Al imam vjerovatno najvise iskustva sa neradnom Nedjeljom i kako preziviti istutokio25 wrote: ↑12/10/2025 18:08pa dobro ja bih volio da je to juce doslo al govorimo o danaselcaliente wrote: ↑12/10/2025 18:04Pa ono sto je danas u Njemackoj biti ce nekada u BiH.
Eto vidis mnogi su u Bosni sanjali Lidl pa ga eto jos malo.
Doci ce i Flink i Getir i Uber itd.
dostava kuci je sigurno skuplja od tih 10 maraka u njemackoj i ne mozes to davati kao argument ovdje
kao sto je receno gore odvojen si od realnosti u ovom slucaju svjetlosnu godinu
isto tako ne mozes porediti ni njemacke radnje same sa radnjama u bih i na osnovnom nivou bez da se uopste doticemo ove teme a kamoli nesto drugo
Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
-
elcaliente
#9801 Re: Neradna nedjelja u FBiH
-
tokio25
#9802 Re: Neradna nedjelja u FBiH
pa nije to mudro slovo
jbt ispade kao da je taj dan ratno stanje pa se ne moze prezivjeti
jbt ispade kao da je taj dan ratno stanje pa se ne moze prezivjeti
-
elcaliente
#9803 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa sto se tice ponekih forumasa ovdje kako pisu ispada tako.
Imali smo jednog cjenjenog forumasa kojem ventili pucaju redovno nedjeljom.
Zato sam tu da sa svojim savjetima pomognem pri prezivljavanju neradne nedjelje, koliko mogu
-
belfy
#9804 Re: Neradna nedjelja u FBiH
znaci nisi radio iste? ili jesi, sa ovim nastavkom posta? malo je nejasno...Pandakonda wrote: ↑12/10/2025 16:13Doslovno sam ti odgovorio na to pitanje, radio bi ako imam korist od toga, a nus pojava toga ce biti i da je drzavi dobro jer svoje pare trosim ovdje. Na dosta poslova sam znao raditi overtime ili vikendom kada bi mi trebalo vise para da skupim za nestobelfy wrote: ↑12/10/2025 15:23
da, isto kazu i politika i ekologija i svi ostali. neka se onda oni bave sa mnom. ja o njima necu razmisljati, jer ne moram. ostatak posta ti nije vrijedan odgovaranja. a to sto si radio (mozda) transport brokering za US onda je ekonomija BiH to vrlo malo osjetila...
nego i ti si jos jedan koji se javi na post a ne odgovori na moje pitanje, sto je osnova kulture...
pitanje je bilo: da li bi radio (ili radis) subote/nedelje/nocne smjene/prekovremene sate da ekonomija napreduje?
eh, vidis, da je ta drzava razmisljala o tome onda ne bi morao da radis overtime ili vikendom da bi sakupio za nesto... i, kao sto i sam mozes iz svog primjera da vidis - "ekonomija" nije razmisljala o tebi. ti si sam morao razmisljati kako ekonomisati na mikronivou. jel tako?
znas sta je jos interesantnije? sa tobom se slazu svi koji nisu morali niti jedan sat prekovremeno raditi, a kamoli neke "nebuloze" kao subote, nedelje ili nocne smjene... meni samo (trenutacno) nije jasno zasto se ti slazes sa njima.
- drug_profi
#9805 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Sereš druže. Ima li ikakve logike da ne možeš nedjeljom kupiti vitalne dijelove za popravak iznenadnih kvarova.elcaliente wrote: ↑12/10/2025 18:32 Imali smo jednog cjenjenog forumasa kojem ventili pucaju redovno nedjeljom.
Ili se to ne dešava?
Nedelja dan kad masa ljudi izvodi radove održavanja, rekonstrukcija i popravki vlastitih nekretnina i taj dan baš nemaš nigdje kupiti ništa što ti može zatrebati, zafaliti.
Loše brate. Mislim, evo daj da bude web shop. Nemam ništa protiv.
Može Peni da obavlja posao dragstora u nekoj maloj kancelariji 50 kvadrata 24/7. Niko nije propisao koliko smije biti skladište.
Jebemumater, isto ko da sa djecom pričam što vjerovatno i jeste mentalno. Ja vam iznosim argumente, a vi uzvraćate sa šega-šala pričom.
Hoće radnici kaže ovaj...
- zubi
#9806 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Masa ljudi, masadrug_profi wrote: ↑12/10/2025 20:30Sereš druže. Ima li ikakve logike da ne možeš nedjeljom kupiti vitalne dijelove za popravak iznenadnih kvarova.elcaliente wrote: ↑12/10/2025 18:32 Imali smo jednog cjenjenog forumasa kojem ventili pucaju redovno nedjeljom.
Ili se to ne dešava?
Nedelja dan kad masa ljudi izvodi radove održavanja, rekonstrukcija i popravki vlastitih nekretnina i taj dan baš nemaš nigdje kupiti ništa što ti može zatrebati, zafaliti.
Može Peni da obavlja posao dragstora u nekoj maloj kancelariji 50 kvadrata 24/7. Niko nije propisao koliko smije biti skladište.![]()
Jebemumater, isto ko da sa djecom pričam što vjerovatno i jeste mentalno. Ja vam iznosim argumente, a vi uzvraćate sa šega-šala pričom.
![]()
- drug_profi
-
tokio25
#9808 Re: Neradna nedjelja u FBiH
nemaju svi vikendice a takvih je vecina sigurno a nedjeljom je zabranjeno bilo sta raditi u stanu sto se tice tih radova zbog kucnog reda
- drug_profi
#9809 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Zabranjeno je samo praviti buku. A raditi mozes sta hoces, ako ne remeti mir.
- zubi
#9810 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Jastadrug_profi wrote: ↑12/10/2025 22:24Masa, naravno. Samo se u ljusutrama laznog ljevicarenja ne primjecuje da ljudi jebiga rade nedeljom oko imanja jer moraju. Samo im to ostalo.
Ako je suditi po upisima na temi, to si samo ti, ostali jedino kukaju da su gladni i da im je dosadno... niko drugi ne ometa komsiluk nedeljom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9811 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Je li to opet drugu profiju puko ventil ili mu je nestalo silka na flekserici
-
tokio25
#9812 Re: Neradna nedjelja u FBiH
mjenjanje ventila remeti mir a ako jos nema licni vodomjer mora zavrnuti vodu citavom haustorudrug_profi wrote: ↑12/10/2025 22:30 Zabranjeno je samo praviti buku. A raditi mozes sta hoces, ako ne remeti mir.
tako da od te ljubavi nema nista
- drug_profi
#9813 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Silk u flekserici...
Moram i to cudo vidjeti
- drug_profi
#9814 Re: Neradna nedjelja u FBiH
E bezveze su vam te price djecije.tokio25 wrote: ↑12/10/2025 22:50mjenjanje ventila remeti mir a ako jos nema licni vodomjer mora zavrnuti vodu citavom haustorudrug_profi wrote: ↑12/10/2025 22:30 Zabranjeno je samo praviti buku. A raditi mozes sta hoces, ako ne remeti mir.
tako da od te ljubavi nema nista
Hajte se malo probuditi.
Jer mnogo bi bolje bilo naci model koji ce odgovarati svima nego ovo djecije naduravanje.
-
tokio25
#9815 Re: Neradna nedjelja u FBiH
pa bezveze su i vama te price sto vi gurate
mora se raditi jer na tome ekonomija stoji i da mozemo ici kupiti ako nam zafali sta
evo meni fali i obicna prodavnica navece u 1 pa nema
i sta treba da peny obi bingo i sl rade citavu noc zbog mene ????
mora se raditi jer na tome ekonomija stoji i da mozemo ici kupiti ako nam zafali sta
evo meni fali i obicna prodavnica navece u 1 pa nema
i sta treba da peny obi bingo i sl rade citavu noc zbog mene ????
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9816 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa ne mozes
Ne radi ti Peni
Nedjelja je
- drug_profi
#9817 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Nema to ni ponedeljkom._BataZiv_0809 wrote: ↑12/10/2025 23:24Pa ne mozes
Ne radi ti Peni
Nedjelja je
- desni
#9818 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Neradna nedjelja je ustvari odlična stvar
Sudeći bar po tome kako je odluka donesena, prihvaćena i odbranjena.
Sem nekoliko nas koji smo na ovom forumu pisali protiv, zastupnika u federalnom parlamentu Čavalića, što valjda podrazumijeva da bi tamo trebao da se bori protiv nakaradnih zakona, umjesto toga on ko i mi jalovo piše po internetu
Niko drugi nije nezadovoljan ovim zakonom, nije bilo amandmana na zakon, pokretanja ocjene ustavnosti...
Aferim za zakon
Ne znam da je neki zakon ovako zdušno i dosljedno proveden kod nas

Sudeći bar po tome kako je odluka donesena, prihvaćena i odbranjena.
Sem nekoliko nas koji smo na ovom forumu pisali protiv, zastupnika u federalnom parlamentu Čavalića, što valjda podrazumijeva da bi tamo trebao da se bori protiv nakaradnih zakona, umjesto toga on ko i mi jalovo piše po internetu
Niko drugi nije nezadovoljan ovim zakonom, nije bilo amandmana na zakon, pokretanja ocjene ustavnosti...
Aferim za zakon
Ne znam da je neki zakon ovako zdušno i dosljedno proveden kod nas
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9819 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Haj dobro grammar nazi-flaksericadrug_profi wrote: ↑13/10/2025 01:02Nema to ni ponedeljkom.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#9820 Re: Neradna nedjelja u FBiH
pa hoce i radnici u trgovinama da mogu nedjeljom radove održavanja, rekonstrukcija i popravki vlastitih nekretnina kao i masa drugih ljudi. zasto si tako sebican i trazis od njih da to ne rade kao masa ljudi?drug_profi wrote: ↑12/10/2025 20:30Sereš druže. Ima li ikakve logike da ne možeš nedjeljom kupiti vitalne dijelove za popravak iznenadnih kvarova.elcaliente wrote: ↑12/10/2025 18:32 Imali smo jednog cjenjenog forumasa kojem ventili pucaju redovno nedjeljom.
Ili se to ne dešava?
Može Peni da obavlja posao dragstora u nekoj maloj kancelariji 50 kvadrata 24/7. Niko nije propisao koliko smije biti skladište.![]()
![]()
- VladaFBiH
#9821 Re: Neradna nedjelja u FBiH
na temi koja se tiče isključivo Bosne i to jednog njenog dijelatokio25 wrote: ↑12/10/2025 17:58pricamo o bosni ne o njemackojelcaliente wrote: ↑12/10/2025 17:35Regulise se to sve vremenom, cak bolje akcije budu na portalima koji dostavljaju nego u pordavnici.
A dostava sama vise nije toliko skupa.
Npr supermarketi dostavljaju sada za 4,99 eur.
Za te pare se ne isplati auto paliti.
- Cherry-Cherry
#9822 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Oni idu na izlet sa porodicom.
- VladaFBiH
#9823 Re: Neradna nedjelja u FBiH
pa kad nemaš niti jedan argument osim izleta sa porodicom (i po kiši i po snijegu i po mečavi izlet je tu!) onda počneš valjati glupostidrug_profi wrote: ↑12/10/2025 20:30Sereš druže. Ima li ikakve logike da ne možeš nedjeljom kupiti vitalne dijelove za popravak iznenadnih kvarova.elcaliente wrote: ↑12/10/2025 18:32 Imali smo jednog cjenjenog forumasa kojem ventili pucaju redovno nedjeljom.
Ili se to ne dešava?
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9824 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Jednog dana kad ovo bude normalna drzava neces moci nedjeljom ljudima yebat zivce svojim zvukovima!izvrsni direktor wrote: ↑13/10/2025 07:36pa hoce i radnici u trgovinama da mogu nedjeljom radove održavanja, rekonstrukcija i popravki vlastitih nekretnina kao i masa drugih ljudi. zasto si tako sebican i trazis od njih da to ne rade kao masa ljudi?drug_profi wrote: ↑12/10/2025 20:30Sereš druže. Ima li ikakve logike da ne možeš nedjeljom kupiti vitalne dijelove za popravak iznenadnih kvarova.elcaliente wrote: ↑12/10/2025 18:32 Imali smo jednog cjenjenog forumasa kojem ventili pucaju redovno nedjeljom.
Ili se to ne dešava?
![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#9825 Re: Neradna nedjelja u FBiH
prica mi jedan dijasporac jednom. izasao u nedjelju da kosi avliju, psuje sve svabama iz komsiluka, zato sto su ga cudno gledali. naravno, red stereotipa o svabama tipican za nepismenog dijasporca, jebo ih pravila, glupi, ne znaju uzivati, zivit, nisu opusteni, samo slusaju sta im se naredi i sl. drugi put kad je krenuo da kosi u nedjelju, dosla mu policija._BataZiv_0809 wrote: ↑13/10/2025 08:33Jednog dana kad ovo bude normalna drzava neces moci nedjeljom ljudima yebat zivce svojim zvukovima!izvrsni direktor wrote: ↑13/10/2025 07:36pa hoce i radnici u trgovinama da mogu nedjeljom radove održavanja, rekonstrukcija i popravki vlastitih nekretnina kao i masa drugih ljudi. zasto si tako sebican i trazis od njih da to ne rade kao masa ljudi?drug_profi wrote: ↑12/10/2025 20:30
Sereš druže. Ima li ikakve logike da ne možeš nedjeljom kupiti vitalne dijelove za popravak iznenadnih kvarova.
Ili se to ne dešava?
![]()