Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
jastuk1

#9826 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jastuk1 »

It_is_a_Leclerc wrote:
U najkraćem, podržavam koaliciju DF-SBB.
Ako smo preživjeli SDA-SDS, preživjet ćemo i njih.
Nakon onolikih paljevina i pokušaja državnog udara i pokušaja nasilnog preuzimanja vlasti, ti bi glasao za najegoističnijeg, naprepredenijeg rušitelja BiH (nakon Dodika). Aferim. Taj bi sutra izdao BiH, a da ni ne trepne. Eeee plitkoćo moja.... :(
drug_profi

#9827 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Koliko god stete mogu da naprave, opet je to manje nego sto ce biti ako SDA ostane u vlasti. SDA je infiltrirana posvuda. SDA-ove zestoke momke sud ne kaznjava, SDA se brine o svojima.
Koliko pameti treba da se shvati da ako se zele promjene, SDA mora da se makne.
SDA (sa prijateljima) je napravila drzavu i sistem kakav im pase. Oni nece nikad nista vise promijeniti, osim stope PDV-a.

Ko tvrdi da moze drugacije doci do promjena na bolje, laze jer je dio ovog sistema i boji se za sebe.

Ne trazim ja ukidanje entiteta i Dodika. Samo da se uradi ono sto se moze da se vrati nada ljudima.
Alfons Kauders

#9828 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

sta ono silni simpatizeri rekose za koaliciju sa sbb? jeftini spin ovo ono, de ba alfons sta pusis tu pricu...

eee sto je nekad lose biti u pravu... :roll: ubi nas sujeta, ista ona sujeta koja je razvalila sdp... elem et ja budala, vi pametni... zivi bili pa vidjeli

ja naravno svoj glas ne dam fahri pa makar glasao za sda prvi put u zivotu
drug_profi

#9829 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Alfons Kauders wrote:sta ono silni simpatizeri rekose za koaliciju sa sbb? jeftini spin ovo ono, de ba alfons sta pusis tu pricu...

eee sto je nekad lose biti u pravu... :roll: ubi nas sujeta, ista ona sujeta koja je razvalila sdp... elem et ja budala, vi pametni... zivi bili pa vidjeli

Ma dobro drug. Jasno i razumljivo. Bitno je biti svjestan posljedica svoje odluke. Ja cu rizikovati jer mislim da nema nikakvog haira od rahat patnje.

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
baxul

#9830 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

drugi profil wrote:
Alfons Kauders wrote:sta ono silni simpatizeri rekose za koaliciju sa sbb? jeftini spin ovo ono, de ba alfons sta pusis tu pricu...

Ma dobro drug. Jasno i razumljivo. Bitno je biti svjestan posljedica svoje odluke. Ja cu rizikovati jer mislim da nema nikakvog haira od rahat patnje.

pa komšić je definicija rahat patnje. lik na vlasti 20 godina.
drug_profi

#9831 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

baxul wrote:
drugi profil wrote:

pa komšić je definicija rahat patnje. lik na vlasti 20 godina.
De ba pusti te djecije price

baxul

#9832 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

drugi profil wrote: De ba pusti te djecije price

ha dobro tebi kao simpatizeru se možda čini tako, no nijesi mi ponudio ništa da bi me razuvjerio. lik je dio rahat patnje i lik će kada sbb bude istenkan na razinu gdje nije moguće napravit vlast sa njima ući u vlast sa SDA. mogu komotno preskočit komšića i glasat za fahru ili SDA. jbga.
drug_profi

#9833 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

baxul wrote:

ha dobro tebi kao simpatizeru se možda čini tako, no nijesi mi ponudio ništa da bi me razuvjerio. lik je dio rahat patnje i lik će kada sbb bude istenkan na razinu gdje nije moguće napravit vlast sa njima ući u vlast sa SDA. mogu komotno preskočit komšića i glasat za fahru ili SDA. jbga.
Naravno da mozes samo i te nijanse tipa proxyja su bitne.
Nije mi cilj nikoga ubjedjivati ni u sta. Ko nije progledao ja mu ne mogu pomoci.

baxul

#9834 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

drugi profil wrote: Naravno da mozes samo i te nijanse tipa proxyja su bitne.
Nije mi cilj nikoga ubjedjivati ni u sta. Ko nije progledao ja mu ne mogu pomoci.

:D
vidimo se nekad u 2015 kad se bude vlast formirala, čisto da potvrdimo oduševljenje.

PS
komšić je bio vlast, je vlast i čapa se da ostane vlast.
hellue

#9835 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

Taman tako, posebno ako uzmes simpatizere Komsica i Radoncica, to su potpuno suprotne grupe ljudi koji imaju samo zajednicke razlike i mozda mrznju prema SDA...Kad se spoje tri kredita i stan u hrasnom, nezaposlena zena, skromnost, borac za pravdu, ambasador za vlasnikom tornja, iskompleksiranom budalom, zenom koja ima 200 miliona itd itd... :D
hellue

#9836 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

baxul wrote:

Tip je na funkciji od kraja proslog stoljeca, ali nekima se pricinjava da je on reformator i nova snaga zeljna promjena :D
burger_pasa

#9837 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by burger_pasa »

Pa i ono malo izgubljenih sto je mislilo gladat za Komsica je uspio rastjerat svojom izjavom o savezu sa Fahrom Keljemendijem.
dulekrele

#9838 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dulekrele »

nakon odluke da ce koalirati sa papcicem i mafijasem iz gusinja moj izlazak na izbore ce biti sveden na minimum. ako citas forum zeljko mani se te rabote. :(
dulekrele

#9839 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dulekrele »

burger_pasa wrote:Pa i ono malo izgubljenih sto je mislilo gladat za Komsica je uspio rastjerat svojom izjavom o savezu sa Fahrom Keljemendijem.
nije ih bas malo ali ce ih podosta rastjerati
drug_profi

#9840 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

baxul wrote:
drugi profil wrote: Naravno da mozes samo i te nijanse tipa proxyja su bitne.

:D
vidimo se nekad u 2015 kad se bude vlast formirala, čisto da potvrdimo oduševljenje.

PS
komšić je bio vlast, je vlast i čapa se da ostane vlast.
Bio jeste tockic. Vidjecemo sta moze sa vise snage. Mene nije strah da probam i da se zajebem. Mene je strah da se pravim da je ovako dobro.

hellue

#9841 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

Bio jeste tockic. Vidjecemo sta moze sa vise snage. Mene nije strah da probam i da se zajebem. Mene je strah da se pravim da je ovako dobro.
Nosioc parole "Drzave za covjeka" po ukusu SDP-a....jedan od onih koji je dobio pobjedu SDP-u ali to je za vas mali tockic :D
baxul

#9842 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

drugi profil wrote: Bio jeste tockic. Vidjecemo sta moze sa vise snage. Mene nije strah da probam i da se zajebem. Mene je strah da se pravim da je ovako dobro.

tu se slažem. stanje ne da nije dobro nego je alarmantno loše.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#9843 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

a ko tvoj i moj glas nesto bitni u cijeloj toj priči , nece pretegnuti jezicak na vagi , kap u moru , nebitno.
drug_profi

#9844 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

hellue wrote:
Nosioc parole "Drzave za covjeka" po ukusu SDP-a....jedan od onih koji je dobio pobjedu SDP-u ali to je za vas mali tockic :D
Sta je falilo paroli i njegovoj popularnosti? Pripisujes njemu prevaru?

hellue

#9845 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

Gledano sa ove vremenske distance fali joj sam pocetak rada na njoj. Ne prepisujem njemu prevaru ali ti govorim da ga bas ne mozes amnestirati i reci da je bio samo jedan kotacic, sutio je cijelo vrijeme, za vrijeme afete Reket posebno, sutio je kad se uslo u koaliciju sa SDA...ma suto cijelo vrijeme i gledao sta se desava iznutra uzivajuci sve privilegije koje garantuje toplina Zlatkovog zagrljaja
Danguba

#9846 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Danguba »

jastuk1 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Nakon onolikih paljevina i pokušaja državnog udara i pokušaja nasilnog preuzimanja vlasti, ti bi glasao za najegoističnijeg, naprepredenijeg rušitelja BiH (nakon Dodika). Aferim. Taj bi sutra izdao BiH, a da ni ne trepne. Eeee plitkoćo moja.... :(
:thumbup:

Upravo to...i sto rece Alfons makar glasao i za SDA.
drug_profi

#9847 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

hellue wrote:
Gledano sa ove vremenske distance fali joj sam pocetak rada na njoj. Ne prepisujem njemu prevaru ali ti govorim da ga bas ne mozes amnestirati i reci da je bio samo jedan kotacic, sutio je cijelo vrijeme, za vrijeme afete Reket posebno, sutio je kad se uslo u koaliciju sa SDA...ma suto cijelo vrijeme i gledao sta se desava iznutra uzivajuci sve privilegije koje garantuje toplina Zlatkovog zagrljaja
Istina.
I sta ti predlazes, za koga glasati da se konacno pokrene promjena?

Banksy

#9848 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

It_is_a_Leclerc wrote:Ma hajte molim vas..

Da je izjavio da će sa SDA u koaliciju, došli bi ovdje u majicama sa Che Guevarom i bakljama, citirali Marksa i Englesa, trabunjali o izdajstvu neslućenih razmjera, o Bakiru i ocu mu, o Nakašu, o "20 teških godina".
Da je izjavio da će sa SDP-om u koaliciju, došli bi ovdje i urlali: "Pa što je odlazio". "Ja, ublehe", "Jooj, vid mu glave", "Ublehaš, ba, klasiĆni" i sl.
Sad kad je izjavio da će sa SBB-om, evo ga odmah neke vojvode, četnici krvavih zuba iskaču okolo i prijete federalnom blagostanju. Fahro, je li, kao mastermind iza kojeg stoji CIA, Mossad i, makar, DB rovari protiv ove ljepote.

Koliko znam, SBB, osim ove epizode u Vijeću ministara, nije stranka u vlasti. Samim tim, jedna stranka koja pretenduje da bude predvodnik promjena, u startu, ima sužen rezon budućih koalicija. Osim toga, SBB, koliko ja znam, i dalje nije zabranjena, dapače, treća je najjača stranka kod Bošnjaka, i samim tim ima puni legitimitet da se o njima govori kao o ozbiljnim političkim faktorima, a ne kao o lepramatoznim bolesnicima koji bauljaju okolo i isisavaju pare.

:thumbup:

I besmisleno je pokušavati suvislo razgovarati na ovoj temi kad sve vrvi od novoregistriranih trolova iz Centrale - koji su instruirani za dvije mantre: Hanka (zanimljivo kako je više niko ne spominje) i dojučerašnji najbolji Zlatkov i Bakirov prijatelj Radončić, pa u nedostatku ijedne konkretne i realne zamjerke stranci i samom Komšiću udaraju po jednom ili po drugom, a prema voždovim direktivama - i starih forumaša čiji su afiniteti, iz privatnih i poslovnih razloga, dobro poznati i koji bi glasali za SDP i SDA sve da im se na listiću ukaže i rođeni otac. Treba ih pustiti da se nadglasavaju i ne pridavati im puno pažnje.

Odličan Munja sinoć :thumbup: Postavljanje Alibabića, Dahića i Miletića u prve redove na promociji stranke bila je demonstracija sile i realne prijetnje zakonom ovima koji u oktobru odlaze. To je dobro. Samo neka govore i neka govore često.
ex-Efendija

#9849 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ex-Efendija »

Zasto Zeljko vec unaprijed proglasava koaliciju sa Radoncicem ? Zato sto zna da kod bosnjackog glasackog tijela moze proci samo kao Hrvat pod bosnjackim nadzorom ! Nekada je bio pod kontrolom Zlatka a sada se dobrovoljno stavlja pod Fahrinu kapu.

Ikebana sindrom ...
forel

#9850 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

Svi pljuju po koaliciji DF - SBB, a idemo redom SDA koalirala sa SDS-om inace jako ''liberalnom i probosanskom strankom'', SDP koalirao sa SNSD opet ''pro bosanska koalicija'', i jos u to sve se ubace HDZ BiH, pa da vidis ''pro bosanske koalicije''.I sad nekome je trn u oku eventualna koalicija DF - SBB, a 20 godina vam nije bio trn u oku to sto ''ko fol pro bosanske ili bosnjacke (kako god hocete)'' stranke mahom koaliraju sa onima koji otvoreno zagovaraju razgradnju drzave....
Post Reply