Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- nadžak
#9801 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pozdrav.
treba mi jedan aparatić sa ebaya koji košta 30 USD. Ako je kurs USD 1,8 onda je to 54 Km, što znači da bi trebali da mi naplate carinu i one ostale troškove, što će biti haman pa još toliko a u tom slučaju ne bih to ni kupovao.
Ima li kakav način oproban da sa prodavcem dogovorim da ovaj iznos napravimo za ovih par dolara manje od granice?
Nešto kontam možda bi čovjek preuzeo rizik da mu platim 25- 26 dolara i naknadno direktno paypalom pošaljem ostatak od 3-4 dolara. Jeli ko imao sličnih situacija?
treba mi jedan aparatić sa ebaya koji košta 30 USD. Ako je kurs USD 1,8 onda je to 54 Km, što znači da bi trebali da mi naplate carinu i one ostale troškove, što će biti haman pa još toliko a u tom slučaju ne bih to ni kupovao.
Ima li kakav način oproban da sa prodavcem dogovorim da ovaj iznos napravimo za ovih par dolara manje od granice?
Nešto kontam možda bi čovjek preuzeo rizik da mu platim 25- 26 dolara i naknadno direktno paypalom pošaljem ostatak od 3-4 dolara. Jeli ko imao sličnih situacija?
- holowey
#9802 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ako je fakat aparatic a ne nesto veliko, cak i da je vrijednost oko sto dolara, to bi se moglo provuci bez placanja carine i poreza (licno iskustvo)... ali kako dolar fluktuira, vjerovatno ce ti progledati kroz prste to sitno probijanje granice...nadžak wrote:Pozdrav.
- nadžak
#9803 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma jeste, onako fizički je manji aparatić. Neki elektronski mjerač za komponente, malo veče od kutije cigara.
Nisam imao tako bliskih iznosa granici plaćanja poreza pa ne znam.
Hvala za info.
Nisam imao tako bliskih iznosa granici plaćanja poreza pa ne znam.
Hvala za info.
- friskyoreo
#9804 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Moze li se pratiti sa tracking brojem Singapore Post-a posiljka na stranici od nase poste... Jer vidim neki postavljaju screenshots o kretanju kod nas...
Znam da noob pitanje..
Kada ukucam svoj tracking broj na stranici poste, nista mi ne pokazuje...
Znam da noob pitanje..
- friskyoreo
#9805 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Posiljka je prije 6 dana napustila Kinu. Valjda je do sad trebala biti u Europi...Sliver wrote:na stranici od nase poste moci ces pratiti tek kad njima dodje informacija da ima pkaet za njih (EDU). iz svog iskustva mogu ti reci da je to bas pred kraj putesestvija, otprilike kada paket stigne u Evropu, najcesce Nizozemsku. Najcesce se desava da udje u sistem pracenja tek dan dva prije dostave, tako da tracking od nase poste koristim samo da vidim je li stiglo.friskyoreo wrote:Moze li se pratiti sa tracking brojem Singapore Post-a posiljka na stranici od nase poste... Jer vidim neki postavljaju screenshots o kretanju kod nas...
Znam da noob pitanje..
Jos je ovaj sam singpost tracking sistem glup, imas 2 obavjestenja, samo da je paket primljen, i da je dispatched to overseas. To su 2 informacije koje dobijes u pracenju, i to je to...
Kontam da nasa posta mozda ne prati ove singpost posiljke, ili ne unosi u sistem pa mi nista ne pokazuje...
- seoBIH
#9806 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Tn singapurske pošte tj sg se redovno unosi na posta.ba kada udje u BiH
-
dinox26
#9807 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kakva je situacija sa TN od USPS-a na pošta.ba
-
channel10
#9808 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Cim udje u drzavu, budu informacije na stranici bh poste.dinox26 wrote:Kakva je situacija sa TN od USPS-a na pošta.ba
-
Mustang1
#9809 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
E jbg ja ne trazih TN. Jel se on trazi prije nego ti posalje paket ?
- nadžak
#9810 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Naravno ali ako je tijesto friško pitaj pekara da ti doda i taj eurokrem unutra.Mustang1 wrote:E jbg ja ne trazih TN. Jel se on trazi prije nego ti posalje paket ?
-
Mustang1
#9811 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
U petak kupio. Poslao sam mu poruku i ovo mi napisao
hi,friend,sorry,the shipping company dont give us tracking number for the
goods,but we can ask them check it for us.
don´t worry.item is still on the ship way,i hope you can wait it with a patience,is that ok?
if there has any problem in the future, please inform me first without any hurt
case or negative feedback, because I am sure I can solve it for you.
warm regards
- nadžak
#9812 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Joj oni i njihov engleski u stilu more bit bidne more bit ne bidneMustang1 wrote:U petak kupio. Poslao sam mu poruku i ovo mi napisao
hi,friend,sorry,the shipping company dont give us tracking number for the
goods,but we can ask them check it for us.
don´t worry.item is still on the ship way,i hope you can wait it with a patience,is that ok?
if there has any problem in the future, please inform me first without any hurt
case or negative feedback, because I am sure I can solve it for you.
warm regards
Jebaji ga sad, ja na tvom mjestu se ne bih upuštao u dalju dangubu. Reci mu da je u redu sve, ne treba mi sad TN i nek šalje, ako ti nije ono baš velika potreba.
Vidiš koliko mole svi da se svi eventualni problemi i dileme rješavaju direktno sa njima, bez uključivanja ebaya. Opasno im to izgleda ruši rejting.
-
Mustang1
#9813 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nisam znao jbg da to ide brze sa TN nego bez
Racunao sam na to da ce mi doci za nekih mjesec. Naravno bolje bi bilo da prije ali eto. Bitno je da dodje. Odjeca je u pitanju
- nadžak
#9814 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
De mi recite kakva je kod vas situacija kad dobijete refund? Jeli ima druga varijanta osim one da ti vraćene pare idu na onaj paypal balance?
Kinez mi vratio pare zbog nemogućnosti isporuke i sad moram čekat da mi to paypal odobri, tj vrati sa nekog balansa.
Usto mi još naplatiše paypal naknadu pofino tako da sam na gubitku bezveze!
Kinez mi vratio pare zbog nemogućnosti isporuke i sad moram čekat da mi to paypal odobri, tj vrati sa nekog balansa.
Usto mi još naplatiše paypal naknadu pofino tako da sam na gubitku bezveze!
-
dinox26
#9815 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Koliko se otprilike čekaju pošiljke USPS First Class i USPS Priority mail da stignu do BiH?
-
zippoo87
#9816 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
je li moguce da je meni danas doslo nesto sto je u subotu poslato iz Kine ?
ili mi je dosao paket sa istom narudzbom koji sam narucio prije 2 mjeseca
fazon je sto na paketu nigdje ne pise ko je posla,pa ne mogu skontati koji je ovo paket,tj. od koga
fazon je sto na paketu nigdje ne pise ko je posla,pa ne mogu skontati koji je ovo paket,tj. od koga
-
samo pozitiva
#9817 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
sve je mogucezippoo87 wrote:je li moguce da je meni danas doslo nesto sto je u subotu poslato iz Kine ?
- _Reds_
#9818 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ima li neka stranica za tracking ali da mogu spasiti tamo svoje brojeve, tj. ima 3-4 borja koja pratim, eh sada da svaki put ne mora jedna po jedna kopirati, nego samo se logujem i vidim te sve moje brojeve dokle su.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#9819 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
http://17track.net/ i http://trackitonline.ru/_Reds_ wrote:Ima li neka stranica za tracking ali da mogu spasiti tamo svoje brojeve, tj. ima 3-4 borja koja pratim, eh sada da svaki put ne mora jedna po jedna kopirati, nego samo se logujem i vidim te sve moje brojeve dokle su.
- nadžak
#9820 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ona ruska je super za to. Imaš i opciju da ti na email dođe obavjest o promjeni statusa. Samo se registruješ i dobiješ te opcije. Super stvar._Reds_ wrote:Ima li neka stranica za tracking ali da mogu spasiti tamo svoje brojeve, tj. ima 3-4 borja koja pratim, eh sada da svaki put ne mora jedna po jedna kopirati, nego samo se logujem i vidim te sve moje brojeve dokle su.
http://www.trackitonline.ru
-
almir90
#9821 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja već 10 dana ne dobijam nikave podatke od tracking ID-a. U pitanju je Singapore Post. Nije neki šaner od prodavača, pa da pomislim da mi je dao lažni tracking ID, ima ogroman broj positivnog feedbacka. Da li je neko imao ovakvih problema? Koliko treba čekati ako paket ne dođe, da otvorim dispute?
- nadžak
#9822 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nedavno je pisano da taj SIngapurski TN ne valja nimalo, tako da je moguće da je prodavac regularno poslao a da nema podataka o TN. Reci i njemu pa nek vidi može li on šta.almir90 wrote:Ja već 10 dana ne dobijam nikave podatke od tracking ID-a. U pitanju je Singapore Post. Nije neki šaner od prodavača, pa da pomislim da mi je dao lažni tracking ID, ima ogroman broj positivnog feedbacka. Da li je neko imao ovakvih problema? Koliko treba čekati ako paket ne dođe, da otvorim dispute?
- makaranka
#9823 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
stiga mi jucer paketic narucen 23.11.2015
vidi se da je prosa sito i reseto 
- nadžak
#9824 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Put oko svijeta za 100 dana.makaranka wrote:stiga mi jucer paketic narucen 23.11.2015vidi se da je prosa sito i reseto
- _Reds_
#9825 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kako na 17 track uraditi ovo sto sam pitao, oko mogu kopirati sovj broj i traziti, ali kako da spasim svoje brojeve, pa kad udjem na stranicu vidim njihov status, bez da svaki put kopiram jedan po jedan ??Mehemed wrote:http://17track.net/ i http://trackitonline.ru/_Reds_ wrote:Ima li neka stranica za tracking ali da mogu spasiti tamo svoje brojeve, tj. ima 3-4 borja koja pratim, eh sada da svaki put ne mora jedna po jedna kopirati, nego samo se logujem i vidim te sve moje brojeve dokle su.
Ruski ima tu opciju, ali uopce ne kupi podatke od nase poste, sad sam probao sa brojem koji mi je dosao, i ne ocitava uopce podatke nase poste, 17track ocitava