Turska vojska pokusava zauzeti selo Bulbul!
Evo lokacija sela...

Unisteno jedno tursko oklopno vozilo. Potvrdjeno.
Danas su u toku dana zivot izgubila tri dzihadisticka vojnika.
YPG upravo granatira al-Bab!

Ovo je sustina, i sa ovim se slazem skoro u potpunosti. Mnogo su više ucinili zlocina od Kurda i to je cinjenica i nikad necu sporiti, ali ne pisem o tome nego o hinjavosti, osobinama hijene, slicno HVO-u u nasem ratu. Tu su Kurdi neprikosnoveni, previse se "kurce" i glume silu pa kad se spomene neka operacija na njih eto odma Americkih ili Ruskih zastava na linijama razdvajanja.Kikibombona wrote:
Al' nisu dzihadisti nikakve hijene, radi se o lukavim zivotinjama... oni su budale kakve svijet nije vidio... ovo sto njima rade u Siriji je nevidjeno ponizenje....
Mos se jedino s Tigrom u krevetu borit.. ako si ljepuskast eto ti odlicne prilike a nije ni kaznjivo.. dobro mozda te tigric malo kazni al nista to.Katill wrote:Jeli kaznjiv odlazak u Siriju i borba na strani Assada kod nas? jeli i to spada u krivicno djelo po novom zakonu, buduci da je Assad legalni predsjednik drzave kao i sve vojne i policijske formacije pod njegovom odnosno Sirijskoj komandi
Trebalo bi da jeste, jer se obuhvata odlazak na sva strana ratišta bez izuzetka.Katill wrote:Jeli kaznjiv odlazak u Siriju i borba na strani Assada kod nas? jeli i to spada u krivicno djelo po novom zakonu, buduci da je Assad legalni predsjednik drzave kao i sve vojne i policijske formacije pod njegovom odnosno Sirijskoj komandi
Pa kao strani državljanin bi se i morao boriti u paravojnim postrojbama, jer kao nedržavljanin Sirije ne bi ni mogao da se priključiš regularnim snagama.Katill wrote:
![]()
Hvala na odg., mislio sam da samo paravojne formacije spadaju u tu kategoriju

Sa obzirom da su prazan al Bab uzimali dva mjeseca .. mozda im bude vise od bas 3 dana trebalo- osim ako sultan me povede boj.Nadzornik wrote:Turci vec slave pobjedu po medijima - Afrin ce pasti za 3 sata !
Inace veoma promisljen zakon.. sta sa Bosancima koji imaju zeleni karton u USA i koji su se ukljucili u Americku vojsku? Tesko njima onda...Katill wrote:Znam, ali te formacije su na strani legalne vlade, nisu teroristicke, nisu strana formacijska sila u zemlji kao neke druge, pa sam zbog toga mislio da ne spada u krivicno djelo ...Krokodajl wrote:Pa kao strani državljanin bi se i morao boriti u paravojnim postrojbama, jer kao nedržavljanin Sirije ne bi ni mogao da se priključiš regularnim snagama.Katill wrote:
![]()
Hvala na odg., mislio sam da samo paravojne formacije spadaju u tu kategoriju
Halal im bilo mojih 15$ svaki mjesec koje doniram, moj metak jedan koji sam 'kupio' ako skine barem jednog bradatog i jednu domacu izdajicu ja sam zadovoljan
Ne moras biti drzavljanin USA - zeleni karton je dovoljan - trust meKrokodajl wrote:@славянин
U tom slučaju si državljanin USA i služiš regularnu vojsku svoje zemlje tako da se onda taj zakon na tebe ne odnosi.
Opetja033 wrote:Operacija slamanja terorističke kicme i ciscenja Efrina od terorističkog smeca ce se sastojati od 4 dijela, tj 4 pravca.
Dva pravca su u nadležnosti FSA a za dva je nadležna turska vojska.
U operaciji ce ucestvovati 20.000 vojnika FSA i 7.000 pripadnika turske vojske.
Ajde sa srecom da je,nemoj samo za koji dan sa kukas kako Izrael bije jadne slabo naoruzane Palestince,jer onda bi bio hipokrit jelde.Opetja033 wrote:Operacija slamanja terorističke kicme i ciscenja Efrina od terorističkog smeca ce se sastojati od 4 dijela, tj 4 pravca.
Opetja033 wrote:Operacija slamanja terorističke kicme i ciscenja Efrina od terorističkog smeca ce se sastojati od 4 dijela, tj 4 pravca.
Usporedba je stvarno bezveze....славянин wrote:Ajde sa srecom da je,nemoj samo za koji dan sa kukas kako Izrael bije jadne slabo naoruzane Palestince,jer onda bi bio hipokrit jelde.Opetja033 wrote:Operacija slamanja terorističke kicme i ciscenja Efrina od terorističkog smeca ce se sastojati od 4 dijela, tj 4 pravca.
kazu da je Vejzi Hidzazi, jedan od kako se navodi PKK glavesina, koji je dezertirao i pobjegao iz Afrina glavom bez obzira, rekao da ce turske snage za 3 sata uci u Afrin te porucio svima i upozorio sve i svakog da ne postanu zrtve PKK propagande.Nadzornik wrote:Turci vec slave pobjedu po medijima - Afrin ce pasti za 3 sata !
Sto bezveze?zlajaBHF wrote:Usporedba je stvarno bezveze....славянин wrote:Ajde sa srecom da je,nemoj samo za koji dan sa kukas kako Izrael bije jadne slabo naoruzane Palestince,jer onda bi bio hipokrit jelde.Opetja033 wrote:Operacija slamanja terorističke kicme i ciscenja Efrina od terorističkog smeca ce se sastojati od 4 dijela, tj 4 pravca.