Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Messi je drugi stranac koji je odigrao 200 ligaskih utakmica poslije Cocu-a (205, 1998-2004).
Messi je postigao 36 golova za Barcelonu u 42 CL utakmice pod Guardiolom.
Isto je prvi igrac u CL koji je postigao gol u 7 uzastupnih gostujucih utakmica.
Messi je na vrhu CL u postignutim golovima u knock-out fazi sa 19 golova. Dijeli record sa Shevchenkom i Raúlom.
Da Madrid i Barcelona nisu imali ni jedan penal ove godine u LL, Messi bi imao 25 golova a Ronaldo 18
505sCrtom wrote:Messi je drugi stranac koji je odigrao 200 ligaskih utakmica poslije Cocu-a (205, 1998-2004).
Messi je postigao 36 golova za Barcelonu u 42 CL utakmice pod Guardiolom.
Isto je prvi igrac u CL koji je postigao gol u 7 uzastupnih gostujucih utakmica.
Messi je na vrhu CL u postignutim golovima u knock-out fazi sa 19 golova. Dijeli record sa Shevchenkom i Raúlom.
Da Madrid i Barcelona nisu imali ni jedan penal ove godine u LL, Messi bi imao 25 golova a Ronaldo 18
Zato Messiju ne treba dati više da puca penale, loš je po tom pitanju pravo...mnoge dragocijene bodove je Barca izgubila zbog njegovog izvođenja penala.
Što se tice rekorda na vjecnoj listi strijelaca....ti najbolji strijelci u svojim erama su se zadržavali maximalno 5-6 godina u Barci ,pa se i nije mogao stvoriti neki veci rekord po broju postignutih golova.
A ni ostali veliki evropski velikani (izuzev Reala u eri Puškaša i Di Stefana) ne odskacu puno po tom pitanju.
Last edited by LSD on 21/02/2012 15:46, edited 1 time in total.
Oborit će Messi i Raulov rekord, ubijeđen sam. I to za najkasnije 3 godine. Znači do kraja sezone 2014/2015. Samo ako ne bude kakvih povreda ili sličnih belaja.
The midfielder knows that the La Liga title “is a very difficult challenge because Madrid is very strong, but you never know in football”
The Azulgrana player believes that the match against Valencia was good because it allowed Barça to recuperate “an excellent feeling”
The Barçamidfielder is awarded the Bulgarello Número 8 award. The accolade is given out by the Italian Football Player Association with the support of FIFPro
Baudelaire wrote:Ako bi Cruyff gurao van Bastena, on bi bio veliko govno. van Basten je samo pokušaj od trenera.
Citav svoj život gura svoje zemljake u Barcu (što igrace, što trenere), jednan period je Barca bila prava holandska kolonija, tako da nema sumnje koga bi on gurao u slucaju odlaska Guardiole ...ali sacekajmo da vidimo šta ce Pep odluciti.
E jebi ga sad necemo Krojfa i Holandjane a odusevljavamo se stilu igre. Krojf i nije puno forsirao Holandjane Koeman i onaj Richard Witschge. Ko je dovodio holandjane bio je Van Gaal .E tu je bilo svakakvih likova Bogarde,Zenden burazeri De Boer,Overmars.... Krojf je takav kakav je, uzmi ili ostavi. Za mene je pozitivan lik.
skenderija04 wrote:E jebi ga sad necemo Krojfa i Holandjane a odusevljavamo se stilu igre. Krojf i nije puno forsirao Holandjane Koeman i onaj Richard Witschge. Ko je dovodio holandjane bio je Van Gaal .E tu je bilo svakakvih likova Bogarde,Zenden burazeri De Boer,Overmars.... Krojf je takav kakav je, uzmi ili ostavi. Za mene je pozitivan lik.
Jako je bezobrazan i pretjerano samouvjeren, a slabo cijeni rivale. Inače, Holanđani su pravo teški, ili bar meni tako djeluje. Cruyff, Koeman, van Gaal, van Basten, svi misle da su najveći stručnjaci u historiji fudbala. Mislim da ne bi prema Barceloni bilo fer kada bi Cruyff lobirao za van Bastena, jer čovjek ima nikakvu trenersku karijeru.
Baudelaire wrote:Ako bi Cruyff gurao van Bastena, on bi bio veliko govno. van Basten je samo pokušaj od trenera.
Ne vjerujem da ce njega gurati, jer je vec poznato da ta dvojica ne mogu da budu i stoj sobi. Jedino ako se nisu pomirili, ali ne vjerujem da ce Basten dobiti tu priliku.
skenderija04 wrote:E jebi ga sad necemo Krojfa i Holandjane a odusevljavamo se stilu igre. Krojf i nije puno forsirao Holandjane Koeman i onaj Richard Witschge. Ko je dovodio holandjane bio je Van Gaal .E tu je bilo svakakvih likova Bogarde,Zenden burazeri De Boer,Overmars.... Krojf je takav kakav je, uzmi ili ostavi. Za mene je pozitivan lik.
Jako je bezobrazan i pretjerano samouvjeren, a slabo cijeni rivale. Inače, Holanđani su pravo teški, ili bar meni tako djeluje. Cruyff, Koeman, van Gaal, van Basten, svi misle da su najveći stručnjaci u historiji fudbala. Mislim da ne bi prema Barceloni bilo fer kada bi Cruyff lobirao za van Bastena, jer čovjek ima nikakvu trenersku karijeru.
Ma kakav Van Basten, Rosell nece da vidi niti jednu osobu blisku Johanu. Guardiolu je naslijedio i da moze sutra bi ga nogirao ali onda bi i on morao napustiti klub ali trceci. Visjecemo,ali nije zezanje, Guardiola vjerovatno ide. Ko ce biti nasljednik? Vjerovatno Luis Enrique koji je napustio klub zbog neslaganja sa Guardiolom. A treba mu i trener da i on odradi par poslova,znaci neko ko je podlozan. Ako ode Guardiola vec mogu na onaj novi dres nastampati Neymar.
A i Enrique ima isto trenerskog iskustva (znaci vrlo malo) kao i Van Basten, ako cemo pošteno....ako su pogodili sa Guardiolom (koji je bio bez velikog iskustva) to ne mora znaciti da ce pogoditi sa svakim narednim.
LSD wrote:A i Enrique ima isto trenerskog iskustva (znaci vrlo malo) kao i Van Basten, ako cemo pošteno....ako su pogodili sa Guardiolom (koji je bio bez velikog iskustva) to ne mora znaciti da ce pogoditi sa svakim narednim.
Tacno,ali objektivno krug je uzak. Moraju naci nekog trenera kome je blizak ovaj nacin igre inace ce zahtijevati sestoricu novih igraca i sestorica bi letila van. Luis Enrique je u najboljoj poziciji ako Guardiola ode ali ko zna.
Legendarni igrač, trener i jedan od najutjecajnijih ljudi kod aktualnog predsjednika Barcelone, Carlos Rexach, otkrio je da razmišljaju o tri imena.
- Guardiolina zamjena mora biti netko tko poznaje klub i rad u njemu. Kada i ako Pep ode, vjerujem da će priliku za treniranje Barcelone dobiti Ronald Koeman, Michael Laudrup ili Ernesto Valverde – rekao je za Marcu Rexach.