Sirija vol. 2
- DuckZz
#97801 Re: Sirija vol. 2
Organizovat školu u prirodi za Osnovne škole, kakav crni Igman Bjelasnica
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#97802 Re: Sirija vol. 2
Ali, svi su kao na kalup. Debeli tekfir-Goyim sa 150 kila žive vage, tupog pogleda, sa nazalnom, tokmačkom vokacijom kome vjera ne prelazi grlo ("elhamdulilllah, inshallah" x 100 u minuti).rajv0sa wrote:
Vojvoda Abu Svetlović o najnovijim dešavanjima na frontu, inače jedan od najljepših umjerenih komandanata.
Odvratni su i svojim džehennemskim gospodarima.
- славянин
#97803 Re: Sirija vol. 2
Sta kaze “thse days rebels are advancing on many fronts”
samo u kojem smijeru “advancuju” 
- salik79
#97804 Re: Sirija vol. 2
Nadzornik wrote:
Da bude k'o ovaj apolon. Ha ja!handžar88 wrote:Subhanallah stvarno ne bih da komemntarisem neciji izgled pa ni ovog zlocinca Assada al evo dacu sebi za pravo da kazem da u najmanju ruku nije prelijep.. sta mua fali pustit brade malo proljepso bi se za tri klase.
Postedite nas ubuduce ovih selfija narocito ovakvih slicnih kao ovo gore

- salik79
#97805 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Čovjek na video snimku, nekakav poslanik u režimskom parlamentu, zaista ne zna značenje pojma ''šehid''. Nakon što se javio za riječ i rekao ''kako se nada da će se više pomoći šehidima da dobiju invalidska kolica, i vještačke udove'' ljudi su mu se nasmijali i skrenuli mu pažnju ''da šehidi nisu živi'', on ih je samo zbunjeno gledao.Challenger_ wrote:zrakomlat wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
video
https://www.facebook.com/groups/2096595 ... 916324559/

-
handžar88
#97806 Re: Sirija vol. 2
Kad sam ja to bio na nekoj strani i kad sam mijenjo strane.. nisam ja bolestan u mozak da navijam ovde za neke diktatore ili kriminalce i teroriste s druge i trece strane.. uvijek sam bio samo za istinu i na strani istine.rajv0sa wrote:Pa jel te stidhandžar88 wrote:Cuj otkadsumirprimus wrote:Koga briga za kog u siriji navijate.otkad su cetnici postali prihvatljivi??
![]()
, ko zna kolko ćeš još puta promjenit stranu dok se ovaj rat završi, možda i neo komunista postaneš da braniš interese YPG
Ma jok ne mora po sunnetu nek nabaci makar one sufijske brade malo zbog izgleda vako je ko kurton realno..salik79 wrote:Nadzornik wrote:Da bude k'o ovaj apolon. Ha ja!handžar88 wrote:Subhanallah stvarno ne bih da komemntarisem neciji izgled pa ni ovog zlocinca Assada al evo dacu sebi za pravo da kazem da u najmanju ruku nije prelijep.. sta mua fali pustit brade malo proljepso bi se za tri klase.
Postedite nas ubuduce ovih selfija narocito ovakvih slicnih kao ovo gore![]()
-
sarajevoxxxx
#97807 Re: Sirija vol. 2
Danas je Fejsbuk ugasio.salik79 wrote:...
- salik79
#97808 Re: Sirija vol. 2
Jes', da bude ko ovaj runjavi kurton ispod. A kurton je kurton - ha maljav, ha cosav. Ovako je barem prakticnije.
- salik79
#97809 Re: Sirija vol. 2
Je l'?sarajevoxxxx wrote:Danas je Fejsbuk ugasio.salik79 wrote:...
-
sarajevoxxxx
#97810 Re: Sirija vol. 2
Predaja Efrina Turcima bi bila velika američka greška.U sirijskom ratu previše ljudi je poginulo, previše je stvari u igri, svi su podigli ulog i to maksimalno, svaki korak unazad ili unaprijed se deseterostruko povećava.Pogotovo nakon Kirkuka, pad Efrina bi dodatno podebljao tezu da Amerikanci kao i drugi prodaju svoju robu, nakon Efrina daleko lakše bi Turci zauzimali i ostalu teritoriju.
Po meni Amerikanci do sada imaju kredit u Siriji, niti jednom nisu izdali svoje ljude, kurdski gradovi se nisu bombardovali u ovih 7 godina rata, nevjerovatna glupost od strane Amerikanaca bi bila da sada nakon svega dozvole nova krvoprolića u Efrinu i to nad ljudima koji su najmanje učestvovali u ratu, a napada ih strana koja je u Siriju pustila na hiljade Isilovaca. Jedna država napada grad u drugoj državi, jedna jasna situacija, mislim, realno, smiješne su ove turske prijetnje.
Nakon Isila i Kobanea je bilo jasno , a danas je to još više očito, iza turske vanjske politike stoje lokalni mafijaši, seoske varalice, koji su navikli sve u životu imati i uzimati na sitne prevarantske fore.
Po meni Amerikanci do sada imaju kredit u Siriji, niti jednom nisu izdali svoje ljude, kurdski gradovi se nisu bombardovali u ovih 7 godina rata, nevjerovatna glupost od strane Amerikanaca bi bila da sada nakon svega dozvole nova krvoprolića u Efrinu i to nad ljudima koji su najmanje učestvovali u ratu, a napada ih strana koja je u Siriju pustila na hiljade Isilovaca. Jedna država napada grad u drugoj državi, jedna jasna situacija, mislim, realno, smiješne su ove turske prijetnje.
Nakon Isila i Kobanea je bilo jasno , a danas je to još više očito, iza turske vanjske politike stoje lokalni mafijaši, seoske varalice, koji su navikli sve u životu imati i uzimati na sitne prevarantske fore.
Last edited by sarajevoxxxx on 18/01/2018 00:25, edited 1 time in total.
- salik79
#97811 Re: Sirija vol. 2
Onako usput, malo je rec' da je Basar ideal ljepote za Kuduza.
- salik79
#97812 Re: Sirija vol. 2
Dobro sisarajevoxxxx wrote:Predaja Efrina Turcima bi bila velika američka greška.U sirijskom ratu previše ljudi je poginulo, previše je stvari u igri, svi su podigli ulog i to maksimalno, svaki korak unazad ili unaprijed se deseterostruko povećava.Pogotovo nakon Kirkuka, pad Efrina bi dodatno podebljao tezu da Amerikanci kao i drugi prodaju svoju robu, nakon Efrina daleko lakše bi Turci zauzimali i ostalu teritoriju.
Nakon Isila i Kobanea je bilo jasno , a danas je to još više očito, iza turske vanjske politike stoje lokalni mafijaši, seoske varalice, koji su navikli sve u životu uzimati na sitne prevarantske fore.

Nije bitno u kojem su timu - Isil, SDF, Nusra, Ameri su uvijek uz svoje ljude.
-
sarajevoxxxx
#97813 Re: Sirija vol. 2
Sve strane prihvataju bivše Isilovce, a režim daleko najviše.salik79 wrote:Dobro sisarajevoxxxx wrote:Predaja Efrina Turcima bi bila velika američka greška.U sirijskom ratu previše ljudi je poginulo, previše je stvari u igri, svi su podigli ulog i to maksimalno, svaki korak unazad ili unaprijed se deseterostruko povećava.Pogotovo nakon Kirkuka, pad Efrina bi dodatno podebljao tezu da Amerikanci kao i drugi prodaju svoju robu, nakon Efrina daleko lakše bi Turci zauzimali i ostalu teritoriju.
Nakon Isila i Kobanea je bilo jasno , a danas je to još više očito, iza turske vanjske politike stoje lokalni mafijaši, seoske varalice, koji su navikli sve u životu uzimati na sitne prevarantske fore.![]()
Ameri mogu predati Efrin Turcima, ali moje mišljenje je da bi time izgubili mnogo više nego što se misli, aništa ne bi dobili.Ne radi se samo o teritoriji, bitno je imati podršku naroda, do sada je imaju, u Deir Ez-Zouru niko nije bježao na teritoriju pod kontrolom režima, sve izbjeglice su otišle na teritoriju pod kontrolom SDF-a.To se može preko noći promjeniti ako Amerikanci postanu ''trgovci'' tj. kao i svi drugi koji prodaju svoje ili stanovništvo u gradovima koji se smatraju da su u njihovoj zoni.
Padom Efrina sve strane i Turska, i Iran i Rusija dobijaju jako mnogo, a Amerikanci prave deset koraka unazad.
-
handžar88
#97814 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:Onako usput, malo je rec' da je Basar ideal ljepote za Kuduza.
- salik79
#97815 Re: Sirija vol. 2
Poserem mu se u bradu.handžar88 wrote:salik79 wrote:Onako usput, malo je rec' da je Basar ideal ljepote za Kuduza.jesi smijesan druze, opsjednut si sejhom.. a nidje veze s temom, ja nesto napisem a lik po Safetu udara odma
boli istina koju sejh iznosi znam al de malo manje ofirno tu mrznju ispoljavaj.. nisi vrijedan jedne dlake na njegovoj bradi.
-
handžar88
#97816 Re: Sirija vol. 2
Savoxxx, ameri nemaju veze s Afrinom valjda je to jasno vec dugo vremena a juce ili prekjuce su i sami to ponovoli i jasno podvukli.
-
handžar88
#97817 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:Poserem mu se u bradu.handžar88 wrote:salik79 wrote:Onako usput, malo je rec' da je Basar ideal ljepote za Kuduza.jesi smijesan druze, opsjednut si sejhom.. a nidje veze s temom, ja nesto napisem a lik po Safetu udara odma
boli istina koju sejh iznosi znam al de malo manje ofirno tu mrznju ispoljavaj.. nisi vrijedan jedne dlake na njegovoj bradi.
- salik79
#97818 Re: Sirija vol. 2
Jahhh...Jos ako znamo da je SDF 100% = rezim i da tu trunke razlike nema, onda dolazimo do kojeg zakljucka?sarajevoxxxx wrote:Sve strane prihvataju bivše Isilovce, a režim daleko najviše.salik79 wrote:Dobro sisarajevoxxxx wrote:Predaja Efrina Turcima bi bila velika američka greška.U sirijskom ratu previše ljudi je poginulo, previše je stvari u igri, svi su podigli ulog i to maksimalno, svaki korak unazad ili unaprijed se deseterostruko povećava.Pogotovo nakon Kirkuka, pad Efrina bi dodatno podebljao tezu da Amerikanci kao i drugi prodaju svoju robu, nakon Efrina daleko lakše bi Turci zauzimali i ostalu teritoriju.
Nakon Isila i Kobanea je bilo jasno , a danas je to još više očito, iza turske vanjske politike stoje lokalni mafijaši, seoske varalice, koji su navikli sve u životu uzimati na sitne prevarantske fore.![]()
Ameri mogu predati Efrin Turcima, ali moje mišljenje je da bi time izgubili mnogo više nego što se misli, aništa ne bi dobili.Ne radi se samo o teritoriji, bitno je imati podršku naroda, do sada je imaju, u Deir Ez-Zouru niko nije bježao na teritoriju pod kontrolom režima, sve izbjeglice su otišle na teritoriju pod kontrolom SDF-a.To se može preko noći promjeniti ako Amerikanci postanu ''trgovci'' tj. kao i svi drugi koji prodaju svoje ili stanovništvo u gradovima koji se smatraju da su u njihovoj zoni.
Padom Efrina sve strane i Turska, i Iran i Rusija dobijaju jako mnogo, a Amerikanci prave deset koraka unazad.
- salik79
#97819 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:....
Podsjecanja radi, ovo ti je kolega, pardon - ovo si jednom napisao:
[quote="sarajevoxxxx"]Kurdi ili njihove vojne formacije su 100 % režim. Mrva razlike tu nema. Kakav SDF kakve crne zastave opozicije. Režim jedan kroz jedan.[/quote]
- sunceKOtepsija
#97820 Re: Sirija vol. 2
iskoristio bih ovu priliku da apelujem na sve nas da, u iscekivanju dugo najavljivane, zeljo iscekivana, a sada vec izvjesne vojno-redarstvene akcije turskih snaga (usudio bih se reci vojske Ummeta) protiv teroristicke jazbine AKA Efrin ili Afrin kako kome bilo milo, da ne zaboravimo na heroje Idliba i Hame, hrabre borce TIP-a, herojsku ujgursku mladost koja se bespostedno suprostavlja fasizmu polazuci u toj borbi najvrednije sto posjeduje-svoje zivote...odajmo im priznanje-braca anglofoni bi rekli give respect where respect is due

- славянин
#97821 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:Poserem mu se u bradu.handžar88 wrote:salik79 wrote:Onako usput, malo je rec' da je Basar ideal ljepote za Kuduza.jesi smijesan druze, opsjednut si sejhom.. a nidje veze s temom, ja nesto napisem a lik po Safetu udara odma
Salik priznajem iako naginjes previse tamo ajatolahu i co , imas dobrih izjava
-
sarajevoxxxx
#97822 Re: Sirija vol. 2
[/quote]salik79 wrote:sarajevoxxxx wrote:....
Podsjecanja radi, ovo ti je kolega, pardon - ovo si jednom napisao:
[quote="sarajevoxxxx"]Kurdi ili njihove vojne formacije su 100 % režim. Mrva razlike tu nema. Kakav SDF kakve crne zastave opozicije. Režim jedan kroz jedan.
Oni u Šejh Maksudu u Halebu, na njih se odnosilo, jesu i to se potvrdilo, predali su cijeli kvart sirijskom režimu.
-
sarajevoxxxx
#97823 Re: Sirija vol. 2
Tu je vijest objavila ruska agencija, Amerikanci su demantovali.Nakon Efrina dolazi Menbedž, padom Menbedža, Raqqa bi se odvojila sa dogovorom ili bez, ako i ne, postala bi lahak plijen. Ovo je strašan, veoma strašan rat, boriš se za svaki kvadratni metar zemlje, a kamoli za dio Sirije u kojem se nalazi oko milion stanovnika, koji su opet na tristo načina povezani sa Kurdima u Hasaci, Kamišliju. Oni su povezani sa ili bez američkih izjava. Padom Efrina Amerikanci gube naklonost Kurda i u drugim gradovima. Nije samo teritorija bitna, naklonost naroda kada imaš, sto puta ti je lakše voditi politiku.Pogledaj kolegu @opet ja kako se raduje, šta je prvo rekao? Pokazuje se da su Kurdi kurton. Isto to ili slično je rekao kolega forumaš patak ili Dukkz, tj. da Erdoganu treba pobjeda.handžar88 wrote:Savoxxx, ameri nemaju veze s Afrinom valjda je to jasno vec dugo vremena a juce ili prekjuce su i sami to ponovoli i jasno podvukli.
To je želja svih strana u Siriji da vide Kurde kao potrošnu robu, jer su od svojih naroda napravili to isto.Ne radi se samo o kurdskoj prijetnji tj. da bi Kurdi u Turskoj isto tako sutra povodeći se za Kurdima u Siriji, pokušali nešto slično. Največi gubitak Turske u ovom sirijskom ratu je što od svih strana pokazala se kao najnepouzdanija, najnesposobnija, strana koja bi prodala sve živo za neki svoj interes.
- rajv0sa
#97824 Re: Sirija vol. 2
handžar88 wrote: Kad sam ja to bio na nekoj strani i kad sam mijenjo strane.. nisam ja bolestan u mozak da navijam ovde za neke diktatore ili kriminalce i teroriste s druge i trece strane.. uvijek sam bio samo za istinu i na strani istine.
handžar88 wrote:Savo pises nesuvislosti .. nisu Rusi dosli 2012 nego prije godinu ipo.. imali su teroristi tri godine da to ekspresno zavrse.
handžar88 wrote: Cheli planiras li posjetit Siriju poslije rata?![]()
Bice Zor "naš" aBd, ide poslije sabaha jedna dova mahsuz za Zor..
handžar88 wrote:Sve nam je jasno i sve si u pravu savo, de nam jos samo objasni kako to da je svaka kuca dala nekog za Assada a kazes narod je protiv Assada, revolucija i to?
handžar88 wrote:Iran sa svim svojim manama i nedostacima u ovim teskim vremenima je jedini cuvar Islama, onog izvornog morala i pravde koju je Muhamed a.s. propovijedao..
handžar88 wrote:I svi tu legalno dosli na poziv legalnog predsjednika
handžar88 wrote:Pa gdje si ti vidio da se oni bave politikom, politika se njima bavi.. nisu ni za sta drugo nego za kalaša i allahu ekber, ovaj na temi nekakve PVO spominje, pa nisu jos ni kalaš naučili koristit, hiljade videa ima koji to dokazuju.. nas savo je jedan tipicni primjerak ovoga o cemu pricamo, iz dana u dan prati desavanja u ovom ratu vise nego iko ovdje a nema jadnik pojma sta se desava.. konstrukcije tipa "saudijski hezbolah", onda mastanja o napadu sa ledja na Alep kad su usli u Jarablus, pokazuju samo koliko je to neracionalna, operisana od stvarnosti ideologija.Kikibombona wrote: Da ima Boga, da zeli nekome nesto poruciti, zabranio bi selefijama i ihvanijama da se bave politikom.
handžar88 wrote:Kako ih je Dr Assad pogurao sve u Idlibski lonac da se polako krčkajuruske obavjestajne sluzbe samo dodaju malo zacina i sad se to vec lijepo kuha sad samo treba malo sacekat dok se sami poubijaju
handžar88 wrote:Da sam musliman bio bih siit, kad vidim ove rasprave Salika i ovih ostalih zakljucim da su siiti kudikamo normalniji
handžar88 wrote:A ti mislis da Nusrini placenici mogu dobiti rat? Assad budala a ti si pametan.. dobra ti logika.Opetja033 wrote:Assad misli da moze uz pomoc stranih placenika da dobije ovaj rat. Ovo danas je dokaz da je takvo nesto nemoguce.
Popusili prije neki mjesec na sjeveru Alepa samo tako, i sad zauzeli neki djelic grada i to je dokaz da Assad ne moze dobiti rat, za sta je onda dokaz ono kad su tvoju famoznu fsa cistili ko zohare na sjeveru Alepa i Kurdi i SAA? to ti je dokaz da su oni zohari i nista vise i da nije nusre ovi zeleni dijelovi na mapama bi odavno bili crveni.
Budi čovjek pa pojedi govno časno, a ne tu neka sad vadiona, uostalom nebi trebo lagat ako si se već vratio Islamu. Sta rade dugobradi sejhovi, svaka im cast na ispiranju
- Superhikk
#97825 Re: Sirija vol. 2
Kuduz hakovo handžarov profil. Administracijo reaguj!