Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
Mustang1
#9801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja ne kontam koji je tvoj problem ? De napisi ali u jednoj recenici u jednom redu a ne roman 
- avaks
#9802 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A lik je u pravu ako dodatno plaća za nešto a nema nikakve fajde od toga. I treba ih kritikovati jer su se uspavali pravo da ne zavše kao i telekom (mada su im sve bliže kako su pokupovali "konkurenciju").
- semirsar
#9803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako se ne varam, ovo ti se vec i prije desavalo, ostavi broj ugovora u inbox, provjerit ce i srediti. Vec je opstepoznata cinjenica da ce ti @Telemach prije pomoci nego citava ekipa sa podrske. Ja sam tako lani imao isti problem, pola kanala se naprasno pogubilo nakon sto su oni anamo tamo kod njihA resetovali, dosli mi svi kanali. Par dana posli jopet zvali da provjere je l' sve O.K.munevera44 wrote:??????????upalim tv, nema gore navedenih programa, resetujem, ponovo upalim i ista stvar, ako je taj problem samo kod mene svaka čast, ovo što sam i prethodno napisala je istina, a očekivala sam da i ostali korisnici vaših usluga potvrde ili demantuju da li kod njih ima ovakvih problema.Telemach wrote:Molimo Vas javite nam se u inbox i dostavite korisničke podatke kako bismo provjerili sve što je potrebno.munevera44 wrote:evo prelistala programsku shemu, jbg platim cca 45 KM a signala nema na kanalima9,10,23,36,57,58,60,84,91,104,111,124,131,140,149,157---DVIJE ŽAB E SE POPIŠAJU i odmah nema signala, šta će tek biti kada padne snijeg............ a cijena usluge naravno uvijek ista.......... kao da je sto posto korektna,
Nimalo naivno da vam u inbox dostavim korisničke podatke???????????? koristim opciju korisnička usluga putem besplatnog telefona
- Maharadza
#9804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Onda ih fino odjaviš i uzmeš cardsharing preko satelita pa pratiš samo sportove koje te zanimaju, ako te samo to zanima, ha-ya!j00k3r wrote:prije 2 godine kada su krenuli sa ovim svim kanalima, englesku premier ligu si mogao da gledas ama bas svaku utakmicu odredenog kola subote, nedjelje i ponedjeljka sk 1, 2 i prime, jedva da je jedna bila na 4,5 ili 6, i to repriza, nije bilo potrebe jednostavno i DEFINITIVNO NISU uvedeni iz razloga o kojem ti baljezgas, reklamirali su ih u totalno drugacijem svjetlu, svjetlu zbog kog sam ih i ja tada uzeo a ispali su GOVNO!Maharadza wrote:Ne kaki, ta 3 dodatna kanala su i uvedena radi ostalih tekmi iz engl. lige koje su na rasporedu subotom u 16h tako da možeš pratiti onu koja te zanima kao i neke tekme iz holandske lige! Koliko znam samo su Premier League HD i ESPN america prestali sa emitovanjem, dok je nova tv tek nedavno ukinuta! A baš me zanima koji su to drugi kanali bili "odlični" pa su ukinuti?j00k3r wrote: Ne znam dal mozda aludiras na moj post al mene boli q za face, sky i bilo sta drugo, prije vise od 2god sam uzeo prosireni zbog svih SK kanala i od tada jedva 1-2 utakmice budu na ta 3 dodatna kanala, jos dosta kanala koji su bili odlicni su ukinuti a cijena mi je ista, ne dobivam uslugu koju sam potpisao i imam pravo da zahtjevam min korigovanje cijene dok ne ucine nesto konkretnije. Takoder, ljubitelj sam sporta, ukoliko naprave recimo sportski paket, posebno, ne znam koje kanale al da pokriju hrpu sporta kroz cili tjedan,pretplata mi nebi bila problem, prvi bi to uzeo! Ovako, kada mi se 2 god vrti hvala na strpljenju, ukidaju pojedini sta su vrijedili nest i sere prica da su korisnici trazili ova smeca sta su mi uvalili, pih...
// Tapatalked
meni kao nekom tko obozava sport, DOSTA! ili ti, sasvim dovoljno da ozbiljno razmisle da nesto uvedu kao zamjenu, ali konkretno, ili da pokrenu nest na tim kanalima SK sta zjape prazni, ili da smanje cijenu, jer po ugovoru (koji mi je istekao ali nemam kome drugom da odem, imam izbor njih ili home tv, ne znam tko je gori u tom pogledu?!) koji sam potpisao tada, nemam ono zbog cega sam najvise i uzeo doticni, trpio sam tu porukicu 2 godine (hvala na strpljenu) u nadi da ce ti kanali da se pokazu u pravom svjetlu i bome mi je dopizdila...
aj zdra'o, idem kakit!
- avaks
#9805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
CS zakon samo za prosječnog korisnika niti je jeftino niti praktično. Jbg ljudi su uzimali dodatne kanale i HD kanale da se ne zezaju a sada ih polako ukidaju. Nikakve alternative ne nude niti smanjuju cijene ali su zato na reklamam prejaki i fakat se slažem sa ljudima koji su nezadovoljni a pod ugovorom su!
Ko ima alternativu dobro je mada nas većina nema tako da treba zahtijevati poboljšanja na sve načine!
Ko ima alternativu dobro je mada nas većina nema tako da treba zahtijevati poboljšanja na sve načine!
- semirsar
#9806 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eh, nije to TO!Maharadza wrote:
Onda ih fino odjaviš i uzmeš cardsharing preko satelita pa pratiš samo sportove koje te zanimaju, ako te samo to zanima, ha-ya!
Valja imat' nekog k'o ispusni ventil, da se mo's fino istrest', e'o da nije bilo tog ispuhavanja ko zna kad bi kakio
- mumi80
#9807 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako nije jeftino, za 10 KM gledam sve zivo, a ovima za analognu moras placat 15 KMavaks wrote:CS zakon samo za prosječnog korisnika niti je jeftino niti praktično. Jbg ljudi su uzimali dodatne kanale i HD kanale da se ne zezaju a sada ih polako ukidaju. Nikakve alternative ne nude niti smanjuju cijene ali su zato na reklamam prejaki i fakat se slažem sa ljudima koji su nezadovoljni a pod ugovorom su!
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
- avaks
#9808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Računaš li opremu prika?
Za analognu ti treba 15KM za digitalnu 18KM i TV naravno dok ovamo moraš kupiti tanjir, lnbove, diseq, motor, digitalni receiver, kablove (coax + ethernet osim ako resiver nema wifi u sebi hehe) i tek onda nekoga sa dobrim cs koji naravno plaćaš mjesečno i fakat se isplati u odnosu na bilo koju ponudu iptv i cable operatera u našoj državi
A da ne govorim ako živiš u zgradi i nemaš balkona ili ti je problem da postaviš neki tanjir od 105cm i da sve naštimaš hehe ipak za prosječnog korisnika i početnika dosta komplikacija
p.s.
I koliko znam da cs ne radi bez internet konekcije (ispravi me ako griješim) a i to treba platiti
Za analognu ti treba 15KM za digitalnu 18KM i TV naravno dok ovamo moraš kupiti tanjir, lnbove, diseq, motor, digitalni receiver, kablove (coax + ethernet osim ako resiver nema wifi u sebi hehe) i tek onda nekoga sa dobrim cs koji naravno plaćaš mjesečno i fakat se isplati u odnosu na bilo koju ponudu iptv i cable operatera u našoj državi
A da ne govorim ako živiš u zgradi i nemaš balkona ili ti je problem da postaviš neki tanjir od 105cm i da sve naštimaš hehe ipak za prosječnog korisnika i početnika dosta komplikacija
p.s.
I koliko znam da cs ne radi bez internet konekcije (ispravi me ako griješim) a i to treba platiti
- fortaleza
#9809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koristi li itko HDD za snimanje? Imam dosta snimljenog materijala i problem je u tome što mi je ostalo oko 10 GB slobodnog prostora, a niti jednu snimku ne mogu više obrisati a da receiver ne zaštopa. Čim kliknem obriši sve se smrzne i moram resetirati prijemnik i onda sve ponovo. Telemach, znate li kako ovo riješiti bez da moram formatirati disk?
- mumi80
#9810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije to skupo kao prije,al teško to možemo poredit. Uzmi koliko košta full paket telemacha mjesečno i opet ne nudi ni dio onoga sto nudi CS. Ko nema interneta onda CS svakako nije za njegaavaks wrote:Računaš li opremu prika?
p.s.
-
Mustang1
#9811 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ko nema interneta taj i ne gleda tv osim vijesti !
- Telemach
#9812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Molimo Vas za povratne informacije, da li koristite naš uređaj za snimanje?fortaleza wrote:Koristi li itko HDD za snimanje? Imam dosta snimljenog materijala i problem je u tome što mi je ostalo oko 10 GB slobodnog prostora, a niti jednu snimku ne mogu više obrisati a da receiver ne zaštopa. Čim kliknem obriši sve se smrzne i moram resetirati prijemnik i onda sve ponovo. Telemach, znate li kako ovo riješiti bez da moram formatirati disk?
- Tiger 033
#9813 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jarane ba NovaTV je ovim potezom "CS-u" ucinila MEDVJEĐU USLUGUmumi80 wrote:Kako nije jeftino, za 10 KM gledam sve zivo, a ovima za analognu moras placat 15 KM
- agent_zero
#9814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I @telemach, koji je zamjenski kanal dok se ne sredi situacija s novom tv?
Dokle ćemo gledati ono crnilo na mjestu nove tv?
- Tiger 033
#9815 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
agent_zero wrote:I @telemach, koji je zamjenski kanal dok se ne sredi situacija s novom tv?

- avaks
#9816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hehe naravno da nije skupo kao prije ali opet ti treba 400-500KM u startu što je nečija mjesečna plata. Da ne uzimam u obzir neki veći tanjir i bolji HD resiver.mumi80 wrote:Nije to skupo kao prije,al teško to možemo poredit. Uzmi koliko košta full paket telemacha mjesečno i opet ne nudi ni dio onoga sto nudi CS. Ko nema interneta onda CS svakako nije za njegaavaks wrote:Računaš li opremu prika?
p.s.
CS ne možemo porediti ni sa kakvom ponudom naših operatera i tu si debelo u pravu.
p.s.

1996 je stari kupio ovo čudo i satelitsku, dobra vremena bila hehe ali je to tada bio luksuz...
-
doff
#9817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Stari dobri morgan's 
-
Mustang1
#9818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo nesto kopaju oko moje bandere .. Sad ce mi nestati svega u pm mogli su jutros rano kad normalan svijet spava 
-
EliasVeskot
#9819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nedavno uveden Telemach, onaj novi Ci
sco Wifi router i sad problem sa internetom na Pc. Znaci radi, sve i onda nakon 5 min uspori, i to krene oko 11 ujutro. Probala sve, ne znam vise sta raditi ni kako da testiram. Signal do wifi routera je odlican, ali nazalost ne mogu prikljuciti racunar direktno pa da probam. Evo sad vidim preko moba konekcija na jednoj 'cizi' a wifi odlican
sco Wifi router i sad problem sa internetom na Pc. Znaci radi, sve i onda nakon 5 min uspori, i to krene oko 11 ujutro. Probala sve, ne znam vise sta raditi ni kako da testiram. Signal do wifi routera je odlican, ali nazalost ne mogu prikljuciti racunar direktno pa da probam. Evo sad vidim preko moba konekcija na jednoj 'cizi' a wifi odlican
- Magarece_godine
#9820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Razumijem kada zatamne neki sadržaj na nekoj televiziji, ali mi ide na živce kada nakon tog sadržaja ide nešto što mene interesuje, a program još uvijek zatamnjen. To se dešava svakodnevno ....
- mumi80
#9821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
+1Magarece_godine wrote:Razumijem kada zatamne neki sadržaj na nekoj televiziji, ali mi ide na živce kada nakon tog sadržaja ide nešto što mene interesuje, a program još uvijek zatamnjen. To se dešava svakodnevno ....
Telemach@ molim da nam pojasnite zasto se ovo desava?
-
Mustang1
#9822 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerovatno imaju jedno vrijeme sablonski kad zatamne i odtamne
Meni se desavalo da gledam nesto i prije nego sto zavrsi to oni zatamne jer je to vrijeme kada pocinje taj zatamnjeni sadrzaj .. A to nije dugo 5-10 minuta nije se nikad desilo da cijelu emisiju prije/poslije ne puste
- fortaleza
#9823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne, imam svoj disk za koji naravno ne dajete podršku, jel?Telemach wrote:Molimo Vas za povratne informacije, da li koristite naš uređaj za snimanje?fortaleza wrote:Koristi li itko HDD za snimanje? Imam dosta snimljenog materijala i problem je u tome što mi je ostalo oko 10 GB slobodnog prostora, a niti jednu snimku ne mogu više obrisati a da receiver ne zaštopa. Čim kliknem obriši sve se smrzne i moram resetirati prijemnik i onda sve ponovo. Telemach, znate li kako ovo riješiti bez da moram formatirati disk?
I danas isto stanje, prepozna disk, mogu gledati sav snimljen materijal, al jednostavno smrzne kad želim nešto obrisati. Izgleda da će ovako ostati dok pogledam što želim pa onda slijedi formatiranje. Jedino ako imate nešto pametnije, a da sačuvam snimljeni sadržaj? Vjerojatno je jedan od bugova ako je u pitanju napunjeni disk, ne mislim da je do HDD-a.
-
kakavdanakneiskustvu
#9824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
mumi80 wrote:+1Magarece_godine wrote:Razumijem kada zatamne neki sadržaj na nekoj televiziji, ali mi ide na živce kada nakon tog sadržaja ide nešto što mene interesuje, a program još uvijek zatamnjen. To se dešava svakodnevno ....
Telemach@ molim da nam pojasnite zasto se ovo desava?
prođe po pola sata dok se sjete
-
kakavdanakneiskustvu
#9825 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
agent_zero wrote:I @telemach, koji je zamjenski kanal dok se ne sredi situacija s novom tv?
hrt 3 umjesto nove tv,u zenici