Sirija vol. 2
-
sekerbay
#97876 Re: Sirija vol. 2
E sad meni kao totalnom laiku nije jasno zašto režim brani kurde. Valjda je logično da se pokriju ušima i da ciče od zadovoljstva ako turci krenu da bombarduju kurde u rožavi.
Ono, slabljenje glavnog konkurenta i tursko odvlačenje odanih snaga koji će napadati kurde je win win situacija.
Ono, slabljenje glavnog konkurenta i tursko odvlačenje odanih snaga koji će napadati kurde je win win situacija.
- salik79
#97877 Re: Sirija vol. 2
Dupli pas, sve vec proigranosekerbay wrote:E sad meni kao totalnom laiku nije jasno zašto režim brani kurde. Valjda je logično da se pokriju ušima i da ciče od zadovoljstva ako turci krenu da bombarduju kurde u rožavi.
- Maystor
#97878 Re: Sirija vol. 2
Uvaženi predsjednik Dr. Asad je sve poteze do sada povukao maestralnosalik79 wrote:Dupli pas, sve vec proigranosekerbay wrote:E sad meni kao totalnom laiku nije jasno zašto režim brani kurde. Valjda je logično da se pokriju ušima i da ciče od zadovoljstva ako turci krenu da bombarduju kurde u rožavi.
Ono, slabljenje glavnog konkurenta i tursko odvlačenje odanih snaga koji će napadati kurde je win win situacija.![]()
- salik79
#97879 Re: Sirija vol. 2
NaravnoMaystor wrote:Uvaženi predsjednik Dr. Asad je sve poteze do sada povukao maestralnosalik79 wrote:Dupli pas, sve vec proigranosekerbay wrote:E sad meni kao totalnom laiku nije jasno zašto režim brani kurde. Valjda je logično da se pokriju ušima i da ciče od zadovoljstva ako turci krenu da bombarduju kurde u rožavi.
Ono, slabljenje glavnog konkurenta i tursko odvlačenje odanih snaga koji će napadati kurde je win win situacija.![]()
- DuckZz
#97880 Re: Sirija vol. 2
Assad i pogotovo mu vojska svojevrsno sigurno ne povlaće poteze.
Ne kažem možda nekad u prošlosti, tipa Tabqa aerodrom i Jisr bolnica.
Ne kažem možda nekad u prošlosti, tipa Tabqa aerodrom i Jisr bolnica.
Last edited by DuckZz on 18/01/2018 18:00, edited 1 time in total.
-
handžar88
#97881 Re: Sirija vol. 2
Asad povuko poteze
Seker sta god da ti kazu ovi strucnjaci znaj da nemaju pojma o cemu pricaju, mozda misle da znaju.. ko zna kakve igrice Putin igra, vidis da ni Erdogan ne zna sta ga je snaslo i vozaju ga ko dijete u jednom trenutku ameri a vec u sljedecem Putin.. mozes mislit onda koliko forumasi znaju kad zagrebu po povrsini ovih desavanja citajuci jos vece twitter strucnjake.
Ameri i Rusi glume u javnosti sukobljene strane a u stvarnosti se sjajno nadopunjuju.. vjerujem da je Putin jos prije par godina znao da je linija razgranicenja Eufrat.
Seker sta god da ti kazu ovi strucnjaci znaj da nemaju pojma o cemu pricaju, mozda misle da znaju.. ko zna kakve igrice Putin igra, vidis da ni Erdogan ne zna sta ga je snaslo i vozaju ga ko dijete u jednom trenutku ameri a vec u sljedecem Putin.. mozes mislit onda koliko forumasi znaju kad zagrebu po povrsini ovih desavanja citajuci jos vece twitter strucnjake.
Ameri i Rusi glume u javnosti sukobljene strane a u stvarnosti se sjajno nadopunjuju.. vjerujem da je Putin jos prije par godina znao da je linija razgranicenja Eufrat.
- Krokodajl
#97882 Re: Sirija vol. 2
Građani Efrina su stanovnici Sirijske Arapske Republike, i dužnost njene vlade je da brine o svojim građanima.sekerbay wrote:E sad meni kao totalnom laiku nije jasno zašto režim brani kurde. Valjda je logično da se pokriju ušima i da ciče od zadovoljstva ako turci krenu da bombarduju kurde u rožavi.
Kao što su otvarani punktovi i slani autobusi u Alep i Gutu,tako je dužnost Sirije da spriječi masakre i etnička čišćenja Kurda u Efrinu.
To što su oni sada tu stali uz separatiste je trenutna situacija.
Ono što je bilo prije ovog rata i jedino što će ostat poslije ovog rata u Siriji je upravo Sirija.
- Maystor
#97883 Re: Sirija vol. 2
Legendo, ja sam ovo triput pročito, al ne spoznah smisao ove "rečenice".DuckZz wrote:Assad i pogotovo mu vojska svojevrsno sigurno ne povlaće poteze.
- salik79
#97884 Re: Sirija vol. 2
Sekerbey, ako budes slusao one sto misljenja i uvjerenja mijenjaju spram vremenske prognoze, daleko ces dogurati. 
- sunceKOtepsija
#97885 Re: Sirija vol. 2
kazu strucnjaci da je to naslijedno s oca se prenosiKrokodajl wrote:Jebeš stijene, jes ti skonto kako ovi TIP-ovci svi imaju umrljane face.sumirprimus wrote:ima ovde posla i za ancient aliens,gledaj kako su ove stijene poredane...

- sunceKOtepsija
#97886 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Novi šamar Turcima...
Međunarodna koalicija bla bla bla

-
sarajevoxxxx
#97887 Re: Sirija vol. 2
@Salik živ ti meni bio Kurdi su tada bili uz režim, nisi mogao nači kurdskog aktivistu da nešto ružno govori protiv režima.Stvari su se počele mijenjati kako se približavao napad na Raqqu i kasnije Deir Ez-Zour, i to je svima poznato.salik79 wrote:
A, je l'?!Izgleda da ti je, ipak, kolega pisao
![]()
Ne bi valjda hafiz lag'o!?
I nemam razloga da lažem ili kako ću slagati nešto što je svima poznato. Kurdi u Halebu bili na strani režima, slavili zajedno sa režimom onaj masakr u Ajn Dukne i poznati defile sa 50 mrtvih tijela boraca FSA na kamionu u okolini Efrina itd. Stotine sličnih primjera.
Ako sutra bilo ko Kurdi ili FSA prihvati Asada bit ću protiv njih ili osudio bih to.
- salik79
#97888 Re: Sirija vol. 2
Oni u Šejh Maksudu u Halebu, na njih se odnosilo, jesu i to se potvrdilo, predali su cijeli kvart sirijskom režimu.[/quote]sarajevoxxxx wrote:salik79 wrote:
Podsjecanja radi, ovo ti je kolega, pardon - ovo si jednom napisao:
[quote="sarajevoxxxx"]Kurdi ili njihove vojne formacije su 100 % režim. Mrva razlike tu nema. Kakav SDF kakve crne zastave opozicije. Režim jedan kroz jedan.
-
zrakomlat
#97889 Re: Sirija vol. 2
Humanitarci nakvi, Идлибска Част a?sarajevoxxxx wrote:Pentagon: Nastavljamo sa vojnom obukom pripadnika SDF-a koji će biti raspoređeni na granici s ciljem pružanja zaštite izbjeglicama. Te snage ne predstavljaju novu ofanzivnu vojsku, a cilj obuke je poboljšanje sigurnosti i bezbjednosti izbjeglica i omogućavanje njihovog povratka u njihove razorene gradove i poboljšanje sigurnosti u oslobođenim gradovima.
-
sarajevoxxxx
#97890 Re: Sirija vol. 2
Na njih se odnosilo, njih sam spomenuo jer su direktno ratovali zajedno sa režimom u Šejh Maksudu.Odnosilo se naravno i na sve druge Kurde koji su tada vezali zastave sa režimom i većina su bili takvi.salik79 wrote:![]()
- salik79
#97891 Re: Sirija vol. 2
A Isil i Nusra?! Znaju li i dalje "kako pruziti zastitu civilima"?
-
sarajevoxxxx
#97892 Re: Sirija vol. 2
Ja sam samo realan, nije mi problem prihvatiti bilo kakvu činjenicu o bilo kome.Isil, Nusra, Asad, šiitske milicije, FSA, o svima njima ću pisati i pozitivno ili negativno, jedino za čime se povodim je moja savijest, opšte činjenice, informacije, argumenti itd. Informacije koje mi možemo sakupiti svejedno na netu ili od ljudi koji dolaze iz Sirije govore da je sirijski režim brutalan, da je daleko najodgovorniji za nasilje itd.salik79 wrote:![]()
![]()
![]()
Ne postoji niti jedna strana koja je 100 % ispravna, ali mislim da nas to ne smije spriječiti da osudimo nasilje ma koja strana da ga je činila.
U Isilu koji djeluje ili je djelovao u Siriji je bilo preko 90 % Sirijaca.To su činjenice, fakti, o kojima možemo raspravljati ako želiš.U jednom momentu pod njihovom kontrolom je bilo skoro dvije trećine Sirije, sa lakoćom su osvajali cijele gradove. Da je stanovništvo prihvatilo čak i Isilovu ideologiju govori samo kakva je bila druga strana, kada im je čak i Isil mogao biti alternativa.
Isto govori i prosječni Asadovac u Siriji koji će sklopiti pakt i sa najgorim stvorenjima, činiti najgore masakre, samo da Asad ostane na vlasti. Razlika između prvih i drugih je da su ovi prvi prihvatili Isil bježeči od nasilja, a Asadovac brani nasilnika ili opravdava nasilje jer ne želi da ostane bez privilegija koje mu omogućava elita muslimana u Damasku i drugim mjestima, naravno pod izgovorom borbe protiv terorizma.
- salik79
#97893 Re: Sirija vol. 2
Sta reci, koju poruku poslati?!sarajevoxxxx wrote:Ja sam samo realan, nije mi problem prihvatiti bilo kakvu činjenicu o bilo kome.Isil, Nusra, Asad, šiitske milicije, FSA, o svima njima ću pisati i pozitivno ili negativno, jedino za čime se povodim je moja savijest, opšte činjenice, informacije, argumenti itd. Informacije koje mi možemo sakupiti svejedno na netu ili od ljudi koji dolaze iz Sirije govore da je sirijski režim brutalan, da je daleko najodgovorniji za nasilje itd.salik79 wrote:![]()
![]()
![]()
Ne postoji niti jedna strana koja je 100 % ispravna, ali mislim da nas to ne smije spriječiti da osudimo nasilje ma koja strana da ga je činila.
U Isilu koji djeluje ili je djelovao u Siriji je bilo preko 90 % Sirijaca.To su činjenice, fakti, o kojima možemo raspravljati ako želiš.U jednom momentu pod njihovom kontrolom je bilo skoro dvije trećine Sirije, sa lakoćom su osvajali cijele gradove. Da je stanovništvo prihvatilo čak i Isilovu ideologiju govori samo kakva je bila druga strana, kada im je čak i Isil mogao biti alternativa.
Isto govori i prosječni Asadovac u Siriji koji će sklopiti pakt i sa najgorim stvorenjima, činiti najgore masakre, samo da Asad ostane na vlasti. Razlika između prvih i drugih je da su ovi prvi prihvatili Isil bježeči od nasilja, a Asadovac brani nasilnika ili opravdava nasilje jer ne želi da ostane bez privilegija koje mu omogućava elita muslimana u Damasku i drugim mjestima, naravno pod izgovorom borbe protiv terorizma.
-
los talibanos
#97894 Re: Sirija vol. 2
Još nisu kozojebi ušli u Sinjar
https://twitter.com/_/status/954050519911288832
BTW.danas su zarobili tenk od SAA
....nešto se redovno grebu pacovi od Assada za tenkove i artiljeriju 
https://twitter.com/_/status/954050519911288832
BTW.danas su zarobili tenk od SAA
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#97895 Re: Sirija vol. 2
To ne da nisu činjenice, to su propagandne teze ISIL-a. Šta više, PREKUCAO SI njihove propagandiste jer su oni tvrdili da su na teritoriji Iraka Iračani u procentu iznad 90%, a u Siriji Sirijci 70%.sarajevoxxxx wrote:U Isilu koji djeluje ili je djelovao u Siriji je bilo preko 90 % Sirijaca.To su činjenice, fakti, o kojima možemo raspravljati ako želiš.
Despite thousands of foreign volunteers, jihadist ideologues say IS forces are 90 percent Iraqi and 70 percent Syrian in its two main strongholds, where they have about 40,000 fighters and 60,000 supporters.
A u stvarnosti je još gore po ISIL: U Siriji je 70% ISIL-ovaca krajem 2015 bilo IZVAN SIRIJE.
10 percent of ISIL's fighters in Iraq and 70 percent of its fighters in Syria are from outside those countries
- Tada, krajem 2015-e, između 27 i 31 hiljade stranaca iz 86 zemalja je bilo u redovima ISIL-a.
In all, between 27,000 and 31,000 foreign fighters from 86 countries have travelled to Iraq and Syria, the Soufan Group said, compared with a figure of about 12,000 foreign fighters in Syria when it last published a similar study in June 2014.
To što ti tvrdiš ne tvrdi ni Bagdadijeva raja, moj Savo.
Last edited by Challenger_ on 18/01/2018 21:00, edited 1 time in total.
-
joe_black
#97896 Re: Sirija vol. 2
Vidis li savoxxx da cinjenice, informacije, pa cak i lazi koje iznosis ne idu tebi u korist. Iznosis informaciju da je ISIL sastavnjen bio 90% od sirijaca, da je kontrolisao 2/3 Sirije, a ne zelis shvatiti da ako je to istina, onda Sirija zaista NIJE ZRELA ZA ARAPSKO PROLJECE I REVOLUCIJU.sarajevoxxxx wrote:Ja sam samo realan, nije mi problem prihvatiti bilo kakvu činjenicu o bilo kome.Isil, Nusra, Asad, šiitske milicije, FSA, o svima njima ću pisati i pozitivno ili negativno, jedino za čime se povodim je moja savijest, opšte činjenice, informacije, argumenti itd. Informacije koje mi možemo sakupiti svejedno na netu ili od ljudi koji dolaze iz Sirije govore da je sirijski režim brutalan, da je daleko najodgovorniji za nasilje itd.salik79 wrote:![]()
![]()
![]()
- Challenger_
#97897 Re: Sirija vol. 2
Laže Savo da ne trepne. Čak ni ISIL to nije tvrdio. Laže.joe_black wrote:Vidis li savoxxx da cinjenice, informacije, pa cak i lazi koje iznosis ne idu tebi u korist. Iznosis informaciju da je ISIL sastavnjen bio 90% od sirijaca, da je kontrolisao 2/3 Sirije, a ne zelis shvatiti da ako je to istina, onda Sirija zaista NIJE ZRELA ZA ARAPSKO PROLJECE I REVOLUCIJU.
- rajv0sa
#97898 Re: Sirija vol. 2
Damask danas

- Challenger_
#97899 Re: Sirija vol. 2
To je ISIL-ovska retorika i to ISIL-ovska na steroidima. Odjebao ih je i Erdogan, zato izigrava moralnu vertikalu u odnosu na Kurde a kontra Turskoj. Nema tu ni "m" od morala, samo ideologija tekfira, terorizma, ISIL, AQ i njihovih franšiza.
Jao smeća od "državnog" tužilaštva, orgija vam ISIL-ovac godinama, jebo vam pas mater da vam jebo, stoko izdjanička i oportunistička.
Jao smeća od "državnog" tužilaštva, orgija vam ISIL-ovac godinama, jebo vam pas mater da vam jebo, stoko izdjanička i oportunistička.
- Opetja033
#97900 Re: Sirija vol. 2
Pa kada se dopušta citiranje i propagiranje Lazanskog, kada se može širiti četnička propaganda, ako ne reaguju na najprimitivnije izlive antisemitizma ili islamofobije, ako im ne smetaju hvalospjevi i ukivanje u zvijezde terorističkih organizacija poput Hizba ili PKK - iskreno onda licno ne vidim problem i sa Daeshom propagandom (ne kažem da Saxxx to radi).
Ali ako ćemo jesti govna, jescemo ih u potpunosti. Nema selektivno ništa. Ili sve ili ništa, ili svakog ili nikog.
Ali ako ćemo jesti govna, jescemo ih u potpunosti. Nema selektivno ništa. Ili sve ili ništa, ili svakog ili nikog.