Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#98201 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Alfons Kauders wrote:
Velkoski wrote:Ma poenta jeste da je saopštenje bljuvotina, ali si za ostatak u pravu bez dileme. Nepromišljen potez, sve se trebalo riješiti na drugačiji način.
Jeste, jeste, saopštenje je krivo, a hapse ih samo zato jer su se žalili na uređivačku politiku. A "malo eskaliralo" kad su im prijetili smrću.

Kako vas bolan nije stid? Onako kolektivno?

Odrastite. Sve mrcine u tridesetim, a mozak na nivou djeteta iz trećeg osnovne...
Apsolutno nigdje nisam opravdao ovaj potez dvojca, ali apsolutno nigdje.

Njihov nepromišljen potez ne daje za pravo novinarima da LAŽU o upadu u redakciju i da vrše ovu današnju hajku. Dakle, zaključak je da je u redakciju upalo 70 huliganskih nindži s heklerima, svima oteli laptope i nisu nikome dali da bilo gdje mrdne.

Zato kada im prijete stranke i kada moraju raditi stranački prljavi pos'o onda nema problema.

DAKLE OPET, jedan nepromišljen, da ne kažem glup, potez, ne opravdava ovo što oni rade od sinoć i nemaju namjeru stati.
SmokingMan

#98202 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by SmokingMan »

Mnogo prdekane za ovako malo koke....
studeni76

#98203 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by studeni76 »

GandalfSivi wrote:
studeni76 wrote:
GandalfSivi wrote:Narkoman je teska kvalifikacija i jako ruzno zvuci...
Haj dobro, izvinjavam se ako sam koga uvrijedio. Uzivalac opojnih sredstava ljepse zvuci :D
Nisam te nesta prije primjetio na ovoj temi, a pricamo o momku koji je presao pola Evrope da navija za Sarajevo. Svi mi nekada greske napravimo, kazem samo da nije lijepo takve etikete stavljati...
Nisam navijac Sarajeva a i sa navijackim svijetom nemam nista vec cetvrt vijeka.
Samo mi je fascinantno da se poziva drzava da reaguje za nekoga ko napravi ovakvu stvar. I to u zemlji sa skroz hebenim zakonima. Mislim ono daj ba sam pao sam se ubio.
Btw prvi put cujem da je narkoman teska kvalifikacija i da nije drustveno prihvatljiva!
Odjava
90minut

#98204 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

HALO BA NORMALNO DA TREBA UKLJUCITI SVE MOGUCE!

Jebeni Sabrija koji je pljačkao godinama i godinama uzeo para i para vodio kriminalnu grupu osuđen na 5 godina jebenog zatvora!
Pola grama halo pola grama znaš li koliko je to para? :oops:

Naravno razumijem ja ove što se boje svoje sjene i govore neka neka, al' smiješno stvarno za šta ce ležat i to NAJBOLJE GODINE ŽIVOTA tek napunio 26 cini mi se dakle do 31 lezi. :-)
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#98205 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by izvrsni direktor »

Treba drzava nesto d'uradi! Apse nam nevin narod
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#98206 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Pa ako je tebi normalno da državljanin BiH leži pet godina u Bjelorusiji za 0.16 grama droge, onda šta da ti kažem... :mrgreen:
celava_dlaka

#98207 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by celava_dlaka »

Veci sljam od narkomana su ljudi tipa ovog studenog. Koji glume da nisu nekad barem malo zakon prekrsili a druge bi zatvarali na dozivotne.. sto rece 90ti minut strah i od vlastite sjene
rocco_siffredi

#98208 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

90minut wrote:HALO BA NORMALNO DA TREBA UKLJUCITI SVE MOGUCE!

Jebeni Sabrija koji je pljačkao godinama i godinama uzeo para i para vodio kriminalnu grupu osuđen na 5 godina jebenog zatvora!
Pola grama halo pola grama znaš li koliko je to para? :oops:

Naravno razumijem ja ove što se boje svoje sjene i govore neka neka, al' smiješno stvarno za šta ce ležat i to NAJBOLJE GODINE ŽIVOTA tek napunio 26 cini mi se dakle do 31 lezi. :-)
Naravno da treba uključiti, od Bakira do portira da se momku pomogne. Bojim se da su ga sad najviše povalili njegovi drugovi sa tribine. Nece niko htjeti mrdnuti za njega, osim da se dobro plati.
studeni76

#98209 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by studeni76 »

celava_dlaka wrote:Veci sljam od narkomana su ljudi tipa ovog studenog. Koji glume da nisu nekad barem malo zakon prekrsili a druge bi zatvarali na dozivotne.. sto rece 90ti minut strah i od vlastite sjene
Post prijavljen
Ja kad prekrsim zakon i platim za to, ne zalim se. Tako da sve po zakonu, zivot bi nam bio puno bolji.
celava_dlaka

#98210 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by celava_dlaka »

Onda ti zelim da sljedeci put platis sa 5 godina zatvora :thumbup:
90minut

#98211 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Ma beskičmenjaci obicni, ne možeš se ni raspravljati s njima odma znaš koliko je sati.
Edin H.

#98212 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Edin H. »

Velkoski wrote:Pa ako je tebi normalno da državljanin BiH leži pet godina u Bjelorusiji za 0.16 grama droge, onda šta da ti kažem... :mrgreen:
Ovo stoji, MIP mora preduzeti korake da ga vrati u BiH, ali ipak ne biste smjeli marati novinare. :P
celava_dlaka

#98213 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by celava_dlaka »

90minut wrote:Ma beskičmenjaci obicni, ne možeš se ni raspravljati s njima odma znaš koliko je sati.
Ovakvi su uvijek vukli za rukav druge za bilo sta, a pogotovo kad napadnes :D
sencobih

#98214 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Imao je koliko je imao, da je imao za više vjerovatno bi mu našli više. Kako je tako je, platio je danak labavih zakona i kontrola u BiH. Trebalo bi ostali na njegovom primjeru da izvuku pouku. Zahvaljujući ovakvim slučajevima čitava grupa dobiva etiketu narkomana i siledzija , što nije tačno ali nema ni snage u grupi da odbaci taj bolesni dio tkiva. Još se čudimo što nas mrze svi gdje dođemo
Alfons Kauders

#98215 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Alfons Kauders »

Velkoski wrote:
Alfons Kauders wrote: Jeste, jeste, saopštenje je krivo, a hapse ih samo zato jer su se žalili na uređivačku politiku. A "malo eskaliralo" kad su im prijetili smrću.

Kako vas bolan nije stid? Onako kolektivno?

Odrastite. Sve mrcine u tridesetim, a mozak na nivou djeteta iz trećeg osnovne...
Apsolutno nigdje nisam opravdao ovaj potez dvojca, ali apsolutno nigdje.

Njihov nepromišljen potez ne daje za pravo novinarima da LAŽU o upadu u redakciju i da vrše ovu današnju hajku. Dakle, zaključak je da je u redakciju upalo 70 huliganskih nindži s heklerima, svima oteli laptope i nisu nikome dali da bilo gdje mrdne.

Zato kada im prijete stranke i kada moraju raditi stranački prljavi pos'o onda nema problema.

DAKLE OPET, jedan nepromišljen, da ne kažem glup, potez, ne opravdava ovo što oni rade od sinoć i nemaju namjeru stati.
To što ti nazivaš "nepromišljenim potezom" je zapravo krivično djelo za koje bi mogli fasovat koju godinu. Policija ne hapsi tek tako. Je li ti jasno da su po svemu sudeći počinili teško krivično djelo, daleko ozbiljnije od momka koji je najebo u Bjelorusiji? Strpimo se da vidimo pravnu kvalifikaciju, ali ako je istina da su prijetili smrću i tjerali ljude da zovu druge reakcije da povuku tekst, maksimalna kazna za takva djela se mjeri godinama.

Kažeš novinari su lagali? Ok, onda će i oni biti uhapšeni i procesuirani za lažno prijavljivanje. To što političari novinare vrte oko malog prsta navijačima ne daje za pravo da im prijete smrću, mani se relativizacije. Znamo ko je i kakav je Faruk Vele, ali to nije i ne može biti izgovor za ovakve stvari, razumiješ li? Ne gotivim ga ni ja, ali red se mora znati.

Momak je odlučio preputovati pola Evrope da dođe u jebenu Bjelorusiju s paketom bijelog, i to će ga nažalost koštati nekoliko godina (nadajmo se da neće 5). Sad bi i ovi mogli fasovati koju godinu. Nekoliko mladih ljudi će bezveze završiti u zatvoru u dvadesetim, sjebat će svoje obrazovanje, poslove, veze, porodice itd... Plus su zajebali i klub i grupu.

Za šta? Za kurac, ni za šta.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#98216 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Slažem se sa 95% tvog posta. Jedini sporan dio jeste da novinari neće odgovarati ni sada ni nikada u budućnosti. U ovoj državi apsolutno nijedan od njih nema nikakvu odgovornost za ono što napiše.

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190928068

Evo članka iz perspektive drugog medija, detaljno opisano ono što se zapravo i jeste desilo. Ova dvojica i trebaju biti kažnjena, ali ne treba zaboraviti da je ovo država u kojoj se za ubistvo dobije pet godina i nijedan medij te ne pere zbog toga.

Mislim da je vrijeme da neko počne kontrolisati medije, tačnije kažnjavati za sve nebuloze koje se valjaju.
Alfons Kauders

#98217 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Alfons Kauders »

Velkoski wrote:Slažem se sa 95% tvog posta. Jedini sporan dio jeste da novinari neće odgovarati ni sada ni nikada u budućnosti. U ovoj državi apsolutno nijedan od njih nema nikakvu odgovornost za ono što napiše.

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190928068

Evo članka iz perspektive drugog medija, detaljno opisano ono što se zapravo i jeste desilo. Ova dvojica i trebaju biti kažnjena, ali ne treba zaboraviti da je ovo država u kojoj se za ubistvo dobije pet godina i nijedan medij te ne pere zbog toga.

Mislim da je vrijeme da neko počne kontrolisati medije, tačnije kažnjavati za sve nebuloze koje se valjaju.
Ima fino RAK pa im uputi prijavu.

A za relativizaciju sam već rekao. To što su mediji za kurac ne znači da se to može koristiti kao odbrana i izgovor.

Počinjeno je krivično djelo, valja odgovarati. Totalno nepotrebno i bezveze.
Radio Sarajevo

#98218 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Radio Sarajevo »

Alfons Kauders wrote: Ima fino RAK pa im uputi prijavu.

A za relativizaciju sam već rekao. To što su mediji za kurac ne znači da se to može koristiti kao odbrana i izgovor.

Počinjeno je krivično djelo, valja odgovarati. Totalno nepotrebno i bezveze.
Kakav bolan RAK kad je portal u pitanju? Pa ti ne znaš ni ko je za šta zadužen, a dijeliš pravdu.

Vijeće za štampu je savjetodavno tijelo koje odlučuje je li neko ili nije prekršio novinarski kodeks kada su portali u pitanju. Njihove odluke su ipak savjetodavne, i nisu obavezujuće ni za koga. Samo sud može nešto odlučiti.
Kažeš novinari su lagali? Ok, onda će i oni biti uhapšeni i procesuirani za lažno prijavljivanje. To što političari novinare vrte oko malog prsta navijačima ne daje za pravo da im prijete smrću, mani se relativizacije.
Kao što ti reče Velkoski, nikad nijedan novinar nije i neće odgovarati za svakodnevne neluboze koje se pišu, i meni je iz ljudske perspektive potpuno normalno da neko jednom popizdi i našamara ih, iako sam i sam dugo bio novinar.
Znamo ko je i kakav je Faruk Vele, ali to nije i ne može biti izgovor za ovakve stvari, razumiješ li? Ne gotivim ga ni ja, ali red se mora znati.
Je li se znao red kad je Faruk Vele napisao da je Senad Avdić silovao i ubio djevojčicu? Šamari i upadi su malo za ovog krmka, zaslužio je on mnogo gore pritiske s obzirom kakav je otrov sipao kroz Avaz.
Manual

#98219 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Manual »

Nepotrebna rasprava
Sutra cadvi
biske

#98220 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by biske »

Manual wrote:Kakav penal gurbetima dosudise
Duga je sezona, biće toga još.
Logovan

#98221 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Ako Bog da danas dvica. :izet:
GandalfSivi

#98222 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Predosjecam rahat tekmu danas, nazalost necu je moci gledati...
Logovan

#98223 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Fudbalski klub Sarajevo nema veze sa napadom na redakciju Radiosarajevo.ba i ne podržava nasilje i ugrožavanje medijskih sloboda

https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/fu ... eZn3cIskvw
Maharadza

#98224 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Logovan wrote:Fudbalski klub Sarajevo nema veze sa napadom na redakciju Radiosarajevo.ba i ne podržava nasilje i ugrožavanje medijskih sloboda

https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/fu ... eZn3cIskvw
Pored toga, Fudbalski klub Sarajevo apeluje na sve da svoj posao obavljaju savjesno poštujući moralne i etičke principe, te da izvještavanja budu nepristrasna i objektivna.
Aferim za ovu zadnju rečenicu, u kost bagri lažljivoj kvazi-novinarskoj. :skoljka:
Nadzorna_ploca

#98225 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

Ko god da nas je i ne zasluzuje da ga vjesamo i pljujemo.
Ako je u govnima treba mu pomoci ako se moze.
Ima nas svakakvih, znamo to svi ali..jbg. Meni je zao momka i sa navijacke strane kao navijaca FKS i sa ljudske da se uvalio u ta govna.
Treba ga nekako izvuci od tamo i ovdje ocitati nauk i bukvicu.
Locked