Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
StupskaBitanga

#9801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by StupskaBitanga »

moja malenkost predsjednik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
moje je da upitam ima li ko drugi prijedlog
AliceInChains

#9802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

"Ko je protiv rada SLB-a?"-Niko protiv :mrgreen: DIE NAZIS :!: :mrgreen:
StupskaBitanga

#9803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by StupskaBitanga »

AliceInChains wrote:"Ko je protiv rada SLB-a?"-Niko protiv :mrgreen: DIE NAZIS :!: :mrgreen:
hahhaahha
Isto Hitler
Corto Maltese

#9804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Corto Maltese »

Alfons Kauders wrote:
Corto Maltese wrote:
Vitez Koja wrote:@Corto Maltese

Hajmo, onako, hipotetcki zamisliti, da je NS u poziciji SDP. Sta bi NS, u tom slucaju uradila!? Da li bi prihvatila da preuzme vlast ili bi cekala da namakne jos odredjen procenat glasova!? Ako, bi zeljela na vlast, s kim bi pravila koaliciju!? Samo da znas, ja sam i clan i glasac NS....
Nemoj da te ove prozivke zavaraju, nisam član NS, tako da ne mogu u njihovo ime govoriti. Što se tiče ostalog, moj stav je sljedeći:
Ako ćeš u Bosni sa đavolom tikve saditi, ovdje ne smiješ zapostaviti ni vraga ni šejtana. Dakle, ako je SDP bio osuđen na koaliranje sa nacionalnim strankama, onda to morao raditi paralelno.
Dakle, ako može da sastavi vlast sa strankama iz drugog naci-safa, onda koalira sa SBiH ili SBB od Bošnjaka, sa HDZ 1990 od Hrvata i SDS-om od Srba. (To su probali, pa nisu ospjeli. Mislim da im taj pokušaj nije bio baš pametan, ali je barem bio uravnotežen. Idemo dalje).
Ako koalira sa prvim naci-safom onda se podrazumijeva da će mu partneri biti SDA, HDZ i SNSD. A varijanta gdje uzmeš jedne iz prve težinske kategorije, pa ih balansiraš sa nekim iz trećeg safa... to baš ne ide.
ne kontam...

pa koalirali su sa SDA i HSP, a HDZ nije bio zainteresovan... koalirali bi i sa SDS-om da se ovi nisu priklonili dodiku...

sta su onda zapravo trebali? usput koalirati sa partijom pravog puta i mihajlicom, cisto eto da ne bude HSP usamljen?
HSP je vadiona. Oni, osim bremena ustaške prošlosti, nikakve političke težine nemaju.
To što se SDS priklonio Dodiku je politički neuspjeh SDP-a. Nije Damir Hadžić išao na Hrešu sa ciljem da se provali, nego da sa SDS-om pravo politički savez. I nije uspjelo. Kad ne uspiješ u nečemu što si naumio, to se zove neuspjeh, ja drugog imena za to ne znam. Isto se odnosi i na HDZ 1990. Nakon propalih pokušaja koaliranja sa partijama iz drugog safa, u narodu znanog kao "Čekanje Božoa", Zlaja je nakon šest mjeseci stigao na početak: "Hajde da pobjednici iz Federacije prave "Državu za Čovjeka" sa pobjednicima iz RS!"
SDP je u postizbornim igrama nadigran jer nije uspio da uspostavi nacionalnu ravnotežu među poželjnim političkim partnerima. Zato mu je sada Dodik i Čović uspostavljaju. A njima dvojici ravnoteža nije cilj.
StupskaBitanga

#9805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by StupskaBitanga »

Dragan Čović kaže da oni jedini zagovaraju BiH :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#9806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Corto Maltese wrote: HSP je vadiona. Oni, osim bremena ustaške prošlosti, nikakve političke težine nemaju.
da... osvojili su haman isto glasova kao devedesetka, s kojom su bili u koaliciji... pa devedesetka ima tezinu i legitimitet, a ovi jok... :D
To što se SDS priklonio Dodiku je politički neuspjeh SDP-a. Nije Damir Hadžić išao na Hrešu sa ciljem da se provali, nego da sa SDS-om pravo politički savez. I nije uspjelo. Kad ne uspiješ u nečemu što si naumio, to se zove neuspjeh, ja drugog imena za to ne znam. Isto se odnosi i na HDZ 1990. Nakon propalih pokušaja koaliranja sa partijama iz drugog safa, Zlaja je nakon šest mjeseci stigao na početak: "Hajde da pobjednici iz federacije prave državnu vlast sa pobjednicima iz RS!"
bas me zanima kakvi bi komentari bili da je uletio sds... stranka koja nosi breme karadziceve proslosti... :D ja ne tvrdim da to nije neuspjeh sdp-a, jer je to ocito... ali te samo molim da mi objasnis sta je alternativa u cijeloj prici? pola godine prozivas sdp za svaki potez, pametan ili glup, a nijednom nisi objasnio sta je zapravo sdp trebao uraditi u toj situaciji... nijednom drug...
SDP je u postizbornim igrama nadigran jer nije uspio da uspostavi nacionalnu ravnotežu među poželjnim političkim partnerima. Zato mu je sada Dodik i Čović uspostavljaju. A njima dvojici ravnoteža nije cilj.
...a to je mogao... kako?

ah pa ja, da kazu da su bosnjacka partija... i samim time sahrane nadu da ce se ikad stvoriti bilo kakva gradjanska alternativa ili cak koalicija...

a kad smo vec kod stranaka iz drugog safa, ti se kontas u politiku i vrlo dobro znas da se svuda u svijetu prave takve koalicije... zasto bi neka stranka sa npr 40% glasova za partnera odabrala stranku sa 30%, pa u tom omjeru i dijelila vlast, kada moze izabrati neku manju stranku sa 15%...
seln

#9807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Corto Maltese wrote: HSP je vadiona. Oni, osim bremena ustaške prošlosti, nikakve političke težine nemaju.
To što se SDS priklonio Dodiku je politički neuspjeh SDP-a. Nije Damir Hadžić išao na Hrešu sa ciljem da se provali, nego da sa SDS-om pravo politički savez. I nije uspjelo. Kad ne uspiješ u nečemu što si naumio, to se zove neuspjeh, ja drugog imena za to ne znam. Isto se odnosi i na HDZ 1990. Nakon propalih pokušaja koaliranja sa partijama iz drugog safa, u narodu znanog kao "Čekanje Božoa", Zlaja je nakon šest mjeseci stigao na početak: "Hajde da pobjednici iz Federacije prave "Državu za Čovjeka" sa pobjednicima iz RS!"
Covjece ti stvarno imas malo vecih problema. Toliko mrznje nije zdravo. :shock:
Mali_Vuk

#9808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mali_Vuk »

StupskaBitanga wrote:Dragan Čović kaže da oni jedini zagovaraju BiH :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa to je na tragu one Dodikove priče, mi smo za BiH, ali muslimani nam ne daju da ona bude isključivo onakva kakva mi želimo da bude, pa čemo im zbog toga uzinat uzeti lapo države i napravit svoju :lol:
Alfons Kauders

#9809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Mali_Vuk wrote:
StupskaBitanga wrote:Dragan Čović kaže da oni jedini zagovaraju BiH :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa to je na tragu one Dodikove priče, mi smo za BiH, ali muslimani nam ne daju da ona bude isključivo onakva kakva mi želimo da bude, pa čemo im zbog toga uzinat uzeti lapo države i napravit svoju :lol:
hm, zar to nije bila i karadziceva prica? :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#9810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Corto Maltese wrote:
ReD aka Socijalista wrote:
komeba wrote:TV1 uživo sa sabora :lol: Ja sam mislio da je to za*ebancija.
Sve sto je drzavnicki se prenosi na TV1.
Ako mislite da TV1 nije trebala prenositi, onda valjda ne biste trebali gledati? Ovako ispadate saradnici u zločinu?
jao Corto :roll:

evo ja ne gledam tu TV nikako, jel mogu dobiti titulu antifasiste :oops:
Mali_Vuk

#9811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mali_Vuk »

Alfons Kauders wrote:
Mali_Vuk wrote:
hm, zar to nije bila i karadziceva prica? :D
Vidi vraga, odlično ti to poveza :dance: :lol:
AliceInChains

#9812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

seln wrote:
Covjece ti stvarno imas malo vecih problema. Toliko mrznje nije zdravo. :shock:
Ma covjek podnosi SDP u istoj mjeri, kao i vampir krst :mrgreen:
ReD aka Socijalista

#9813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ReD aka Socijalista »

Ljubic place li place... :D

evo na radiju:

http://72.9.152.160:8010/listen.pls
video

#9814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

evo i slika i ton :-)

Code: Select all

http://www.hnsbih.org/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=7
StupskaBitanga

#9815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by StupskaBitanga »

BiH je zrela da konačno odjekne neka eksplozija
Ovakav sistem i uređenje prijeti da će svakog trenutka eksplodirati
Corto Maltese

#9816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Corto Maltese »

Alfons Kauders wrote:da... osvojili su haman isto glasova kao devedesetka, s kojom su bili u koaliciji... pa devedesetka ima tezinu i legitimitet, a ovi jok... :D
Imaju težinu zastupnika u parlamentima raznih nivoa vlasti. Nije njihova koalicija bila kandidatski ravnopravna. Mislim da je odnos 3:1 ili približno.
Alfons Kauders wrote:bas me zanima kakvi bi komentari bili da je uletio sds... stranka koja nosi breme karadziceve proslosti... :D ja ne tvrdim da to nije neuspjeh sdp-a, jer je to ocito... ali te samo molim da mi objasnis sta je alternativa u cijeloj prici? pola godine prozivas sdp za svaki potez, pametan ili glup, a nijednom nisi objasnio sta je zapravo sdp trebao uraditi u toj situaciji... nijednom drug...

Moji komentari bi bili ljuti, jer je SDS koncentrisano zlo. Već sam napisao da se ne slažem sa tom idejom, spomenuo sam je samo u okviru načina na koji je SDP pokušao da napravi nacionalnu ravnotežu. Ideološki sam protiv toga do jaja. Ja mislim da je SDP odmah trebao ići na osovinu SDA-SNSD-HDZ. Time bi demantovao da je bošnjačka partija jer bi ove tri partije predstavljale narode, a SDP bi bio nadnacionalni faktor u toj priči.
Alfons Kauders wrote:a kad smo vec kod stranaka iz drugog safa, ti se kontas u politiku i vrlo dobro znas da se svuda u svijetu prave takve koalicije... zasto bi neka stranka sa npr 40% glasova za partnera odabrala stranku sa 30%, pa u tom omjeru i dijelila vlast, kada moze izabrati neku manju stranku sa 15%...
Tačno, ali govorimo o našim političkim uslovima. Ne možeš hodati po mokrom deblu preko duboke vode, a u desnoj ti ruci kanta sa 30 litara vode (SDA), a u lijevoj fildžan (HSP).
Mora i u lijevoj i u desnoj biti bar približno isto.
ReD aka Socijalista

#9817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Komunisticka partija Zlatka Lagumdzije ....bem li ti pleme :x
duh_sa_sjekirom

#9818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

Corto Maltese wrote:Moji komentari bi bili ljuti, jer je SDS koncentrisano zlo. Već sam napisao da se ne slažem sa tom idejom, spomenuo sam je samo u okviru načina na koji je SDP pokušao da napravi nacionalnu ravnotežu. Ideološki sam protiv toga do jaja. Ja mislim da je SDP odmah trebao ići na osovinu SDA-SNSD-HDZ. Time bi demantovao da je bošnjačka partija jer bi ove tri partije predstavljale narode, a SDP bi bio nadnacionalni faktor u toj priči.
Pogrešno, prijatelju...
Sve i kad bi članstvo SDP-a bilo 90% nebošnjačko, ona bi za Dodine igrače bila "bošnjačka" partija sa sjedištem u Sarajevu! Tačka.
Slijedom toga, na tvoj prijedlog SNSD i HDZ ne bi nikad pristali, jer bi u toj koaliciji, po njima, imali dvije "bošnjačke" partije i prijetila bi opasnost od majorizacije. :D
ReD aka Socijalista

#9819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Ovaj prica kao Pavelic... :lol: :lol: :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#9820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

ReD aka Socijalista wrote:Komunisticka partija Zlatka Lagumdzije ....bem li ti pleme :x
To se oni sastali da pricaju o Zlaji?
Vidim da nema nekih redovnih forumasha, mozda su i oni tamo da daju svoj doprinos :mrgreen:
argyle

#9821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by argyle »

jedna je domovina Hrvatska....HVO spasio BiH....Bog i Hrvati...Image

sada je na redu neki brko...
Last edited by argyle on 19/04/2011 13:09, edited 2 times in total.
AliceInChains

#9822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

Oj dirljivog govora na SLB-u :mrgreen: "Nemaju Hrvati dvije domovine, nego jednu domovinu" Slazem se :mrgreen: Hebem ti ove "demoHriscane" :mrgreen: NAZIS, DIE!

Za kraj: "Bog i Hrvati" :mrgreen:
Last edited by AliceInChains on 19/04/2011 13:09, edited 1 time in total.
ReD aka Socijalista

#9823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

plain vanilla wrote:
ReD aka Socijalista wrote:Komunisticka partija Zlatka Lagumdzije ....bem li ti pleme :x
To se oni sastali da pricaju o Zlaji?
Vidim da nema nekih redovnih forumasha, mozda su i oni tamo da daju svoj doprinos :mrgreen:
Evo dreka me ufatila vec... :roll:
Alfons Kauders

#9824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Corto Maltese wrote: Imaju težinu zastupnika u parlamentima raznih nivoa vlasti. Nije njihova koalicija bila kandidatski ravnopravna. Mislim da je odnos 3:1 ili približno.
dobro, ali po glasovima su blizu, :D znaci ispada da prosjecni zastupnik HSP-a ima 2-3 puta vise "legitimiteta" od zastupnika hdz 1990... :D
Moji komentari bi bili ljuti, jer je SDS koncentrisano zlo. Već sam napisao da se ne slažem sa tom idejom, spomenuo sam je samo u okviru načina na koji je SDP pokušao da napravi nacionalnu ravnotežu. Ideološki sam protiv toga do jaja. Ja mislim da je SDP odmah trebao ići na osovinu SDA-SNSD-HDZ. Time bi demantovao da je bošnjačka partija jer bi ove tri partije predstavljale narode, a SDP bi bio nadnacionalni faktor u toj priči.
to je davno prezvakana tema - svima je bilo jasno da je SDP nepotreban u takvoj koaliciji odmah poslije izbora... i svi smo govorili da bi bilo idealno da je sdp napravio iskljucivo gradjanski blok... ali male stranke nisu napravile koaliciju, tako da im je ostao samo nsrzb, a to bas i nije neka koalicija... sbbkbb, mogao je sdp ici na tu osovinu, ali ta osovina ga nece... i moze bez njeg... uostalom ako bi te tri partije predstavljale narode, onda ispada da bi sdp na svakom nivou mogao kandidovati... koga? morali bi dati sve hrvatske i srpske pozicije hdz-u i dodiku... i kako bi onda bili gradjanska stranka...
Tačno, ali govorimo o našim političkim uslovima. Ne možeš hodati po mokrom deblu preko duboke vode, a u desnoj ti ruci kanta sa 30 litara vode (SDA), a u lijevoj fildžan (HSP).
Mora i u lijevoj i u desnoj biti bar približno isto.
ok, znaci uvijek se moraju odabrati najjace stranke iz reda svih naroda... ali ne odgovaras na pitanje... sta ako te stranke ne zele da se dogovore? znaci li to da sdp treba osvojiti 300,000 glasova i otici u opoziciju? znaci li to da sve gradjanske stranke trebaju fino zatvoriti vrata, jer ne mogu osvojiti dovoljno glasova da ikad u potpunosti eliminisu nacionalne blokove?
AliceInChains

#9825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

"...Masoni Evropski, koji se zaplase, kad cuju 'Bog i Hrvati'" :mrgreen: Hebem ti ove Eurocrem-fasiste
Locked