TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#9801 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

Qler wrote:Žicom je spojen, a tilove jebi ga, ne koristim. Mislim kad ima super, kad nema nena mi prevodi :D
ako nejma nenu uza se, nek skida domace filmove, ha ja :mrgreen:
brazzo19

#9802 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

Misterrr iii :D
Jel moguce maloprije kada je bilo nevrijeme da je grom sprzio telemach D3 resiver i kroz HDMI kabal sprzio HDMI 1 ulaz na tv.u? Jer nema slike sa resivera nikako, iskljucim drugi resiver iz druge sobe gdje radi i prikljucim na HDMI 1 ulaz umjesto ovog sto je radi i nema slike i cim ubacim kabal u HDMI2 ulaz dodje slika jel moguce da je sprzio resiver i jedan HDMI ulaz a taj kabal kroz koji mi je sprzio hdmi 1 ulaz radi jer sad kad sam donio drugi resiver i ukljucio na taj kabal i samo promjenio na drugi hdmi ulaz odmah dodje slika dok ovaj resiver nece ni na drugom tv.u umjesto onoga koji je radio....
typeOnegative

#9803 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Da moguće je. Dva puta sam imao tu situaciju , vj ćeš morat mjenjati matičnu ploču na TVu.
A što se risivera tiče, vj je i on rikn'o sudeći po navedenom, i to preko coaxa pa dalje spalio HDMIem TV.
brazzo19

#9804 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

typeOnegative wrote:Da moguće je. Dva puta sam imao tu situaciju , vj ćeš morat mjenjati matičnu ploču na TVu.
A što se risivera tiče, vj je i on rikn'o sudeći po navedenom, i to preko coaxa pa dalje spalio HDMIem TV.
Ma necu nista mjenjat imaju HDMI 2 i 3 rade :D ako je do toga uopste :D
typeOnegative

#9805 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Ili je malo pobudslio TV, probaj ga malo istekat iz struje ili reset na fabricko. Možda se dohafiza :D
brazzo19

#9806 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

typeOnegative wrote:Ili je malo pobudslio TV, probaj ga malo istekat iz struje ili reset na fabricko. Možda se dohafiza :D
Iskljucivo sam iz struje i palio nista moram jos probat vratit na fabricke postavke jer mi je cudno da sprzi resiver i samo jedan HDMI ulaz a da sve ostalo radi :D TV ima garanciju jos godinu u Imtecu kupljen ali ne znam da li uopste da ga nosim da li ce mi uvaziti garanciju a i svakako mama gleda tv tako da imaju jos dva HDMI ulaza ispravna ako HDMI 1 ne bude mogao ni nakon vracanja tv.a na tvornicke postavke ...
typeOnegative

#9807 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Na tvom mjestu ja bi nosio ako imas garanciju . To samo moze rezultirati većim problemima u budućnosti .Tako je i meni otisao HDMI1, kontam aj rade druga dva , danas ću , sutra ću i jedan dan samo smrzlo sve (maticna ploca ) .
dadoka84

#9808 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by dadoka84 »

Treba li nekom philips 32pfl3606 full hd. Jedan od zadnjih "pravih" philipsa :) Meni je viška i bezveze stoji.
brazzo19

#9809 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

typeOnegative wrote:Na tvom mjestu ja bi nosio ako imas garanciju . To samo moze rezultirati većim problemima u budućnosti .Tako je i meni otisao HDMI1, kontam aj rade druga dva , danas ću , sutra ću i jedan dan samo smrzlo sve (maticna ploca ) .
E sranja ma najgore mi je sto ce to potrajat na garanciji mjesec dana i stara ce ostati bez tv.a i pitanje je hoce li to uvaziti pod garanciju ma da kad je pocelo grmiti iskljucila je sve iz struje al ocito da je sprzilo ga kroz hdmi kabal jer je u komsiliku crkao jos jedan tv
typeOnegative

#9810 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Koji je Tv ? Slao sam svoj dva puta kod Stanića na servis, ljudi uradili i vratili ga nazad kroz tri dana.za 0.0 km.
Trebalo bi da uvaže tj morali bi , naravno grmljavinu ne spominjes :thumbup:
brazzo19

#9811 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

typeOnegative wrote:Koji je Tv ? Slao sam svoj dva puta kod Stanića na servis, ljudi uradili i vratili ga nazad kroz tri dana.za 0.0 km.
Trebalo bi da uvaže tj morali bi , naravno grmljavinu ne spominjes :thumbup:
Samsung NU7192 u Imtecu kupljen.
typeOnegative

#9812 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Mislim da će ti to brzo bit završeno. Koliko znam za samsung je kimtec vitez, ne bi se uopće zamarao imtecom.
drug_profi

#9813 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by drug_profi »

Kimtec i imtec su cini mi se od istog babe.
typeOnegative

#9814 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Mislim tj 99% sam siguran da nemaju nikakve veze jedni s drugim , osim sto im Kimtec isporucuje određene artikle jer su zastupnici svega i svacega .Kimtec je clan MSan grupe koja posluje u Srbiji , Hr i BiH , a imtec privatna firma iz Tesnja ili odakle već .
Dino369

#9815 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dino369 »

Pozdrav raja,

Zanima me ako neka ima iskustva sa ova dva TV-a
dvoumim se izmedju Sony XF900 65' i Samsung Q8NF 65' (razlika u cijeni nije bitna)

Sony-a sam imao priliku vidjeri kalibriranog, odlican TV, motion itd, crna boja u mraku bi mogla biti bolja.
Samsung nije bio kalibriran, odma na prvu djeluje kao da je OLED u ptianju, ali me brine DSE koji je vidan na bijeloj podlozi, tako da mi je lutrija kakav cu panel dobiti.

Vise naginjem ka Sony-u, trenutno imam W805A, pa me zanimaju vasa misljenja pogotovo ako neko ima iskustva sa Q8NF.
Samsung ima opciju freesynca sto je plus za narednu generaciju konzola, samo me brine taj DSE da li se vremenom moze navici na to.

Pozdrav,
Dino
daddy-kool

#9816 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by daddy-kool »

Ja bih uzeo q8fn zbog stvarno superiornog antirefleksionog sloja, ostalo je tu negdje, stim da je q8fn edge lit.
Ali, ako se pare uzmu u obzir bolji je sony.
VladaFBiH

#9817 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by VladaFBiH »

semirsar wrote:
Qler wrote:Žicom je spojen, a tilove jebi ga, ne koristim. Mislim kad ima super, kad nema nena mi prevodi :D
ako nejma nenu uza se, nek skida domace filmove, ha ja :mrgreen:
nije loša ideja :) ali mi trebaju engleski titlovi jer ne mogu da pojačam previše zbog male djece a i nena mi ne zna engleski :P
ervinl

#9818 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ervinl »

ervinl wrote:Raja, šta mislite o Panasonicu TX-58GX810E, trebao bi biti na snizenju u Tehno Magu, cca 1650KM?

https://www.panasonic.com/hr/consumer/t ... x810e.html
I dalje stoji pitanje, sta mislite? :D
Imate u Tehno Magu -17% na proizvode koji nisu na akciji.
semirsar

#9819 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

VladaFBiH wrote: nije loša ideja :) ali mi trebaju engleski titlovi jer ne mogu da pojačam previše zbog male djece a i nena mi ne zna engleski :P
kad otkrih bezicne slusalice ja se preporodio, nikad se ni sa kim od komsija nikad vise ne posvadjah :mrgreen:
CooK

#9820 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Dino369 wrote:Pozdrav raja,

Zanima me ako neka ima iskustva sa ova dva TV-a
dvoumim se izmedju Sony XF900 65' i Samsung Q8NF 65' (razlika u cijeni nije bitna)

Sony-a sam imao priliku vidjeri kalibriranog, odlican TV, motion itd, crna boja u mraku bi mogla biti bolja.
Samsung nije bio kalibriran, odma na prvu djeluje kao da je OLED u ptianju, ali me brine DSE koji je vidan na bijeloj podlozi, tako da mi je lutrija kakav cu panel dobiti.

Vise naginjem ka Sony-u, trenutno imam W805A, pa me zanimaju vasa misljenja pogotovo ako neko ima iskustva sa Q8NF.
Samsung ima opciju freesynca sto je plus za narednu generaciju konzola, samo me brine taj DSE da li se vremenom moze navici na to.

Pozdrav,
Dino
Nijedan od ta dva iz razloga sto ako vec imas novac za 65Q8FN onda imas novac i za ovu zvjerku jer ovdje kosta slicno kao sto otprilike kosta i 65Q8FN:
https://www.olx.ba/r/34351257/106934
CooK

#9821 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

ervinl wrote:
ervinl wrote:Raja, šta mislite o Panasonicu TX-58GX810E, trebao bi biti na snizenju u Tehno Magu, cca 1650KM?

https://www.panasonic.com/hr/consumer/t ... x810e.html
I dalje stoji pitanje, sta mislite? :D
Imate u Tehno Magu -17% na proizvode koji nisu na akciji.
U ovom momentu vrijedi oko 1500-1600KM ali nista preko s obzirom da se 55Q6FN mogao naci za slicne pare a bolji je TV i ima 100Hz 10-bitni panel za razliku od 58GX810E koji ima 50Hz 8-bit+FRC panel. Jedino sto je 58GX810E 3" veci ali to nije velika razlika. Prije 2-3 mjeseca taj 58GX810E ne bi vrijedio ni 1400KM a sad vrijedi vise s obzirom da su proslogodisnji modeli best buy televizora uglavnom raprodani a ovogodisnjim modelima jos nije pocela znacajnije opadati cijena.
Better Man

#9822 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Better Man »

Evo da se pohvalim da sam uzeo Sony XF90 55 incha. Otišao sam danas u Tehnomag da kod njih uzmem. Pitam ih imaju li primjerak da nije izložbeni, već da je zapakovan u kutiji. provjere oni u kompjuteru i rekoše da ima jedan i odu u magacin. Kad ne mogu da ga nađu i odu da provjere da im nije na lageru, kad nema, ustvari ima, ali puknut panel. Ponude oni meni izložbeni, koji je kao tek prije dva dana izložen i ja odustanem. Sjednem u auto i pravac u BBI u Sancta Domenicu. Pitam njih isto i oni provjere u kompjuteru i kažu da imaju. Odmah sve završim i dobijem papir da mogu se registrovati i dobiti 5 godina garancije. Kako im je magacin na minus dva, ja odem po auto na minus tri i onda odem na minus 2 i lijepo mi spakovaše tv u gepek tako što smo oborili zadnja sjedišta. Prije nego sam otišao po auto odem na info pult da mi ponište parking kartu, jer s računom imam besplatan parking. Pita me radnica info pultu imam li njihovu Loyalty karticu, rekoh nemam. Objasni mi ona da je kartica besplatna i da je mogu dobiti odmah i da ce mi kroz par dana biti vračen iznos u vrijednosti od 2% od vrijednosti računa. Tako da će mi vratiti 40 KM. Cijena TV-a je 2.299,00 KM. Moram pohvaliti ljude u Sancta Domenici na ljubaznosti i uslužnosti. Tv sam postavio i odradio sam mu postavke kako je preporučeno za ovaj model. Našao sam ih ovdje od jednog forumaša koji je kupio isti ovaj tv, a i našao sam na internetu. Jesu li ovo samo privrmene postavke i koliko treba tv da radi na ovim postavkama ili su trajne? Vidim da su neke vrijednosti postavljene jako nisko, a neke opcije isključene. Uglavnom ja sam uradio kako je preporučeno. Hvala Cook na savjetu da uzmem ovaj, a ne XG85.
daddy-kool

#9823 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by daddy-kool »

CooK wrote:
Nijedan od ta dva iz razloga sto ako vec imas novac za 65Q8FN onda imas novac i za ovu zvjerku jer ovdje kosta slicno kao sto otprilike kosta i 65Q8FN:
https://www.olx.ba/r/34351257/106934
Ovo je odlična cijena za odličan tv. :thumbup:

Međutim, ovisno o sobi, osvjetljenosti i načinu gledanja nekada je bolji izbor led od oleda.
REDDEVILS

#9824 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Better Man wrote:Evo da se pohvalim da sam uzeo Sony XF90 55 incha. Otišao sam danas u Tehnomag da kod njih uzmem. Pitam ih imaju li primjerak da nije izložbeni, već da je zapakovan u kutiji. provjere oni u kompjuteru i rekoše da ima jedan i odu u magacin. Kad ne mogu da ga nađu i odu da provjere da im nije na lageru, kad nema, ustvari ima, ali puknut panel. Ponude oni meni izložbeni, koji je kao tek prije dva dana izložen i ja odustanem. Sjednem u auto i pravac u BBI u Sancta Domenicu. Pitam njih isto i oni provjere u kompjuteru i kažu da imaju. Odmah sve završim i dobijem papir da mogu se registrovati i dobiti 5 godina garancije. Kako im je magacin na minus dva, ja odem po auto na minus tri i onda odem na minus 2 i lijepo mi spakovaše tv u gepek tako što smo oborili zadnja sjedišta. Prije nego sam otišao po auto odem na info pult da mi ponište parking kartu, jer s računom imam besplatan parking. Pita me radnica info pultu imam li njihovu Loyalty karticu, rekoh nemam. Objasni mi ona da je kartica besplatna i da je mogu dobiti odmah i da ce mi kroz par dana biti vračen iznos u vrijednosti od 2% od vrijednosti računa. Tako da će mi vratiti 40 KM. Cijena TV-a je 2.299,00 KM. Moram pohvaliti ljude u Sancta Domenici na ljubaznosti i uslužnosti. Tv sam postavio i odradio sam mu postavke kako je preporučeno za ovaj model. Našao sam ih ovdje od jednog forumaša koji je kupio isti ovaj tv, a i našao sam na internetu. Jesu li ovo samo privrmene postavke i koliko treba tv da radi na ovim postavkama ili su trajne? Vidim da su neke vrijednosti postavljene jako nisko, a neke opcije isključene. Uglavnom ja sam uradio kako je preporučeno. Hvala Cook na savjetu da uzmem ovaj, a ne XG85.

I ja sam kupio posle godine u Sancta Domenici XF559005 i sve preporuke za ovu radnju jer su ljudi profesionalci i veoma su ljubazni :)
Nek je sa srećom sa Tv-om i da potraje, a u budućnosti da kupis jos veci i bolji :thumbup:
M416

#9825 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by M416 »

Ako je neko naumio uzimati OLED ovo djeluje privlacno :-D

https://www.shop.imel.ba/artikal/lg-tv-oled-oled55c8pla
Post Reply