Mogućnost zaraze je ista, jedino što je različito je ozbiljnost simptoma kod vakcinisanih koji fasuju. Ti ćeš dobiti virus bio vakcinisan ili ne, držat ćeš ga u sebi isti priod bio vakcinisan ili ne, moći ćeš ga prenijeti na druge kao i onaj što nije vakcinisan. Ali je manja šansa da imaš ozbiljne komplikacije. I nema potrebe za vrijeđanjem.zilog wrote: ↑31/10/2021 15:14Kako vam ne dosadi umotavati lazi i poluistine u neku fol racionalnu pricu? Ne vjerujem da ste glupi, ali ste bezobrazni svakako...FunkyzeitGames wrote: ↑31/10/2021 14:57 Ne vjerujem da su ljudi zaista protiv vakcina jer misle da ne djeluju ili da u njima ima nešto.
Protiv su zbog gebelovske vakcina propagande koju mediji rade dok u isto vrijeme ignorišu skoro svaki "anti covid mjere" protest u svijetu, kao i da guraju pod tepih svaki spomen na ozbiljne nuspojave vakcine koje su registrovane u nekom malom broju, ali dovoljno velikom da bude bitan.
Ko normalan opravdava covid pasoše, covid propusnice i slične orvelovske mjere koje se pokušavaju nametnuti? Vakciniši se ako si rizična grupa, to je to. Ja kao zdrav i prav ne moram, jer nemam hvala Bogu nikakve zdravstvene probleme koji si zakomplikovali situaciju. Imao sam koronu i proveo sam tih 15 dana dosađujući se kući, bez mirisa i ukusa, ali i bez da sam se zakašljao jednom ili imao povišenu temperaturu i slično. Zašto bih ja morao da se vakcinišem? Zašto bi meni trebala potvda da bih imao slobodu kretanja ako će i onaj vakcinisani takođe biti ista opasnost da druge zarazi? Neće ih zaraziti "blagom verzijom" korone pa da ima neke privilegije, nego istom kojom bi ih i ja zarazio.
Ovo je po meni glavni razlog zašto ljudi ne vjeruju vakcinama i u tom nepovjerenju i skepticizmu su puno receptivniji za antivakserske argumente. Oni manje inteligentni odu na izvrnute teorije o čipovima i slične gluposti, kao što i manje inteligentni vakseri vjeruju svakom izvrnutom i filtriranom izvještaju korumpiranih medija.![]()
Meni je dosadilo pisati da vakcina umanjuje (ne ukida) mogucnost zaraze, pa time i prenosenje.
Za ovo boldirano: Kao da si napisao "Vi vozite po propisima kroz centar grada, ja cu 120...".
Corona cjepivo/vakcina - News
Moderator: O'zone
- FunkyzeitGames
#9801 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
- cvrčak_na_hedonizmu
#9802 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Meni se cini da si ti prilicno neupucen i dobro bahat, bez ikakve osnove.zilog wrote: ↑31/10/2021 15:14Kako vam ne dosadi umotavati lazi i poluistine u neku fol racionalnu pricu? Ne vjerujem da ste glupi, ali ste bezobrazni svakako...FunkyzeitGames wrote: ↑31/10/2021 14:57 Ne vjerujem da su ljudi zaista protiv vakcina jer misle da ne djeluju ili da u njima ima nešto.
Protiv su zbog gebelovske vakcina propagande koju mediji rade dok u isto vrijeme ignorišu skoro svaki "anti covid mjere" protest u svijetu, kao i da guraju pod tepih svaki spomen na ozbiljne nuspojave vakcine koje su registrovane u nekom malom broju, ali dovoljno velikom da bude bitan.
Ko normalan opravdava covid pasoše, covid propusnice i slične orvelovske mjere koje se pokušavaju nametnuti? Vakciniši se ako si rizična grupa, to je to. Ja kao zdrav i prav ne moram, jer nemam hvala Bogu nikakve zdravstvene probleme koji si zakomplikovali situaciju. Imao sam koronu i proveo sam tih 15 dana dosađujući se kući, bez mirisa i ukusa, ali i bez da sam se zakašljao jednom ili imao povišenu temperaturu i slično. Zašto bih ja morao da se vakcinišem? Zašto bi meni trebala potvda da bih imao slobodu kretanja ako će i onaj vakcinisani takođe biti ista opasnost da druge zarazi? Neće ih zaraziti "blagom verzijom" korone pa da ima neke privilegije, nego istom kojom bi ih i ja zarazio.
Ovo je po meni glavni razlog zašto ljudi ne vjeruju vakcinama i u tom nepovjerenju i skepticizmu su puno receptivniji za antivakserske argumente. Oni manje inteligentni odu na izvrnute teorije o čipovima i slične gluposti, kao što i manje inteligentni vakseri vjeruju svakom izvrnutom i filtriranom izvještaju korumpiranih medija.![]()
Meni je dosadilo pisati da vakcina umanjuje (ne ukida) mogucnost zaraze, pa time i prenosenje.
Za ovo boldirano: Kao da si napisao "Vi vozite po propisima kroz centar grada, ja cu 120...".
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15114262The Lancet istrazivanje wrote: ↑31/10/2021 14:57
No, ključni zaključak istraživanja u svojoj suštini ipak ide u potpuno suprotnom smjeru od prevladavajuće teze u Europi prema kojima ljudima koji su cijepljeni covid potvrde mogu služiti kao propusnice jer ne prenose zarazu.
Istraživanje je, pojednostavljeno prepričano, u osnovi pratilo tzv. sekundarni napad zaraze u kućanstvima kroz grupu cijepljenih i necijepljenih. Utvrdili su da je taj sekundarni napad zaraze kod u potpunosti cijepljenih 25 posto, a kod necijepljenih 38 posto. To znači da cijepljenje smanjuje rizik širenja zaraze, ali niti blizu toliko značajno koliko se ranije vjerovalo.
Istraživanje je, nadalje, utvrdilo kako se kod cijepljenih mogućnost širenja zaraze povećava s dužim vremenskim rasponom od zadnje doze cjepiva. Vrlo važan faktor utjecaja, ocijenili su u zaključku, jest interakcija virusa i domaćina u ranoj fazi infekcije jer može predodrediti putanju množenja virusa.
Jedan od tih zaključaka, prema Ericu Topolu, jest da ova studija „…nažalost ističe kako su učinci cjepiva na redukciju prijenosa minimalni u kontekstu cirkulacije delta varijante“.
Topol nosi cijeli niz znanstvenih i stručnih titula, a, između ostalog, je i glavni urednik Medscapea.
Sve ovo ukazuje kako priče o covid propusnicama kao društvenom oružju u sprečavanju širenja zaraze nemaju previše smisla, pogotovo ne ako pojedini stručnjaci predlažu produženje važenja covid potvrda. Covid potvrde u osnovi su se svele na neku vrstu marketinga ciljanog popularizaciji cijepljenja.
Nista yt naucnici, til tokeri, piljari i teoreticari zavjere, samo #slusajstruku i ne bahati se previse, jer si supalj ko svicarski sir
-
zilog
#9803 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Sta se u ovom, sto si ti citirao, ne slaze sa onim sto sam napisao? Da vakcine UMANJUJU (ne ukidaju) mogucnost zaraze?cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑31/10/2021 16:57Meni se cini da si ti prilicno neupucen i dobro bahat, bez ikakve osnove.zilog wrote: ↑31/10/2021 15:14
Kako vam ne dosadi umotavati lazi i poluistine u neku fol racionalnu pricu? Ne vjerujem da ste glupi, ali ste bezobrazni svakako...![]()
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15114262The Lancet istrazivanje wrote: ↑31/10/2021 14:57
No, ključni zaključak istraživanja u svojoj suštini ipak ide u potpuno suprotnom smjeru od prevladavajuće teze u Europi prema kojima ljudima koji su cijepljeni covid potvrde mogu služiti kao propusnice jer ne prenose zarazu.
Istraživanje je, pojednostavljeno prepričano, u osnovi pratilo tzv. sekundarni napad zaraze u kućanstvima kroz grupu cijepljenih i necijepljenih. Utvrdili su da je taj sekundarni napad zaraze kod u potpunosti cijepljenih 25 posto, a kod necijepljenih 38 posto. To znači da cijepljenje smanjuje rizik širenja zaraze, ali niti blizu toliko značajno koliko se ranije vjerovalo.
Istraživanje je, nadalje, utvrdilo kako se kod cijepljenih mogućnost širenja zaraze povećava s dužim vremenskim rasponom od zadnje doze cjepiva. Vrlo važan faktor utjecaja, ocijenili su u zaključku, jest interakcija virusa i domaćina u ranoj fazi infekcije jer može predodrediti putanju množenja virusa.
Jedan od tih zaključaka, prema Ericu Topolu, jest da ova studija „…nažalost ističe kako su učinci cjepiva na redukciju prijenosa minimalni u kontekstu cirkulacije delta varijante“.
Topol nosi cijeli niz znanstvenih i stručnih titula, a, između ostalog, je i glavni urednik Medscapea.
Sve ovo ukazuje kako priče o covid propusnicama kao društvenom oružju u sprečavanju širenja zaraze nemaju previše smisla, pogotovo ne ako pojedini stručnjaci predlažu produženje važenja covid potvrda. Covid potvrde u osnovi su se svele na neku vrstu marketinga ciljanog popularizaciji cijepljenja.
Nista yt naucnici, til tokeri, piljari i teoreticari zavjere, samo #slusajstruku i ne bahati se previse, jer si supalj ko svicarski sir![]()
To, sto su brojke losije nakon proteka vremena od druge doze i za delta soj, ne mijenja bit.
- cvrčak_na_hedonizmu
#9804 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Cuj ne mijenja bitzilog wrote: ↑31/10/2021 17:30Sta se u ovom, sto si ti citirao, ne slaze sa onim sto sam napisao? Da vakcine UMANJUJU (ne ukidaju) mogucnost zaraze?cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑31/10/2021 16:57
Meni se cini da si ti prilicno neupucen i dobro bahat, bez ikakve osnove.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15114262
Nista yt naucnici, til tokeri, piljari i teoreticari zavjere, samo #slusajstruku i ne bahati se previse, jer si supalj ko svicarski sir![]()
To, sto su brojke losije nakon proteka vremena od druge doze i za delta soj, ne mijenja bit.
Ne, ne, necemo tako kolega
Pises neistine, realno. Nemoj vise. Hvala
-
zilog
#9805 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
EVO:cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑31/10/2021 16:57The Lancet istrazivanje wrote: ↑31/10/2021 14:57 Istraživanje je, pojednostavljeno prepričano, u osnovi pratilo tzv. sekundarni napad zaraze u kućanstvima kroz grupu cijepljenih i necijepljenih. Utvrdili su da je taj sekundarni napad zaraze kod u potpunosti cijepljenih 25 posto, a kod necijepljenih 38 posto.
Osvrnucu se na dvije bitne stvari iz ovog Lancet-ovog istrazivanja:
1. Posto se radi o sekundarnim infekcijama u kucanstvima sa inficiranim i vjerovatno simptomatskim bolesnicima, logicno je da su vakcinisani imali manji strah od infekcije, manje se pazili od nevakcinisanih i da su vjerovatno preuzimali njegu bolesnika.
2. Brojke od 25 i 38% samo djeluju priblizno, ali se u magnitudi razlikuju citavih 33%. Na nizu od samo 5 vakcinisanih i nevakcinisanih osoba dobijamo 8 puta vecu vjerovatnocu da ce nam nevakcinisani prenjeti infekciju, od vakcinisanih.
Nista YT, ni FB, ni opskurni sajtovi i forumi - samo matematika.
-
zilog
#9806 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Da se jos osvrnem i na ove idiote. Naslov clanka je:
U Lancetu objavljeni rezultati velikog istraživanja: ‘Covid propusnice nemaju nikakvog smisla!‘
Evo "Velikog istrazivanja" u Lancetu:
https://www.thelancet.com/journals/lani ... 4/fulltext
U istrazivanju se, naravno, ne spominju nikakve kovid propusnice, niti donose zakljucci, poput vasih, ili Jutarnjeg. Istina je da je efikasnost vakcine znatno manja za delta soj, ali ni priblizno da se zdravi ne bi trebali vakcinisati i da vakcinacija nema uticaja na sirenje infekcije.
Kada se laici ufate citiranja naucne publikacije...
-
homer2go
#9807 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
To da su vakcine manje efikasne usljed pojave "strašnog" delta soja nije istina, da se delta soj nije pojavio, efikasnost vakcina bi bila ista kao što je danas, odnosno manja, poredeći sa rezultatima dobivenim tokom istraživanja efikasnosti vakcina prije dobivanja odobrenja od strane regulatornih tijela.zilog wrote: ↑31/10/2021 18:24Da se jos osvrnem i na ove idiote. Naslov clanka je:
U Lancetu objavljeni rezultati velikog istraživanja: ‘Covid propusnice nemaju nikakvog smisla!‘
U istrazivanju se, naravno, ne spominju nikakve kovid propusnice, niti donose zakljucci, poput vasih, ili Jutarnjeg. Istina je da je efikasnost vakcine znatno manja za delta soj, ali ni priblizno da se zdravi ne bi trebali vakcinisati i da vakcinacija nema uticaja na sirenje infekcije.
Kada se laici ufate citiranja naucne publikacije...![]()
Reultati istraživanja su tačni, snažno promovirani kroz medije, međutim nekako su svi zaboravili malu skoro pa nebitnu činjenicu. Dobivena efikasnost nakon stvarne upotrebe na velikom uzorku nemože ostati ista, ona mora biti značajno manja jer su se promjenili uslovi kako strukture samog uzorka tako i vanjskih uticaja koji značajno utiču na ove rezultate.
Npr. Za incidencu od 100, 200, 400 do 600 zaraženih efikasnost za istu grupu ljudi bi značajno varirala. Mala promjena starosne strukture bi takođe značajno mijenjala rezultat, itd.
Ovo što sad imamo je stvarna efikasnost vakcina. Priča o Delta soju je bila samo vadiona da bi se umanjilo određeno razočarenje u odnosu na obećane rezultate.
- banjaluka078
- Moderator
#9808 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Rusi se dolaze vakcinisati Fajzerom u Srbiji da mogu putovati, jer EU još ne priznaje Sputnik.
https://www.theguardian.com/world/2021/ ... r-vaccines
https://www.theguardian.com/world/2021/ ... r-vaccines
-
akcija007
#9809 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Liječnici sa splitskog COVID odjela na Križinama u čudu: Na respiratoru završavaju i fakultetski profesori koji se nisu cijepili. Kad ih pitamo "zašto", suvislog odgovora nema
Prije nego ih stavimo na strojno prodisavanje na pitanje "zašto kolega doktore, zašto profesore", jer ima i sveučilišnih profesora koji se nisu cijepili, jednostavno nema suvislog odgovora, razočaran je doc. dr. sc. Božidar Duplančić, dr.med. iz Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split.
Prije nego ih stavimo na strojno prodisavanje na pitanje "zašto kolega doktore, zašto profesore", jer ima i sveučilišnih profesora koji se nisu cijepili, jednostavno nema suvislog odgovora, razočaran je doc. dr. sc. Božidar Duplančić, dr.med. iz Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split.
-
Tempo
- ZeModerator
-
MMM1977
#9811 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
- cvrčak_na_hedonizmu
#9812 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
zilog wrote: ↑31/10/2021 18:24Da se jos osvrnem i na ove idiote. Naslov clanka je:
Super sto si se osvrnuo, sada to objasni Ericu Topolu, pro vaxxeru iz udzbenika, doktoru i ta prica. Nije on to nesto fino shvatio, al sad ces ti da mu na brinu objasniszilog wrote: ↑31/10/2021 17:51EVO:
1. Posto se radi o sekundarnim infekcijama u kucanstvima sa inficiranim i vjerovatno simptomatskim bolesnicima, logicno je da su vakcinisani imali manji strah od infekcije, manje se pazili od nevakcinisanih i da su vjerovatno preuzimali njegu bolesnika.
2. Brojke od 25 i 38% samo djeluju priblizno, ali se u magnitudi razlikuju citavih 33%. Na nizu od samo 5 vakcinisanih i nevakcinisanih osoba dobijamo 8 puta vecu vjerovatnocu da ce nam nevakcinisani prenjeti infekciju, od vakcinisanih.
Nista YT, ni FB, ni opskurni sajtovi i forumi - samo matematika.
Ps. Posalji ss, nemoj da ti bude mrsko.
S tim da se ova prica koristi da se gura booster, odnosno da se dokazuje da su covid pasosi cisti totalitarizam.
- JohnnyS
#9813 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Jebem ja takvog doktora koji to pita prije intubacijeakcija007 wrote: ↑31/10/2021 23:23 Liječnici sa splitskog COVID odjela na Križinama u čudu: Na respiratoru završavaju i fakultetski profesori koji se nisu cijepili. Kad ih pitamo "zašto", suvislog odgovora nema
- Haris.ba
#9814 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Hoce li biti trece vakcine u Srbiji za Bosance?
- Bloo
- Globalna šefica
#9815 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Samo za one bez stele 
- JohnnyS
- banjaluka078
- Moderator
- cvrčak_na_hedonizmu
#9818 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ne znam za tebe, al zakljucke donosim kada pregledam i provjerim obje strane price na temama koje me zanimaju, ne treba niko da mi pise sta cu da mislim ili zakljucujemzilog wrote: ↑31/10/2021 18:24Da se jos osvrnem i na ove idiote. Naslov clanka je:
Naime, zasto bi se "zdrave osobe" vakcinisale kada imamo ovakve brojeve, umrlo je ukupno 18 osoba ispod 50 godina od 472 u periodu od mjesec dana. Ali pazi, cisto sumnjam da su zdrave osobe u pitanju bez komorbiditeta, ovo pisem jer si ti objasnjava nekome zasto zdrave osobe trebaju da se vakcinisu. To apsolutno veze sa zdravim razumom nema, a covid pasosi su cisti totalitarizam.

Manje od 4% umrlih ispod 50 godina u periodu mjesec dana dana i to od broja zarazenih, a nisu svi zarazeni, nit svi imaju teze simptome. Argument da se zdrave osobe trebaju vakcinisati sa ovim ili brojkama pri cemu i jedni i drugi prenose virus je jednostavno nebulozan.
Zivio
-
zilog
#9819 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ono, kada se mrzitelji nauke, uhvate citirati nekoga ko kao ima nesto veze sa temom...cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑01/11/2021 12:52zilog wrote: ↑31/10/2021 18:24 Da se jos osvrnem i na ove idiote. Naslov clanka je:
Kada se laici ufate citiranja naucne publikacije...
Super sto si se osvrnuo, sada to objasni Ericu Topolu, pro vaxxeru iz udzbenika, doktoru i ta prica. Nije on to nesto fino shvatio, al sad ces ti da mu na brinu objasniszilog wrote: ↑31/10/2021 17:51
EVO:
Nista YT, ni FB, ni opskurni sajtovi i forumi - samo matematika.![]()
S tim da se ova prica koristi da se gura booster, odnosno da se dokazuje da su covid pasosi cisti totalitarizam.
Eric Topol jeste doktor, cak je i profesor, ali nije imunolog, niti virolog, niti ista sto ga cini relevantnim da donosi zakljucke o svrsishodnosti vakcinacije. Najbolje se to vidi sto to radi na Twitter-u, koji nije nikakva medicinska publikacija. Kada se postavi pitanje "Cui bono?", jasno je da vuce vodu na Medscape, dakle manipulira.
Studija, u The Lancet, uopste nije razmatrala svrsishodnost vakcinisanja, niti cak apsolutnu efikasnost vakcina (za tako nesto bi morala biti "blind" sa kontrolnom grupom), nego samo relativne odnose efikasnosti unutar jedne kategorije slucajeva.
Onda se pojave idioti koji nemaju pojma o nauci i istrazivackim metodologijama, kao i manipulanti, pa opale po proizvoljnim zakljuccima...
- cvrčak_na_hedonizmu
#9820 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ja ti govorim i argumentujem u ovom i onom drugom postu da pises nebuloze.zilog wrote: ↑01/11/2021 13:56Ono, kada se mrzitelji nauke, uhvate citirati nekoga ko kao ima nesto veze sa temom...cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑01/11/2021 12:52
Super sto si se osvrnuo, sada to objasni Ericu Topolu, pro vaxxeru iz udzbenika, doktoru i ta prica. Nije on to nesto fino shvatio, al sad ces ti da mu na brinu objasnis![]()
S tim da se ova prica koristi da se gura booster, odnosno da se dokazuje da su covid pasosi cisti totalitarizam.![]()
Eric Topol jeste doktor, cak je i profesor, ali nije imunolog, niti virolog, niti ista sto ga cini relevantnim da donosi zakljucke o svrsishodnosti vakcinacije. Najbolje se to vidi sto to radi na Twitter-u, koji nije nikakva medicinska publikacija. Kada se postavi pitanje "Cui bono?", jasno je da vuce vodu na Medscape, dakle manipulira.
Studija, u The Lancet, uopste nije razmatrala svrsishodnost vakcinisanja, niti cak apsolutnu efikasnost vakcina (za tako nesto bi morala biti "blind" sa kontrolnom grupom), nego samo relativne odnose efikasnosti unutar jedne kategorije slucajeva.
Onda se pojave idioti koji nemaju pojma o nauci i istrazivackim metodologijama, kao i manipulanti, pa opale po proizvoljnim zakljuccima...![]()
Tvoji odgovori su mrzitelji nauke, idioti, manipulatori. Generalno, takav nacin komunikacije je da skupljas zube ili protezu po podu
Covjek te pusti jednom, ti pomislis da tako treba. Smanji malo dozivljaj i ponasaj se normalno...miran....
-
zilog
#9821 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Uspio si podjeliti dva broja. Cestitam...cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑01/11/2021 13:23 Naime, zasto bi se "zdrave osobe" vakcinisale kada imamo ovakve brojeve, umrlo je ukupno 18 osoba ispod 50 godina od 472 u periodu od mjesec dana. Ali pazi, cisto sumnjam da su zdrave osobe u pitanju bez komorbiditeta, ovo pisem jer si ti objasnjava nekome zasto zdrave osobe trebaju da se vakcinisu. To apsolutno veze sa zdravim razumom nema, a covid pasosi su cisti totalitarizam.
Manje od 4% umrlih ispod 50 godina u periodu mjesec dana dana i to od broja zarazenih, a nisu svi zarazeni, nit svi imaju teze simptome. Argument da se zdrave osobe trebaju vakcinisati sa ovim ili brojkama pri cemu i jedni i drugi prenose virus je jednostavno nebulozan.
Zivio
Usput si ubacio svoje proizvoljno misljenje (boldirano), uz koje bi se kao trebala gledati tabela.
Sam tvoj stav, da vakcinacija koristi samo starijim od 50 godina, je znak bezobrazluka, da ne kazem ono drugo... Ti stariji mogu biti i neciji roditelji, a obicno se zaraze od mladjih ukucana i sugradjana sa stavom "nece meni korona nista, briga me za ostale".
Potegao si brojke od 25 i 38% (mada nemaju veze sa apsolutnim stepenom efikasnosti) i na tim brojevima sam ti pokazao da se na nizu od samo 5 vakcinisanih i nevakcinisanih stvara osmostruka razlika u transmisiji virusa. Ti si odlucio to ignorisati i nastaviti kao da nista receno nije.
Kako nazvati takve ljude?
I onda pises o kulturi dijaloga...
- Ateista
#9822 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
FunkyzeitGames wrote: ↑31/10/2021 14:57 Ne vjerujem da su ljudi zaista protiv vakcina jer misle da ne djeluju ili da u njima ima nešto.
Ovo je po meni glavni razlog zašto ljudi ne vjeruju vakcinama i u tom nepovjerenju i skepticizmu su puno receptivniji za antivakserske argumente. Oni manje inteligentni odu na izvrnute teorije o čipovima i slične gluposti, kao što i manje inteligentni vakseri vjeruju svakom izvrnutom i filtriranom izvještaju korumpiranih medija.
- Ateista
#9823 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Vec sam pisao o tome, ali vrijedi ponoviti. Ako je i tacno da vakcinisani manje prenose teoretski, to u praksi bas i nije tako jer je onda vise asimptomatskih koji ce duze prenositi virus, dok ce oni koji imaju simptome se ranije testirati i izolovati a ovi vakcinisani sve vrijeme prenositi, plus lazni osjecaj sigurnosti sto je neko vakcinisan i slicno.
I pored svega toga, cinjenica je da kad bi se 100% stanovnistva vakcinisalo, opet ne bi zaustavili pandemiju, tako da svo to uslovljavanje nema nikakvog smisla. Ko hoce neka se vakcinise, ko nece ne mora. Svako ima pravo da odluci koji rizik ce preuzeti - od covida ili nuapojava vakcine.
Ja evo opet moram vaditi nalaze, proslo je oko 6-7 mjeseci i jos uvijek imam probleme od vakcine koja mi objektivno nije trebala jer sam prethodno prebolovao covid ko blazu prehladu.
I pored svega toga, cinjenica je da kad bi se 100% stanovnistva vakcinisalo, opet ne bi zaustavili pandemiju, tako da svo to uslovljavanje nema nikakvog smisla. Ko hoce neka se vakcinise, ko nece ne mora. Svako ima pravo da odluci koji rizik ce preuzeti - od covida ili nuapojava vakcine.
Ja evo opet moram vaditi nalaze, proslo je oko 6-7 mjeseci i jos uvijek imam probleme od vakcine koja mi objektivno nije trebala jer sam prethodno prebolovao covid ko blazu prehladu.
-
akcija007
#9824 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
@JohnnyS i @Haris.ba evo moze se u srijedu ili cetvrtak (03.11 i 04.11) u Dubrovniku primiti treca doza
https://www.zzjzdnz.hr/hr/naslovna/obavijesti/1517
- Haris.ba
#9825 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Hvala. 6 mjeseci od druge doze?akcija007 wrote: ↑01/11/2021 18:14@JohnnyS i @Haris.ba evo moze se u srijedu ili cetvrtak (03.11 i 04.11) u Dubrovniku primiti treca doza
https://www.zzjzdnz.hr/hr/naslovna/obavijesti/1517