Da sam na njihovom mjestu, ne bih to ni pomenula, najpametnije ...kamen spoticanja wrote:mene samo zanima vecerasnji dnevnik federalne televizije...Banksy wrote:Promakao vam je juče biser ...
SDP
- Banksy
#9801 Re: SDP
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9802 Re: SDP
da ponovimBanksy wrote:Samo naprijed, moderatore. Laka sam meta, nije ti ovo prvi put,Chmoljo wrote: vidiš bolan, nisam ni nalik Voždu, reče mi Banksy da sam budala, a ja ni mukajet![]()
Nadam se samo da poslije nećeš brisati svoje postove, kao obično.![]()
Da ponovim, prođi me se.
forum je slobodan. IMAM PRAVO KOMENTARISATI TVOJE STAVOVE!
kao svi ostali, i kao svi ostali moje stavove.
to što ti je krivo što te mogu demantovati sa tri iskežena smajlija nije moj problem. dok drugom kačiš epitet da je budala, tebe vrijeđa komentarisanje onoga što si napisala.
ako ne želiš da se komentariše to što pišeš, otvori blog. vrlo jednostavno.
a uistinu bi bilo lijepo da nam kažeš čime sam te to sada uvrijedio...
- quasar
#9803 Re: SDP
Ali nisi krajisnik, a oni ce sami pokazati sta misle o ovome.nosara wrote:quasar wrote: Nije se promiijenilo nista, izuzev cinjenice da je zloya krajinu, koja je dala povjerenje bivsoj partiji kroz Hamdu, sutnuo nogom u guzicu...
Da sam krajisnik, a i da nisam, ne bih dao glas bivsem sdp-u nikad vise, da je jedina partija u drzavi...
- Alfons Kauders
#9804 Re: SDP
Pa nisi samo moderatora nazvala budalom, vec i mene.Banksy wrote:Samo naprijed, moderatore. Laka sam meta, nije ti ovo prvi put,Chmoljo wrote: vidiš bolan, nisam ni nalik Voždu, reče mi Banksy da sam budala, a ja ni mukajet![]()
Da ponovim, prođi me se.
Ali daleko od toga da zelim da te iko banuje - vec mi fale Corto i Stochar, nemam vise kome pit krv...
- kamen spoticanja
#9805 Re: SDP
ma naravno da nece...da se kojim slucajem u igru mogao ubaciti kakav lik s malo duzom bradom,veceras bi ga oplakivali koi suljagica nedavno...ovako nece biti ni pomenutBanksy wrote:Da sam na njihovom mjestu, ne bih to ni pomenula, najpametnije ...kamen spoticanja wrote:mene samo zanima vecerasnji dnevnik federalne televizije...Banksy wrote:Promakao vam je juče biser ...
- Alfons Kauders
#9806 Re: SDP
Uuu sad kad te Sanja V. prijavi RAK-u...Chmoljo wrote:da ponovimBanksy wrote:Samo naprijed, moderatore. Laka sam meta, nije ti ovo prvi put,Chmoljo wrote: vidiš bolan, nisam ni nalik Voždu, reče mi Banksy da sam budala, a ja ni mukajet![]()
Da ponovim, prođi me se.
forum je slobodan. IMAM PRAVO KOMENTARISATI TVOJE STAVOVE!
kao svi ostali, i kao svi ostali moje stavove.
to što ti je krivo što te mogu demantovati sa tri iskežena smajlija nije moj problem. dok drugom kačiš epitet da je budala, tebe vrijeđa komentarisanje onoga što si napisala.
ako ne želiš da se komentariše to što pišeš, otvori blog. vrlo jednostavno.
a uistinu bi bilo lijepo da nam kažeš čime sam te to sada uvrijedio...
Cuj ti njega, on bi da komentarise necije stavove...
- nosara
#9807 Re: SDP
A sta ako je ovo samo foluska...? Sta ako zloya stane na hamdinu stranu, "zbog ljudske, komunisticke
potrebe odbrane univerzalnog principa pravde i pravicnosti"...?
Kad nemas ni jednog pozitivnog boda, isforsiraj situaciju koja ce ti donijeti bar jedan...

Kad nemas ni jednog pozitivnog boda, isforsiraj situaciju koja ce ti donijeti bar jedan...
Sa sdp.ba... Taze...Bihać
Čestitka povodom Dana Općine Velika Kladuša
Svim građanima Općine Velika Kladuša u povodu Dana općine, u ime Vlade i svoje osobno ime upućujem iskrene čestitke.
Dan općine je prilika da sumiramo do sada urađeno i zajednički se obavežemo na još predaniji i odgovorniji rad u stvaranju kvalitetnijih uslova života i rada za sve građane Velike Kladuše.
Načelniku Općine Velika Kladuša, predsjedavajućem Općinskog vijeća, dobitnicima najviših općinskih priznanja i svim kladuščankama i kladuščanima uz najljepše želje, čestitan Dan općine.
Premijer USK
Dr.Hamdija Lipovača
- Opetja033
#9808 Re: SDP
Ovom SDP-u svakih deset godina treba dati vlast. Urade sasvim dovoljno u svom mandatu da narednu deceniju ne mogu primirisati nijednom ozbiljnijem nivou vlasti u drzavi ma kakvi ovi na vlasti bili.
- Banksy
#9809 Re: SDP
''medijatori'' ...
Damir Hadžić, ministar prometa i komunikacija BiH: Prioriteti su nam nebo, autoput i javni servis
- Tačno je da je pokrenuto dosta stvari u tom pravcu i da će jedan dokument od radne grupe biti prezentiran Vijeću ministara. Smatram da mi prvo moramo riješiti pitanje ukupnog javnog servisa.
Javni servis pokušat ćemo napraviti potpuno neovisnim i izbjeći evidentne animozitete jednog servisa u odnosu na drugi, tužbe koje su pokrenute... Potrudit ćemo se da budemo medijatori.
Zato udari na BHRT u Avazu posljednjih dana ...
- Opetja033
#9810 Re: SDP
Kakav licemjerni gad. Sto to ne krene sa FTV - enciklopedijskim primjerom partijsko-poltronskog medija.Banksy wrote:''medijatori'' ...
Damir Hadžić, ministar prometa i komunikacija BiH: Prioriteti su nam nebo, autoput i javni servis
- Tačno je da je pokrenuto dosta stvari u tom pravcu i da će jedan dokument od radne grupe biti prezentiran Vijeću ministara. Smatram da mi prvo moramo riješiti pitanje ukupnog javnog servisa.
Javni servis pokušat ćemo napraviti potpuno neovisnim i izbjeći evidentne animozitete jednog servisa u odnosu na drugi, tužbe koje su pokrenute... Potrudit ćemo se da budemo medijatori.
Zato udari na BHRT u Avazu posljednjih dana ...
- kamen spoticanja
#9811 Re: SDP
mislis da je ovo jos jedan spin poput emira suljagica...vala more biti svastanosara wrote:A sta ako je ovo samo foluska...? Sta ako zloya stane na hamdinu stranu, "zbog ljudske, komunistickepotrebe odbrane univerzalnog principa pravde i pravicnosti"...?
- nosara
#9812 Re: SDP
Onih krnjavih par godina i ovaj svinjac danas ne mogu se poredit... Kao ni bivsi sdp i oni koji su nam ugasili svjetlo... Doduse, sdppp se trudi da bude gori, ali zasad jos nije jasna situacija...Opetja033 wrote:Ovom SDP-u svakih deset godina treba dati vlast. Urade sasvim dovoljno u svom mandatu da narednu deceniju ne mogu primirisati nijednom ozbiljnijem nivou vlasti u drzavi ma kakvi ovi na vlasti bili.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#9813 Re: SDP
Pa ne može da te se prođe, kad nema argumenta za "slamku spasa ovoj zemljiBanksy wrote:Samo naprijed, moderatore. Laka sam meta, nije ti ovo prvi put,Chmoljo wrote: vidiš bolan, nisam ni nalik Voždu, reče mi Banksy da sam budala, a ja ni mukajet![]()
Da ponovim, prođi me se.
- poznanik
#9814 Re: SDP
Ja u Unsko-Sanskom kantonu, 2014. godine očekujem pobjedu A-SDPBanksy wrote:Lipovača je paradigma novog bošnjačkog SDP-a...Njegovim skidanjem Lagumdžija će lakše disati u stranci, ali će izgubiti ogroman broj glasova, posebno onih u Krajini, jer Lipovača i slični njemu su upravo ono na čemu je novi SDP dobio glasove na prošlim izborima.
Neko naivan, kratkovid i ljut bi otišao iz stranke, kako je učinila cijela ratna garnitura nakon što ih je vožd politički eliminisao. Mislim da je Lipovača pametniji i da će ostati u stranci i praviti svoju struju, svoju paralalenu stranačku infrastrukturu.
- nosara
#9815 Re: SDP
Ja ocekujem Babinu pobjedu... Da se kladimo...?poznanik wrote:Ja u Unsko-Sanskom kantonu, 2014. godine očekujem pobjedu A-SDPBanksy wrote:Lipovača je paradigma novog bošnjačkog SDP-a...Njegovim skidanjem Lagumdžija će lakše disati u stranci, ali će izgubiti ogroman broj glasova, posebno onih u Krajini, jer Lipovača i slični njemu su upravo ono na čemu je novi SDP dobio glasove na prošlim izborima.
Neko naivan, kratkovid i ljut bi otišao iz stranke, kako je učinila cijela ratna garnitura nakon što ih je vožd politički eliminisao. Mislim da je Lipovača pametniji i da će ostati u stranci i praviti svoju struju, svoju paralalenu stranačku infrastrukturu.
- Optimus Prime
#9816 Re: SDP
Koja komedija!
Deklarisani mrzioci SDP-a, pokusavaju i unutarstranacka rivalstva predstaviti kao los potez za drustvo.
Pa ako ste tako sigurni da je Lipovaca toliko vazan za SDP- glasace onda se radujte, jer ce onda valjda SDP izgubiti izbore, pa ca valjda doci neko "sposobniji".
Deklarisani mrzioci SDP-a, pokusavaju i unutarstranacka rivalstva predstaviti kao los potez za drustvo.
Pa ako ste tako sigurni da je Lipovaca toliko vazan za SDP- glasace onda se radujte, jer ce onda valjda SDP izgubiti izbore, pa ca valjda doci neko "sposobniji".
- Alfons Kauders
#9817 Re: SDP
ti neki dan rece da je sdp nacionalsocijalisticka partija...KatarinaKosaca wrote:Pa ne može da te se prođe, kad nema argumenta za "slamku spasa ovoj zemljiBanksy wrote:Samo naprijed, moderatore. Laka sam meta, nije ti ovo prvi put,Chmoljo wrote: vidiš bolan, nisam ni nalik Voždu, reče mi Banksy da sam budala, a ja ni mukajet![]()
Da ponovim, prođi me se.",
- Chmoljo
#9818 Re: SDP
ali sam zato argumentovano budala?KatarinaKosaca wrote:
Pa ne može da te se prođe, kad nema argumenta za "slamku spasa ovoj zemlji",
- KatarinaKosaca
#9819 Re: SDP
I ne vidjeh ovaj post koliko su ga spamovali.. valjda u impotenciji da napišu nešto smisleno se spamuje sve što je pismeno i racionalno.. Naviklo se na smajlije i gluposti... šta ćeš.. ko nema iz njega se ne može izvaditiBanksy wrote:Lipovača je paradigma novog bošnjačkog SDP-a...Njegovim skidanjem Lagumdžija će lakše disati u stranci, ali će izgubiti ogroman broj glasova, posebno onih u Krajini, jer Lipovača i slični njemu su upravo ono na čemu je novi SDP dobio glasove na prošlim izborima.
- Opetja033
#9820 Re: SDP
Ja se licno itekako radujem. Prvo su Suljagica ostavili na cjedilu i samim tim vrlo vjerovatno otjerali dio svojih tradicionalnih glasaca od sebe a onda su otjerali Lipovacu i jos vjerovatnije sa njim one desno orijentisane glasace (a pogotovo Krajisnike opcenito) koji su im i donijeli pobjedu na zadnjim izborima.Optimus Prime wrote:Koja komedija!
Situacija za kokica i pive. Jer ovo kako god da se zavrsi - nanosi stetu SDP-u.
Last edited by Opetja033 on 22/02/2012 13:58, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#9821 Re: SDP
pa promakne tebi strateški još ponešto...KatarinaKosaca wrote:
I ne vidjeh ovaj post koliko su ga spamovali.. valjda u impotenciji da napišu nešto smisleno se spamuje sve što je pismeno i racionalno.. Naviklo se na smajlije i gluposti... šta ćeš.. ko nema iz njega se ne može izvaditi
kao i članak kojeg je dotična postala, iz dvijetisućedevete, u kojem se vedra čela tvrdi kako je namjera Lagumdžije da SDP napravi ikakvim plitičkim faktorom poređeno nekim nesuvislim kontekstom sa njegovim učenjem Fatihe...
kao i to da dotični nije popularan ni u svojo MZ...
ali hajde...
- Sasvim_Obican
#9822 Re: SDP
Evo ja ću kao Krajišnik dati svoj osvrt na ovu situaciju u SDP-u.
Naime, ovaj stranački puč su izveli kadrovi iz Cazina na čelu sa Ekremom Prošićem- Maršalom pod čijim je vladanjem cazinski SDP napustilo preko 200 članova ( među kojima i tri od četiri vijećnika u općinskom vijeću Cazin ) i pod čijim je predsjedanjem cazinski SDP sa 8000 spao na 4000 glasova. Glavni problem na relaciji Bihać - Cazin nastao je kada je Ekrem Prošić - Maršal naredio svojim vijećnicima da nastave sa blokadom rada u OV Cazin koje nije izabralo predsjedavajućeg za 14 mjeseci od izbora. Tu je reagirao Lipovača koji je tražio od vijećnika da glasaju za kandidata A-SDA i tako deblokiraju općinski račun, što su ovi i uradili. Onda je krenula haranga od strane dotičnog Prošića u kojoj je četiri mjesna odbora ( uključujući i one najveće ) podnijelo neopozive ostavke i tražilo od Glavnog odbora SDP BiH da zavede povjereništvo u cazinski SDP. Istovremeno, političkom smaknuću Lipovače se pridružio i bihaćki odbor kojeg vodi Mahmut Alagić, a koji se već sad podijelio na legitimnu struju koja je na strani Lipovače i Alagićevu frakciju kojoj je blizak i Albin Muslić, bihaćki načelnik, koji tu fotelju bez Lipovače nikad ne bi ni vidio.
Ja bih zaista želio zahvaliti gospodi iz SDP USK jer su me još jednom odgovorili da na lokalnim izborima glasam za stranku čije su glavešine radi jeftinog politikanstva spremne držati općine kao taoce i koje u godini kad trebaju pokazati spremnost da zajedničkim snagama uklone nesposobnu klerikalnu vlast u Cazinu ili Bužimu, vrše unutarstanačka potkusurivanja. SDP USK je definitivno slijepo crijevo SDP-a čiji je domet ovo što sad imaju, a to je opozicija u svim općinama osim u krupskoj i bihaćkoj. Na slijedećim izborima će uslijediti novi strmoglavi pad u broju glasova,a zato odgovornost neka snose Maršal i društvo koje sjednice stranačkih organa drži po birtijama i kafanama.
Za Lipovaču se ne treba bojati. Ostaje nam vidjeti kakvu će ulogu odigrati pučka frakcija u skupštini. Ako sruše vladu i omoguće povratak na vlast fanaticima iz A-SDA i klinički mrtvoj S BiH, e onda SDP USK treba lijepo ukinuti.
Naime, ovaj stranački puč su izveli kadrovi iz Cazina na čelu sa Ekremom Prošićem- Maršalom pod čijim je vladanjem cazinski SDP napustilo preko 200 članova ( među kojima i tri od četiri vijećnika u općinskom vijeću Cazin ) i pod čijim je predsjedanjem cazinski SDP sa 8000 spao na 4000 glasova. Glavni problem na relaciji Bihać - Cazin nastao je kada je Ekrem Prošić - Maršal naredio svojim vijećnicima da nastave sa blokadom rada u OV Cazin koje nije izabralo predsjedavajućeg za 14 mjeseci od izbora. Tu je reagirao Lipovača koji je tražio od vijećnika da glasaju za kandidata A-SDA i tako deblokiraju općinski račun, što su ovi i uradili. Onda je krenula haranga od strane dotičnog Prošića u kojoj je četiri mjesna odbora ( uključujući i one najveće ) podnijelo neopozive ostavke i tražilo od Glavnog odbora SDP BiH da zavede povjereništvo u cazinski SDP. Istovremeno, političkom smaknuću Lipovače se pridružio i bihaćki odbor kojeg vodi Mahmut Alagić, a koji se već sad podijelio na legitimnu struju koja je na strani Lipovače i Alagićevu frakciju kojoj je blizak i Albin Muslić, bihaćki načelnik, koji tu fotelju bez Lipovače nikad ne bi ni vidio.
Ja bih zaista želio zahvaliti gospodi iz SDP USK jer su me još jednom odgovorili da na lokalnim izborima glasam za stranku čije su glavešine radi jeftinog politikanstva spremne držati općine kao taoce i koje u godini kad trebaju pokazati spremnost da zajedničkim snagama uklone nesposobnu klerikalnu vlast u Cazinu ili Bužimu, vrše unutarstanačka potkusurivanja. SDP USK je definitivno slijepo crijevo SDP-a čiji je domet ovo što sad imaju, a to je opozicija u svim općinama osim u krupskoj i bihaćkoj. Na slijedećim izborima će uslijediti novi strmoglavi pad u broju glasova,a zato odgovornost neka snose Maršal i društvo koje sjednice stranačkih organa drži po birtijama i kafanama.
Za Lipovaču se ne treba bojati. Ostaje nam vidjeti kakvu će ulogu odigrati pučka frakcija u skupštini. Ako sruše vladu i omoguće povratak na vlast fanaticima iz A-SDA i klinički mrtvoj S BiH, e onda SDP USK treba lijepo ukinuti.
- nosara
#9823 Re: SDP
Ko bi mrzio takve mamlaze... Njihova nesposobnost i kilavost cak postaje umjereno simpaticna... Ocekujem fuziju u stranku socijaldemokratske akcije...Optimus Prime wrote:Koja komedija!
- Banksy
#9824 Re: SDP
edit, sad vidimpoznanik wrote:Ja u Unsko-Sanskom kantonu, 2014. godine očekujem pobjedu A-SDPBanksy wrote: Lipovača je paradigma novog bošnjačkog SDP-a...Njegovim skidanjem Lagumdžija će lakše disati u stranci, ali će izgubiti ogroman broj glasova, posebno onih u Krajini, jer Lipovača i slični njemu su upravo ono na čemu je novi SDP dobio glasove na prošlim izborima.
Neko naivan, kratkovid i ljut bi otišao iz stranke, kako je učinila cijela ratna garnitura nakon što ih je vožd politički eliminisao. Mislim da je Lipovača pametniji i da će ostati u stranci i praviti svoju struju, svoju paralalenu stranačku infrastrukturu.![]()
Last edited by Banksy on 22/02/2012 14:00, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
#9825 Re: SDP
došli su pijano omamljeni krvožedni vlasti, pa su se raspojasali i razigrali bez granica gore nego da im je babo ostavio zemlju da je unište... tako da mi nije žao, što prije sebe dokrajče do uništenja bolje za sve. I onda neka se stvori prostor za jednu istinsku socijaldemokraciju...Opetja033 wrote:Ja se licno itekako radujem. Prvo su Suljagica ostavili na cjedilu i samim tim vrlo vjerovatno otjerali dio svojih tradicionalnih glasaca od sebe a onda su otjerali Lipovacu i jos vjerovatnije sa njim najvjerovatnije one desno orijentisane glasace (a pogotovo Krajisnike opcenito) koji su im i donijeli pobjedu na zadnjim izborima.
Situacija za kokica i pive. Jer ovo kako god da se zavrsi - nanosi stetu SDP-u.