Republika Turska

Post Reply
Nisam_fin

#9826 Re: Republika Turska

Post by Nisam_fin »

spreca wrote:
Bodkin wrote:
Nisam_fin wrote:ja bih smekere i izdajnike nogom u glavu udaro.
Najveci sljam ljudski je to, naucili me u mahali.
Picka im materina odvratna smekerska i izdajnicka.
Picke!
Cuj izdajnici :D kakvim se izrazima razbacuje ovdje. Pa nisu zauzeli most za ruse jeboga tito
za koga god su , taj narodu nemisli nista dobro...narod si je izabrao vodju....sad dodje neki tikvan i on bi da rusi vlast "u ime naroda".....kurko...brko im jebo mamicu maminu...i neka je
+
Erdogan ih sjebo preko skype-a, a i narod je pokazao da je za Erdogana.
Point.

#9827 Re: Republika Turska

Post by Point. »

insomnia78 wrote: Ne postoji zemlja na svijetu u kojoj ce te za ovakve stvari milovati po glavi
Pa normala da ce reci. Sta bi ti reko da si optuzen za djelo za koje ti prijeti metak?

S moje sokoćalo
Ja ti govorim o cinjenici da pustaju civile da marisu vojnike koji samo izvrsuju naredjenja. Te iste vojnike koji bi sutra zivot dali za te civile da zarate sa nekim.
Nisam_fin

#9828 Re: Republika Turska

Post by Nisam_fin »

Point. wrote:
insomnia78 wrote: Ne postoji zemlja na svijetu u kojoj ce te za ovakve stvari milovati po glavi
Pa normala da ce reci. Sta bi ti reko da si optuzen za djelo za koje ti prijeti metak?

S moje sokoćalo
Ja ti govorim o cinjenici da pustaju civile da marisu vojnike koji samo izvrsuju naredjenja. Te iste vojnike koji bi sutra zivot dali za te civile da zarate sa nekim.
Te iste vojnike koji su pucali po tim istim civilima i ubili ih stotinjak.
Da neki vojnik puca na tebe, ti ga savladas, garant bi ga odveo na cevape, a zeni mu odnjeo buket cvijeca.

Cak su civili,a i policija bili odlicni prema njima.
Point.

#9829 Re: Republika Turska

Post by Point. »

Nisam_fin wrote:
Point. wrote:

S moje sokoćalo
Da neki vojnik puca na tebe, ti ga savladas, garant bi ga odveo na cevape, a zeni mu odnjeo buket cvijeca.

Cistom matematickom racunicom mozemo reci da nisi u pravu. Jedan manji dio jeste pucao i znao je sta se desava, to stoji, ali da su svih 6.000 vojnina upotrijebili svoje oruzje bilo bi daleko vise mrtvih glava od tih 100-njak.
k3ngur

#9830 Re: Republika Turska

Post by k3ngur »

Point. wrote:

S moje sokoćalo
Da li si 100 posto siguran da su civili. Gledam prije neku noc jedan daje izjavu da je vojnik a u civilnoj odjeci.

A i da jesu civili, pitam vas da li bi ste vi kajsevima tukli Jna pripadnike da ste se domogli njih 2 maja.
Bodkin

#9831 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

spreca wrote:
Bodkin wrote:
Nisam_fin wrote:ja bih smekere i izdajnike nogom u glavu udaro.
Najveci sljam ljudski je to, naucili me u mahali.
Picka im materina odvratna smekerska i izdajnicka.
Picke!
Cuj izdajnici :D kakvim se izrazima razbacuje ovdje. Pa nisu zauzeli most za ruse jeboga tito
za koga god su , taj narodu nemisli nista dobro...narod si je izabrao vodju....sad dodje neki tikvan i on bi da rusi vlast "u ime naroda".....kurko...brko im jebo mamicu maminu...i neka je
Svaka slicnost sa sda slucajna? :D
insomnia78

#9832 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Point. wrote:
Nisam_fin wrote:
Point. wrote: Ja ti govorim o cinjenici da pustaju civile da marisu vojnike koji samo izvrsuju naredjenja. Te iste vojnike koji bi sutra zivot dali za te civile da zarate sa nekim.

Cistom matematickom racunicom mozemo reci da nisi u pravu. Jedan manji dio jeste pucao i znao je sta se desava, to stoji, ali da su svih 6.000 vojnina upotrijebili svoje oruzje bilo bi daleko vise mrtvih glava od tih 100-njak.
Pa nisu svi ni tuceni. Imas kamaru snimaka na kojima ih narod grli ili ih stiti od ostalih

S moje sokoćalo
Nisam_fin

#9833 Re: Republika Turska

Post by Nisam_fin »

Point. wrote: Cistom matematickom racunicom mozemo reci da nisi u pravu. Jedan manji dio jeste pucao i znao je sta se desava, to stoji, ali da su svih 6.000 vojnina upotrijebili svoje oruzje bilo bi daleko vise mrtvih glava od tih 100-njak.
Dakle pucali su. Nazalost su pucali i ubili oko 100 ljudi.
Moje pitanje je, sta bi ti uradio?
Odnjeo im cevape, a zeni cvijece?

Dalje, hvala Bogu pa nisu svi pucali i hvala Bogu pa policija i civili nisu pucali kad su ih se domogli.
Point.

#9834 Re: Republika Turska

Post by Point. »

Nisam_fin wrote:
Point. wrote: Cistom matematickom racunicom mozemo reci da nisi u pravu. Jedan manji dio jeste pucao i znao je sta se desava, to stoji, ali da su svih 6.000 vojnina upotrijebili svoje oruzje bilo bi daleko vise mrtvih glava od tih 100-njak.

Dalje, hvala Bogu pa nisu svi pucali i hvala Bogu pa policija i civili nisu pucali kad su ih se domogli.
Da, pucali neki. Ne svi. I zato ne vidim razlog da ih sve treritiraju kao stoku. Sta bih ja uradio, je na domenu SBBKBB.
BarbaDue

#9835 Re: Republika Turska

Post by BarbaDue »

Kakve gluposti. Ja nemam veze sa SDA pa opet kažem NEKA JE!
Gojeni H

#9836 Re: Republika Turska

Post by Gojeni H »

Krokodajl wrote:Nije Kiki Hrvat, Kasandro nije hrvatsko ime, al nije ni kurdsko.
Da nije Kubanac ? :D
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Nisam_fin

#9837 Re: Republika Turska

Post by Nisam_fin »

Point. wrote:
Nisam_fin wrote:

Da, pucali neki. Ne svi. I zato ne vidim razlog da ih sve treritiraju kao stoku. Sta bih ja uradio, je na domenu SBBKBB.
Nisu tretirali sve kao stoku.
Ne spinuj i ne siri lazi.

Hvala.
Gojeni H

#9838 Re: Republika Turska

Post by Gojeni H »

HAVANA wrote:
Progressive House wrote:danas bi doletilo deset ovakvih aviona da brane bošnjake.

ateisti na aparatima
Jok ba,ateisti dosli s mora i upitnik im iznad glave.Sta bi :? Sto to mene boli kurac za redzepom i turcima.Ko im jebe mater,nisu se ni oni za mene sekirali.Ja otiso svi ganjali pokemona,vratim se nakav redzep,kurac,pallac...Ima li ista normalno?Najbolje da ja opet odem na more. :D
:lol:

Hasisaru, sto si duvao, duvao si ... sad drugi lete u oblacima.
spreca

#9839 Re: Republika Turska

Post by spreca »

Bodkin wrote:
Svaka slicnost sa sda slucajna? :D
Nevidim nista zajednicko ovdje sa SDA....nisam glasac SDAovca....ali na svaki pokusaj nasilne smjene vlasti bi isto reagovo pogotovo kad to dolazi od onih koje debelo placas iz svog novcanika da cuva i tebe i drzavu...znaci svaka shuga sutra hoce izvesti puch , ti ces mu pljeskati...bravo
Ultravox

#9840 Re: Republika Turska

Post by Ultravox »

MHAB wrote:Ljudi nije utakmica Turska protiv Hrvatske ili Srbije pa da se pišu navijački postovi. Iako na početku ove eskalacije u Turskoj nisam previše pridavao značaja tom navijačkom pristupu sada vjerujem da neki na ovoj temi pišu po nekakvom zadatku koji su dobili od nekoga ili su ga sami sebi dali. Dajte ohanite malo sa tim pristupom. Ako možete napišite neki racionalan post iznoseći svoj stav o dešavanjima u Turskoj ili povući neki link koji daje neke nove informacije ili baca svjetlo na dešavanja u Turskoj iz nekog drugog ugla. Ako ne možete dati takav doprinos molim vas da se suzdržite svađa, vrijeđanja i etiketiranja drugih koji pišu na ovom forumu, a posebno vas molim da "tihu većinu" (u koju ubrajam i sebe) koja dođe na ovou temu da nešto pročita ili vidi da li ima nekih drugih info koje se ne mogu pročitati u medijima iz regije, ne smarate svojim međusobnim svađama. Ipak je ovo samo javni forum na kome se piše sakriveno iza nikova, a očigledno je da su mišljenja forumaša podjeljena. Misli što hoćeš, ali kad pišeš iznosi svoj stav na civilizovan način i piši samo onda kada svojim pisanjem možeš doprinijeti podizanju kvaliteta diskusije, a ne da bi se prepucavao sa onim koji drugačije misle na ovoj temi. Molim vas da smanjite doživljaj i nivo emocija sa kojim pišete...
:thumbup:
Last edited by Ultravox on 18/07/2016 10:41, edited 1 time in total.
arzuhal

#9841 Re: Republika Turska

Post by arzuhal »

General War wrote: :lol:
Image

bosanaca 0,3% :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ovako se u Jajcu slikaju, uzmu zastavu BiH i zastava još nekih država nabacaju, i veselio te Bog, zajedno smo skupa! :mrgreen:
seln

#9842 Re: Republika Turska

Post by seln »

breuer wrote:
seln wrote:Da, sad je napravila kvantni skok... doduse, unazad.
Nema potrebe za karikiranjem, Ataturk je proizvod mnogo burnijeg perioda u ljudskoj historiji, ali i historiji samog turskog naroda, ali pored njega i njegove veličine i značaja za modernu i slobodno se može reći, mladu tursku naciju, ne vjerujem da se do sada pojavio značajniji politički predstavnik u Turskoj, gledao na njega pozitivno ili ne. Dodatno, nije mi jasno kako se može kritikovati islamista Erdoan, kada mu se alternativa traži, ili se citira, klerikalni vođa Gulen?!
Gülen je alternativa samo za seoskog hodzu u Anadoliji. Turska treba politicara koji ce se prvo odreci vlastitih ambicija.
Last edited by seln on 18/07/2016 11:48, edited 1 time in total.
k3ngur

#9843 Re: Republika Turska

Post by k3ngur »

8000 policajaca suspendovano.

Ko sto sam napisao juce izgleda da je i jedan dio policije ucestvovao u pucu.
Janjicar

#9844 Re: Republika Turska

Post by Janjicar »

Erdogan naredio borbenim avionima da patroliraju nebom, nestala 42 borbena helikoptera
Nisam_fin

#9845 Re: Republika Turska

Post by Nisam_fin »

Janjicar wrote:Erdogan naredio borbenim avionima da patroliraju nebom, nestala 42 borbena helikoptera
i ovo je fascinantno, cuj "nestala".....
pa nisu igle da "nestanu"
seln

#9846 Re: Republika Turska

Post by seln »

Progressive House wrote:danas bi doletilo deset ovakvih aviona da brane bošnjake.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Uvijek kad pomislis da si upravo procitao najgluplji moguci post, dodje neko i razuvjeri te.
jao_situacije

#9847 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

pretpostavljam da živiš u usa
ccc
pa ti koji su pucali su i dobili batine, stvarno nevjerovatno pa barem si mogao pogledati ko je dobio batine
scena sa kaišem je snimljena na mostu na barikadi koja je prva pucala dok je trajao vojni udar, i to se uživo vidjelo na tvu, ta barikada se zadnja predala u 7 ujutro nakon što je policija bacila suzavac

stvarno nevjerovatno..

evo ovome ne fali ni dlaka s glave, još nosi pušku u rukama
Image

ovi se predali zagrlili se i idu u policiju
Image

desetine ovakvih i sličnih slika
Image

ali nije to prava slika, prava slika je onaj jedan s kaišem koji udara vojnike, koji su noć prije toga pucali i ubili ljude na mostu :thumbup:
sunceKOtepsija

#9848 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

najavljeno otpustanje 8000 policajaca zbog povezanosti s gulenom
seln

#9849 Re: Republika Turska

Post by seln »

Zvizdac81 wrote:
General War wrote:
Progressive House wrote:kakve sad šije jbt :D :D

odoh soviti
Prvo dovu kakvu prouci :lol:

Image
Daj nam hurmi i ilmihala sve ti je oprosteno!!!
Ja bih trebao tespih od tri dove i jednu sedzadu.
Point.

#9850 Re: Republika Turska

Post by Point. »

jao_situacije wrote:
pretpostavljam da živiš u usa
ccc
pa ti koji su pucali su i dobili batine, stvarno nevjerovatno pa barem si mogao pogledati ko je dobio batine
scena sa kaišem je snimljena na mostu na barikadi koja je prva pucala dok je trajao vojni udar, i to se uživo vidjelo na tvu, ta barikada se zadnja predala u 7 ujutro nakon što je policija bacila suzavac

stvarno nevjerovatno..

evo ovome ne fali ni dlaka s glave, još nosi pušku u rukama
Image

ovi se predali zagrlili se i idu u policiju
Image

desetine ovakvih i sličnih slika
Image

ali nije to prava slika, prava slika je onaj jedan s kaišem koji udara vojnike, koji su noć prije toga pucali i ubili ljude na mostu :thumbup:
Slabo pretpostavljas. One slike golih mladica povaljani ko volovi te, malkice, ne podsjecaju na Trnopolje? Manjacu?
Post Reply