Moras imati digitalnu tv da uopste nadjes kanal a ako hoces sliku moras imati HD resiver ili CI modul .Sitijevac2011 wrote:Ocigledno da ja jedini nemogu da nadjem.Kal El wrote:Meni obične Arene otključaliI ostali kanali,osim Arene HD,nemam resiver niti karticu na mom tvu
HS kablovska
Moderator: anex
-
mensur990
#9826 Re: HS kablovska
-
mensur990
#9827 Re: HS kablovska
Najvjerovatnije da je obicni SD samo je Arenin SD milijardu puta bolji od BHT-ovog.Hvala u svakom slucaju.Uzivajte u SP-uoptimus168 wrote:Nije to ni Full HD ni HD. To je obični SD, jer nema šanse da ti prođe HD kroz scart, a kamoli kroz koaksijalni iz receivera. I te Arene ti nisu HD, jer da jesu, i na njima bi imao samo zvuk, bez slike. Da se uvjeriš, preskeniraj ove parametre: 442MHz, Symbol rate 6.875, Modulation 256QAM.mensur990 wrote: Pise samo Arena sport ne pise HD ali slika je neuporediva sa ostalim kanalima isto ko da je HD
Šta ti je potrebno da gledaš stvarni HD?
1. CI modul od HS-a (poneseš taj resiver koji imaš, i daš im ga njima, a oni tebi CI modul) (napomena: samo ako ti TV ima DVB-C tuner i podržava CI module (nakon što sam provjerio konkretno tvoj model, vidio sam da nema uopšte integrisani tuner za digitalnu kablovsku, kao ni podršku za CI, ali neka stoji objašnjenje za druge članove)
2. Uzimanje HD receivera od HS-a, i spajanje istog HDMI kablom na TV.
-
Jose_Mourinho
#9828 Re: HS kablovska
nemoras mozes imat i sa obicnom kablovskom, ali sa novijim tv-om koji ima dvb-c i mpeg4mensur990 wrote:Moras imati digitalnu tv da uopste nadjes kanal a ako hoces sliku moras imati HD resiver ili CI modul .Sitijevac2011 wrote:Ocigledno da ja jedini nemogu da nadjem.Kal El wrote:Meni obične Arene otključaliI ostali kanali,osim Arene HD,nemam resiver niti karticu na mom tvu
- vicious
#9829 Re: HS kablovska
Eno budale zamracise hrt2, a niko drugi kod nas ne prenosi ovo otvaranje sp!??
- titinho
#9830 Re: HS kablovska
Dva jarana imaju hs digitalnu i neki resiver (ne znam koji) i imaju bht hd kanal al nemaju slike ,odnosni kanal im je u radio programima
sta da rade ?
sta da rade ?
-
Pjanic15
#9831 Re: HS kablovska
Pišaj ih, evo stream za VLC:vicious wrote:Eno budale zamracise hrt2, a niko drugi kod nas ne prenosi ovo otvaranje sp!??
http://83.139.104.101/Content/HLS/Live/ ... index.m3u8
- vicious
#9832 Re: HS kablovska
Hvala Pjanke, našao sam ja stream, samo ne mogu da vjerujem kakvi bezmozgasi tamo sjede
-
pogaca
#9833 Re: HS kablovska
Dolazi li kod vas do prekida zvuka na BHT HD? Zvao sam ove iz HS-a, kažu da nije do njih već do linka koji primaju od BHT-a, a nisam primjetio ovdje da se neko žali. Ako neko može samo da odgovori ima li problema sa zvukom ili je sve u redu.
- kemox
#9834 Re: HS kablovska
sad pregledao reprizu tekme nije bilo prekidapogaca wrote:Dolazi li kod vas do prekida zvuka na BHT HD? Zvao sam ove iz HS-a, kažu da nije do njih već do linka koji primaju od BHT-a, a nisam primjetio ovdje da se neko žali. Ako neko može samo da odgovori ima li problema sa zvukom ili je sve u redu.
-
The Realist
#9835 Re: HS kablovska
Ni kod mene nije bilo prekida, ali kasni malo slika za zvukom, tj. na početku je kasnila, kasnije nas je više bilo pa smo jedva čuli komentatora
.
-
emirta
#9836 Re: HS kablovska
HS je prema ugovoru dužan postaviti adekvatnu opremu (receiver ili ci modul u zavisnosti od TV-a korisnika) kako bi pružio ugovorenu uslugu. Korisnik koji ima HD TV a nema mogućnost ugradnje CI modula bi trebao dobiti HD receiver . Ovi lošiji receiveri koji nemaju HD rezoluciju mogu se ugrađivati korisnicima koji nemaju HD televizore jer svakako ne mogu gledati u toj rezoluciji. Rješenje da korisnik mjenja TV jer oni isporučuju neadekvatne receivere ili da kupuje njihove receivere je nezakonito. Tražio sam zvanično tumačenje njihove pravne službe i još ga čekam.Saka wrote:Jbg jarane, neces naci jeftinije receiver na trzistu svakako. Ako ti se ne svidja to uzmes TV sa ugradjenim DVB-C tunerom i rijesen problem.Son1 wrote:HS ima hd resivere koje ce zamijeniti uz doplatu od 60 KM, tacnije prodat ce, jer resiver prelazi u trajno vlasnistvo.
Iskljucit ove lopove sto prije i preci na mojatv.
Korisnik od njihovog osnovanja, a ne mogu pruziti kompletnu uslugu, bez kupovine dodatne opreme. Fuj
- Kal El
#9837 Re: HS kablovska
Meni će aBd sutra doći da nose ovaj stari reciver,pa da nam daju onu karticu
- chakany
#9838 Re: HS kablovska
Šteta je samo što BHT 1 HD nema TXT, ili ga HS-ovci nisu uključili.
Uglavnom, još nema TXT na OBN-u i RTRS-u (digitalna TV). Mislim imaju ga mnogi, ali ja ga nemam, možda zbog toga što imam Sony TV, uvijek su neki problemi bili sa Sony TV prijemnicima
Jedno vrijeme nismo mogli fatati određene frekvencije, pa se to riješilo, e sad je problem oko TXT-a.
Nadam se da ćemo dobiti još nekih kanala
Uglavnom, još nema TXT na OBN-u i RTRS-u (digitalna TV). Mislim imaju ga mnogi, ali ja ga nemam, možda zbog toga što imam Sony TV, uvijek su neki problemi bili sa Sony TV prijemnicima
Jedno vrijeme nismo mogli fatati određene frekvencije, pa se to riješilo, e sad je problem oko TXT-a.
Nadam se da ćemo dobiti još nekih kanala
-
udrigaMehmede
#9839 Re: HS kablovska
na frekfenciji 346 konvertiran signal HD u SD ..SAMO TREBA PRESKENIRATI 
-
Zer0
#9840 Re: HS kablovska
Ja imam pretplatu na onaj obicni paket i kupio sam novi smart led tv sa integrisanim tunerom i nakon skeniranja pronasao je digitalne kanale. Juce su mi radile arene i eurosport u hd signalu medjutim danas mi je samo slika zatamnjena ali se cuje zvuk i pise da je video signal scrambled. Trenutno mi samo radi face hd i bht hd. U cemu bi mogao biti problem? Zanima me i za ove ostale kanale u hd-u koji su dio standardne ponude digitalnog paketa (nat geo hd, history hd) i koji mi ne rade da li je to do slabog signala tj do njih ili mi treba neki modul od njih da mi to otkljuca. Novi led tv ima na sebi ci slot. Ako bi ja htio tu digitalnu tv hoce li mi raditi i analogni kanali posto je drugi tv u kuci onaj obicni crt.
Last edited by Zer0 on 13/06/2014 17:57, edited 1 time in total.
-
Son1
#9841 HS kablovska
Odlicna slika!udrigaMehmede wrote:na frekfenciji 346 konvertiran signal HD u SD ..SAMO TREBA PRESKENIRATI
Hvala ti kraljuuuu i vaka cast za hs, danas sam htio da ih zovem da sve iskljucim
-
The Realist
#9842 Re: HS kablovska
Ako sam dobro shvatio, na sve je odgovor DA.Zer0 wrote:Ja imam pretplatu na onaj obicni paket i kupio sam novi smart led tv sa integrisanim tunerom i nakon skeniranja pronasao je digitalne kanale. Juce su mi radile arene i eurosport u hd signalu medjutim danas mi je samo slika zatamnjena ali se cuje zvuk i pise da je video signal scrambled. Trenutno mi samo radi face hd i bht hd. U cemu bi mogao biti problem? Zanima me i za ove ostale kanale u hd-u koji su dio standardne ponude digitalnog paketa (nat geo hd, history hd) i koji mi ne rade da li je to do slabog signala tj do njih ili mi treba neki modul od njih da mi to otkljuca. Novi led tv ima na sebi ci slot. Ako bi ja htio tu digitalnu tv hoce li mi raditi i analogni kanali posto je drugi tv u kuci onaj obicni crt.
Modul će ti dati sve digitalne kanale, pa i HD, a analognu ćeš moći koristiti na drugom TV-u.
-
Zer0
#9843 Re: HS kablovska
Hvala mnogo na odgovoru. Zovem ih da mi to zavrse onda.The Realist wrote:Ako sam dobro shvatio, na sve je odgovor DA.Zer0 wrote:Ja imam pretplatu na onaj obicni paket i kupio sam novi smart led tv sa integrisanim tunerom i nakon skeniranja pronasao je digitalne kanale. Juce su mi radile arene i eurosport u hd signalu medjutim danas mi je samo slika zatamnjena ali se cuje zvuk i pise da je video signal scrambled. Trenutno mi samo radi face hd i bht hd. U cemu bi mogao biti problem? Zanima me i za ove ostale kanale u hd-u koji su dio standardne ponude digitalnog paketa (nat geo hd, history hd) i koji mi ne rade da li je to do slabog signala tj do njih ili mi treba neki modul od njih da mi to otkljuca. Novi led tv ima na sebi ci slot. Ako bi ja htio tu digitalnu tv hoce li mi raditi i analogni kanali posto je drugi tv u kuci onaj obicni crt.
Modul će ti dati sve digitalne kanale, pa i HD, a analognu ćeš moći koristiti na drugom TV-u.
- Kal El
#9844 Re: HS kablovska
I meni je jučer sve otključano bilo,danas ne
Ali sutra dolazi HS-ovac da uzme ovaj resiver i da karticu 
-
mensur990
#9845 Re: HS kablovska
Kod mene na frekvenciji 346 ima samo Pink,NTV, IC kakanj nema bht? mozda treba podesit simbol rate ili onaj QAM?udrigaMehmede wrote:na frekfenciji 346 konvertiran signal HD u SD ..SAMO TREBA PRESKENIRATI
-
mensur990
#9846 Re: HS kablovska
Nasao sam BHT HD imam sliku hvala .mensur990 wrote:Kod mene na frekvenciji 346 ima samo Pink,NTV, IC kakanj nema bht? mozda treba podesit simbol rate ili onaj QAM?udrigaMehmede wrote:na frekfenciji 346 konvertiran signal HD u SD ..SAMO TREBA PRESKENIRATI
-
batara
#9847 Re: HS kablovska
pa hoce li na analogiju pustiti bolju sliku.... 
- Kal El
#9849 Re: HS kablovska
Da ponovim: Za BHT HD
262,64QAM,6785
262,64QAM,6785
-
The Realist
#9850 Re: HS kablovska
Zar nije 626?