Goldyna wrote:Gdje ostavljate bicikla u gradu, gdje je najsigurnije? Početnik sam u ovim gradskim vožnjama pa me zanimaju lokacije gdje bih mogla preko dana da parkiram...hvala
Ne ostavljam ga nigdje van vidokruga. U Sarajevu ne postoje lokacije gdje ti je bicikl siguran, kradu se i pred kamerama i iza kamera. Za to svakako više niko ne mari. Ako klošari ne mogu maznut bajk, skinu mu točkove ili sjedište i sl.
Ako baš moraš negdje ostavit bajk, ostavi ga na parkingu za bicikla, kod BBI-a npr, negdje gdje ima dosta ljudi i nabavu dobru zaštitu, pogotovo ako ti je bicikl kol`ko-tol`ko dobar.
sizifinho wrote:Danas sam primjetio nekakvo pucketanje u području guvernale. Kontam da nije točak olabavljen, i jest. Stegnem ga, ali zvuk se idalje čuje pri skretanju i eventualno pri silasku sa trotoara..
Zna li ko šta je otpr. ?
Pucketanje se zna čut ako su ti žice na točkovima popustile, pa ih provjeri. Provjeri i točak, malo protresi s vremena na vrijeme, vidi klima li se, možda su mu otišli ležajevi na osovini, a to nećeš moć sredit stezanjem i treća opcija je da su otišli ležajevi na šolji volana.