Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Kal El

#9801 Re: Android OS

Post by Kal El »

Maharadza wrote:
Kal El wrote:
Maharadza wrote: Jesam: pobrisao i reinstalirao fifu. Hvala Bogu brzo se to skine na ovih 18mbps (~13 min.). :D

Origin i dalje ne radi, probao i preko 3G otvoriti, ista situacija. Znači nije SIGURNO do mreže ili sl. već iskključivo do njih.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
Hmm,ne znam,meni radi :/ Ne znam što ti neće, mora da je do njih! Ili jesi prije možda skinuo neku krekovanu verziju? Možda ti neki file koji nisi pobrisao ometa,tj. offline mode ili tako nesto

Sent from my LT26i using Tapatalk 4
Kunem ti se da mi je radilo sinoć u jednom trenutku dok sam sjedio na kafi s rajom, ulogovao se normalno na origin sa svojim acc-om (na kojem je i BF3 itd.), manager mode i ultimate team radili uredno, došao ćiku sav sretan kad' racku - neće opet! :-)
Mora da je do DNS, probaj sljedeće iznad

Kal El

#9802 Re: Android OS

Post by Kal El »

Možda ti pomogne ovo oko DNS servera

Maharadza

#9803 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Kal El wrote:Update Sep. 28, 6pm UTC:
So far, the connection issues that some of you are experiencing with FIFA 14 on mobile devices seem to be caused by incorrect DNS resolutions. While we are still looking into this and are working towards a full resolution for all of you, we would like to provide you with some workarounds that might help in the meantime.
- Switch your device into airplane mode, completely close FIFA 14, deactivate airplane mode and launch FIFA 14 again
- Reboot your device and try again
- If you feel tech savvy, add Google's DNS server to your WIFI settings, completely restart FIFA 14 and try again.
iOS: Settings > WIFI > Your WIFI Network > DHCP DNS > Manually add 8.8.8.8 to the beginning of the list.
Android: Settings > WIFI > Your WIFI Network > Modify Network > Show Advanced Options > IP Setting: Static > DNS1: 8.8.8.8 DNS2: 8.8.4.4
Zahvaljujem! :thumbup:

Image

Google me BITCH!

:mrgreen:
Kal El

#9804 Re: Android OS

Post by Kal El »

Ja za vas Googlati moram pff :P :mrgreen:

Maharadza

#9805 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Kal El wrote:Ja za vas Googlati moram pff :P :mrgreen:

A jbg bruda, imao danas pun racku posla, kasnije na kafi jaranu ovu fifu "sredio" na njegovom SGS-u (JEDVA, o kako je spor u odnosu na s3 i paranoid, šta sam i ja nekada smatrao "brzim" uređajem i "mašinom" :D ), kasnije i kući belaj sa PC-om, jednostavno mi se nije dalo pratiti više od jednog' foruma! :mrgreen:
Kal El

#9806 Re: Android OS

Post by Kal El »

Maharadza wrote:
Kal El wrote:Ja za vas Googlati moram pff :P :mrgreen:

A jbg bruda, imao danas pun racku posla, kasnije na kafi jaranu ovu fifu "sredio" na njegovom SGS-u (JEDVA, o kako je spor u odnosu na s3 i paranoid, šta sam i ja nekada smatrao "brzim" uređajem i "mašinom" :D ), kasnije i kući belaj sa PC-om, jednostavno mi se nije dalo pratiti više od jednog' foruma! :mrgreen:
Ma zezam se, tu sam da pomognem ^^ Imaš na onoj temi, objašnjavam Ultimate Team, ako vam treba ^^
(FIFA 14 Android)

Kal El

#9807 Re: Android OS

Post by Kal El »

jeko fatalni a jeko jasmin :mrgreen:

Haha jedan Pitar a jedan Manijak :mrgreen:
Maharadza

#9808 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Kal El wrote:Skini besplatno,možeš igrati Ultimate team ;) Maloprije potrošio 80k na Gold Pack,evo opet skupljam :lol:

Može li se ovaj gold kako namjestiti da se uzme na "foru" pomoću freedom app-a kao za aktivaciju jer ima i tamo onaj purchase! :D
Pokerboy11

#9809 Re: Odg: Android OS

Post by Pokerboy11 »

Maharadza wrote:
So far, the connection issues that some of you are experiencing with FIFA 14 on mobile devices seem to be caused by incorrect DNS resolutions. While we are still looking into this and are working towards a full resolution for all of you, we would like to provide you with some workarounds that might help in the meantime.
- Switch your device into airplane mode, completely close FIFA 14, deactivate airplane mode and launch FIFA 14 again
- If you feel tech savvy, add Google's DNS server to your WIFI settings, completely restart FIFA 14 and try again.
iOS: Settings > WIFI > Your WIFI Network > DHCP DNS > Manually add 8.8.8.8 to the beginning of the list.
Android: Settings > WIFI > Your WIFI Network > Modify Network > Show Advanced Options > IP Setting: Static > DNS1: 8.8.8.8 DNS2: 8.8.4.4

Image

Google me BITCH!

De mi objasni malo sta si sve uradio jel ukljucis airplane mod pa upalis igricu, ugasis igricu pa ugasis airplane mod i ponovo pokrenes fifu zatim resetujes mob ? I onda podesis ove postavke na modemu ?

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk 4
Maharadza

#9810 Re: Odg: Android OS

Post by Maharadza »

Pokerboy11 wrote:
Maharadza wrote:

Image

Google me BITCH!

De mi objasni malo sta si sve uradio jel ukljucis airplane mod pa upalis igricu, ugasis igricu pa ugasis airplane mod i ponovo pokrenes fifu zatim resetujes mob ? I onda podesis ove postavke na modemu ?

Ništa airplane mode već ovo sa DNS-ovima!

I ne čačkaš na modemu, već na fontelu:

Ovo pod "your wifi network", misli na tvoj kućni wifi, nakaćiš se na isti i ideš modify network itd. :thumbup:
Last edited by Maharadza on 04/10/2013 01:30, edited 1 time in total.
Kal El

#9811 Re: Android OS

Post by Kal El »

Maharadza wrote:
Kal El wrote:Skini besplatno,možeš igrati Ultimate team ;) Maloprije potrošio 80k na Gold Pack,evo opet skupljam :lol:

Može li se ovaj gold kako namjestiti da se uzme na "foru" pomoću freedom app-a kao za aktivaciju jer ima i tamo onaj purchase! :D
Ne može ^^ Probao sam,ali jer je online tamo im dođe jeli uplaćeno, prvo Uspješno kupljeno pa odmah kao neki error

Maharadza

#9812 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Kal El wrote:
Maharadza wrote:

Ne može ^^ Probao sam,ali jer je online tamo im dođe jeli uplaćeno, prvo Uspješno kupljeno pa odmah kao neki error

Jbg, ne možemo biti toliko bezobrazni pa postati čiteri povrh pirata! :mrgreen:
Kal El

#9813 Re: Android OS

Post by Kal El »

Pokerboy11

#9814 Re: Odg: Android OS

Post by Pokerboy11 »

I
Maharadza wrote:
Pokerboy11 wrote:
Maharadza wrote: Zahvaljujem! :thumbup:

Image

Google me BITCH!

Ništa airplane mode već ovo sa DNS-ovima!

I ne čačkaš na modemu, već na fontelu:

Ovo pod "your wifi network", misli na tvoj kućni wifi, nakaćiš se na isti i ideš modify network itd. :thumbup:
Hvala mnogo ! Nakon se se mogu konektovati....

Last edited by Pokerboy11 on 04/10/2013 01:38, edited 1 time in total.
Kal El

#9815 Re: Android OS

Post by Kal El »

Maharadza wrote:
Kal El wrote:
Maharadza wrote: Može li se ovaj gold kako namjestiti da se uzme na "foru" pomoću freedom app-a kao za aktivaciju jer ima i tamo onaj purchase! :D

Jbg, ne možemo biti toliko bezobrazni pa postati čiteri povrh pirata! :mrgreen:
Previše mi se sviđa igra da bih riskirao da budem banova :mrgreen: a nije teško pare dobiti, prodaj,kupuj,prodaj, kupuj (premium gold Pack) ima i Jumbo za 15k to sam kupio sve za 2-3 h :mrgreen: Jučer sam spiskao oko 160k, a sada niko ne želi da kupuje haha, stavim zlatnog igrača za 950 niko da ga kupi,dođe mi da ih sve prodajem po 300 :x

skafiskafsnjak

#9816 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Danas koristio malo Sony xperia sp od prijatelja. Skuplji je nekih 100km od mog 4x hd. Prosto je nevjerovatno koliko touch bolje reaguje u mog 4x hd. O brzini da ne govorim....

Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
Djubre_

#9817 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Ja skinuo sinoc fifu.. super mi radi.. grafika sve dobro.. ali brate nemam ja ono zivaca na touchu igrati.. izbrisaosam je jer i kad je ugasena igrica, nesto mi tel zapinje.. ne znam je li do custom roma..

Ima li sta dobro da se gradi..

Ovaj top eleven je fino osmisljen. Samo ja ga ne volim jer su mu random rezultati.. i koliko god gradio tim, pobjedi te neki levat..

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
Djubre_

#9818 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Naplacivanje Vibera i Whats Appa, je lazna informacija!

http://www.avaz.ba/tehnologija-i-nauka/ ... -whatsappa

jahh

#9819 Re: Android OS

Post by jahh »

Verzija 0.1.15 za Klix.ba je out :D. Mozete je skinuti sa druge teme. Također pozeljno je da tamo ostavljate feedback.
jasko__

#9820 Re: Android OS

Post by jasko__ »

AKO MOŽE POMOĆ...HITNO JE...

Xperia S...imam problem sa primanjem sms poruka...znači mogu poslati sms ali bilo ko da meni pošalje, meni ne dođe...ŠTA BI MOGLO BITI...hvala
Djubre_

#9821 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Ma za te stvari najbolje je da se telecomu obratis ili koji vec operater koristis.. kazi im problem i oni ce ti nesto u racunaru procackati.. ugasi upali tel..

Sumnjam da si ti mogao sta ubrljati..

Nermin_BH

#9822 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

jahh wrote:Verzija 0.1.15 za Klix.ba je out :D. Mozete je skinuti sa druge teme. Također pozeljno je da tamo ostavljate feedback.
Zasto ne postavite aplikaciju na google play ?
jahh

#9823 Re: Android OS

Post by jahh »

Zato sto nam nije cilj biti konkurencija.
van helsing

#9824 Re: Android OS

Post by van helsing »

Plus se mora platiti google-u da bi mogao postaviti aplikaciju.
Bar je bilo tako prije.

Tapatalk 2
BadCopy

#9825 Re: Android OS

Post by BadCopy »

Skidam juce igricu sa zippysgare 4 sata i pukne konekcija :D bem ti galaxy on fire
Post Reply