SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
karanana

#9801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

ko im je kriv kada idu sinama. eto vec tu su i kia i punto pocinili prekrsaj.
Obuca9

#9802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Obuca9 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:NE shvaćam uopšte radi čega je vozač auta tako nasilno dejstvovao. Dogodila se materijalna šteta - pa šta, ako nisi kriv naplatit ćeš svoje i tačka. Pa i ako ćeš biti kriv, ne vidim razloga opet za fizički obračun - neka nema ljudskih gubitaka, ostalo će se riješiti...
Kako nije kriv? On je zadnji bio u ovom lancu "Fiat - Kia * Tramvaj". Dakle po automatizmu je on prvi krivac.

Da je on držao odstojanje od KIA-e, ništa se od ovog ne bi desilo.
DoradO

#9803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DoradO »

madner wrote:Iz pouzdanih izvora sam cuo da je vozac tramvaja, odnosno tramvadjija :D kreno pa stao da pusti nekoga da udje. Ovo je dovelo do nemilog dogadjaja.
Nije poznato da li ce mu se doticna zemska osoba oduziti za ovaj cin :D
ovo je tacno, mada mi izgleda da je on puno brze vozio nego da je to bilo krenuo tramvaj pa stao... :roll:
plemba wrote:a vamo kaze vozac fiata udario u Kia-u, a kia u tramvaj, i onda vozac fiata izade i ode nalemati vozaca tramvaja. sad mi nista nije jasno :roll:

pa nisam vidio kojim redoslijedo su se polupali :D a i samo da se ispravim, naime kad sam ja dosao tu zatekao sam doticnog na mjestu vozaca pa sam mislio da se vozac skinuo do pasa :lol: ustvari to je bio taj ljuti vozac fiata :lol: ... i onda ga je neki momak prizemljio klasicnim (sto sam ja mislio ubise vozaca :lol: )
Troll_Happens

#9804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

jasno je ko dan najkrivlji je vozac kia-e i fiata jer nisu drzali odstojanje a plus sto su bili u traci tramvaja prema tome.. ne znam sta je vozacu kriv tramvadzija. Covjek ima pravo da stane a tvoje je da pratis saobracaj.. da ga oce ovi u stanici dodatno prevaspitati konta da mu je vogosca pa moze juriti :x
Better Man

#9805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Better Man »

Better Man wrote:Prolazio sam tim dijelom i vidio tramvaj da stoji i ispred njega Taxi Golf 5 i pomislio da nije tramvaj udario taksistu ili mu se ovaj ubacivao, ali nisam vidio nikakvo oštečenje na taxi autu, ni na tramvaju naprijed. Htjedoh ovdje da pitam da li ko zna šta se desilo, kad vidim neko je već napisao post o tome. Sigurno će se znati u toku dana šta je bilo. Nije mi jasno kako je vozač/vozačica se zabio u tramvaj. Sigurno je išao brzo i nije navrijeme uspio usporiti.
Vezano za ovaj moj post samo da kažem da ovo što sam ja vidio se desilo preko puta BBI centra. Stajao je zaustavljen tramvaj, a i spred njega taxi Golf 5 plave boje. Nisam primjetio nikakvo oštečenje ni na taxi vozilu, a ni na tramvaju.
madner

#9806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by madner »

Tramvaj sofer je kreno i stao na zeleno. Razumijem potpuno vozaca Fiata. Cepom ga.
SundanceKid

#9807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by SundanceKid »

Image
DoradO

#9808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DoradO »

drot gleda a vozac i raja hapse lika :lol: :lol:
Filter

#9809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Filter »

SundanceKid wrote:Image
garant je ovo puntadzija. decko pocesao sajbu... sa unutrasnje strane
DoradO

#9810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DoradO »

Jedan001 wrote:jasno je ko dan najkrivlji je vozac kia-e i fiata jer nisu drzali odstojanje a plus sto su bili u traci tramvaja prema tome.. ne znam sta je vozacu kriv tramvadzija. Covjek ima pravo da stane a tvoje je da pratis saobracaj.. da ga oce ovi u stanici dodatno prevaspitati konta da mu je vogosca pa moze juriti :x
...cuj od kad se ne smije biti u traci od tramvaja na obali, sta ako hocu na bistrik, mozda je covjek isao lagano iza tramvaja da se na slijedecoj desno ne bi ubacivao ko kamikaza
Better Man

#9811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Better Man »

Jasno kao dan! Vozači Fiata i Kie su 100% krivi, jer su vozili nedozvoljenom trakom, tj. tramvajskim šinama! Vozač Fiata je ispao pravi primitivac svojom reakcijom.
Better Man

#9812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Better Man »

DoradO wrote:
Jedan001 wrote:jasno je ko dan najkrivlji je vozac kia-e i fiata jer nisu drzali odstojanje a plus sto su bili u traci tramvaja prema tome.. ne znam sta je vozacu kriv tramvadzija. Covjek ima pravo da stane a tvoje je da pratis saobracaj.. da ga oce ovi u stanici dodatno prevaspitati konta da mu je vogosca pa moze juriti :x
...cuj od kad se ne smije biti u traci od tramvaja na obali, sta ako hocu na bistrik, mozda je covjek isao lagano iza tramvaja da se na slijedecoj desno ne bi ubacivao ko kamikaza
Šuplja i rekla kazala obzirom da svaki dan viđam kako manijaci voze tramvajskim šinama, jer ne mogu da se voze u koloni kao sav normalni svijet.
jazzer

#9813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by jazzer »

Ovaj lik na puntadziji - Lik dana :thumbup:
Cafe Camargue

#9814 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cafe Camargue »

Better Man wrote:Jasno kao dan! Vozači Fiata i Kie su 100% krivi, jer su vozili nedozvoljenom trakom, tj. tramvajskim šinama! Vozač Fiata je ispao pravi primitivac svojom reakcijom.
čuj nedozvoljena traka... znaš li ti šta znači isprekidana žuta linija?
astrid

#9815 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by astrid »

DoradO wrote:drot gleda a vozac i raja hapse lika :lol: :lol:
Neće policija da prlja ruke..šta ti je :oops:
Troll_Happens

#9816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

DoradO wrote:
pa buraz da je isao polako kao sto ti tvrdis ne bi se zabio ovako. Nego garant nije razmisljao po gasu udario kia stala naglo i on se nabio. Najbolje pokazuje kakav je vozac divljak je njegova reakcija nakon udesa sto upucuje na to da je divljak i za volanom. :oops:
SundanceKid

#9817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by SundanceKid »

jazzer wrote:Ovaj lik na puntadziji - Lik dana :thumbup:
Potpisujem! Svaka cast momku!
madnessa

#9818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by madnessa »

meni se cini da je od narodnog pozorista oznaceno strelicama i da je to traka i za motorna vozila, jer tu dolazi do suzavanja iz dvije trake u jednu. imas dijelova gdje je jasno naglaseno skretanje iskljucivo iz te trake (lijeva traka ima znak za pravo, a desna za pravo i desno), npr. kad hoces prema bistriku, kod vjecnice ka hresi i sl.
jasno je da moras biti lud, pa se voziti po sinama, ali u slucaju potrebe mislim da je tu dozvoljeno da se vozi, tj. da se zaobidje kolona ili za potrebe skretanja. niko nije kriv onome ko dodje iza tramvaja na stanici, pa mora da ceka priliku da se ukljuci ili da tramvaj nastavi put. sami su ga birali i ne treba biti nervozan.
Filter

#9819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Filter »

DoradO wrote:
koliko "lagano" mozes voziti da roknes glavom od sajbu pri sudaru ili gledati u minjake u ove vruce dane i ne skontati da auta stoje ispred tebe dok ti udaras turu.
baklava2

#9820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by baklava2 »

Cafe Camargue wrote:
Better Man wrote:Jasno kao dan! Vozači Fiata i Kie su 100% krivi, jer su vozili nedozvoljenom trakom, tj. tramvajskim šinama! Vozač Fiata je ispao pravi primitivac svojom reakcijom.
čuj nedozvoljena traka... znaš li ti šta znači isprekidana žuta linija?
svaka čast. čitam sve ove experte što pišu o žutoj traci i ti si prvi koji napisa onako kako jeste.
žutom trakom se može voziti da bi se saobraćaj u starom dijelu grada koliko toliko ubrzao.
e sad što ovi nisu pazili i držali rastojanje druga je stvar.
JThomas

#9821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

u tom dijelu se na mostove skreće iz žute trake jer drukčije ne može, al' ja opet teško vidim kako vozač tramvaja može biti kriv...
Cafe Camargue

#9822 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cafe Camargue »

JThomas wrote:u tom dijelu se na mostove skreće iz žute trake jer drukčije ne može, al' ja opet teško vidim kako vozač tramvaja može biti kriv...
ako je krenuo sa stanice pa se naglo zaustavio da još neko uđe, onda navijam za puntađiju :)
Troll_Happens

#9823 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

pomahnitali vozac Image
vratnik

#9824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vratnik »

JThomas wrote:u tom dijelu se na mostove skreće iz žute trake jer drukčije ne može, al' ja opet teško vidim kako vozač tramvaja može biti kriv...
mozda se prestrojio bez zmigavca i tako oduzeo pravo prvenstva puntadziji?
(gledam sliku, poznat mi lik pravo.. :cry: )
tazmaniaBAN4

#9825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by tazmaniaBAN4 »

:lol:
Locked