JabbaTheHutt wrote:
Pa lijepo se Kalesija pripoji Tuzli ako ne može samo ni jednu školu i Dom zdravlja financirati, ili se u tom kantonu napravi fond solidarnosti za općine u tom kantonu koje su u problemima. Sve se to da lijepo urediti samo prvo treba napraviti decentralizaciju, a početak toga je vraćanje više novca općinama, spajanje nekih besmislenih općina, ukrupnjavanje kantona.
Pomenuta Kalesija nije 'besmislena' opstina. Bila je opstina i u onom sistemu i treba to i ostati. Tu zivi 40 hiljada ljudi, pa necemo ih valjda nazivati mjesnom zajednicom. Ok, spojimo Kalesiju Opstini Tuzla, koja je vec sad najveca opstina u BiH, onda usput ubacimo tu i Teocak, Sapnu i okolne opstine i na kraju Opstina Tuzla pokriva cijeli teritorij sadasnjeg kantona. Tvoje poimanje decentralizacije je u najmanju ruku bizarno. Na stranu sto ce Tuzla kad tad biti proglasena gradom. Onda bi imali situaciju da se npr. Kalesija koja je 40km od Tuzle vodi kao gradska opstina?!
Može ta televizija ostati kao spomenuti servisni kanal. Sposobni ljudi idu na druge televizije, privatne, ili ako nisu sposobni idu na biro i prekvalificiraju se, uče, traže nešto drugo, Moj posao meni nije zagarantiran, zašto bi bio njima? Ako se sada plaća 7 KM (nešto je tako) za TV, lijepo dadneš ljudima da biraju što će plaćati za recimo isto 7 KM. 5 KM od toga ide toj televiziji, a 2 KM za taj servisni kanal.
Znaci treba upropastiti firmu koja zaposljava stotine ljudi i poslati ih na ulicu... Da bi napravio ponovo novu firmu koja ce se finansirati iz istih izvora i obavljati istu djelatnost. Znaci kvalifikovane ljude koji su radili treba poslati u privatni sektor ili im platiti prekvalifikaciju, a usput treba obuciti potpuno nove ljude da ih zamjene na istom poslu koji su ovi vec obavljali. Izvini, ali ja tu i ne vidim neku ekonomsku logiku niti mi je jasno kojim parama bi ti to sve uradio, jer ovdje pricamo o desetinama miliona, a ne nekih pisljivih par stotina koje bi prikupio taksom.
Dobiješ jedan čitav narod zadovoljniji. Nekoliko desetaka milijuna nije nešto. Popije i pojede to predsjedništvo godišnje.

Ko tebi ili politickoj stranci koja zagovara formiranje tog kanala daje za pravo da predstavljate interese cijelog jednog naroda? Ja u Tuzli i Sarajevu ne poznajem niti jednog jedinog Hrvata koji podrzava tu ideju, niti Hrvata koji glasa za bilo koji od dva HDZ-a. Njih se, naravno, nista ne pita jer odbijaju da glasaju za lazne dusebriznike koji su ih nagovarali da napuste svoje domove i sele u srpske i bosnjacke kuce u Hercegovini. U Opstinskom Vijecu Tuzla sjedi samo jedan zastupnik HDZ BiH i pored toga sto u opstini zivi 20,000 Hrvata, jer skoro svi glasaju za ljevicu, kao i njihove komsije drugih nacionalnosti. Usput se zapitaj kako bi na takvu ideju reagovali Hrvati koji bi izgubili posao na BHT ili FTV. Siguran sam da bi bili odusevljeni.

Doduse, i to su sarajevski i tuzlanski Hrvati koji ne glasaju za HDZ, ko ih jebe, jel' tako?