konahawaii wrote:najjaci govor![]()
Jako efektan
Moderator: _BataZiv_0809
Ma nista od Clagenbowl-a, Cersie ce iskoristiti sto su svi vrabci i narod na jednom mjestu i sve ce ih popaliti divljom vatrom.Tito_i_Partija wrote:Epizoda nije nesto, al' par scena su jako vazne:
1) Mislim da je ono cijelo smaranje oko Sam-ove familije napravljeno upravo zbog onog maca. Stari cak, nasred onog podjebavanja sina, poce bezveze i nicim izazvan pricat' o macu. Znaci ofirno nam se daje do znanja da je to jako vazan mac, i on ce imat' vjerovatno vaznu ulogu protiv Walkera.
2) Na prvi pogled mi je bilo malo poglupo da Cersei salje brata da se bori u nekom nevaznom ratu za neki zamak za koji vjerovatno nikad nije ni cula. Znamo koliko je sebicna i da gleda samo da sebi ugodi. Al' kad ona spomenu Trial by Combat i onda prilicno lezerno i nezabrinuto rece da ima Mountain-a, sijevnu mi u glavi: Cersei je doooobro najebala. Zasto, pitate?![]()
Vrabac ima sampiona, a to je Gravedigger, poznatiji k'o Sandor "The Hound" Clegane, Mountainov brat.
Kad ba....koja je to epizoda....ne mogu se sjetitimrgreen wrote:jel ja umisljam ili se jos neko sjeca da beba od gili nije njena beba, vec da je zamijenjena na zidu sa wildling bebom? da li je bio mensov sin ili? zna li to gili? koja je poenta toga uopste
Zamjena beba je obavljena u knjigama, jer je Jon mislio da ce Melisandre zapaliti Mansovog sina. U seriji se to nije desilo, jer u seriji nema druge bebe.mali_balon wrote:Kad ba....koja je to epizoda....ne mogu se sjetitimrgreen wrote:jel ja umisljam ili se jos neko sjeca da beba od gili nije njena beba, vec da je zamijenjena na zidu sa wildling bebom? da li je bio mensov sin ili? zna li to gili? koja je poenta toga uopste
to sam i spominjao. Samo malo treba promisliti... Prvi ljudi presli okean, poceli ubijat djecu i sjeci weirwood drveca. Posto su djeca sume svakako u nedovoljnom broju ( jer su obdarena dugovjecnoscu ali im je to nadoknadjeno u izuzetno maloj brojnosti -iz knjige) naprave pakt s prvim ljudima i predstave im drveca- ciju magiju djeca kontrolisu - kao "stare bogove" kojima se ljudi klanjaju, a to je zapravo magija kojom djeca upravljaju, dok se oni klanjaju skroz drugim bogovima odnosno bogu The Great Other, najveci neprijatelj Rhllora, The God Of Light, The red god... a ko jos.obozava the great othera? WW...sigh wrote:A koliko je zapravo sigurno da su ti stari bogovi, weirwood trees, COFT, three eyed raven pozitivci ?
Za hrabrost je potreban strah. Prema tome, Sam je jako hrabar lik. Također je možda jedini lik sa kojim se obični gledalac može poistovjetitiPismonosa wrote:
Nije Sem uopšte pičkica. U nekoliko navrata je pokazao zavidnu srčanost. Samo što ga tvorci nisu obdarili tako tim nekim nindža sposobnostima kao većinu ostalih glavnih likova. Sem je dosta realističan lik, sa svojim strahovima ili fizičkim nesavršenostima, pa nam kao takav malo odudara.
1. De mi jos majke ti objasni sta je Valyrian Steel, da vide svi kako si pametan.Azrail wrote: 1. Dobro jutro Kolumbo. Valyrian steel za koji Sam zna da ubija WW. Stari će ga ganjati do zida radi mača, a onda se uvjeriti u postojanje WW.
2. Cleganebowl, priča se o tome godinama.
nije se sazalila. samo je pokazala koliko je dobro zna i razumije. u razgovoru sa glumicom je predlozila da umjesto ucviljene majke koja kuka odigra bijesnu zmiju koja sikti i prijeti. upravo ono sto je cercei i uradila. nema tu sazaljevanja, neprijatelja moras dobro znati ako ga zelis unistiti.Pismonosa wrote:Na Cersei se Arya sažalila dok je gledala onu zadnju predstavu. Kad je Cersei oplakivala ono govno, na licu joj se pojavio izraz saosjećanja. Možda je i to neki išaret za buduća zbivanja.
Ma debeli to objasni u dvije minute, nasli Hounda i zalijecili mu rane a on spoznao vjeru i gotova prica.karanana wrote:ne vidim konekciju kojom bi se the hound, cak i da je ziv, nasao u dubrovniku i bio izabran i pristao na trial by combat zastupajuci vrapca.
omar little wrote:nije se sazalila. samo je pokazala koliko je dobro zna i razumije. u razgovoru sa glumicom je predlozila da umjesto ucviljene majke koja kuka odigra bijesnu zmiju koja sikti i prijeti. upravo ono sto je cercei i uradila. nema tu sazaljevanja, neprijatelja moras dobro znati ako ga zelis unistiti.Pismonosa wrote:Na Cersei se Arya sažalila dok je gledala onu zadnju predstavu. Kad je Cersei oplakivala ono govno, na licu joj se pojavio izraz saosjećanja. Možda je i to neki išaret za buduća zbivanja.arya je zmaj, jedva cekam da izbusi onu nofejsku k'o sito sa needle.
Ja sam vise vidio da je postala hladnokrvna totalno, nema cak ni mrznje u onoj mjeri od prije jedne sezone recimo. Bas onaj hladnokrvni, realni faceless ubica, koji ocigledno nece pripadati FacelessimaPismonosa wrote:Na Cersei se Arya sažalila dok je gledala onu zadnju predstavu. Kad je Cersei oplakivala ono govno, na licu joj se pojavio izraz saosjećanja. Možda je i to neki išaret za buduća zbivanja.
Ali izostavio si da je onoj "spici" rekao da je ne pati kad je bude ubijala, previse je ozbiljno za test.pici wrote:Aryino sažaljenje nad glumicom iako je ova igrala lik kojeg ona mrzi i ima na spisku za odstrjel, je po meni samo jos jedna smicalica Jaqen H'ghar, da je ubila glumicu to bi bilo iz mržnje koji ona igra Cersei, ovako je pokazala da joj je bitnija ljudskost i pravednost od plaćenog ubijanja, ona mala glumica je platila da ubiju ovu stariju iz ljubomore, treba se samo sjetiti prve Ajrine prilike kad je onog lihvara varalicu poštedjela radi osvete, a Jaqen joj je naglasio da je loša osoba i da nije ništa loše u tome da se smakne, onda ide ona priča to traži bog s mnogo lica blablabla... mislim da joj je ovo zadnja provjera i sukob sa onom malom špicom...moje mišljenje.
Ma trolas ti nas @pici i to opasnopici wrote:Aryino sažaljenje nad glumicom iako je ova igrala lik kojeg ona mrzi i ima na spisku za odstrjel, je po meni samo jos jedna smicalica Jaqen H'ghar, da je ubila glumicu to bi bilo iz mržnje koji ona igra Cersei, ovako je pokazala da joj je bitnija ljudskost i pravednost od plaćenog ubijanja, ona mala glumica je platila da ubiju ovu stariju iz ljubomore, treba se samo sjetiti prve Ajrine prilike kad je onog lihvara varalicu poštedjela radi osvete, a Jaqen joj je naglasio da je loša osoba i da nije ništa loše u tome da se smakne, onda ide ona priča to traži bog s mnogo lica blablabla... mislim da joj je ovo zadnja provjera i sukob sa onom malom špicom...moje mišljenje.