iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dedovic.almir

#9801 Re: iPhone - All about

Post by dedovic.almir »

Vertig0 wrote:Pa kazem ti skini iBooks sa app storea, tu ih on smjesti.
Bio si u pravu, hvala ti.
Vertig0

#9802 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Nema na cemu :)
funnyMe

#9803 Re: iPhone - All about

Post by funnyMe »

pozz
iphon 4 je u pitanju
pred spavanje ga ostavim da se puni baterija,
jutros ga uzimam ugasen i stalno se sam pali i prikazuje mi na ekranu da ga spojim na itunes,
prikljucim ga na racunar i onda se sam pali/gasi, pojavi se jabuka i ugasi se, pa se opet pojavi, znaci ne mogu ga nikako upalit, cim ga spojim na uticnicu pojavi m ise da ga spojim na itunes, a kad je na racunaru , nista
shalla

#9804 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Raja, I need some help.
Od jucer mi se desava da mi memorisane brojeve ne prepoznaje kako su uneseni (sa svim ostalim karakteristikama tog kontakta - slika, ringtone i sl), vec ih samo prikaze kao broj i u listi poziva stoji broj umjesto imena pod kojim je spasen taj broj...
Kazem, do jucer je sve radilo perfektno, svi brojevi su mi memorisani sa +38...
Trenutno sam van BiH na roamingu, da to nema neke veze sa lokalnim operaterom (vip srbija)? Iako nema logike...
EDIT: rijesio sa caller ID format fix (ili kako se vec zove) al ne kontam kako je mjesecima sve regularno radilo i onda "ta-daaaam", sad vise necu da radim :-)

Sent from my iPhone using Tapatalk
azdralovic

#9805 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

shalla wrote:Raja, I need some help.
Od jucer mi se desava da mi memorisane brojeve ne prepoznaje kako su uneseni (sa svim ostalim karakteristikama tog kontakta - slika, ringtone i sl), vec ih samo prikaze kao broj i u listi poziva stoji broj umjesto imena pod kojim je spasen taj broj...
Kazem, do jucer je sve radilo perfektno, svi brojevi su mi memorisani sa +38...
Trenutno sam van BiH na roamingu, da to nema neke veze sa lokalnim operaterom (vip srbija)? Iako nema logike...
EDIT: rijesio sa caller ID format fix (ili kako se vec zove) al ne kontam kako je mjesecima sve regularno radilo i onda "ta-daaaam", sad vise necu da radim :-)

moguce da ti je promjenom mreze, promijenilo i onaj region format, pa da su se zbog toga i formati brojeva poremetili... ali eto ako je caller id fix sredio nema brige
azdralovic

#9806 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

funnyMe wrote:pozz
iphon 4 je u pitanju
jutros ga uzimam ugasen i stalno se sam pali i prikazuje mi na ekranu da ga spojim na itunes,
prikljucim ga na racunar i onda se sam pali/gasi, pojavi se jabuka i ugasi se, pa se opet pojavi, znaci ne mogu ga nikako upalit, cim ga spojim na uticnicu pojavi m ise da ga spojim na itunes, a kad je na racunaru , nista
jeli moguce da ti punjac nije radio pa da je mobitel skroz prazan... probaj ga ostaviti na uticnici malo duze pa onda upaliti ... ako nista ne pomogne restore sa itunesom napravi (fabricki otkljucan?)

ne bi bilo lose i da probas powerbutton + homebutton da drzis duze ,pa vidi hoce li onda upaliti , ili sa nekim programom tipa klix da ga izbacis iz recovery moda
funnyMe

#9807 Re: iPhone - All about

Post by funnyMe »

azdralovic wrote:
iphon 4 je u pitanju
jeli moguce da ti punjac nije radio pa da je mobitel skroz prazan... probaj ga ostaviti na uticnici malo duze pa onda upaliti ... ako nista ne pomogne restore sa itunesom napravi (fabricki otkljucan?)

ne bi bilo lose i da probas powerbutton + homebutton da drzis duze ,pa vidi hoce li onda upaliti , ili sa nekim programom tipa klix da ga izbacis iz recovery moda
kad je na punjacu upali se i puna je baterija ,cim ga otkljucam izbaci mi da ga prikljucim na itunes
fabricki je otkljucan
prikljucim ga na racunar i onda uz pomoc powerbutton + homebutton ga pokrenem , i izbaci mi da ga prikljucim na itunes, onda mu uradim resotore., skinem novu verziju ios-a , ugasi se pa upali, krene da ga instalise, dode do kraja, i izbaci mi GREŠKA 21 i na iphonu mi izbaci da ga prikljucim na itunes,,
ako si uspio povezat sve sto sam ti napisao, :D
funnyMe

#9808 Re: iPhone - All about

Post by funnyMe »

zaboravi rec, bio mi je jailbrek urađen, pa kad mi je prijatelj instalisao novi sistem, rekao mi je da ce mi se ponistit jailbreak, to je bilo otprilike prije godinu dana, i od tada sam 3-4 puta instalisao novi sistem
azdralovic

#9809 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

funnyMe wrote:
azdralovic wrote:
iphon 4 je u pitanju

kad je na punjacu upali se i puna je baterija ,cim ga otkljucam izbaci mi da ga prikljucim na itunes
fabricki je otkljucan
prikljucim ga na racunar i onda uz pomoc powerbutton + homebutton ga pokrenem , i izbaci mi da ga prikljucim na itunes, onda mu uradim resotore., skinem novu verziju ios-a , ugasi se pa upali, krene da ga instalise, dode do kraja, i izbaci mi GREŠKA 21 i na iphonu mi izbaci da ga prikljucim na itunes,,
ako si uspio povezat sve sto sam ti napisao, :D
moras ga onda u DFU mode prebaciti pa onda uradi restore... znaci drzis deset sekundi power+home button, onda pustis power a nastavis drzati home jos nekih 25 dok ti ne prepozna mobitel... nakon toga radi restore ...

kad sve zavrsis onda jailbreak ide sa evasionom,ako ti vec treba jailbreak... to je u par klikova gotovo
funnyMe

#9810 Re: iPhone - All about

Post by funnyMe »

u DFU modu sam ga i radio
isao sam postupak, my computer > windows > system32 > drivers > etc > hosts i izbrisem zadnja 2 reda kako sam nalazio na forumima, snimim tako i onda pokusam , i opet mi izbaci tu gresku, pokusao sam i na drugom racunaru i opet isto
citao sma na jednom forumu da je problem baterija, imam rezervnu i nju sam zamjenuo i opet nista
azdralovic

#9811 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

funnyMe wrote:u DFU modu sam ga i radio
isao sam postupak, my computer > windows > system32 > drivers > etc > hosts i izbrisem zadnja 2 reda kako sam nalazio na forumima, snimim tako i onda pokusam , i opet mi izbaci tu gresku, pokusao sam i na drugom racunaru i opet isto
citao sma na jednom forumu da je problem baterija, imam rezervnu i nju sam zamjenuo i opet nista
nisi nista trebao sa hostovima raditi, jer radis oficijelni restore... mobitel ti se pali tako da baterija nema nikakve veze sa tim ... ukucaj u browser gs.apple.com ... trebao bi ti otvoriti apple stranicu, ako ne gledaj da vratis hostove na staro... restore kroz itunes ti mora raditi u DFU bez obzira na sve...
funnyMe

#9812 Re: iPhone - All about

Post by funnyMe »

radim u DFU modu, radio sam bez da sam ista dirao sa hostovima, i da sam brisao dva red, non stop greska 21
gledam po youtubu, nek irade sa klix i sa ireb , na iphonu nije rađen jailbreak, sad ima li te veze
usput, znas li slucajno servis za iphone kom bi se mogao obratit
shibonja

#9813 Re: iPhone - All about

Post by shibonja »

iPhone 4s ,otkljucan x simom,ne prolaze mi poruke(sms) u inostranstvo?? Ima li neko rjesenje? :-)
azdralovic

#9814 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

funnyMe wrote:radim u DFU modu, radio sam bez da sam ista dirao sa hostovima, i da sam brisao dva red, non stop greska 21
gledam po youtubu, nek irade sa klix i sa ireb , na iphonu nije rađen jailbreak, sad ima li te veze
usput, znas li slucajno servis za iphone kom bi se mogao obratit
bilo koji mobi shop koji prodaje iphone bi ti mogao to i srediti , vidi sta ti je najblize ...
funnyMe

#9815 Re: iPhone - All about

Post by funnyMe »

nisam iz sarajeva tako da ne znam koji ima i kakvi su , pa ako znas neke da su dobri da ne lutam da mi kazes, moze na pp
azdralovic

#9816 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

funnyMe wrote:nisam iz sarajeva tako da ne znam koji ima i kakvi su , pa ako znas neke da su dobri da ne lutam da mi kazes, moze na pp
zvuk i slika - sprat -1 u bbi-ju(authorized apple reseller)
univerzalno - shoping grbavica
fontele - ulica pored bezistana sa zlatarama
imas i one sto im ne znam ime, skrenes lijevo pored fontele xD
isto ne znam ime, ulica prema vijecnici sto ide gdje je Bosna buregdzinica sa desne strane

i na piku sam vidio iService isto rade sa appleom, ali nemam pojma gdje su u sarajevu

eto za pocetak :D
amelinoo

#9817 Re: iPhone - All about

Post by amelinoo »

neka dobra aplikacija za snimanje videa???
armminn

#9818 Re: iPhone - All about

Post by armminn »

Iphone 3 problem.Znaci preko Cydie sam izbrisao neku aplikaciju i onda mi zastopa ono samo loading i hajd ja ugasim ono zajedno prtissnes tipku za gasenje i centralnu i nista ponovo upalim jabuka se pojavi i dalje nece ???
funnyMe

#9819 Re: iPhone - All about

Post by funnyMe »

azdralovic wrote:
funnyMe wrote:nisam iz sarajeva tako da ne znam koji ima i kakvi su , pa ako znas neke da su dobri da ne lutam da mi kazes, moze na pp
zvuk i slika - sprat -1 u bbi-ju(authorized apple reseller)
univerzalno - shoping grbavica
fontele - ulica pored bezistana sa zlatarama
imas i one sto im ne znam ime, skrenes lijevo pored fontele xD
isto ne znam ime, ulica prema vijecnici sto ide gdje je Bosna buregdzinica sa desne strane

i na piku sam vidio iService isto rade sa appleom, ali nemam pojma gdje su u sarajevu

eto za pocetak :D
odnio sam ga u "mekline" u sarajevo, oni su kao sto ti kazes authorized apple reseller, evo jos ne zovu,,, :D
makar da ga u dijelove prodam,,
usput, treba li nekom ekran, maticna, baterija :D
pinokio04

#9820 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Raja, šta nam je sa chuckiem, jel živ čo'jk
:)
respo

#9821 Re: iPhone - All about

Post by respo »

shvatio da iphone nije najidealniji pa se usutio :D
Chuckie

#9822 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Ejs.

amidzazeher

#9823 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

:lol: :lol: Ne valja kad pise, evo sada ne valja ni kad ne pise po forumu :lol:
Odlucite se ljudi!
pinokio04

#9824 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Chuckie wrote:Ejs.

To stari, javi se, već smo se zabrinuli

:)

dedovic.almir

#9825 Re: iPhone - All about

Post by dedovic.almir »

Na testovima kazu da je Xiaomi Mi-Two najbolji telefon na svijetu po karakteristikama.

A ja ne bih dao svoj iPhone 5 za 5 komada Xiaomi Mi-Two.
Post Reply