Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Lokman

#9801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

Snage opozicije (DF i SBB) treba da svoj nastup grade na potpuno novom mentalitetu u politici, dijametralno suprotnom u odnosu na prakse koje primjenjuju SDA i SDP. Prije svega mislim na nultu toleranciju u odnosu na korupciju i nepotizam. Treba angažovati profesionalce i stručne ljude u sferi biznisa i administracije, prije svega iz dijaspore ,jer tamo već postoje formirani ljudi koji poznaju evropske standarde i norme. Primjer je naše fudbalske reprezenatcije u kojoj igra šest "Švaba", da je okosnica bila na igračima lokalnih gabarita nikada ne bi imali uspjeh.
johntra

#9802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by johntra »

Banksy wrote:
StupskaBitanga wrote:ja nisam gledao niti namjeravan a sve mogu i pretopostaviti jer je mnogo stvari dogovoreno iza zavjese
On i Radončić će biti udarne zvijezde medijske ofanzive na FTV/Avazu i face tv
Mislila sam da si iz posla, pa me čudi da ne znaš.
Kako je Face TV u ovom trenutku SDP-ova akvizicija, bar dok stižu uplate od BH Telecoma, Euroasfalta i Uniprometa, a FTV urednički vrlo šarolik, od SDP-a, preko SDA, do SBB-a,o staje samo Avaz, s vrlo upitnim utjecajem.
Koje uplate, dvije najveće firme sponzori Facea su dvije firme DF-a, raspitaj se malo bolje... ;-)
hellue

#9803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

-LIBERO- wrote:A vidi ti SDP i SDA bojovnika sto su se usplahirili. :D To neka moralna nacela, to neka prica o vizijama i intelektualnin kapacitetima, a podrzavaju, il su clanovi cak, stranke koje su klasicni interesni karteli, sa zombi slijedbenicima radi usko licnih interesa.

Hajd DF dajte Marjanovica za novog clana predsjednistva, pa da ga s cejfon zaokruzim. :thumbup:
A ti do jucer bilo olicenje protekcije SDP-a na forumu :-) :-)
Hafis

#9804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

-LIBERO- wrote: Hajd DF dajte Marjanovica za novog clana predsjednistva, pa da ga s cejfon zaokruzim. :thumbup:
Čovjek mi se čini sasvim ispravan lik, tako da ne vjerujem da će pristati na tu igru.
Pasiflora

#9805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pasiflora »

Hafis wrote:
-LIBERO- wrote: Hajd DF dajte Marjanovica za novog clana predsjednistva, pa da ga s cejfon zaokruzim. :thumbup:
Čovjek mi se čini sasvim ispravan lik, tako da ne vjerujem da će pristati na tu igru.
Da, tako izgleda, ali ni njegovo maslo nije za Ramazana :roll:
ex-Efendija

#9806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ex-Efendija »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:

Najveći pantomomičar BH političke scene. Kad bi mu vezali ruke Precjednik bi potpuno zanijemio.
Zaboravio si i potpis:
''Klip posvećen Idiotskoj stranci DF, najveće pičke zajedno s osnivačem''
''Published on Jun 5, 2014,

Autor je, izgleda, neki zbunjeni tinejdžer ... :mrgreen:

http://www.youtube.com/channel/UCh3sR9mDXnNOMbCum-Kxi0w
ne budi zloban, klip je sasvim prihvatljiv za probosanski orjentirane pojedince sa ostecenim sluhom ! Iako nisam cuo ni jednu rijec, na osnovu gestikulacije i pokreta ruku, jasno mi je da je Komso samo ponovio ono sto vec 20 godina govori !

a ako vama nije jasno, do vas je :skoljka: ...
Banksy

#9807 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

johntra wrote:
Banksy wrote:
StupskaBitanga wrote:ja nisam gledao niti namjeravan a sve mogu i pretopostaviti jer je mnogo stvari dogovoreno iza zavjese
Kako je Face TV u ovom trenutku SDP-ova akvizicija, bar dok stižu uplate od BH Telecoma, Euroasfalta i Uniprometa, a FTV urednički vrlo šarolik, od SDP-a, preko SDA, do SBB-a,o staje samo Avaz, s vrlo upitnim utjecajem.
Koje uplate, dvije najveće firme sponzori Facea su dvije firme DF-a, raspitaj se malo bolje... ;-)
Slabo ti je to.
Uplate za marketing Euroasfalta, BH Telecoma i Uniprometa, zauzvrat, red reportaža o pomoći Euroasfalta poplavljenim područjima, red cjelovečernjeg Zlatka, red Nikšića na nasipu, red Nikšića u helikopteru, red Zlatka u tunelu, red Karića na autoputu, red Grabovice itd. I sve tako još od famoznog Alistera. Slijepac vidi.
Hafis

#9808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Pasiflora wrote:
Hafis wrote:
Da, tako izgleda, ali ni njegovo maslo nije za Ramazana :roll:
Nekako mi ne djeluje konvencionalno poput ostalih likova u politici koji žive na račun ove sirotinje...možda griješim.
A što se tiče njegovog ''šefa'', taj je davno skontao ovaj izborni fol, moralno je na razini trogodišnjeg djeteta i u stanju je pokrenuti taj proces.
Ja bih osobno volio da premoćno pobijede u trci za hrvatskog člana predsjedništva - što je obzirom na današnju situaciju, i ne baš pretjeranu ljubav u Federaciji, sasvim izvjesno.
ex-Efendija

#9809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ex-Efendija »

Banksy wrote:
johntra wrote:
Slabo ti je to.
Uplate za marketing Euroasfalta, BH Telecoma i Uniprometa, zauzvrat, red reportaža o pomoći Euroasfalta poplavljenim područjima, red cjelovečernjeg Zlatka, red Nikšića na nasipu, red Nikšića u helikopteru, red Zlatka u tunelu, red Karića na autoputu, red Grabovice itd. I sve tako još od famoznog Alistera. Slijepac vidi.[/quote]

Ponekad ne razumijem politku ... Vlasnik Euroasfalta, Hamed Ramic, je osoba koju licno poznajem i koju cijenim veoma cijenim kao samosvjesnog muslimana ! Zar je moguce da on podrzava ljevicare i bezboznike ???
rimac

#9810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rimac »

onako otvoreno podržavati Radočića, koji je imao hiljadu grešaka izmešu ostalog i podršku Goranu Zupcu je apsolutni promašaj Ž. KOmšića. Šteta, momak je obecavao.
ex-Efendija

#9811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ex-Efendija »

rimac wrote:onako otvoreno podržavati Radočića, koji je imao hiljadu grešaka izmešu ostalog i podršku Goranu Zupcu je apsolutni promašaj Ž. KOmšića. Šteta, momak je obecavao.
Posao politicara i jeste da obecava, ne vidim sta se tu ima zamjeriti ?! A Komso je stvarno najvise obecavao.
baxul

#9812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

sve je okej samo što će poslije oktobra DF biti u mogućnosti praviti vlast isključivo sa SDA (nažalost) SBBa neće bit iz glava, a vjerujem da će u nekim kantonim bit istenkani ispod cenzusa (što otežava kvalitetno formiranje vlasti na višim nivoima).

okej mi je ovo predizborno lizanje sa radoničićem (politika jbga) i ova linija odbrane na forumu, međutim treba biti realan i shvatit da se bez SDA ili SDP (nažalost) (a boga mi i HDZ) vlast u ovoj državi teško kvalitetno može napraviti.
ovo navijanje mi je legitimno samo sto mi lici na navijanje SDPovaca prije 4 godine (koga zmija ugrize i u jogurt puše :D )
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9813 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

hellue wrote:
-LIBERO- wrote:A vidi ti SDP i SDA bojovnika sto su se usplahirili. :D To neka moralna nacela, to neka prica o vizijama i intelektualnin kapacitetima, a podrzavaju, il su clanovi cak, stranke koje su klasicni interesni karteli, sa zombi slijedbenicima radi usko licnih interesa.

Hajd DF dajte Marjanovica za novog clana predsjednistva, pa da ga s cejfon zaokruzim. :thumbup:
A ti do jucer bilo olicenje protekcije SDP-a na forumu :-) :-)
Ja sam davno raskrsti sa laznim socijaldemokratama i SDP. To ima vec 4-5 izborna ciklusa, sto lokalna, sto drzavna...i to javno ovdje rekao i taj stav zastupao. Ne kontam s kim si me ti zamjenio. A i nebitno.
:sax:
Danguba

#9814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Danguba »

Komšić najavio savez DF-SBB: Radončić je jedini političar s kojim možete dogovoriti promjene!

...
Na upit novinarke da li je moguća saradnja sa Fahrudinom Radončićem, predsjednikom SBB-a, kojeg posebno hvali, Komišić je kazao:

- Hvalim. Ma kako to ljudima izgledalo, rizikujem da budem pogrešno i shvaćen, ali kad pogledate sve što imate na političkoj sceni, gotovo cijela politička scena, političke stranke u BiH, one koje su relevantne i koje bi sutra mogle biti takve, sve su opredjeljene da sačuvaju neku poziciju koju trenutno imaju. Tako stvari stoje. Jedino u Radončiću lično i njegovoj stranci možete prepoznati političku snagu koja bi da mijenja, da nešto napravi, i to ga svakako preporučuje kao pogodnog političkog partnera. To je tako, tako stvari stoje. U ovom trenutku na političkoj sceni jedina politička snaga s kojom možete računati da ćete ići u promjene je Radončić - kazao je Komšić...
:jbt:

Znaci, Zeljko ce biti sredstvo Faraonu do vlasti. :(
E moj Zeljane na sta i ti spade.

gdje je onaj smajlic sto povraca...
rajvosa1

#9815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Danguba wrote:
Komšić najavio savez DF-SBB: Radončić je jedini političar s kojim možete dogovoriti promjene!

...
Na upit novinarke da li je moguća saradnja sa Fahrudinom Radončićem, predsjednikom SBB-a, kojeg posebno hvali, Komišić je kazao:

- Hvalim. Ma kako to ljudima izgledalo, rizikujem da budem pogrešno i shvaćen, ali kad pogledate sve što imate na političkoj sceni, gotovo cijela politička scena, političke stranke u BiH, one koje su relevantne i koje bi sutra mogle biti takve, sve su opredjeljene da sačuvaju neku poziciju koju trenutno imaju. Tako stvari stoje. Jedino u Radončiću lično i njegovoj stranci možete prepoznati političku snagu koja bi da mijenja, da nešto napravi, i to ga svakako preporučuje kao pogodnog političkog partnera. To je tako, tako stvari stoje. U ovom trenutku na političkoj sceni jedina politička snaga s kojom možete računati da ćete ići u promjene je Radončić - kazao je Komšić...
:jbt:

Znaci, Zeljko ce biti sredstvo Faraonu do vlasti. :(
E moj Zeljane na sta i ti spade.

gdje je onaj smajlic sto povraca...
Taman covjek pomisli da nema nista gore od Slucajnog Socijaldemokrate...
fosna2014

#9816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

Sto je previse, previse je. Nazalost necu moci glasati za DF. Opet za SDP i nadati se promjenama unutar vodstva. Zlaja sjasi vise da se socijaldemokratija malo trgne! Dosta te je.

Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk
Holms

#9817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Holms »

znao sam da ovaj Zlajin mali nema potencijal, ali rekoh nek uzme glasove i malo uzburka scenu...
ali nakon ovog otvorenog lizanja dupeta Gusinjskom vojvodi, ni Zlaja mi više ne izgleda loš
Corto Maltese

#9818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Opustite se. Željko ne hvali Fahra zarad lične koristi, zbog neke zavjere ili zato što je vezan nekim tajnim dogovorom.
On svijet, pa i Fahra, doživljava i interpretira u okviru svojih mogućnosti.
MuaDib

#9819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Najjadniji su mi ovi SDPovci, koji nikako neće da prihvate činjenicu da su SDA vratili u život Platformom, a znaju pametovati Komšću. E pa draga gospodo, DF je posljedica vaših promašaja i vašag ne čitanja stvarnosti 2010 godine kada je narod jasno i glasno rekao ne SDA i SBIH sa razlikom od 250 000 glasova. Shvatite da je vaš lider Lagumdžija u*ro motku i da će vas ta u*rana motkao dotući u oktobru.
Licimjerna demagogija Željko zašto Fahro, od onih čije političko prostituisanje prko lizanja sa SDA, kohabitacije sa SBB i moljakanja SBIH da podrži nazoviantikorupcionaške zakone, dovoljno je pokazalo. Na SDA neću trošiti riječi, jer ta banda ne zaslužuje nikakav komentar i nadam se da ce se njen kalicioni kapacitet svesti na najmanju moguću mjeru.
StupskaBitanga

#9820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Banksy wrote:
Zna se ko je Senciju i ekipici preko čije turističke agencije platio aranžmane u Brazilu a zauzvrat ce dobiti medijski prostor.
hellue

#9821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

MuaDib wrote:Najjadniji su mi ovi SDPovci, koji nikako neće da prihvate činjenicu da su SDA vratili u život Platformom, a znaju pametovati Komšću. E pa draga gospodo, DF je posljedica vaših promašaja i vašag ne čitanja stvarnosti 2010 godine kada je narod jasno i glasno rekao ne SDA i SBIH sa razlikom od 250 000 glasova. Shvatite da je vaš lider Lagumdžija u*ro motku i da će vas ta u*rana motkao dotući u oktobru.
Licimjerna demagogija Željko zašto Fahro, od onih čije političko prostituisanje prko lizanja sa SDA, kohabitacije sa SBB i moljakanja SBIH da podrži nazoviantikorupcionaške zakone, dovoljno je pokazalo. Na SDA neću trošiti riječi, jer ta banda ne zaslužuje nikakav komentar i nadam se da ce se njen kalicioni kapacitet svesti na najmanju moguću mjeru.

A Komsic tada nije bio clan SDP-a :-) :-) :-) :-)
homega

#9822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by homega »

Corto Maltese wrote:Opustite se. Željko ne hvali Fahra zarad lične koristi, zbog neke zavjere ili zato što je vezan nekim tajnim dogovorom.
On svijet, pa i Fahra, doživljava i interpretira u okviru svojih mogućnosti.
Ili to čini po nalogu demokratije USA :D
rajvosa1

#9823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Kurvaluk je ovaj put poceo i prije izbora
It_is_a_Leclerc

#9824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Ma hajte molim vas..

Da je izjavio da će sa SDA u koaliciju, došli bi ovdje u majicama sa Che Guevarom i bakljama, citirali Marksa i Englesa, trabunjali o izdajstvu neslućenih razmjera, o Bakiru i ocu mu, o Nakašu, o "20 teških godina".
Da je izjavio da će sa SDP-om u koaliciju, došli bi ovdje i urlali: "Pa što je odlazio". "Ja, ublehe", "Jooj, vid mu glave", "Ublehaš, ba, klasiĆni" i sl.
Sad kad je izjavio da će sa SBB-om, evo ga odmah neke vojvode, četnici krvavih zuba iskaču okolo i prijete federalnom blagostanju. Fahro, je li, kao mastermind iza kojeg stoji CIA, Mossad i, makar, DB rovari protiv ove ljepote.

Koliko znam, SBB, osim ove epizode u Vijeću ministara, nije stranka u vlasti. Samim tim, jedna stranka koja pretenduje da bude predvodnik promjena, u startu, ima sužen rezon budućih koalicija. Osim toga, SBB, koliko ja znam, i dalje nije zabranjena, dapače, treća je najjača stranka kod Bošnjaka, i samim tim ima puni legitimitet da se o njima govori kao o ozbiljnim političkim faktorima, a ne kao o lepramatoznim bolesnicima koji bauljaju okolo i isisavaju pare.

U najkraćem, podržavam koaliciju DF-SBB.
Ako smo preživjeli SDA-SDS, preživjet ćemo i njih.
homega

#9825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by homega »

It_is_a_Leclerc wrote:U najkraćem, podržavam koaliciju DF-SBB.
Ako smo preživjeli SDA-SDS, preživjet ćemo i njih.
Nije loša ova koalicija, ali bez njihovih vođa. Obje stranke - stranke s kultom ličnosti. Ako se članstvo i simpatizeri s njima budu poistovjećivali, neće ništa valjati, dobićemo još hiljade tupoglavaca i hiljade pohlepnih gramzivaca
Post Reply