Tolstoj, Gogolj, Turgenjev, Majakovski, Dostojevski,Čehov, GorkiFudo387 wrote:I jedni i drugi su barbari, civilizacijska vukojebina.Challenger_ wrote:Jasno, jasno. ISIL je cool a Rusi su barbari. Hahahahah.
Sirija vol. 2
- rajv0sa
#98051 Re: Sirija vol. 2
- Opetja033
#98052 Re: Sirija vol. 2
Namjerno sam napisao "jedinice" . Nije bio nijedan otvoreni Jevrej u Wermachtu. Porijeklo su krili kao zmija noge.salik79 wrote:Vidi, ako kazem da nesto lici na govno, izgleda kao govno, smrdi kao govno - onda je to sta?Opetja033 wrote: Vidi, ako u jednom trenutku kažem: "@salik se ponaša kao devil" /"acts like" - to ne znaci da je @salik debil, tj da mislim da je @salik debil.
Gdje su logori smrti i industrijsko ubijanje? Gdje su jevrejske stranke i otvoreni jevreji u parlamentu nacističke Njemačke?
Gdje su jevrejski gradonačelnici?
Gdje su jevrejski sportski klubovi?
Gdje su jevrejski mediji, novine, radiostanice u nacističkoj Njemačkoj?
Da li će Palestinac biti uhapšen ako šeta ulicama Tel Aviva i deportovan u logor, pa u gasnu komoru?
Gdje su jevrejske vojne jedinice u Wermachtu?
Gdje su jevrejski univerziteti i srednje škole?
Jesu li Jevreji imali pravo glasa?
Poredis neuporedivo i samo se blamiras. Da, Izrael je aparthejdska država ali stavljati ga u ravan sa Trećim Rajhom je umobolno. Da, u istoj je ravni kao JAR za vrijeme aparthejda, pseudodemokratija. Ali tvrditi da nema razlike izmedju nacističke Njemačke i Izraela znači ili da nemaš pojma o historiji, ili da si jeftini propagandi šta, ili da si rigidni antisemit. Vrlo jednostavno.
Možeš li mi molim te odgovoriti zašto stavljas navodne znake kod riječi Holokaust? Negiras ga kao historijsku činjenicu ili je nešto drugo u pitanju?
Oko jevrejskih vojnika i visokih oficira u Wehrmachtu (cak i finski Jevreji) smo vise puta raspravljali i dokumentovali (postoje cak i dokumentarci o tome). Oko 150 000 jevrejskih vojnika i oficira je bilo u Hitlerovoj vojsci. I to je cinjenica.
U druge detalje ne zelim ulaziti. Pod navodnike stavljam jer su to izrazi/fraze kojima se cionisti sluze u pokrivanju/zataskavanju svojih zlocina i bilo kakve kritike po tom pitanju. Dakle - indirektni govor.
Ne može se porediti sa situacijom, ali i pravima, Arapa/Palestinaca i ostalih muslimana u IDF-u. Ne kriju svoje porijeklo i pripadnost, beduini imaju i svoje jedinice.
Ali očito je da ne može biti baš to govno jer nedostaju ključne , krucijalne stvari. Te stvari koje ti tako olako preskoči sa "ne želim da ulazim u detalje".
Nisu to detalji, to je suština ove diskusije.
Ok oko odgovora za Holokaust. Ali to igranje na kartu žrtve im ne pali haman 2 desetljeća. Druge su generacije. Isto tako Holokaust nije izraz/fraza. Holokaust je najveće industrijsko ubijanje ljudi u historiji ljudskog roda. Mada je po meni neukusno staviti taj termin pod znake navoda u bilo kojem kontekstu. Para oči. Baš kao da staviš "genocid" u Srebrenici.
Ali ok, kontam šta si htio reći.
-
Fudo387
#98053 Re: Sirija vol. 2
Njihov doprinos civilizaciji je jad i cemer, glad i kriza, ukratko, sranje.rajv0sa wrote:Tolstoj, Gogolj, Turgenjev, Majakovski, Dostojevski,Čehov, GorkiFudo387 wrote:I jedni i drugi su barbari, civilizacijska vukojebina.Challenger_ wrote:Jasno, jasno. ISIL je cool a Rusi su barbari. Hahahahah.![]()
A i dan danas odsjek na fakultetu u sred Sarajeva posvećen tom civilizacijskom vukojebstvu. E svašta sam retardirano pročito u svom životu al da su Rusi civilizacijska vukojebina... Nije to fašizam to je jednostavno papanluk i seljakluk. Ne volim ni ja SAD ali nikad nebi spao na takav nivo idiotluka da osporavam njihov veliki doprinos svjetskoj kulturi, nauci, umjetnosti ili bilo čemu što nije povezano sa politikom.
- sunceKOtepsija
#98054 Re: Sirija vol. 2
reakcija Gazde nakon sto je vidio doticnog sve govori...sumirprimus wrote:Interesuje me kakve ti cage imas pa sudis na osnovu fizickog izgleda? Kakav vas jad tjera na ovu neljudskost??sunceKOtepsija wrote:rajv0sa wrote:
Duga brado duga koso i moj te je đedo nososamo ova latinična municija mi se ne sviđa nikako
vidi ga rodila ga majka revoucionarnog

ali ipak za one koji cuju a ne vide rekao je i jos:"ruzan je i u tilo i u dusu, a nije ga vala lipo ni za vidit..."
- salik79
#98055 Re: Sirija vol. 2
Fudo387 wrote:Njihov doprinos civilizaciji je jad i cemer, glad i kriza, ukratko, sranje.rajv0sa wrote:Tolstoj, Gogolj, Turgenjev, Majakovski, Dostojevski,Čehov, GorkiFudo387 wrote:
I jedni i drugi su barbari, civilizacijska vukojebina.![]()
A i dan danas odsjek na fakultetu u sred Sarajeva posvećen tom civilizacijskom vukojebstvu. E svašta sam retardirano pročito u svom životu al da su Rusi civilizacijska vukojebina... Nije to fašizam to je jednostavno papanluk i seljakluk. Ne volim ni ja SAD ali nikad nebi spao na takav nivo idiotluka da osporavam njihov veliki doprinos svjetskoj kulturi, nauci, umjetnosti ili bilo čemu što nije povezano sa politikom.

mentalitet....Zato ti mene pitas koji cu k.... u Libanu, uz konstataciju "jebo rusevine".
- salik79
#98056 Re: Sirija vol. 2
Nacisti nisu znali da imaju 150 000 jevrejskih vojnika i oficira u svojim redovima? Da li ti u ovo zaista i vjerujes?Opetja033 wrote:Namjerno sam napisao "jedinice" . Nije bio nijedan otvoreni Jevrej u Wermachtu. Porijeklo su krili kao zmija noge.salik79 wrote:Vidi, ako kazem da nesto lici na govno, izgleda kao govno, smrdi kao govno - onda je to sta?Opetja033 wrote: Vidi, ako u jednom trenutku kažem: "@salik se ponaša kao devil" /"acts like" - to ne znaci da je @salik debil, tj da mislim da je @salik debil.
Gdje su logori smrti i industrijsko ubijanje? Gdje su jevrejske stranke i otvoreni jevreji u parlamentu nacističke Njemačke?
Gdje su jevrejski gradonačelnici?
Gdje su jevrejski sportski klubovi?
Gdje su jevrejski mediji, novine, radiostanice u nacističkoj Njemačkoj?
Da li će Palestinac biti uhapšen ako šeta ulicama Tel Aviva i deportovan u logor, pa u gasnu komoru?
Gdje su jevrejske vojne jedinice u Wermachtu?
Gdje su jevrejski univerziteti i srednje škole?
Jesu li Jevreji imali pravo glasa?
Poredis neuporedivo i samo se blamiras. Da, Izrael je aparthejdska država ali stavljati ga u ravan sa Trećim Rajhom je umobolno. Da, u istoj je ravni kao JAR za vrijeme aparthejda, pseudodemokratija. Ali tvrditi da nema razlike izmedju nacističke Njemačke i Izraela znači ili da nemaš pojma o historiji, ili da si jeftini propagandi šta, ili da si rigidni antisemit. Vrlo jednostavno.
Možeš li mi molim te odgovoriti zašto stavljas navodne znake kod riječi Holokaust? Negiras ga kao historijsku činjenicu ili je nešto drugo u pitanju?
Oko jevrejskih vojnika i visokih oficira u Wehrmachtu (cak i finski Jevreji) smo vise puta raspravljali i dokumentovali (postoje cak i dokumentarci o tome). Oko 150 000 jevrejskih vojnika i oficira je bilo u Hitlerovoj vojsci. I to je cinjenica.
U druge detalje ne zelim ulaziti. Pod navodnike stavljam jer su to izrazi/fraze kojima se cionisti sluze u pokrivanju/zataskavanju svojih zlocina i bilo kakve kritike po tom pitanju. Dakle - indirektni govor.
Ne može se porediti sa situacijom, ali i pravima, Arapa/Palestinaca i ostalih muslimana u IDF-u. Ne kriju svoje porijeklo i pripadnost, beduini imaju i svoje jedinice.
Ali očito je da ne može biti baš to govno jer nedostaju ključne , krucijalne stvari. Te stvari koje ti tako olako preskoči sa "ne želim da ulazim u detalje".
Ok oko odgovora za Holokaust. Ali to igranje na kartu žrtve im ne pali haman 2 desetljeća. Druge su generacije. Isto tako Holokaust nije izraz/fraza. Holokaust je najveće industrijsko ubijanje ljudi u historiji ljudskog roda. Mada je po meni neukusno staviti taj termin pod znake navoda u bilo kojem kontekstu. Para oči. Baš kao da staviš "genocid" u Srebrenici.
- славянин
#98057 Re: Sirija vol. 2
@Salik and heeere we go
Hitler je bio jevrej,nije bilo slijetanja na mjesec,avioni chemtrailes,zavjera vatikana i tako dalje
A Iran stoji li stoji na bedemu istine i pravde 
-
Fudo387
#98058 Re: Sirija vol. 2
Ma shithole, i rusija i liban...salik79 wrote:mentalitet....Zato ti mene pitas koji cu k.... u Libanu, uz konstataciju "jebo rusevine".
- Opetja033
#98059 Re: Sirija vol. 2
Kada pričamo o Rusima, pričamo o kompletnoj civilizaciji a ne samo kulturi. Kao i kod ostalih velikih naroda.
Ali ako ćemo realno, ne postoji civilizacija/veci narod koja je manje zadužila ljudski rod od ruske. Od momenta kada su postali bitniji igrač pa do revolucije 1917. godine sve im svodilo na kopiranje drugih većih naroda, uglavnom zapadnih.
Ali ako ćemo realno, ne postoji civilizacija/veci narod koja je manje zadužila ljudski rod od ruske. Od momenta kada su postali bitniji igrač pa do revolucije 1917. godine sve im svodilo na kopiranje drugih većih naroda, uglavnom zapadnih.
-
sarajevoxxxx
#98060 Re: Sirija vol. 2
Kao što se i očekivalo, Amerika nema šanse da pusti Efrin...
Američki MVP upozorio Tursku da ne poduzima bilo kakve akcije u Efrinu, te potvrdio da će nastaviti štiti svoje savezniki i traži od Turske da se koncentriše na borbu protiv Isila.
Rojters
Američki MVP upozorio Tursku da ne poduzima bilo kakve akcije u Efrinu, te potvrdio da će nastaviti štiti svoje savezniki i traži od Turske da se koncentriše na borbu protiv Isila.
Rojters
- Opetja033
#98061 Re: Sirija vol. 2
Naravno da nisu znali. Apsolutna većina je uspjela sakriti svoje jevrejsko porijeklo a dio je imao jake veze - a ti koji su im čuvali ledja su bili dio nacističkog pokreta. Nije da su zvali Himlera ili Goebbelsa i rekli im: "Ej, imam ovdje par havera Jevreja, fini dečki pravo ali ga ovi maltretiraju. De ga zaštitite sviju vam."salik79 wrote:Nacisti nisu znali da imaju 150 000 jevrejskih vojnika i oficira u svojim redovima? Da li ti u ovo zaista i vjerujes?Opetja033 wrote:Namjerno sam napisao "jedinice" . Nije bio nijedan otvoreni Jevrej u Wermachtu. Porijeklo su krili kao zmija noge.salik79 wrote:
Vidi, ako kazem da nesto lici na govno, izgleda kao govno, smrdi kao govno - onda je to sta?
Dakle: da li je bilo nacista koji su znali da ima Jevreja u njemačkim oružanim snagama? Naravno da je bilo.
Da li su nacisti, kao pokret i stranka, znali i tolerirali? Naravno da nisu. Nije da je postojao negdje spisak tih 100-150.000 ljudi, pa ono eto nećemo im nista , neka ih .
Ima sjajna knjiga, novija je. Bas o tim Jevrejima. Sve fino objasnjeno. Poslacu ti naslov za dan-dva aBd .
Opet ti kažem: za razliku od IDF-a gdje muslimani ne kriju svoju vjersku pripadnost, mesdzidi, dobijanje slobodnih dana za vjerske blagdane. Pa pobogu, postoje kompletne jedinice popunjene isključivo muslimanima.
Covjece vece su slobode imali Bosnjaci u "Mesi Selimovicu" (VRS) nego ti Jevreji u njemačkim postrojbama za vrijeme Trećeg Rajha. Bar nisu krili ko su i sta su.
- rajv0sa
#98062 Re: Sirija vol. 2
Pa pobogu ko nije kopiro, Turci su komplet kulturu i civilizaciju utemeljili kopirajući od Arapa, Perzijanaca, Bizantinaca, kasnije od zapada pa šta trebam sad osporavat sve njihovo kao beznačajno i kopirano ? Uostalom da nisu kopirali ni mi nebi imali pola svoje kulture.
- salik79
#98063 Re: Sirija vol. 2
Pazi, ovo su fakti. Pronadji ovu knjigu:славянин wrote:@Salik and heeere we goHitler je bio jevrej,nije bilo slijetanja na mjesec,avioni chemtrailes,zavjera vatikana i tako dalje

I vidjet ces da su u Wehrmachtu sluzili jevreji, od obicnog vojnika do generala i admirala, s najvecim odlikovanjima. Pa cak i bivsi Kancelar, pokojni Helmut Schmidt, je po ocu bio jevrej, a bio je oficir u Wehrmachtu.

- Opetja033
#98064 Re: Sirija vol. 2
Konvertiti, polujevreji.salik79 wrote:Pazi, ovo su fakti. Pronadji ovu knjigu:славянин wrote:@Salik and heeere we goHitler je bio jevrej,nije bilo slijetanja na mjesec,avioni chemtrailes,zavjera vatikana i tako dalje
I vidjet ces da su u Wehrmachtu sluzili jevreji, od obicnog vojnika do generala i admirala, s najvecim odlikovanjima. Pa cak i bivsi Kancelar, pokojni Helmut Schmidt, je po ocu bio jevrej, a bio je oficir u Wehrmachtu.
Po radnim zakonima nacističke Njemačke, nisi se računao kao Jevrej ako su dvoje tvojih nana/deda bili Jevreji ali ako vise niko u tvojoj porodici ne prakticira judaizam.
Takvi pojedinci se nikada, pa ni danas ne računaju kao Jevreji - medju drugim Jevrejima.
I medju tih 100-150.000 hiljada, apsolutna većina - oko 90% spada u tu kategoriju .
Ako su troje bili Jevreji, donji si - makar bio i konvertit.
Ako si spadao u ovu drugu kategoriju, morao si kriti porijeklo kao zmija noge .
Finski Jevreji su se borili u finskoj armiji a ne u njemačkoj. Nad njima Svabe nisu imali nikakve ingerencije jer je Finska bila samostalna drzava, nije okupirana od strane Njemačke .
-
sarajevoxxxx
#98065 Re: Sirija vol. 2
Vojnik Druz u izraelskoj vojsci zakletvu obavlja stavljajući ruku na Kur'an.Opetja033 wrote:
Naravno da nisu znali. Apsolutna većina je uspjela sakriti svoje jevrejsko porijeklo a dio je imao jake veze - a ti koji su im čuvali ledja su bili dio nacističkog pokreta. Nije da su zvali Himlera ili Goebbelsa i rekli im: "Ej, imam ovdje par havera Jevreja, fini dečki pravo ali ga ovi maltretiraju. De ga zaštitite sviju vam."
Dakle: da li je bilo nacista koji su znali da ima Jevreja u njemačkim oružanim snagama? Naravno da je bilo.
Da li su nacisti, kao pokret i stranka, znali i tolerirali? Naravno da nisu. Nije da je postojao negdje spisak tih 100-150.000 ljudi, pa ono eto nećemo im nista , neka ih .
Ima sjajna knjiga, novija je. Bas o tim Jevrejima. Sve fino objasnjeno. Poslacu ti naslov za dan-dva aBd .
Opet ti kažem: za razliku od IDF-a gdje muslimani ne kriju svoju vjersku pripadnost, mesdzidi, dobijanje slobodnih dana za vjerske blagdane. Pa pobogu, postoje kompletne jedinice popunjene isključivo muslimanima.
Covjece vece su slobode imali Bosnjaci u "Mesi Selimovicu" (VRS) nego ti Jevreji u njemačkim postrojbama za vrijeme Trećeg Rajha. Bar nisu krili ko su i sta su.
- Young Erotica
#98066 Re: Sirija vol. 2
Sta ste sve napisali i dokle ste otisli svaka vam cast.
@Sumire kazes da si za zivot i opet ponavljam pogledaj sta nudi ta pobunjenicka strana,to nije zivot sigurno.
No da se okrenemo temi,video snimak petodnevne kontra ofanzive pobunjenika u kojoj su ucestvovale skoro sve frakcije,grupe i ostali.
Naime osim sto su isli na all in sto bi se reklo,uz svu artiljeriju,tenkove,navodjene rakete i ostalo iz domace radinosti svojstveno samo pobunjenicima u napadu su ucestvovale bukvalno specijalne jedinice mahalma tactical i ostale placenicke formacije sa islamistickim predznakom. Kontraofanziva je po svemu sudeci neuspesna napali su jako ali nista nisu bitnije oslobodili a i SAA je i dalje nadomak avio baze.
@Sumire kazes da si za zivot i opet ponavljam pogledaj sta nudi ta pobunjenicka strana,to nije zivot sigurno.
No da se okrenemo temi,video snimak petodnevne kontra ofanzive pobunjenika u kojoj su ucestvovale skoro sve frakcije,grupe i ostali.
Naime osim sto su isli na all in sto bi se reklo,uz svu artiljeriju,tenkove,navodjene rakete i ostalo iz domace radinosti svojstveno samo pobunjenicima u napadu su ucestvovale bukvalno specijalne jedinice mahalma tactical i ostale placenicke formacije sa islamistickim predznakom. Kontraofanziva je po svemu sudeci neuspesna napali su jako ali nista nisu bitnije oslobodili a i SAA je i dalje nadomak avio baze.
- Krokodajl
#98067 Re: Sirija vol. 2
Gagarina biće lansiro SpaceX.Opetja033 wrote:Kada pričamo o Rusima, pričamo o kompletnoj civilizaciji a ne samo kulturi. Kao i kod ostalih velikih naroda.
- Young Erotica
#98068 Re: Sirija vol. 2
Evo jos jedan snimak iz Idliba,avijacija radi punom parom i kontraofanziva polako gubi na snazi
Istocna Guta,pobunjenici napredovali u ruralnom delu Gute i zauzeli prvo neko brdo pa onda i sam grad u potpunosti
Istocna Guta,pobunjenici napredovali u ruralnom delu Gute i zauzeli prvo neko brdo pa onda i sam grad u potpunosti
-
sarajevoxxxx
#98069 Re: Sirija vol. 2
Čovjek na video snimku posljednji put grli svoju ženu i djecu koji su poginuli u jučerašnjem ruskom i režimskom bombardovanju Idliba.
Potresni snimci
Idlib 18.01.2018.
https://www.facebook.com/moaz.Alshami.s ... 2502863018
Potresni snimci
Idlib 18.01.2018.
https://www.facebook.com/moaz.Alshami.s ... 2502863018
- Kikibombona
#98070 Re: Sirija vol. 2
Pro-Asad novinar, koji je opet prilicno realan, govori pozitivno o Siriji... al' i on navodi da je povlacenje ISIL-a iz Palmire veoma sumnjivo, predmet raznih teorija. Navodi isto tako da Turci sa Rusima pregovaraju, sto bi moglo oznaciti predaju Alepa, sto se poslije i desilo.
Zanimljivo...
Na kraju zakljucuje da ga je sram radi svega sto se desilo u Siriji, te za nesrecu iste okrivljuje EU i NATO pakt.
Isto o Siriji, zena je prekucala, 100%-tna istina!
Zanimljivo...
Na kraju zakljucuje da ga je sram radi svega sto se desilo u Siriji, te za nesrecu iste okrivljuje EU i NATO pakt.
Isto o Siriji, zena je prekucala, 100%-tna istina!
- insomnia78
#98071 Re: Sirija vol. 2
Iran i Šešeljславянин wrote:@Salik and heeere we goHitler je bio jevrej,nije bilo slijetanja na mjesec,avioni chemtrailes,zavjera vatikana i tako dalje
- Opetja033
#98072 Re: Sirija vol. 2
Nisi me skontao, tj moguce da sam se ja lose izrazio. Pod "kopiranjem" u kontekstu u kojem sam to napisao, ne mislim na naucna dostignuca vec na kopiranje kulture, nacina zivota, itd.rajv0sa wrote:Pa pobogu ko nije kopiro, Turci su komplet kulturu i civilizaciju utemeljili kopirajući od Arapa, Perzijanaca, Bizantinaca, kasnije od zapada pa šta trebam sad osporavat sve njihovo kao beznačajno i kopirano ? Uostalom da nisu kopirali ni mi nebi imali pola svoje kulture.
Ali dobar si primjer uzeo. Osmanlije i Rusi su po tom pitanju u pet deka. Licno nemam previsoko misljenje ni o Osmanlijama u tom kontekstu.
Mi smo mali narod, nismo civilizacija. Mozemo imati svoju kulturu koja ce uvijek biti u sklopu neke od vecih civilizacija.
Napisao sam vremenski okvir.Krokodajl wrote: Gagarina biće lansiro SpaceX.
- Opetja033
#98073 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:dužnost njene vlade je da brine o svojim građanima.
tako je dužnost Sirije da spriječi masakre.
U ovo ni ti ne vjerujes. O brizi za gradjane i duznosti da se sprijece masakri govoris za stranu koja je ubila najvise civila, vise nego sve ostale oruzane skupine u Siriji - zajedno. Ukljucujuci i Daesh.
Nego ne stigoh ti odgovoriti tada, a sada mi mrsko traziti komentare. Ono sto si pisao kao odgovor na pitanje o enklavama al Fuah i Kafriya u Idlibu.
Sve si covjeku lijepo objasnio, medjutim nisi mogao a da ne preletis malo na "svoju" stranu.
Naime, tvrdio si kako su Katarani u Iraku "uhapseni u krivolovu". Niti su uhapseni niti je u pitanju bio krivolov. Sto naravno i ti sam znas vrlo dobro tako da je ono sto si napisao bio jeftini pokusaj propagande.
Katarani su kidnapovani od strane siitskih paravojnih formacija. Cuj uhapseni.
Da, bas kao sto je predstojeci ulazak turske vojske u Efrin potpuno opravdan. Isti su razlozi. A ne:Krokodajl wrote:I da.
I ulazak Hezbollaha u taj rat je sasvim opravdan, jer Al Kaida i ISIL su haman dijelili granicu ko Slovačka i Češka tamo u pograničnom području.
Dupli arsini, ubise dupli arsini.....Krokodajl wrote: Puna podrska Kurdima Efrina u borbi protiv stranog okupatora.
-
ultrajvosa 1987
#98074 Re: Sirija vol. 2
Auf, kako to ? Pa samo su suniti muslimani...sarajevoxxxx wrote:Vojnik Druz u izraelskoj vojsci zakletvu obavlja stavljajući ruku na Kur'an.Opetja033 wrote:
Naravno da nisu znali. Apsolutna većina je uspjela sakriti svoje jevrejsko porijeklo a dio je imao jake veze - a ti koji su im čuvali ledja su bili dio nacističkog pokreta. Nije da su zvali Himlera ili Goebbelsa i rekli im: "Ej, imam ovdje par havera Jevreja, fini dečki pravo ali ga ovi maltretiraju. De ga zaštitite sviju vam."
Sije, Alaviti, Druzi....jok. Dogovori se sam sa sobom il su muslimani il su sekta ? Kad treba podrzat jevreje onda su muslimani, a inace su sekta.... za tebe, vas ...i td i sl.
-
sumirprimus
#98075 Re: Sirija vol. 2
sve je do neba. i ko kontrolise nebo.Young Erotica wrote:Sta ste sve napisali i dokle ste otisli svaka vam cast.
nemaju rv a bogami ni pvo.tacka kvaj..
jos se i dobro drze..