Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zippoo87

#9826 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zippoo87 »

Wind wrote:Jučer, Bjelašnica, Lukomir i dalje.... nemojte još gore ići, ima snijega na putu iako se na slikama ne vidi...jako loš put...

Image
Image
Image
Image
Image
odlicne fotke...pozelio sam i ja taj pogled sa vrha neke planine...nisam vozio ima mjesec :D
jucer nismo organizovali turu a bilo ekstra vrijeme :D
__Phoenix__

#9827 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by __Phoenix__ »

quarterback wrote:jes jes fixie kako da ne :D

odem danas grad - stup i dobrim dijelom onom novom stazom, prelijepo je vidjeti sve one bicikliste...
neko rece da se ce broj biciklista povecati kada se stvore uslovi - i bi u pravu...
Ovo je istina, ukoliko se sastavi Dariva-Igman, evropejizacija u malom!
shandrprcSA

#9828 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

ja jos uvijek ne odvozih Nadkrsac :D sve govorim iduce godine ali nikako da se sastavimo :D odvozim ga pa makar crk'o :D :D
Yellow

#9829 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Yellow »

Cao bicikloljupci kroz Sarajevo,

da li se u Sarajevu može rentati biciklo, na par sati ili na dan, i gdje?

Hvala :)
dadoka84

#9830 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Najveci izbor na ilidzi aleja, 3km sat 10km dan. doduse bicikli su tako tako. uglavnom za djevojke i malo stariji. nekad je ciklocentar ilidza imao rentanje bajkova.
BlackCaviar

#9831 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

@Wind Hvala za slike, predobra mi je ona sa maglom u daljini :-D A informaciju o snijegu na putu ću iskoristiti da rođaka odgovorim od Lukomira i da idemo na Trebević, valjda gore nema snijega :D
Wind

#9832 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

@BlackCaviar, Trebević je trenutno bolji....javi se ako budete išli, zajedno smo...brži :D
A možda i ja za vikend sprzim malo do ZE
dadoka84

#9833 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Danas prolazi grupica ljudi na principovom mostu i ja zakocim i propustim ih. Kad kaze zena, ovo je prvi kulturan biciklist u ovom gradu danas :) nasmijem se i samo kazem Hvalaaaaaa. Popravi mi dan.
Goldyna

#9834 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Goldyna »

Gdje ostavljate bicikla u gradu, gdje je najsigurnije? Početnik sam u ovim gradskim vožnjama pa me zanimaju lokacije gdje bih mogla preko dana da parkiram...hvala
Wind

#9835 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

dadoka84 wrote:Danas prolazi grupica ljudi na principovom mostu i ja zakocim i propustim ih. Kad kaze zena, ovo je prvi kulturan biciklist u ovom gradu danas :) nasmijem se i samo kazem Hvalaaaaaa. Popravi mi dan.
Svaka čast, ponosni samo na tebe! :D
Goldyna wrote:Gdje ostavljate bicikla u gradu, gdje je najsigurnije? Početnik sam u ovim gradskim vožnjama pa me zanimaju lokacije gdje bih mogla preko dana da parkiram...hvala
Zavisi gdje ideš. Čini mi se da se onaj bike plac pored BBI nekako odomaćio, uvijek tu vidim parkiranih bicikli a ima i kamera što pokriva taj dio. Ja ne ostavljam nigdje biciklu tako da....javit će se neko ko je bolje upućen.
Goldyna

#9836 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Goldyna »

A gdje da kupim zvonce, spravicu za zaključavanje i ne znam trebaju li mi ona svjetla i tako to :) Vidjela sam da ima tamo na Vilsu, sad se pitam je li tamo najpristupačnije?
Wind

#9837 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

Jeste, naročito poslije 17h. :D
dadoka84

#9838 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Wind wrote:
Svaka čast, ponosni samo na tebe! :D
Rek'o bi covjek uzoran biciklista :)
sizifinho

#9839 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by sizifinho »

Danas sam primjetio nekakvo pucketanje u području guvernale. Kontam da nije točak olabavljen, i jest. Stegnem ga, ali zvuk se idalje čuje pri skretanju i eventualno pri silasku sa trotoara..
Zna li ko šta je otpr. ?

dadoka

ima ih fkt divljaka, pogotovo sad ove dječurlije što nabavi bijesan bajk pa ga vozi il šverajući, il pri brzini od 50 km/h kroz neko šetalište, ili ga vozi na zadnjem...
dadoka84

#9840 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

sizifinho wrote:Danas sam primjetio nekakvo pucketanje u području guvernale. Kontam da nije točak olabavljen, i jest. Stegnem ga, ali zvuk se idalje čuje pri skretanju i eventualno pri silasku sa trotoara..
Zna li ko šta je otpr. ?

dadoka

ima ih fkt divljaka, pogotovo sad ove dječurlije što nabavi bijesan bajk pa ga vozi il šverajući, il pri brzini od 50 km/h kroz neko šetalište, ili ga vozi na zadnjem...
Znam da ima nazalost.

Meni je danas prilikom prelazenja lezeceg popustila lulica i guvernala mi se pocela okretati u ruci :D Koja panika. Srecom nije se izvukla pa sam do kuce normalno dosao. :D

Da ti nisu popustili vijci na lulici.
thekupus

#9841 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by thekupus »

Wind wrote: Zavisi gdje ideš. Čini mi se da se onaj bike plac pored BBI nekako odomaćio, uvijek tu vidim parkiranih bicikli a ima i kamera što pokriva taj dio. Ja ne ostavljam nigdje biciklu tako da....javit će se neko ko je bolje upućen.

Prije jedno 5, 6 ili malo vise stranica sam napisao svoj dozivljaj sto se tice tog parkinga, pa prelistaj ako ti nije mrsko :D .
Uglavnom, ne preporucujem parkiranje tamo, dzaba kamera.
l33t

#9842 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by l33t »

vozi čiča motor biciklističkom stazom......od Otoke pa donekle
dadoka84

#9843 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Natrpani tomos atx?
Wind

#9844 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

thekupus wrote:
Wind wrote: Zavisi gdje ideš. Čini mi se da se onaj bike plac pored BBI nekako odomaćio, uvijek tu vidim parkiranih bicikli a ima i kamera što pokriva taj dio. Ja ne ostavljam nigdje biciklu tako da....javit će se neko ko je bolje upućen.

Prije jedno 5, 6 ili malo vise stranica sam napisao svoj dozivljaj sto se tice tog parkinga, pa prelistaj ako ti nije mrsko :D .
Uglavnom, ne preporucujem parkiranje tamo, dzaba kamera.
Ma da ti kazem....napisao sam "čini mi se..." Pišem iz najbolje namjere ali, na žalost....takvo nam je okruženje da ni u stanu nisi siguran. Promakla mi je ta tvoja dogodovština ali predpostavljam kako je prošlo.... :(
S4mpion

#9845 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by S4mpion »

Goldyna wrote:Gdje ostavljate bicikla u gradu, gdje je najsigurnije? Početnik sam u ovim gradskim vožnjama pa me zanimaju lokacije gdje bih mogla preko dana da parkiram...hvala
Ne ostavljam ga nigdje van vidokruga. U Sarajevu ne postoje lokacije gdje ti je bicikl siguran, kradu se i pred kamerama i iza kamera. Za to svakako više niko ne mari. Ako klošari ne mogu maznut bajk, skinu mu točkove ili sjedište i sl.

Ako baš moraš negdje ostavit bajk, ostavi ga na parkingu za bicikla, kod BBI-a npr, negdje gdje ima dosta ljudi i nabavu dobru zaštitu, pogotovo ako ti je bicikl kol`ko-tol`ko dobar.
sizifinho wrote:Danas sam primjetio nekakvo pucketanje u području guvernale. Kontam da nije točak olabavljen, i jest. Stegnem ga, ali zvuk se idalje čuje pri skretanju i eventualno pri silasku sa trotoara..
Zna li ko šta je otpr. ?
Pucketanje se zna čut ako su ti žice na točkovima popustile, pa ih provjeri. Provjeri i točak, malo protresi s vremena na vrijeme, vidi klima li se, možda su mu otišli ležajevi na osovini, a to nećeš moć sredit stezanjem i treća opcija je da su otišli ležajevi na šolji volana.
sizifinho

#9846 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by sizifinho »

S4mpion wrote:
Pucketanje se zna čut ako su ti žice na točkovima popustile, pa ih provjeri. Provjeri i točak, malo protresi s vremena na vrijeme, vidi klima li se, možda su mu otišli ležajevi na osovini, a to nećeš moć sredit stezanjem i treća opcija je da su otišli ležajevi na šolji volana.
zice su ok, bar po mom laickom misljenju, tocak se ne klima ( a quick release je)
a te lezajeve ne znam kako provjeriti... ali eto hvala tebi drug, ako bude skljocako vidjet cu da servis uradim
S4mpion

#9847 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by S4mpion »

sizifinho wrote: zice su ok, bar po mom laickom misljenju, tocak se ne klima ( a quick release je)
a te lezajeve ne znam kako provjeriti...
Kad ti odu ležajevi na šolji volana, onda se obično osjeti luft na volanu (klimav volan), pogotovo prilikom kočenja, a ako je oštećenje ležajeva manje onda je malo teže uočit taj luft. A žice svakako provjeri, svaki od onih šarafa na felgi (rukom) da se slučajno neki nije olabavio, jer je dovoljno da ti jedna žica nije kako treba i da bude pucketanja.
ali eto hvala tebi drug, ako bude skljocako vidjet cu da servis uradim
Nema na čemu kolega, i drugi put. :thumbup:
mali_balon

#9848 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by mali_balon »

l33t wrote:vozi čiča motor biciklističkom stazom......od Otoke pa donekle

Mozda je to biciklo s motorom :D , znam da je prije rata bila te ketagorija, ne znam ima li i sada. bilo je biciklo s motorom, moped, motocikl...
ambition

#9849 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by ambition »

Ja imam veliku zelju odvoziti turu na Lukomir,pa ako neko bude isao sa foruma ili negdje bude organizovano javljajte... Vjerujem da je jaka tura, ali vrijedi zbog ljepote gore.
skafiskafsnjak

#9850 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

mali_balon wrote:
l33t wrote:vozi čiča motor biciklističkom stazom......od Otoke pa donekle

Mozda je to biciklo s motorom :D , znam da je prije rata bila te ketagorija, ne znam ima li i sada. bilo je biciklo s motorom, moped, motocikl...
ima i sad nesto slicno :D

Al kazu da je ta staza napravljena samo za ove speščajzd fanove :D :D :D
Post Reply