Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kloniran wrote:semafor ima veci rang prednosti od rotacije
Ja se nadam da još nemaš vozacku dozvolu, jer ako imas onda smo defitivno u problemu, ispada da je ima onaj ko nije ni otvorio zbirku pitanja sa pismenog dijela?
Pa to je jedna od prvih stvari koja se uči u testovima
Doslo je do provale
i to teske provale, u moje vrijeme nisu dali na voznju izaci dok im ne izbiflas tada 7 zlatnih pravila,
sad vidim da ih ima 10 po novom zakonu, pa da ih navedemo za ove sto polazu u ovim auto skolama sa sloganom "dođoh, vidjeh, položih" a niđe ne vidim u sloganu naučih nešto:
1. POLICAJAC
2. SEMAFOR
3. VOZILA POD PRATNJOM
4. VOZILA POD ROTACIJOM
5. ZNAK
6. ŠINSKO VOZILO
7. PRAVILO DESNE STRANE
Ne razumijem ovaj gore nalijepljeni deo iz nekog zakona. Valjda kaze da vozila pod rotacijom nemaju prednost sto je cista glupost i nema nigdje u svijetu da policija ili hitna pod rotacijom nemaju prednost
Ja se nadam da još nemaš vozacku dozvolu, jer ako imas onda smo defitivno u problemu, ispada da je ima onaj ko nije ni otvorio zbirku pitanja sa pismenog dijela?
Stvar je u tome da, kad upali rotaciju ne smije se zabijati u ljude okolo. Sta sad ja prelazim pjesacki na zeleno dodjem do pola i on me nanese. Sta onda kad si tako pametan
Znaci vozilo pod rotacijom nema prvenstvo u raskrsnici koja je regulisana semaforom.
To sto su vozaci solidarni pa se sklone npr. hitnoj samovoljno ne znaci da mora. Isto tako smo nekad raspravljali o tome da li cu zajahati na pola metra trotoara da bi neko pod rotacijom prosao jer mu se hladi burek na prednjem sjedistu.
Pod rotacijom smije proci na crveno ako nece nekoga ugroziti.
E ovdje je vrlo zajebana situacija jer nije prijavljena nesreca. Moglo bi se desiti svasta.
Trebao je frajer zvati saobracajnu policiju i reci situaciju.
Mene kad je pijan drot krhnuo imao sam srecu da se sporilo cije je mjesto nesrece jer nije nilo jasno oko jurisdikcije izmedju policije rs i federalne. Pa su rs-ovci zovnuli saobracajnu da razjasne i rekli da je policajac pijan a njegovi iz stanice treba da rade uvidjaj.
sarajevo999999 wrote:Stvar je u tome da, kad upali rotaciju ne smije se zabijati u ljude okolo. Sta sad ja prelazim pjesacki na zeleno dodjem do pola i on me nanese. Sta onda kad si tako pametan
Zato ima sirena i rotacija , ja cu navesti primjer hitne , ti i kao vozac i kao pjesak si duzan da se sklonis , takodje to je osim zakonske i moralna obaveza
Mozda neko umire u hitnoj i treba sto prije da dodje, sta ti mislis da oni u takvoj situaciji gledaju semafore , pjesake i ostale
sorry
Last edited by Naslovnica on 20/12/2016 21:30, edited 1 time in total.
zdruzdjo wrote:Znaci vozilo pod rotacijom nema prvenstvo u raskrsnici koja je regulisana semaforom.
To sto su vozaci solidarni pa se sklone npr. hitnoj samovoljno ne znaci da mora. Isto tako smo nekad raspravljali o tome da li cu zajahati na pola metra trotoara da bi neko pod rotacijom prosao jer mu se hladi burek na prednjem sjedistu.
E ovdje je vrlo zajebana situacija jer nije prijavljena nesreca. Moglo bi se desiti svasta.
Mene kad je pijan drot krhnuo imao sam srecu da se sporilo cije je mjesto nesrece jer nije nilo jasno oko jurisdikcije izmedju policije rs i federalne. Pa su rs-ovci zovnuli saobracajnu da razjasne i rekli da je policajac pijan a njegovi iz stanice treba da rade uvidjaj.
Sent from my HTC_M9ew using Tapatalk
Sto se mene tice, ako je hitna u pitanju , na mjesec cu se popeti ako treba [emoji106] . A zbog bakira, premijera i ostalih susa mi ne pada na pamet
zdruzdjo wrote:Znaci vozilo pod rotacijom nema prvenstvo u raskrsnici koja je regulisana semaforom.
Sto se mene tice, ako je hitna u pitanju , na mjesec cu se popeti ako treba [emoji106] . A zbog bakira, premijera i ostalih susa mi ne pada na pamet
bas tako, ali vozaci hitne se korektno ponasaju, uvijek se zaustave na semaforu i cekaju da stanu auta, ili se lagano guraju kroz guzvu
nisam jos sreo neki idiotluk i bahatost kod vozaca hitne, za razliku od policije gdje sam se svega nagledao
sarajevo999999 wrote:Stvar je u tome da, kad upali rotaciju ne smije se zabijati u ljude okolo. Sta sad ja prelazim pjesacki na zeleno dodjem do pola i on me nanese. Sta onda kad si tako pametan
Zato ima sirena i rotacija , ja cu navesti primjer hitne , ti i kao vozac i kao pjesak si duzan da se sklonis , takodje to je osim zakonske i moralna obaveza
Mozda neko umire u hitnoj i treba sto prije da dodje, sta ti mislis da oni u takvoj situaciji gledaju semafore , pjesake i ostale
A ja cu ti navesti primjer prevoja Komar kad smo mogli svi izginuti jer je hajvan pod rotacijom iz suprotnog smjera preticao na punoj i izletio mi pred auto. Mogao sam ga cuti kako diše sve mu jebem uuhh sve me trnci uz spinalni stup prolaze.
Ins, ne sakrivaj se. Jebo nakaradni zakon star 50 godina. Vozila pod rotacijom treba pustati, osim guzonja. Njima se namjerno umetati pa nek mami masu lizalima da se skloni i nek mami megafonom to govore.
bas tako, ali vozaci hitne se korektno ponasaju, uvijek se zaustave na semaforu i cekaju da stanu auta, ili se lagano guraju kroz guzvu
nisam jos sreo neki idiotluk i bahatost kod vozaca hitne, za razliku od policije gdje sam se svega nagledao
I ja se uvijek sklonim vozilu pod rotacijom, pogotovu hitnoj, ali govoriti da oni imaju prednost, pogotovu nad semaforom?!
A ovo za vožnju puni krug kružnog vanjskom trakom - MALJ I U GLAVUŠU! Mater im bezobraznu i retardiranu.
Jasno kaže da se vozač Forda uključio sa parkinga na ulicu kojom se tog trenutka kreće policijsko vozilo sa upaljenom rotacijom. Dakle, nije se Ford već kretao ulicom pa da se ovaj zabio u njega, već je iskočio iz parkinga pred policijsko vozilo.
Vaše primjedba bi imala smisla da je policijsko vozilo prošlo kroz crveno svjetlo pa udarilo u vozilo koje je prošlo na zeleno, ali ovdje govorimo o autu koje iskace sa parkinga
Last edited by ins on 20/12/2016 21:44, edited 1 time in total.
ins wrote:Hajmo svi opet pogledati izjavu svjedoka
Jasno kaže da se vozač Forda uključio sa parkinga na ulicu kojom se tog trenutka kreće policijsko vozilo sa upaljenom rotacijom. Dakle, nije se Ford već kretao ulicom pa da se ovaj zabio u njega, već je iskočio iz bočne ulice pred policijsko vozilo.
Vaše primjedba bi imala smisla da je policijsko vozilo prošlo kroz crveno svjetlo pa udarilo u vozilo koje je prošlo na zeleno, ali ovdje govorimo o autu koje iskace sa parkinga
sa koje gparkinga? sa desne strane?
e pa taj parkin tj. izlaz je regulisan sa semaforom
onaj iz gimnazije nije
Prema izjavama očevidaca, policijski automobil je velikom brzinom i sa upaljenim rotacionim svjetlima prošlo kroz crveno svjetlo te udarilo u Ford koji je u tom trenutku izlazio sa parkinga u ulici Dobrinjske bolnice.
A ja cu ti navesti primjer prevoja Komar kad smo mogli svi izginuti jer je hajvan pod rotacijom iz suprotnog smjera preticao na punoj i izletio mi pred auto. Mogao sam ga cuti kako diše sve mu jebem uuhh sve me trnci uz spinalni stup prolaze.
pa zato sam i naveo primjer hitne , men isvetinja na cesti
debila ima uvijek
juce ga drot namota polukruzno kroz zabranu Bare-kod motorexa i jos u moju traku zagazi
ins wrote:Hajmo svi opet pogledati izjavu svjedoka
Jasno kaže da se vozač Forda uključio sa parkinga na ulicu kojom se tog trenutka kreće policijsko vozilo sa upaljenom rotacijom. Dakle, nije se Ford već kretao ulicom pa da se ovaj zabio u njega, već je iskočio iz parkinga pred policijsko vozilo.
Ta raskrsnica je regulisana semaforom.
Covjek je imao upaljeno zeleno svjetlo za ukljucenje na cestu. Policija prosla kroz crveno. Policija kriva. Kontas?
Inače na temu vozila pod pratnjom, nikada ali nikada mi neće biti jasno kojom to logikom je vozilo pod pratnjom važnije od vozila vatrogasaca i hitne pomoci, i odakle uopste nekome ideja da njih stavi na prvo mjesto prioriteta.
Znam da je tako u (valjda svim?) zemljama, ali mi je besmisleno