https://www.klix.ba/vijesti/bih/renovir ... /190814021
Ako i zbog čega odselim iz grada, to će biti zbog zraka.nosara wrote:ZAGAĐENJE I LJETI
Zrak u Sarajevu nezdrav, indeks zagađenja 159
Dajte jos nebodera, bagro seljacka!
bingo sa garažom i kinom i prodavnicamazdruzdjo wrote:Evo citam na ** No links **-u jutros za gradnju kod ex zice.
Znaci oni kazu Bingo.
Ko će bošnji volan uzet. Bošnji je sve prije krivo nego količina vozila na ovako malom prostoru.drug_profi wrote:Par nepar. Nemoj slucajno da bi neko dizele proganjao. Nisu oni nista krivi.strong69 wrote:Vidi sa vozilima prvo.nosara wrote:ZAGAĐENJE I LJETI
I na LPG odlamit poreze. Sta se oni prave pametni.
LPG kao nusprodukt sagorijevanja ima ugljen dioksid i vodenu paru.BadBoy wrote:
Ko će bošnji volan uzet. Bošnji je sve prije krivo nego količina vozila na ovako malom prostoru.
Napokon se neko sjetio iskoristiti prostor. Ima jos u kampusu prostora za parkinge, igralista, parkove.Cossack wrote:Nakon 25 godina prostor oko Kampusa u Sarajevu bit će pretvoren u park
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-2 ... /190814088
Fiksna ložišta na čvrsta goriva jesu veliki zagađivač ali samo pola godine. Automobili zagađuju 24/7, 365 dana u godini, svakog sata.JThomas wrote:ona neka studija je ipak rekla da su više od pola fiksna ložišta. sad ja stvarno nemam znanja da za sebe dumam argumente za i protiv...
pa ni u vecini njemackih gradova nisu uveli da se mogu samo euro5 vozila voziti u odredjenim dijelovimamk ultra wrote:Pa šta mislite sad kad bi zabranili na glavnoj cesti kroz grad i u par sporednih sve ispod euro 5?
Odmah bi se uzdigli nije to za nas mi smo siromasi itd itd
A pola ih posjeduje vozilo da ne ide pjeske uz brdo do kuce, godisnje pređu oko 5000km, a realna potreba za auto uglvnom ne postoji i nije opravdana ekonomski al nikako...
tacno ovaj stav imaju i ovi sto loze gume kod kuce, i ovi sto radi inspekcije imaju filtere na fabrikama ali ih nikada ne pale, i ovi sto vade iz auta DPF, i ovi sto voze na loz i trafo ulje.... itd itddrug_profi wrote:Ima jedna stvar. Sloboda izbora.
Ja cu voziti i dalje uvijek. Ili cu ici pjeske ako je blizu.
Ali ja sam također odabrao da vozim ekoloski prihvatljiv LPG motor sa euro 5 kategorijom. Placam parkinge, ne ostavljam po trotoarima.
Gras ne razmatram kao opciju odavno.
Po meni, ili odaberi ekoloski prihvatljiv pogon, ili odaberi biciklo, gras, tabanfijaker.
Ali "nema se" nije opravdanje. Boli me q. sto se nema. Svi bi da zive iznad svojih mogucnosti.
Znaci biras podilazenje bilo kome naspram opceg zdravljaZyzzSar wrote:pa ni u vecini njemackih gradova nisu uveli da se mogu samo euro5 vozila voziti u odredjenim dijelovimamk ultra wrote:Pa šta mislite sad kad bi zabranili na glavnoj cesti kroz grad i u par sporednih sve ispod euro 5?
A pola ih posjeduje vozilo da ne ide pjeske uz brdo do kuce, godisnje pređu oko 5000km, a realna potreba za auto uglvnom ne postoji i nije opravdana ekonomski al nikako...
kod nas moras cijelu godisnju zaradu(sa prosjecnom platu) odvojit za polovno euro5 auto, a sto je i ocito s obzirom da je mozda 15% registrovanih auta euro5
glupo je uopste pricati o tome; kad kod nas bude prosjecna plata barem pola njemacke prosjecne od 4651€ onda mozemo pricati i pratiti moderne trendove
usput, zasto bi ta 'zabrana' po bilo kojoj logici bila na glavnoj cesti lol, to bi imalo smisla mozda samo za stari grad
najveci problem u sarajevu su svakako privatna lozista, sto je ocito u toku zimskih mjeseci, ako se nesto misli raditi na problemima koji se u stvarnosti mogu rijesiti onda se tome treba posvetiti
Znaš koliko primjera znam gdje upali auto da sa Vratnika siđe na Kovače.ZyzzSar wrote:pa ni u vecini njemackih gradova nisu uveli da se mogu samo euro5 vozila voziti u odredjenim dijelovimamk ultra wrote:Pa šta mislite sad kad bi zabranili na glavnoj cesti kroz grad i u par sporednih sve ispod euro 5?
kod nas moras cijelu godisnju zaradu(sa prosjecnom platu) odvojit za polovno euro5 auto, a sto je i ocito s obzirom da je mozda 15% registrovanih auta euro5
glupo je uopste pricati o tome; kad kod nas bude prosjecna plata barem pola njemacke prosjecne od 4651€ onda mozemo pricati i pratiti moderne trendove
usput, zasto bi ta 'zabrana' po bilo kojoj logici bila na glavnoj cesti lol, to bi imalo smisla mozda samo za stari grad
najveci problem u sarajevu su svakako privatna lozista, sto je ocito u toku zimskih mjeseci, ako se nesto misli raditi na problemima koji se u stvarnosti mogu rijesiti onda se tome treba posvetiti

evo sad rade na tome (ako ne slažu) - vidimo se u tramvaju 2021 kada srede šine, nabave par novih tramvaja i naprave stajališta_BataZiv_0809 wrote:Samo omoguci ljudima kvalitetnu alternativu. Da nam javni prevoz valja, prvi ja nikad u zivotu ne bih autom obavljao svakodnevne aktivnosti.
drug_profi wrote:Par nepar. Nemoj slucajno da bi neko dizele proganjao. Nisu oni nista krivi.strong69 wrote:Vidi sa vozilima prvo.nosara wrote:ZAGAĐENJE I LJETI
I na LPG odlamit poreze. Sta se oni prave pametni.