Vagala sam između te i ove...ovu je bolje odradio.JVC wrote:
Losing my religion
But you are still in the spotlight!
Vagala sam između te i ove...ovu je bolje odradio.JVC wrote:
Losing my religion
Da li sam ja na pravom putu sa ovim Tarikom?Smrcak15 wrote:jos kad bi ti samo razumio sto sam ja to pitaoMarlboroGold wrote:Nevjerovatno glupo pitanje.
A jedvaBloo wrote:Vagala sam između te i ove...ovu je bolje odradio.JVC wrote:
Losing my religion
But you are still in the spotlight!
Pulsari nisu vidljivi golim okom. Ljudi nisu znali da postoje sve do pojave određenih astronoma i odgovarajuće opreme poput radio teleskopa.Smrcak15 wrote:jos kad bi ti samo razumio sto sam ja to pitaoMarlboroGold wrote:Nevjerovatno glupo pitanje.
jesiJVC wrote:Da li sam ja na pravom putu sa ovim Tarikom?Smrcak15 wrote:jos kad bi ti samo razumio sto sam ja to pitaoMarlboroGold wrote:Nevjerovatno glupo pitanje.
pa upravo to druze, niko od ljudi nije znao, ali Bog koji je objavio Kuran zna sta je stvarao, i sta stvara i to objavljuje u KuranuMarlboroGold wrote:Pulsari nisu vidljivi golim okom. Ljudi nisu znali da postoje sve do pojave određenih astronoma i odgovarajuće opreme poput radio teleskopa.Smrcak15 wrote:jos kad bi ti samo razumio sto sam ja to pitaoMarlboroGold wrote:Nevjerovatno glupo pitanje.
Zato tvoje pitanje nema nikakve logike. Da si rekao Sunce tad bi se možda i moglo šta reći.
ovdje si pokazao drugima zasto je Kuran od Boga, jer Pulsari u Kuranu su opisani sa 3 rijeci,Pulsari nisu vidljivi golim okom. Ljudi nisu znali da postoje sve do pojave određenih astronoma i odgovarajuće opreme poput radio teleskopa.
upravo ti to i pricam, o necemu opipljivom, dokazivom.MarlboroGold wrote:De bolan ostavi sa strane šta piše u Kur'anu. Drži se vidljivog i/ili opipljivog što je bilo tako u tom vremenu.
Pričali smo o pulsarima i kako ti to sve izokrećeš kao inače, pa mi se stvarno ne da o tome.
Nego kad već navaljuješ sa Kur'anom, idemo onda ovako... zašto si odabrao to stoljeće? Idi nazad još hiljadu godina. Opet to pitanje nema veze s vezom kako god okreneš. Ili još bolje... ostani u istom stoljeću, ali pitaj ne ljude u pustinji, već npr. ljude u amazonskoj prašumi. Vidiš li možda u čemu leži problem?
https://en.wikipedia.org/wiki/NeutrinoMišo_Kovač wrote:Gama zrake buše sve i materija ih ne moze zaustavit... Osim, par metara betona ili olova... To valjda nije materijaKoji talenat za kreiranje i popunjavanje septičke jame netačnim sranjima iz muhamedovih pustinjskih memoara...
https://www.symmetrymagazine.org/articl ... gamma-raysGama zrake buše sve i materija ih ne moze zaustavit... Osim, par metara betona ili olova...
Smrcak15 wrote:upravo ti to i pricam, o necemu opipljivom, dokazivom.MarlboroGold wrote:De bolan ostavi sa strane šta piše u Kur'anu. Drži se vidljivog i/ili opipljivog što je bilo tako u tom vremenu.
Pričali smo o pulsarima i kako ti to sve izokrećeš kao inače, pa mi se stvarno ne da o tome.
Nego kad već navaljuješ sa Kur'anom, idemo onda ovako... zašto si odabrao to stoljeće? Idi nazad još hiljadu godina. Opet to pitanje nema veze s vezom kako god okreneš. Ili još bolje... ostani u istom stoljeću, ali pitaj ne ljude u pustinji, već npr. ljude u amazonskoj prašumi. Vidiš li možda u čemu leži problem?
zvukovi pulsara, njihovo kucanjeMarlboroGold wrote:Smrcak15 wrote:upravo ti to i pricam, o necemu opipljivom, dokazivom.MarlboroGold wrote:De bolan ostavi sa strane šta piše u Kur'anu. Drži se vidljivog i/ili opipljivog što je bilo tako u tom vremenu.
Jebo sve ako si ti išta skontao...
Kuc, kuc smijem li ja na brzinu da kazem nesto?Smrcak15 wrote:
jasno Kuran kaze, da je to zvijezda koja kuca i probusuje.
mozes da cujes kako kuca na video gore, a probusuje sa gamma zrakama i neutrinima.
vakuumbroj dva wrote:Ovaj, kada slušaš tu bušeću & kucajuću zvijezdu, koji medijum prenosi zvučne talase (kucuajuće) do tvog uha ?
druze, kazem ja sad kojuJVC wrote:Kuc, kuc smijem li ja na brzinu da kazem nesto?Smrcak15 wrote:
mozes da cujes kako kuca na video gore, a probusuje sa gamma zrakama i neutrinima.
Kao i do sad jedino sto se ovdje probusuje je tvoje neuko tumacenje. Stih o kojem govoris se zapravo odnosi na Tarik, odredenu zvjezdu.
Neki prevodi kazu da je to jutarnja zvjezda.
1 Kuran kaze da je to zvjezda koja probija mrak.
2 kada se uzmu prevodi i tasfir Tarik je jutarnja zvjezda tj Venera, znaci planeta a ne zvjezda.
nije samo moje nego i kuranski istrazivaca koji analiziraju Kuran sa naucne straneKao i do sad jedino sto se ovdje probusuje je tvoje neuko tumacenje.
znas li ti uopste sta znaci tarik?Stih o kojem govoris se zapravo odnosi na Tarik, odredenu zvjezdu.
to nije tacan prevod, to je interpretacijski prevod(prevod iz nagadjanja) ane doslovan prevod, u arapskom lexikonu Tariiq znaci onaj koji kuca a ne Jutarnja zvijezda to jeste venera, koja uopste nije zvijezda nego planeta.Neki prevodi kazu da je to jutarnja zvjezda.
nije tacno, jer nigdje se ne spominje mrak u ajetima tu1 Kuran kaze da je to zvjezda koja probija mrak.
nije tacan prevod, nigdje to u lexikonu ne stoji2 kada se uzmu prevodi i tasfir Tarik je jutarnja zvjezda tj Venera, znaci planeta a ne zvjezda

opa.....JVC wrote:Kuc, kuc smijem li ja na brzinu da kazem nesto?Smrcak15 wrote:
Kao i do sad jedino sto se ovdje probusuje je tvoje neuko tumacenje. Stih o kojem govoris se zapravo odnosi na Tarik, odredenu zvjezdu.
Neki prevodi kazu da je to jutarnja zvjezda.
1 Kuran kaze da je to zvjezda koja probija mrak.
2 kada se uzmu prevodi i tasfir Tarik je jutarnja zvjezda tj Venera, znaci planeta a ne zvjezda.
a sad priznajes definicije?Tariiq znaci onaj koji kuca a ne Jutarnja zvijezda to jeste venera, koja uopste nije zvijezda nego planeta.
ne jasna si...sta ja to provaljujemBloo wrote:a sad priznajes definicije?Tariiq znaci onaj koji kuca a ne Jutarnja zvijezda to jeste venera, koja uopste nije zvijezda nego planeta.
a kad ti drugi objasnjavaju klasifikacije zvijezda onda nisu u pravu?
I ne zove se zvijezda Danica jer je bukvalno zvijezda, ne provaljuj se...
svaki njezin obrtaj je pulsirajuci signal, ili zvuk kucanja kada se slusa sa radioteleskopom, ako je frekvencija velika onda to postaje kao motorna sega, a ako jos veca frekvencija onda je konstantan zvuk.Bloo wrote:Dan mrmota.
Sta je pulsar, vrsta neutronske zvijezde?
Odnosno koja je definicija neutronske zvijezde?
Sta tacno pulsira u pulsar?
Bloo wrote:Dan mrmota.
Sta je pulsar, vrsta neutronske zvijezde?
Odnosno koja je definicija neutronske zvijezde?
Sta tacno pulsira u pulsar?