Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Haris.ba

#9801 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

jeza u ledja wrote:ja koliko shvatih treba im samo 50 glasova? to znaci da ne smiju izgubiti vise od 2 svoja. dvije zene koje imaju nece da glasaju za ovo ( collins i murkowski) a onda konzerve takodje (paul i ostali) . heller iz nevade takodje nece on je moderate. dosta su pod pritiskom svojih guvernera koji znaju sta ovo znaci.
Imaju formalnu većinu za raspolaganje parama - budžet. Ali im treba 60 glasova ako hoće šuštinski ukidati prava.

Ovako mogu ukinuti efektivno samo "individual and employer mandate". Ali većina sistema ostaje.
seln

#9802 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

NajdraziVodjaa wrote:seln

Ja nemam nista od toga, samo sam sretan zbog ljudi koji se bore za svoju stvar.

Anketama ne vjerujem, taj Trump je stalno galamio da ce ukinuti Obamacare cijelu kampanju jedna od glavnih stavki i sad treba da vjerujem u to da njegovi biraci ne zele ukidanje toga jer neke ankete kazu...
Ok, dakle razjasnili smo da ti nema slicnih interesa u njegovoj pobjedi.
Da vidimo ovo drugo... bore se za svoju stvar.
Da, bas kao i Slobodan Milosevic svojevremeno. I on je se borio za svoju stvar. I on je zelio jaku Srbiju, koju ce braniti od neciste krvi.
Po meni, nedovoljan motiv za toliku podrsku Trumpu.
U latinskom ima pitanje "cui bono", odnosno ko ce hajrovati od toga.
Ko ce hajrovati od Trumpove vladavine, ako izuzmemo njegovu kamarilu i oligarhe, koje zastupaju oni lobisti koje neki pogresno zovu "clanovi US vlade"?
NajdraziVodjaa

#9803 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

seln wrote:

Anketama ne vjerujem, taj Trump je stalno galamio da ce ukinuti Obamacare cijelu kampanju jedna od glavnih stavki i sad treba da vjerujem u to da njegovi biraci ne zele ukidanje toga jer neke ankete kazu...
Da, bas kao i Slobodan Milosevic svojevremeno. I on je se borio za svoju stvar. I on je zelio jaku Srbiju, koju ce braniti od neciste krvi.
Ko ce hajrovati od Trumpove vladavine, ako izuzmemo njegovu kamarilu i oligarhe, koje zastupaju oni lobisti koje neki pogresno zovu "clanovi US vlade"?
Hajrovace oni sto su glasali za njega isto koliko bi hajrovali oni sto su glasali za Hillary da je ona pobjedila. Eto milijarderi i korporacije na aparatima bi bili da je borac za radnicka prava Hillary pobjedila. Toliku podrsku Trumpu? :lol: Pa ja bi se na ovoj temi javio mozda jednom ili dvaput otkako sam tu da ne gledam svakodnevno kmecanje istih likova o Trumpu koji jos ne mogu da se pomire da je covjek izabran i stalno ponavljaju iste price o njemu.
jeza u ledja

#9804 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Nema nista od toga, ali je sretan kae covjek zbog ljudi koji se bore za svoju stvar. Muahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:
:facepalm:
seln

#9805 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

NajdraziVodjaa wrote:
seln wrote:

Hajrovace oni sto su glasali za njega isto koliko bi hajrovali oni sto su glasali za Hillary da je ona pobjedila. Eto milijarderi i korporacije na aparatima bi bili da je borac za radnicka prava Hillary pobjedila. Toliku podrsku Trumpu? :lol: Pa ja bi se na ovoj temi javio mozda jednom ili dvaput otkako sam tu da ne gledam svakodnevno kmecanje istih likova o Trumpu koji jos ne mogu da se pomire da je covjek izabran i stalno ponavljaju iste price o njemu.
Dakle, prevedeno na stokavski, ti si za njega jer postoje oni koji su protiv njega?
jeza u ledja

#9806 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

seln wrote: Dakle, prevedeno na stokavski, ti si za njega jer postoje oni koji su protiv njega?
Vrlo jednostavno, on je ovdje jer uziva u tome sto postoji neko ko se nervira jer je imbecil na vlasti i sto svakodnevno unistava instituciju koju predstavlja, a ciji potezi ce imati vrlo stvarne zivotne posljedice na njih, a i svijet generalno, sto ce on koji sjedi u svojoj sobi negdje daleko odvojen od tog svijeta najmanje osjetiti. Cini ga sretnim sto ce nekome biti losije, mala utjeha za njegove licne frustracije. Tiha patnja malog covjeka koji kroz socijalne medije ispunjava prazan prostor u svom zivotu.
jeza u ledja

#9808 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Naravno da najgore tek dolazi. Neki teroristicki napad na tlu SAD..... i eto belaja. :run:

A ja uopste ne mogu da zamislim Trumpa da napusta poziciju predsjednika dobrovoljno, bilo prije vremena, bilo nakon izbora, bilo nakon isteka limita na 8 godina. Evo sad razmisljam, i s obzirom na njihovo ponasanje, ja uopste ne mogu da zamislim mirnu tranziciju vlasti. :run:
mO k3

#9809 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

jeza u ledja wrote:Naravno da najgore tek dolazi. Neki teroristicki napad na tlu SAD..... i eto belaja. :run:

A ja uopste ne mogu da zamislim Trumpa da napusta poziciju predsjednika dobrovoljno, bilo prije vremena, bilo nakon izbora, bilo nakon isteka limita na 8 godina. Evo sad razmisljam, i s obzirom na njihovo ponasanje, ja uopste ne mogu da zamislim mirnu tranziciju vlasti. :run:
Iskreno ako uzmemo u obzir jos ove 3,5 godi na je previse sa njim na vlasti , za njega je ovo reality show kada pogledas sam video gdje on kao CNN baca na pod ...
seln

#9810 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

jeza u ledja wrote:Naravno da najgore tek dolazi. Neki teroristicki napad na tlu SAD..... i eto belaja. :run:

Handmaids tale?
drastic

#9811 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drastic »

sok je bio 2001 9-11 i to je katalist za sva danasnja zbivanja. Interesantno je kako gospodja ne ulazi u raspravu ko stoji iza toga jer zna da nebi vise nikada i nigdje imala promociju svojih knjizica
NajdraziVodjaa

#9812 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

hahaha cuj ne vide mirnu tranziciju vlasti kad Trumpu istekne mandat :lol: :lol: :lol: pa sta reci a ne pisati se od smijeha na ovo pateticno kmecanje pa jebote jos koja godina i pricace da je Trump vojnim udarom dosao na vlast :mrgreen:

Ja sam vam odgovorio sta imam od toga sto sam za Trumpa a sad vas pitam sta vi imate od toga sto ste protiv i sto stalno kmecite?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9813 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

ja ocekujem da Kim pogodi neko ostrvo na aljasci interkontinetalnom a onda tVump u stilu pVavog sVbina proglasi rat :thumbup:
jeza u ledja

#9814 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

seln wrote:

Handmaids tale?
:skoljka:
raoul duke

#9816 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

NajdraziVodjaa wrote:hahaha cuj ne vide mirnu tranziciju vlasti kad Trumpu istekne mandat :lol: :lol: :lol: pa sta reci a ne pisati se od smijeha na ovo pateticno kmecanje pa jebote jos koja godina i pricace da je Trump vojnim udarom dosao na vlast :mrgreen:

Ja sam vam odgovorio sta imam od toga sto sam za Trumpa a sad vas pitam sta vi imate od toga sto ste protiv i sto stalno kmecite?
...

Ne mozes ti to objasniti nekome ko je indoktriniran od malena.

Da nije bilo politike otvorenih ruku prema imigrantima od Clintonovih kako bi opravdali sranje u Bosni, kurac bi jez sad ukivao Hillary u nebesa i kmecao sto nema predsjednicu umjesto predsjednika..

Zapravo nekolicini imigranata na ovoj temi nema smisla bilo sta objasnjavati, njihov stav je jasan.
Mislim da ih najvise boli to sto oni nikad nece biti Ameri, nego ce ih uvijek tamo vecina gledati kao jadne izbjeglice sa Balkana. To je sustina njihovog kmecanja, Trump na stranu.. :D
GandalfSivi

#9817 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

raoul duke wrote: Mislim da ih najvise boli to sto oni nikad nece biti Ameri, nego ce ih uvijek tamo vecina gledati kao jadne izbjeglice sa Balkana. To je sustina njihovog kmecanja, Trump na stranu.. :D
Hahaha, koji cirkus od izjave...
Fudo387

#9818 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

raoul duke wrote:
NajdraziVodjaa wrote:hahaha cuj ne vide mirnu tranziciju vlasti kad Trumpu istekne mandat :lol: :lol: :lol: pa sta reci a ne pisati se od smijeha na ovo pateticno kmecanje pa jebote jos koja godina i pricace da je Trump vojnim udarom dosao na vlast :mrgreen:

...

Ne mozes ti to objasniti nekome ko je indoktriniran od malena.

Da nije bilo politike otvorenih ruku prema imigrantima od Clintonovih kako bi opravdali sranje u Bosni, kurac bi jez sad ukivao Hillary u nebesa i kmecao sto nema predsjednicu umjesto predsjednika..

Zapravo nekolicini imigranata na ovoj temi nema smisla bilo sta objasnjavati, njihov stav je jasan.
Mislim da ih najvise boli to sto oni nikad nece biti Ameri, nego ce ih uvijek tamo vecina gledati kao jadne izbjeglice sa Balkana. To je sustina njihovog kmecanja, Trump na stranu.. :D
Neki dan veli da ce povuci trupe sa Kosova.
Ocekuje se i izvinjenje sto su vam renovirali beogradsku televiziju i kinesku ambasadu. :D
raoul duke

#9819 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

Boli boli znam :lol:

Dosao Balkanac u Ameriku i smeta mu americki nacionalizam, to odma nogom u guzicu, mars kuci :D
jeza u ledja

#9820 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

raoul duke wrote: Ne mozes ti to objasniti nekome ko je indoktriniran od malena.

Ne lupetaj djecace. Ja docekao i zavrsio rat u Sarajevu. Ti si bio u pelenama, rata se ne ni sjecas, je li tako? Dosao u Ameriku tako sto sam dobio stipendiju, godinama nakon rata. Papire stekao radnom dozvolom, znaci radom. Dok sam ja isao u skolu ti si dangubio gledajuci Arrivalse, i to je ono sto te boli, je li tako? Naravno da je tako.
Znaci nikakva izbjeglica. I kad smo kod toga, misonja mali, treba da te je stid sprdati se sa necijim izbjeglistvom.

Boli me kita za Hillary i nikad je nisam okivao u nebesa. I tu lupetas, lazljivi djecace. No u odnosu na Trumpa Hillary je svakom ko nije glup, bogotac. No ono "glup" je kljucna rijec. :wink:
raoul duke wrote: Zapravo nekolicini imigranata na ovoj temi nema smisla bilo sta objasnjavati, njihov stav je jasan.
Jedina sustina ovdje su zalosni kompleksi zivotno neostvarenih pacenika kojima jedinu srecu predstavlja uzurpiranje tema koje ih se ne doticu. Koliko god ti tarlaho po forumu neces promjeniti ono sto vidis oko sebe kad ugasis kompjuter. Zato psst. :wink:
raoul duke

#9821 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

Eno sad boli te kita za Hillary, a maksuz dosao iz Amerike za #SarajevoVotesHillary :D
Fudo387

#9822 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

raoul duke wrote:Boli boli znam :lol:

Dosao Balkanac u Ameriku i smeta mu americki nacionalizam, to odma nogom u guzicu, mars kuci :D

Nabili su. :D
jeza u ledja

#9823 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

raoul duke wrote:Eno sad boli te kita za Hillary, a maksuz dosao iz Amerike za #SarajevoVotesHillary :D
Pomijesalo ti se nesto.
ultima_palabra

#9824 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Pa ustvari su ovo likovi koji mrze Ameriku, i kontaju da ce je onaj budalas razjebati. I sto god on gore bude radio, oni ce glasnije aplaudirati.
jeza u ledja

#9825 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:Pa ustvari su ovo likovi koji mrze Ameriku, i kontaju da ce je onaj budalas razjebati. I sto god on gore bude radio, oni ce glasnije aplaudirati.
Upravo tako.
Post Reply