Demokratska fronta Željko Komšić
- Lokman
#9801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Snage opozicije (DF i SBB) treba da svoj nastup grade na potpuno novom mentalitetu u politici, dijametralno suprotnom u odnosu na prakse koje primjenjuju SDA i SDP. Prije svega mislim na nultu toleranciju u odnosu na korupciju i nepotizam. Treba angažovati profesionalce i stručne ljude u sferi biznisa i administracije, prije svega iz dijaspore ,jer tamo već postoje formirani ljudi koji poznaju evropske standarde i norme. Primjer je naše fudbalske reprezenatcije u kojoj igra šest "Švaba", da je okosnica bila na igračima lokalnih gabarita nikada ne bi imali uspjeh.
- johntra
#9802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koje uplate, dvije najveće firme sponzori Facea su dvije firme DF-a, raspitaj se malo bolje...Banksy wrote:Mislila sam da si iz posla, pa me čudi da ne znaš.StupskaBitanga wrote:ja nisam gledao niti namjeravan a sve mogu i pretopostaviti jer je mnogo stvari dogovoreno iza zavjese
On i Radončić će biti udarne zvijezde medijske ofanzive na FTV/Avazu i face tv
Kako je Face TV u ovom trenutku SDP-ova akvizicija, bar dok stižu uplate od BH Telecoma, Euroasfalta i Uniprometa, a FTV urednički vrlo šarolik, od SDP-a, preko SDA, do SBB-a,o staje samo Avaz, s vrlo upitnim utjecajem.
-
hellue
#9803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A ti do jucer bilo olicenje protekcije SDP-a na forumu-LIBERO- wrote:A vidi ti SDP i SDA bojovnika sto su se usplahirili.To neka moralna nacela, to neka prica o vizijama i intelektualnin kapacitetima, a podrzavaju, il su clanovi cak, stranke koje su klasicni interesni karteli, sa zombi slijedbenicima radi usko licnih interesa.
Hajd DF dajte Marjanovica za novog clana predsjednistva, pa da ga s cejfon zaokruzim.
-
Hafis
#9804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čovjek mi se čini sasvim ispravan lik, tako da ne vjerujem da će pristati na tu igru.-LIBERO- wrote: Hajd DF dajte Marjanovica za novog clana predsjednistva, pa da ga s cejfon zaokruzim.
- Pasiflora
#9805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da, tako izgleda, ali ni njegovo maslo nije za RamazanaHafis wrote:Čovjek mi se čini sasvim ispravan lik, tako da ne vjerujem da će pristati na tu igru.-LIBERO- wrote: Hajd DF dajte Marjanovica za novog clana predsjednistva, pa da ga s cejfon zaokruzim.
-
ex-Efendija
#9806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne budi zloban, klip je sasvim prihvatljiv za probosanski orjentirane pojedince sa ostecenim sluhom ! Iako nisam cuo ni jednu rijec, na osnovu gestikulacije i pokreta ruku, jasno mi je da je Komso samo ponovio ono sto vec 20 godina govori !Banksy wrote:Zaboravio si i potpis:Corto Maltese wrote:
Najveći pantomomičar BH političke scene. Kad bi mu vezali ruke Precjednik bi potpuno zanijemio.
''Klip posvećen Idiotskoj stranci DF, najveće pičke zajedno s osnivačem''
''Published on Jun 5, 2014,
Autor je, izgleda, neki zbunjeni tinejdžer ...![]()
http://www.youtube.com/channel/UCh3sR9mDXnNOMbCum-Kxi0w
a ako vama nije jasno, do vas je
- Banksy
#9807 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slabo ti je to.johntra wrote:Koje uplate, dvije najveće firme sponzori Facea su dvije firme DF-a, raspitaj se malo bolje...Banksy wrote:Mislila sam da si iz posla, pa me čudi da ne znaš.StupskaBitanga wrote:ja nisam gledao niti namjeravan a sve mogu i pretopostaviti jer je mnogo stvari dogovoreno iza zavjese
Kako je Face TV u ovom trenutku SDP-ova akvizicija, bar dok stižu uplate od BH Telecoma, Euroasfalta i Uniprometa, a FTV urednički vrlo šarolik, od SDP-a, preko SDA, do SBB-a,o staje samo Avaz, s vrlo upitnim utjecajem.
Uplate za marketing Euroasfalta, BH Telecoma i Uniprometa, zauzvrat, red reportaža o pomoći Euroasfalta poplavljenim područjima, red cjelovečernjeg Zlatka, red Nikšića na nasipu, red Nikšića u helikopteru, red Zlatka u tunelu, red Karića na autoputu, red Grabovice itd. I sve tako još od famoznog Alistera. Slijepac vidi.
-
Hafis
#9808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nekako mi ne djeluje konvencionalno poput ostalih likova u politici koji žive na račun ove sirotinje...možda griješim.Pasiflora wrote:Da, tako izgleda, ali ni njegovo maslo nije za RamazanaHafis wrote:Čovjek mi se čini sasvim ispravan lik, tako da ne vjerujem da će pristati na tu igru.-LIBERO- wrote: Hajd DF dajte Marjanovica za novog clana predsjednistva, pa da ga s cejfon zaokruzim.
A što se tiče njegovog ''šefa'', taj je davno skontao ovaj izborni fol, moralno je na razini trogodišnjeg djeteta i u stanju je pokrenuti taj proces.
Ja bih osobno volio da premoćno pobijede u trci za hrvatskog člana predsjedništva - što je obzirom na današnju situaciju, i ne baš pretjeranu ljubav u Federaciji, sasvim izvjesno.
-
ex-Efendija
#9809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slabo ti je to.Banksy wrote:Koje uplate, dvije najveće firme sponzori Facea su dvije firme DF-a, raspitaj se malo bolje...johntra wrote:
Mislila sam da si iz posla, pa me čudi da ne znaš.
Uplate za marketing Euroasfalta, BH Telecoma i Uniprometa, zauzvrat, red reportaža o pomoći Euroasfalta poplavljenim područjima, red cjelovečernjeg Zlatka, red Nikšića na nasipu, red Nikšića u helikopteru, red Zlatka u tunelu, red Karića na autoputu, red Grabovice itd. I sve tako još od famoznog Alistera. Slijepac vidi.[/quote]
Ponekad ne razumijem politku ... Vlasnik Euroasfalta, Hamed Ramic, je osoba koju licno poznajem i koju cijenim veoma cijenim kao samosvjesnog muslimana ! Zar je moguce da on podrzava ljevicare i bezboznike ???
- rimac
#9810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
onako otvoreno podržavati Radočića, koji je imao hiljadu grešaka izmešu ostalog i podršku Goranu Zupcu je apsolutni promašaj Ž. KOmšića. Šteta, momak je obecavao.
-
ex-Efendija
#9811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Posao politicara i jeste da obecava, ne vidim sta se tu ima zamjeriti ?! A Komso je stvarno najvise obecavao.rimac wrote:onako otvoreno podržavati Radočića, koji je imao hiljadu grešaka izmešu ostalog i podršku Goranu Zupcu je apsolutni promašaj Ž. KOmšića. Šteta, momak je obecavao.
-
baxul
#9812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sve je okej samo što će poslije oktobra DF biti u mogućnosti praviti vlast isključivo sa SDA (nažalost) SBBa neće bit iz glava, a vjerujem da će u nekim kantonim bit istenkani ispod cenzusa (što otežava kvalitetno formiranje vlasti na višim nivoima).
okej mi je ovo predizborno lizanje sa radoničićem (politika jbga) i ova linija odbrane na forumu, međutim treba biti realan i shvatit da se bez SDA ili SDP (nažalost) (a boga mi i HDZ) vlast u ovoj državi teško kvalitetno može napraviti.
ovo navijanje mi je legitimno samo sto mi lici na navijanje SDPovaca prije 4 godine (koga zmija ugrize i u jogurt puše
)
okej mi je ovo predizborno lizanje sa radoničićem (politika jbga) i ova linija odbrane na forumu, međutim treba biti realan i shvatit da se bez SDA ili SDP (nažalost) (a boga mi i HDZ) vlast u ovoj državi teško kvalitetno može napraviti.
ovo navijanje mi je legitimno samo sto mi lici na navijanje SDPovaca prije 4 godine (koga zmija ugrize i u jogurt puše
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#9813 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja sam davno raskrsti sa laznim socijaldemokratama i SDP. To ima vec 4-5 izborna ciklusa, sto lokalna, sto drzavna...i to javno ovdje rekao i taj stav zastupao. Ne kontam s kim si me ti zamjenio. A i nebitno.hellue wrote:A ti do jucer bilo olicenje protekcije SDP-a na forumu-LIBERO- wrote:A vidi ti SDP i SDA bojovnika sto su se usplahirili.To neka moralna nacela, to neka prica o vizijama i intelektualnin kapacitetima, a podrzavaju, il su clanovi cak, stranke koje su klasicni interesni karteli, sa zombi slijedbenicima radi usko licnih interesa.
Hajd DF dajte Marjanovica za novog clana predsjednistva, pa da ga s cejfon zaokruzim.![]()
- Danguba
#9814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić najavio savez DF-SBB: Radončić je jedini političar s kojim možete dogovoriti promjene!
...
Na upit novinarke da li je moguća saradnja sa Fahrudinom Radončićem, predsjednikom SBB-a, kojeg posebno hvali, Komišić je kazao:
- Hvalim. Ma kako to ljudima izgledalo, rizikujem da budem pogrešno i shvaćen, ali kad pogledate sve što imate na političkoj sceni, gotovo cijela politička scena, političke stranke u BiH, one koje su relevantne i koje bi sutra mogle biti takve, sve su opredjeljene da sačuvaju neku poziciju koju trenutno imaju. Tako stvari stoje. Jedino u Radončiću lično i njegovoj stranci možete prepoznati političku snagu koja bi da mijenja, da nešto napravi, i to ga svakako preporučuje kao pogodnog političkog partnera. To je tako, tako stvari stoje. U ovom trenutku na političkoj sceni jedina politička snaga s kojom možete računati da ćete ići u promjene je Radončić - kazao je Komšić...
Znaci, Zeljko ce biti sredstvo Faraonu do vlasti.
E moj Zeljane na sta i ti spade.
gdje je onaj smajlic sto povraca...
-
rajvosa1
#9815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Taman covjek pomisli da nema nista gore od Slucajnog Socijaldemokrate...Danguba wrote:Komšić najavio savez DF-SBB: Radončić je jedini političar s kojim možete dogovoriti promjene!
...
Na upit novinarke da li je moguća saradnja sa Fahrudinom Radončićem, predsjednikom SBB-a, kojeg posebno hvali, Komišić je kazao:
- Hvalim. Ma kako to ljudima izgledalo, rizikujem da budem pogrešno i shvaćen, ali kad pogledate sve što imate na političkoj sceni, gotovo cijela politička scena, političke stranke u BiH, one koje su relevantne i koje bi sutra mogle biti takve, sve su opredjeljene da sačuvaju neku poziciju koju trenutno imaju. Tako stvari stoje. Jedino u Radončiću lično i njegovoj stranci možete prepoznati političku snagu koja bi da mijenja, da nešto napravi, i to ga svakako preporučuje kao pogodnog političkog partnera. To je tako, tako stvari stoje. U ovom trenutku na političkoj sceni jedina politička snaga s kojom možete računati da ćete ići u promjene je Radončić - kazao je Komšić...![]()
Znaci, Zeljko ce biti sredstvo Faraonu do vlasti.![]()
E moj Zeljane na sta i ti spade.
gdje je onaj smajlic sto povraca...
- fosna2014
#9816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sto je previse, previse je. Nazalost necu moci glasati za DF. Opet za SDP i nadati se promjenama unutar vodstva. Zlaja sjasi vise da se socijaldemokratija malo trgne! Dosta te je.
Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk
Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk
-
Holms
#9817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
znao sam da ovaj Zlajin mali nema potencijal, ali rekoh nek uzme glasove i malo uzburka scenu...
ali nakon ovog otvorenog lizanja dupeta Gusinjskom vojvodi, ni Zlaja mi više ne izgleda loš
ali nakon ovog otvorenog lizanja dupeta Gusinjskom vojvodi, ni Zlaja mi više ne izgleda loš
- Corto Maltese
#9818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opustite se. Željko ne hvali Fahra zarad lične koristi, zbog neke zavjere ili zato što je vezan nekim tajnim dogovorom.
On svijet, pa i Fahra, doživljava i interpretira u okviru svojih mogućnosti.
- MuaDib
#9819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Najjadniji su mi ovi SDPovci, koji nikako neće da prihvate činjenicu da su SDA vratili u život Platformom, a znaju pametovati Komšću. E pa draga gospodo, DF je posljedica vaših promašaja i vašag ne čitanja stvarnosti 2010 godine kada je narod jasno i glasno rekao ne SDA i SBIH sa razlikom od 250 000 glasova. Shvatite da je vaš lider Lagumdžija u*ro motku i da će vas ta u*rana motkao dotući u oktobru.
Licimjerna demagogija Željko zašto Fahro, od onih čije političko prostituisanje prko lizanja sa SDA, kohabitacije sa SBB i moljakanja SBIH da podrži nazoviantikorupcionaške zakone, dovoljno je pokazalo. Na SDA neću trošiti riječi, jer ta banda ne zaslužuje nikakav komentar i nadam se da ce se njen kalicioni kapacitet svesti na najmanju moguću mjeru.
Licimjerna demagogija Željko zašto Fahro, od onih čije političko prostituisanje prko lizanja sa SDA, kohabitacije sa SBB i moljakanja SBIH da podrži nazoviantikorupcionaške zakone, dovoljno je pokazalo. Na SDA neću trošiti riječi, jer ta banda ne zaslužuje nikakav komentar i nadam se da ce se njen kalicioni kapacitet svesti na najmanju moguću mjeru.
-
StupskaBitanga
#9820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zna se ko je Senciju i ekipici preko čije turističke agencije platio aranžmane u Brazilu a zauzvrat ce dobiti medijski prostor.Banksy wrote:Mislila sam da si iz posla, pa me čudi da ne znaš.StupskaBitanga wrote:ja nisam gledao niti namjeravan a sve mogu i pretopostaviti jer je mnogo stvari dogovoreno iza zavjese
-
hellue
#9821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
MuaDib wrote:Najjadniji su mi ovi SDPovci, koji nikako neće da prihvate činjenicu da su SDA vratili u život Platformom, a znaju pametovati Komšću. E pa draga gospodo, DF je posljedica vaših promašaja i vašag ne čitanja stvarnosti 2010 godine kada je narod jasno i glasno rekao ne SDA i SBIH sa razlikom od 250 000 glasova. Shvatite da je vaš lider Lagumdžija u*ro motku i da će vas ta u*rana motkao dotući u oktobru.
A Komsic tada nije bio clan SDP-a
- homega
#9822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ili to čini po nalogu demokratije USACorto Maltese wrote:Opustite se. Željko ne hvali Fahra zarad lične koristi, zbog neke zavjere ili zato što je vezan nekim tajnim dogovorom.
-
rajvosa1
#9823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kurvaluk je ovaj put poceo i prije izbora
- It_is_a_Leclerc
#9824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma hajte molim vas..
Da je izjavio da će sa SDA u koaliciju, došli bi ovdje u majicama sa Che Guevarom i bakljama, citirali Marksa i Englesa, trabunjali o izdajstvu neslućenih razmjera, o Bakiru i ocu mu, o Nakašu, o "20 teških godina".
Da je izjavio da će sa SDP-om u koaliciju, došli bi ovdje i urlali: "Pa što je odlazio". "Ja, ublehe", "Jooj, vid mu glave", "Ublehaš, ba, klasiĆni" i sl.
Sad kad je izjavio da će sa SBB-om, evo ga odmah neke vojvode, četnici krvavih zuba iskaču okolo i prijete federalnom blagostanju. Fahro, je li, kao mastermind iza kojeg stoji CIA, Mossad i, makar, DB rovari protiv ove ljepote.
Koliko znam, SBB, osim ove epizode u Vijeću ministara, nije stranka u vlasti. Samim tim, jedna stranka koja pretenduje da bude predvodnik promjena, u startu, ima sužen rezon budućih koalicija. Osim toga, SBB, koliko ja znam, i dalje nije zabranjena, dapače, treća je najjača stranka kod Bošnjaka, i samim tim ima puni legitimitet da se o njima govori kao o ozbiljnim političkim faktorima, a ne kao o lepramatoznim bolesnicima koji bauljaju okolo i isisavaju pare.
U najkraćem, podržavam koaliciju DF-SBB.
Ako smo preživjeli SDA-SDS, preživjet ćemo i njih.
Da je izjavio da će sa SDA u koaliciju, došli bi ovdje u majicama sa Che Guevarom i bakljama, citirali Marksa i Englesa, trabunjali o izdajstvu neslućenih razmjera, o Bakiru i ocu mu, o Nakašu, o "20 teških godina".
Da je izjavio da će sa SDP-om u koaliciju, došli bi ovdje i urlali: "Pa što je odlazio". "Ja, ublehe", "Jooj, vid mu glave", "Ublehaš, ba, klasiĆni" i sl.
Sad kad je izjavio da će sa SBB-om, evo ga odmah neke vojvode, četnici krvavih zuba iskaču okolo i prijete federalnom blagostanju. Fahro, je li, kao mastermind iza kojeg stoji CIA, Mossad i, makar, DB rovari protiv ove ljepote.
Koliko znam, SBB, osim ove epizode u Vijeću ministara, nije stranka u vlasti. Samim tim, jedna stranka koja pretenduje da bude predvodnik promjena, u startu, ima sužen rezon budućih koalicija. Osim toga, SBB, koliko ja znam, i dalje nije zabranjena, dapače, treća je najjača stranka kod Bošnjaka, i samim tim ima puni legitimitet da se o njima govori kao o ozbiljnim političkim faktorima, a ne kao o lepramatoznim bolesnicima koji bauljaju okolo i isisavaju pare.
U najkraćem, podržavam koaliciju DF-SBB.
- homega
#9825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije loša ova koalicija, ali bez njihovih vođa. Obje stranke - stranke s kultom ličnosti. Ako se članstvo i simpatizeri s njima budu poistovjećivali, neće ništa valjati, dobićemo još hiljade tupoglavaca i hiljade pohlepnih gramzivacaIt_is_a_Leclerc wrote:U najkraćem, podržavam koaliciju DF-SBB.