Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Azrail

#9801 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

konahawaii wrote:najjaci govor :D

Jako efektan :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9802 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

konahawaii wrote:najjaci govor :D

:lol: :lol: :lol: :thumbup: yesyesyesyesyes... ovo je bilo extra :lol: :lol: :lol:
pici

#9803 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ima i ovaj al puno inspirativniji nego Theonov, njegov je bas :mrgreen: Tyrion extra :thumbup:

malo je vezano za temu al da se prisjetimo :mrgreen:

Pismonosa

#9804 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 08:38, edited 1 time in total.
Cregan

#9805 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Tito_i_Partija wrote:Epizoda nije nesto, al' par scena su jako vazne:

1) Mislim da je ono cijelo smaranje oko Sam-ove familije napravljeno upravo zbog onog maca. Stari cak, nasred onog podjebavanja sina, poce bezveze i nicim izazvan pricat' o macu. Znaci ofirno nam se daje do znanja da je to jako vazan mac, i on ce imat' vjerovatno vaznu ulogu protiv Walkera.

2) Na prvi pogled mi je bilo malo poglupo da Cersei salje brata da se bori u nekom nevaznom ratu za neki zamak za koji vjerovatno nikad nije ni cula. Znamo koliko je sebicna i da gleda samo da sebi ugodi. Al' kad ona spomenu Trial by Combat i onda prilicno lezerno i nezabrinuto rece da ima Mountain-a, sijevnu mi u glavi: Cersei je doooobro najebala. Zasto, pitate? :D

Image

Vrabac ima sampiona, a to je Gravedigger, poznatiji k'o Sandor "The Hound" Clegane, Mountainov brat. :wink:
Ma nista od Clagenbowl-a, Cersie ce iskoristiti sto su svi vrabci i narod na jednom mjestu i sve ce ih popaliti divljom vatrom.
mrgreen

#9806 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mrgreen »

jel ja umisljam ili se jos neko sjeca da beba od gili nije njena beba, vec da je zamijenjena na zidu sa wildling bebom? da li je bio mensov sin ili? zna li to gili? koja je poenta toga uopste :-)
mali_balon

#9807 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mali_balon »

mrgreen wrote:jel ja umisljam ili se jos neko sjeca da beba od gili nije njena beba, vec da je zamijenjena na zidu sa wildling bebom? da li je bio mensov sin ili? zna li to gili? koja je poenta toga uopste :-)
Kad ba....koja je to epizoda....ne mogu se sjetiti
Cregan

#9808 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

mali_balon wrote:
mrgreen wrote:jel ja umisljam ili se jos neko sjeca da beba od gili nije njena beba, vec da je zamijenjena na zidu sa wildling bebom? da li je bio mensov sin ili? zna li to gili? koja je poenta toga uopste :-)
Kad ba....koja je to epizoda....ne mogu se sjetiti
Zamjena beba je obavljena u knjigama, jer je Jon mislio da ce Melisandre zapaliti Mansovog sina. U seriji se to nije desilo, jer u seriji nema druge bebe.
Idemedosumom

#9809 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

Upravo tako, mnogi događaji u Castle Black su jednostavno iz serije izbačeni, pored zamjena beba ima i: zamjena Rattleshirta i Mance-a, tako da je u knjigama Mance još uvijek živ a Rattleshirt spaljen
sizifinho

#9810 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

sigh wrote:A koliko je zapravo sigurno da su ti stari bogovi, weirwood trees, COFT, three eyed raven pozitivci ? :D
to sam i spominjao. Samo malo treba promisliti... Prvi ljudi presli okean, poceli ubijat djecu i sjeci weirwood drveca. Posto su djeca sume svakako u nedovoljnom broju ( jer su obdarena dugovjecnoscu ali im je to nadoknadjeno u izuzetno maloj brojnosti -iz knjige) naprave pakt s prvim ljudima i predstave im drveca- ciju magiju djeca kontrolisu - kao "stare bogove" kojima se ljudi klanjaju, a to je zapravo magija kojom djeca upravljaju, dok se oni klanjaju skroz drugim bogovima odnosno bogu The Great Other, najveci neprijatelj Rhllora, The God Of Light, The red god... a ko jos.obozava the great othera? WW...
po dolasku andala, ljudi su skroz otjerali djecu sume
mozda je ovo bio njihov dugogodisnji plan koji je poceo izludjivanjem mad king-a... mozda zele otjerati ljude, i na taj nacin ponovo zauzet ono sto prije svega njihovo...
:-)

quote="Azrail"]
Pismonosa wrote:
Nije Sem uopšte pičkica. U nekoliko navrata je pokazao zavidnu srčanost. Samo što ga tvorci nisu obdarili tako tim nekim nindža sposobnostima kao većinu ostalih glavnih likova. Sem je dosta realističan lik, sa svojim strahovima ili fizičkim nesavršenostima, pa nam kao takav malo odudara.
Za hrabrost je potreban strah. Prema tome, Sam je jako hrabar lik. Također je možda jedini lik sa kojim se obični gledalac može poistovjetiti :)[/quote
:thumbup:
u knjizi su mi najdrazi njegovi dijelovi. Puno toga ima, iza sala koje forsiraju u seriji.
1Dante1

#9811 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

Zna li ko mozda tacno ko je sve na onom Aryinom spisku ? Znam da je Cersei, bio je onaj Meryn Trant, Hound je isto bio, ko je jos na spisku ? Koga bi ona mogla ubit da se osveti ?
Pismonosa

#9812 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 10:34, edited 1 time in total.
karanana

#9813 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

meni je bas cool ona predstava.

dobar onaj pichich glumica, ne cersei nego ona sto ja mislim glumi margery. mislim da je proslu epizodu i sise bila izbacila.
Pismonosa

#9814 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 10:33, edited 1 time in total.
Tito_i_Partija

#9815 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Azrail wrote: 1. Dobro jutro Kolumbo. Valyrian steel za koji Sam zna da ubija WW. Stari će ga ganjati do zida radi mača, a onda se uvjeriti u postojanje WW.

2. Cleganebowl, priča se o tome godinama.
1. De mi jos majke ti objasni sta je Valyrian Steel, da vide svi kako si pametan. :lol:

Govorim da je mac vazan mimo toga sto ubija Walkere. Jesil' skont'o Kolumbo? :D

2. Da, prica se o Cleganebowl-u godinama, isto k'o i o teoriji R + L = J koja se u ovoj sezoni po svemu sudeci ostvaruje. I? :roll:
omar little

#9816 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

Pismonosa wrote:Na Cersei se Arya sažalila dok je gledala onu zadnju predstavu. Kad je Cersei oplakivala ono govno, na licu joj se pojavio izraz saosjećanja. Možda je i to neki išaret za buduća zbivanja.
nije se sazalila. samo je pokazala koliko je dobro zna i razumije. u razgovoru sa glumicom je predlozila da umjesto ucviljene majke koja kuka odigra bijesnu zmiju koja sikti i prijeti. upravo ono sto je cercei i uradila. nema tu sazaljevanja, neprijatelja moras dobro znati ako ga zelis unistiti. :D arya je zmaj, jedva cekam da izbusi onu nofejsku k'o sito sa needle.
karanana

#9817 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

ne vidim konekciju kojom bi se the hound, cak i da je ziv, nasao u dubrovniku i bio izabran i pristao na trial by combat zastupajuci vrapca.
Pismonosa

#9818 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 10:33, edited 1 time in total.
Billy The Pljuc

#9819 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Billy The Pljuc »

karanana wrote:ne vidim konekciju kojom bi se the hound, cak i da je ziv, nasao u dubrovniku i bio izabran i pristao na trial by combat zastupajuci vrapca.
Ma debeli to objasni u dvije minute, nasli Hounda i zalijecili mu rane a on spoznao vjeru i gotova prica.
Azrail

#9820 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

Nešto kontam, možda je Bran vidio one scene sa wildfire kako bi dobio ideju da njom uništi WW.
Tito_i_Partija

#9821 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote:
Pismonosa wrote:Na Cersei se Arya sažalila dok je gledala onu zadnju predstavu. Kad je Cersei oplakivala ono govno, na licu joj se pojavio izraz saosjećanja. Možda je i to neki išaret za buduća zbivanja.
nije se sazalila. samo je pokazala koliko je dobro zna i razumije. u razgovoru sa glumicom je predlozila da umjesto ucviljene majke koja kuka odigra bijesnu zmiju koja sikti i prijeti. upravo ono sto je cercei i uradila. nema tu sazaljevanja, neprijatelja moras dobro znati ako ga zelis unistiti. :D arya je zmaj, jedva cekam da izbusi onu nofejsku k'o sito sa needle.
:thumbup:

Samo da se hoce sto brze vratit' u Westeros, nekako mi ova njena avantura u Braavosu ne ispade onako kako sam zamislj'o. Pomalo mi djeluje k'o filler, ne ide nikud sto se tice "big picture", k'o i neke stvari sa Dany. Al' dobro, malo se istrenirala i idemo dalje. :D
Capajebo

#9822 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Ja sam vise vidio da je postala hladnokrvna totalno, nema cak ni mrznje u onoj mjeri od prije jedne sezone recimo. Bas onaj hladnokrvni, realni faceless ubica, koji ocigledno nece pripadati Facelessima :mrgreen:
pici

#9823 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Aryino sažaljenje nad glumicom iako je ova igrala lik kojeg ona mrzi i ima na spisku za odstrjel, je po meni samo jos jedna smicalica Jaqen H'ghar, da je ubila glumicu to bi bilo iz mržnje koji ona igra Cersei, ovako je pokazala da joj je bitnija ljudskost i pravednost od plaćenog ubijanja, ona mala glumica je platila da ubiju ovu stariju iz ljubomore, treba se samo sjetiti prve Ajrine prilike kad je onog lihvara varalicu poštedjela radi osvete, a Jaqen joj je naglasio da je loša osoba i da nije ništa loše u tome da se smakne, onda ide ona priča to traži bog s mnogo lica blablabla... mislim da joj je ovo zadnja provjera i sukob sa onom malom špicom...moje mišljenje.
Juliuscezar

#9824 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

pici wrote:Aryino sažaljenje nad glumicom iako je ova igrala lik kojeg ona mrzi i ima na spisku za odstrjel, je po meni samo jos jedna smicalica Jaqen H'ghar, da je ubila glumicu to bi bilo iz mržnje koji ona igra Cersei, ovako je pokazala da joj je bitnija ljudskost i pravednost od plaćenog ubijanja, ona mala glumica je platila da ubiju ovu stariju iz ljubomore, treba se samo sjetiti prve Ajrine prilike kad je onog lihvara varalicu poštedjela radi osvete, a Jaqen joj je naglasio da je loša osoba i da nije ništa loše u tome da se smakne, onda ide ona priča to traži bog s mnogo lica blablabla... mislim da joj je ovo zadnja provjera i sukob sa onom malom špicom...moje mišljenje.
Ali izostavio si da je onoj "spici" rekao da je ne pati kad je bude ubijala, previse je ozbiljno za test.
video

#9825 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by video »

pici wrote:Aryino sažaljenje nad glumicom iako je ova igrala lik kojeg ona mrzi i ima na spisku za odstrjel, je po meni samo jos jedna smicalica Jaqen H'ghar, da je ubila glumicu to bi bilo iz mržnje koji ona igra Cersei, ovako je pokazala da joj je bitnija ljudskost i pravednost od plaćenog ubijanja, ona mala glumica je platila da ubiju ovu stariju iz ljubomore, treba se samo sjetiti prve Ajrine prilike kad je onog lihvara varalicu poštedjela radi osvete, a Jaqen joj je naglasio da je loša osoba i da nije ništa loše u tome da se smakne, onda ide ona priča to traži bog s mnogo lica blablabla... mislim da joj je ovo zadnja provjera i sukob sa onom malom špicom...moje mišljenje.
Ma trolas ti nas @pici i to opasno :izet:
CitO si ti ove knjige - garant

Sta mislis bil onaj mac, sto ga je sem maznO od onog musolinija od babe mu, mogao biti onaj ponenuti sto ce vatru izbacivaT i kojeg ce nosati azor ahai
Post Reply