene i potamni svijetle dijelove plus sto doda jos malo saturacije iz jedne fotodrafije.
Tako da ako se neko pomjeri i bude mutan u tvojoj fotografiji nema nikakve veze sa HDR-om naravno na iPhoneu. Istu stvar mozes napraviti i sa bilo kojim fotoaparatom ali to je tzv. fake HDR i nikada ne bude kao kada uradis da ne objasnjavam evo ovdje http://www.klix.ba/forum/hdr-fotografija-t90481.html
Ja sam probavao prije sa iPhone jebiga nekada ispadne dobro ali u vecini slucajeva gore jer u dosta njih dobijas tzv Halo efekat tipa ovih kontura oko kule.
Ustvari kada fotkas sa opcijom HDR na iPhone-u svakako dobijes dvije fotke, jednu obicnu jednu obradjenu pa uporedi brate.
s obzirom da ti je 5ica veoma brzo se obradi, ostavi upaljeno HDR a u opcijama ukljuci da ti se pored HDR snimi i obicna verzija,pa ti je onda lako probrati koja ti se varijanta svidja(naravno HDR ne radi ako hoces blic)
- ripley
#9850 Re: iPhone - All about
ociju vam ima li za iphone 5 aplikacija da se zakljuca kad se protrese?
petica je sim free i nije joj nista radjeno tipa jailbreak i sl.
petica je sim free i nije joj nista radjeno tipa jailbreak i sl.