Slazem se, pitao, odgovorio, sve ok i to je to.rumenige_brajtner wrote: Ma nemam se namjeru raspravljat na vasoj temi, pitao sto me zanimalo, dobio odgovor, odgovorio sto me logovani pitao i cao.
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#97851 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#97852 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Povrede su rezultat sto se kasnilo s pripremama. Husref je produzio igracima odmor ljetos za 10 dana. Znaci prvo krivica Husrefa, i onda kasnjenje s odlaskom u Sloveniju od 3 dana sto je krivica uprave. I kao rezultat toga imas povrede i u konacnici sinocnju utakmicu. Ali svako zlo za neko dobro, vjerujem da cemo iz ovoga izaci jos jaci. I aBd kada se oporave povrijedjeni igraci da nastavimo gdje sko stali.
Sve kontam ali ne kontam sto momka zavali na beka pored zivog Hodzica. To nikako ne mogu da svarim. Kao da je namjerno odlucio sjebati sve. Ne kontam. Nekad mi Husref djeluje kao da "tjera" upravu da ga otpusti pa da uzme naknadu za prekid ugovora.
HORDE ZLA
Sve kontam ali ne kontam sto momka zavali na beka pored zivog Hodzica. To nikako ne mogu da svarim. Kao da je namjerno odlucio sjebati sve. Ne kontam. Nekad mi Husref djeluje kao da "tjera" upravu da ga otpusti pa da uzme naknadu za prekid ugovora.
HORDE ZLA
- rocco_siffredi
#97853 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tek sam sad dosao sebi.
Jebem mater tebi Sabrina, i tebi Ema, a tebi Rumeni jebem svu zensku familiju. Ovo je kulminacija (ne)rada u klubu zadnjih pola godine. Mater vam svima jebem.
Halo ba, 5 golova primiti od pruznih radnika. Mars svi iz kluba picka Vam materina. I tebi Tan jebem sisu majcinu, a i tebi Vijetkongovac. FUJ
Igračima svim jebem sve od-do. Uci ce u istoriju gradskog derbija.
A ni tebi Husrefe nije mahane. Trebao si ici na kraju sezone. Jebite se svi, jebo Vas otac.
FUJ!
Jebem mater tebi Sabrina, i tebi Ema, a tebi Rumeni jebem svu zensku familiju. Ovo je kulminacija (ne)rada u klubu zadnjih pola godine. Mater vam svima jebem.
Halo ba, 5 golova primiti od pruznih radnika. Mars svi iz kluba picka Vam materina. I tebi Tan jebem sisu majcinu, a i tebi Vijetkongovac. FUJ
Igračima svim jebem sve od-do. Uci ce u istoriju gradskog derbija.
A ni tebi Husrefe nije mahane. Trebao si ici na kraju sezone. Jebite se svi, jebo Vas otac.
FUJ!
-
todd_smith
#97854 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ova uprava me malo podsjeca na Dzenana...niti znaju niti umiju, ali uzese titulu i to ih brani i kupuje im vremena..
Mislim da je ova Uprava tj garnitura brod koji tone..polahko se ispaljuju sitni ljudi sto rade koji nisu bitni...mislim da je Sabrina sljedeca jer ima posao u Americi preko fakulteta, tako da joj je ovo kao hobi postao...pa onda ide Jahic i ostali
Na samoj stranici kluba ne mozes naci rukovodstvo kluba...dovoljno mi govorie neke sitnice.. stvari se klimaju jos od proslog Decembra/Januara sa ovom Upravom
Mislim da je ova Uprava tj garnitura brod koji tone..polahko se ispaljuju sitni ljudi sto rade koji nisu bitni...mislim da je Sabrina sljedeca jer ima posao u Americi preko fakulteta, tako da joj je ovo kao hobi postao...pa onda ide Jahic i ostali
Na samoj stranici kluba ne mozes naci rukovodstvo kluba...dovoljno mi govorie neke sitnice.. stvari se klimaju jos od proslog Decembra/Januara sa ovom Upravom
-
duffy_duck
#97855 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nakon teskog poraza i ne prospavane noci ide normalna kritika.Prvo,mislim da sad moramo mi,navijači,biti još više uz klub,Husrefa i momke,ova pauza nam je došla možda u najbolje vrijeme pa i ovaj poraz od želje. E,sad,šta mene čudi i na šta to imam kritiku. Ljudi moji,ne mogu da vjerujem,da jedan fudbalski klub,čija je jedina djelatnost bavljenje fudbalom i takmičenje u istom, može sebi dozvoliti da osnovnu stvar za tu profesiju i takmičenje ne odradi ama baš nikako,totalno neprofesinalno pa čak i neodgovorno,a to je FIZIČKA SPREMA. Igraš fudbal,dakle,jedinu djelatnost koju radiš(ne radiš u firmi 8-10 sati pa ideš na treninge i utakmice) i ti nakon svega dvije evropske utakmice(Seltik) ostaješ bez par a onda još dvije (Bate)bez 6-7 glavnih igrača koji su eto povrijeđeni,zašto,jer nisu fizički spremljeni.Nevjerovatno,umjesto,logično,da igranjem u evropi TI imaš prednost i ulaziš jače i brže u takmičarsku formu za sezonu,ti padaš,igrači već na poluvremenu preumorni,mali kontakt odmah povreda,znači nije urađena dobra i temeljita fizička sprema.Fizički nespremna ekipa je i psihički nestabilna,dokaz jučer,jer nas je slabija ekipa kvalitetom ubila boljom fizičkom spremom,i ne samo ona,budimo pošteni pa recimo da nas je i Velež u prvom poluvremenu nadtrčo,i Zrinjski maltene svi dosad naši suparnici u prvenstvu.Nema agresije i odmah se uvuče zebnja u zadnju liniju koja je na žalost jučer bila dosad najvidljivija.Kad god je željo krenuo s loptom,mi smo bili ko muhe bez glave,tromi,umorni i konfuzni.Napad koji je trebao da vrši pritisak na njih gore je stao kao da imaju olovo u nogama,bokovi po običaju kao i sredina koje nemamo,ništa,dakle,tamo gdje su potrebni bili glavni motori,napad i bokovi,sve je to stalo ko da je na samrti,a sve zbog loše fizičke spreme.Jedini ti je bolan posao da igraš tu loptu,19,20,23,25 ti godina,gledaš bolan one evropske utakmice,ljudi igraju po 200 utakmica godišnje i svaku izduraju do kraja,ti padaš u kondiciji nije još ni prvo poluvrijeme završilo.Nevjerovatno.Stoga,mislim da klub pod hitno mora naći adekvatnu zamjenu Jelaškoviću kondicionom treneru jer ovaj koji ga je zamjenio očito je fula.Brate ne možeš dozvoliti da ti ekipa nakon 4 evropske utakmice padne fizički da ne može izgurati 45 minuta i da ti u 4 utakmice se povrijedi 6-7 najbitnijih igrača,znači da si fulio skroz.Husrefe,ili ga mjenjaj ili mu naredi i šamarčinu sveži,nek to pripremi kako treba,inače,nećemo se dobro provesti u prvenstvu,budemo li ovako fizički pripremljeni. Idemo dalje,sve ovo se da popraviti,sigurno imamo najkvalitetniju ekipu,samo treba ovu pauzu iskoristiti za osvježenjei fizičku spremu...Onda ćemo biti pravi. Saraj'vo Šampion <3
- Analiticarr
#97856 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
U prijevodu: Posljednji pokusaj da se izgladi situacija sa nezadovoljnim igracima, tj da se izbjegne jos jedan strajk i nova ponizenja.Logovan wrote:Nezadovoljstvo igrom, u narednom periodu analiza slabih tačaka u radu sportskog segmenta
https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/ne ... menta/5406
Situacija nije nimalo sjajna
-
tcz
#97857 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
u prijevodu: isplatite im plate na vrijeme, da su bile na vrijeme i pripreme bi bile isto tako na vrijeme, bio bi i kondicioni jer se ne bi kasnilo.Analiticarr wrote:U prijevodu: Posljednji pokusaj da se izgladi situacija sa nezadovoljnim igracima, tj da se izbjegne jos jedan strajk i nova ponizenja.Logovan wrote:Nezadovoljstvo igrom, u narednom periodu analiza slabih tačaka u radu sportskog segmenta
Prestanite podapinjat klub radi vasih privatnih interesa da vam se ne obije o glavu.
- Analiticarr
#97858 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nisu u pitanju samo plate. Imamo mnogo vecih problema od plata. I ja nemam veze sa tim, potpuno sam na strani igraca.tcz wrote: u prijevodu: isplatite im plate na vrijeme, da su bile na vrijeme i pripreme bi bile isto tako na vrijeme, bio bi i kondicioni jer se ne bi kasnilo.
Prestanite podapinjat klub radi vasih privatnih interesa da vam se ne obije o glavu.
-
tcz
#97859 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
jedini pravi razlog za ovo nabrojeno su pare.
sve ostalo je bacanje prašine u oci ili pokusaji rumenog da glumi Ulija.
- Analiticarr
#97860 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ni blizu istine!tcz wrote:jedini pravi razlog za ovo nabrojeno su pare.
- Raigor Stonehoof
#97861 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
U prijevodu, ja veze sa zivotom nemam, odigra se evo i derbiAnaliticarr wrote:U prijevodu: Posljednji pokusaj da se izgladi situacija sa nezadovoljnim igracima, tj da se izbjegne jos jedan strajk i nova ponizenja.Logovan wrote:Nezadovoljstvo igrom, u narednom periodu analiza slabih tačaka u radu sportskog segmenta
- strong69
#97862 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Poraz, iako bolan, se desio na vrijeme. Ako ima nerascicenih racuna unutrar kluba na relaciji uprava-strucni stab-igraci neka to rasciste i neka se bave svojim poslom.
Je li @Analiticar platio one sezonske karte sto ih je obecao?
Je li @Analiticar platio one sezonske karte sto ih je obecao?
- Dr. Kuca
#97863 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Osvojili smo isto bodova ko prosle sezone. Idemo dalje.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#97864 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jbg rezultat jeste prevelik. Ali hajmo poredati stvari i vidjeti da iako se oni busaju u prsa pobjedom, ona bas i nije neko mjerilo odnosa.
1. Povrijedjena 5 igraca iz prve postave od ukupno 7 povrijedjenjih igraca
2. Nedovoljno oporavljeni Ahmetovic, covjek koji od revansa sa BATE igra jer mora a ne jer je 100% spreman
3. Od jula tempo srijeda subota
4. 2 utakmice u 4 dana, sa maltene istih 14 igraca jer ostali su povrijedjeni
5. Oni nikad jaci u zadnjih 5 godina, spremniji i motivisaniji
Da su Stanoje i Rahmanovic igrali kur.ac bi nam onako prilazili sesnestercu. Izmedju ostalog vidjeli smo kako izgleda kad igraju oni protekle sezone.
Poraz je nekako bio neminovan, a Husref je uradio sve kako bi im dodatno olaksao posao.
ABd sad ide malo otrjeznjenje, oporavak svih igraca i napad na titulu.
Samo jedva cekam revans kada aBd kompletiramo cijeli tim.
2. Nedovoljno oporavljeni Ahmetovic, covjek koji od revansa sa BATE igra jer mora a ne jer je 100% spreman
Da su Stanoje i Rahmanovic igrali kur.ac bi nam onako prilazili sesnestercu. Izmedju ostalog vidjeli smo kako izgleda kad igraju oni protekle sezone.
Poraz je nekako bio neminovan, a Husref je uradio sve kako bi im dodatno olaksao posao.
- rocco_siffredi
#97865 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Treba malo metle u klub donijeti, odavno nije bila, a kako vidimo uhvatila se paucina.
Treba nekom jebat mater za ovu blamazu.
Ne mogu da vjerujem sta smo dočekali i dozivjeli. Pa od njih nismo primili 5 ni kad smo na virslama bili
Gori mi je osjećaj u stomaku nego poslije Atalante.
Ne mogu da vjerujem sta smo dočekali i dozivjeli. Pa od njih nismo primili 5 ni kad smo na virslama bili
- pinokio04
#97866 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jebo filozofiju. Demagogija.F&N wrote:Jbg rezultat jeste prevelik. Ali hajmo poredati stvari i vidjeti da iako se oni busaju u prsa pobjedom, ona bas i nije neko mjerilo odnosa.
Za tebe je normalno da Krste Velskoski izjavi poslije deranja:
Uvukao se strah u nas ??
Od koga, čega ????
To normalno izjaviti ???
-
todd_smith
#97867 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
sreca u nesreci je da se desilo pred pauzu, bolje i to nego kad se lomi prvenstvo
-
The 51st State
#97868 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
krose je jak ali na kraju se zbrajaju bodovi, imamo kapaciteta i resursa da se dozovemo, eto neka to bude svjetla strana samaranja od preksinoc.
- Manual
#97869 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Isto jarorocco_siffredi wrote:Treba malo metle u klub donijeti, odavno nije bila, a kako vidimo uhvatila se paucina.
Nisam izasao iz kuce od Subote
- Logovan
#97870 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Prosinecki pozvao Kovacevica.
Sretno majstore!
Sretno majstore!
- Kaligrafija
#97871 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ako se dan poznaje po jutru...
Sezona 1983/84
Preuzeto sa fksinfo.ba
... No, onda je uslijedio neshvatljiv pad. Umjesto borbe za Evropu, koja je u tom trenutku izgledala tako blizu, uslijedila je borba za opstanak u Ligi. Loša serija rezultata počela je katastrofalnim porazom u gradskom derbiju na Grbavici, a nastavljena je i kroz iduća četiri susreta, u kojima bordo tim nije osvojio niti jedan bod. Porazi od Budućnosti i Partizana na Koševu, te Prištine i Rijeke u gostima, doveli su Sarajevo u katastrofalnu situaciju. No to nije bilo sve, u utakmici sa Prištinom, Sarajevo je ostalo bez Bobana Božovića, koji je zbog loma noge, morao izbivati sa terena pune dvije godine, a samo tri dana nakon poraza od Partizana na Koševu, uslijedio je i poraz od Hajduka, na istom stadionu, ali u okviru četvrtfinala Kupa. Sarajevo se tako, osam kola uoči kraja šampionata nalazilo na šesnaestom mjestu na tabeli, ali sa podjednakim brojem bodova kao i pretposljednja Olimpija, koja je bila u zoni ispadanja. Bio je to znak da se alarmi na Koševu moraju upaliti. Po ko zna koji put, Uprava Sarajeva je postupila po oprobanom receptu, te zatražila pomoć od Srboljuba Markuševića, koji je i pored neugodnosti koje je doživio, samo 14 mjeseci ranije, ipak prihvatio da se još jednom vrati na Koševo, ovaj put kao pomoćnik u stručnom štabu Boška Antića. Popularni Srba, nije bio jedini povratnik na Koševo u zadnjih osam kola, budući da se upravo iz vojske vratio i pouzdani half Sarajeva, Faruk Hadžibegić. Pojačani njima dvojicom, bordo momci su do kraja iznijeli teret na svojim leđima, te u posljednjih osam kola ostvarili učinak od tri pobjede i četiri remija, što je uz samo jedan poraz, onaj od Vardara u pretposljednjem kolu, bilo dovoljno da se sezona završi u samoj sredini tabele, na devetom mjestu.
Jah, ne ponovilo se...
Iducu sezonu 1984/85 smo osvojili titulu...
Sezona 1983/84
Preuzeto sa fksinfo.ba
... No, onda je uslijedio neshvatljiv pad. Umjesto borbe za Evropu, koja je u tom trenutku izgledala tako blizu, uslijedila je borba za opstanak u Ligi. Loša serija rezultata počela je katastrofalnim porazom u gradskom derbiju na Grbavici, a nastavljena je i kroz iduća četiri susreta, u kojima bordo tim nije osvojio niti jedan bod. Porazi od Budućnosti i Partizana na Koševu, te Prištine i Rijeke u gostima, doveli su Sarajevo u katastrofalnu situaciju. No to nije bilo sve, u utakmici sa Prištinom, Sarajevo je ostalo bez Bobana Božovića, koji je zbog loma noge, morao izbivati sa terena pune dvije godine, a samo tri dana nakon poraza od Partizana na Koševu, uslijedio je i poraz od Hajduka, na istom stadionu, ali u okviru četvrtfinala Kupa. Sarajevo se tako, osam kola uoči kraja šampionata nalazilo na šesnaestom mjestu na tabeli, ali sa podjednakim brojem bodova kao i pretposljednja Olimpija, koja je bila u zoni ispadanja. Bio je to znak da se alarmi na Koševu moraju upaliti. Po ko zna koji put, Uprava Sarajeva je postupila po oprobanom receptu, te zatražila pomoć od Srboljuba Markuševića, koji je i pored neugodnosti koje je doživio, samo 14 mjeseci ranije, ipak prihvatio da se još jednom vrati na Koševo, ovaj put kao pomoćnik u stručnom štabu Boška Antića. Popularni Srba, nije bio jedini povratnik na Koševo u zadnjih osam kola, budući da se upravo iz vojske vratio i pouzdani half Sarajeva, Faruk Hadžibegić. Pojačani njima dvojicom, bordo momci su do kraja iznijeli teret na svojim leđima, te u posljednjih osam kola ostvarili učinak od tri pobjede i četiri remija, što je uz samo jedan poraz, onaj od Vardara u pretposljednjem kolu, bilo dovoljno da se sezona završi u samoj sredini tabele, na devetom mjestu.
Jah, ne ponovilo se...
Iducu sezonu 1984/85 smo osvojili titulu...
-
last mohicans
#97872 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mogao bi se pravo pozabaviti malo igračkim kadrom, odlukama uprave i ŠŠ kao i još nekim vaznim pitanjima, a u vezi stadiona svakako treba nesta poduzeti.
https://www.radiosarajevo.ba/sport/nogo ... ona/349535
https://www.radiosarajevo.ba/sport/nogo ... ona/349535
- decko_sa_kovaca
#97873 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Izvinite na upadu da li mi moze F&N pojasniti kako sarajevo od jula pa do ovog vikenda igra ritam srijeda subota znaci to je 8-9 sedmica. Hvala
Last edited by decko_sa_kovaca on 02/09/2019 15:17, edited 2 times in total.
-
todd_smith
#97874 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma umor je suplja, za ljude kojima je jedini posao fudbal u zivotu.
Okej umor poslije teske tekme sa sirokim, putujes nazad isti dan...imas 2 dana da se odmoris i spremis i pripremis za derbi...hajde i nekako
ali 5 golova..nema opravdanja ba, sadikovic gol zabio
Okej umor poslije teske tekme sa sirokim, putujes nazad isti dan...imas 2 dana da se odmoris i spremis i pripremis za derbi...hajde i nekako
ali 5 golova..nema opravdanja ba, sadikovic gol zabio
- Manual
#97875 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
I zabraniti pjesmu "Divovi" tako je glupa da me bude sram kad je cujem
Helen nejse napravi bolju stvarku za FCS iz zajebancij3
Helen nejse napravi bolju stvarku za FCS iz zajebancij3