Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
MOSALJOZE

#9776 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Ma gdje jurcaš 50m odstojanja i do 40km/h maxinalno,jbg kad je klizava cesta nema rizika.Vi što idete 70 km/h stavljate glavu u torbu.
triconja

#9777 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

MOSALJOZE wrote:Ma gdje jurcaš 50m odstojanja i do 40km/h maxinalno,jbg kad je klizava cesta nema rizika.Vi što idete 70 km/h stavljate glavu u torbu.
Te sto idu 70 km/h treba poslat u radni kamp da prepisuju saobracajne zakone 15 sati svaki dan. Poslije mjesec dana indoktrinacije bili bi manji od makovog zrna :lol: :thumbup:
tempuser

#9778 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

bitanga_sa_otesa wrote:opet cijeli dan debili na glavnoj 30-40km/h ,razmaci po 100-150m pa koji q vise???po danu,po kisi,suhom,sad po mraku....nema guzve oni je naprave...stvarno ne kontam stoku vise...u cemu je fazon? ima li iko ko tako vozi da mi objasni? :zid: :zid: :zid: :zid:
I na semaforu napravi razmak od 5 metara, drka po mobitelu i zivo ga bolu qurac sto je blokirao prolaz u izlivnu traku ili sto stoji na pocetku izlivne i blokira traku za pravo.
triconja

#9779 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

tempuser wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:opet cijeli dan debili na glavnoj 30-40km/h ,razmaci po 100-150m pa koji q vise???po danu,po kisi,suhom,sad po mraku....nema guzve oni je naprave...stvarno ne kontam stoku vise...u cemu je fazon? ima li iko ko tako vozi da mi objasni? :zid: :zid: :zid: :zid:
I na semaforu napravi razmak od 5 metara, drka po mobitelu i zivo ga bolu qurac sto je blokirao prolaz u izlivnu traku ili sto stoji na pocetku izlivne i blokira traku za pravo.
Ne razumijem ljude sto cackaju mobitel ili pricaju na isti dok voze. Policija bi im trebala uzimati vozacku na tri mjeseca.
supercali

#9780 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Pa poostrili su kazne za mobitele cini mi se da je 100 maraka koliko sam pohvatao cjenovnik kazni

Ja da se pitam minimalna bi bila 500 za pricanje na mobitel u voznji

Za cackanje je vec teze dokazati pa je to malo varljivo kaznjavati
Sodom1

#9781 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Sta se ima dokazivati , tvoja rec protiv milicajca , zna se ko je u pravu
kafanski_covjek

#9782 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kafanski_covjek »

supercali wrote:Pa poostrili su kazne za mobitele cini mi se da je 100 maraka koliko sam pohvatao cjenovnik kazni

pa pise lijepo "ko koristi..." tj. nema sta da ti se mob nalazi u ruci :)
supercali

#9783 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Mozes li ti meni dokazati da sam cackao ili da sam ga premjestao sa sjedista u pretinac neki ili sl
Kad razgovaras na njega vidi se dok u suprotnom nije vidljivo ta cackas i sl
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#9784 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

smijel se gledat na sat?
tempuser

#9785 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote:Pa poostrili su kazne za mobitele cini mi se da je 100 maraka koliko sam pohvatao cjenovnik kazni

Od kad su uveli kazne vidim da sve vise raje prica na speakerphone mada ne vidim prakticnu razliku, ako nemas nosac i zato ti treba jedna ruka, jedino sto murija ne vidi telefon na uhu.
supercali

#9786 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Ipak ima razlike
Sa speakerphoneom ipak mozes drzati mobitel u krilu sjedistu bilo gdje i ruka ti je slobodna onako drzeci na uhu nije nikako
E sada pitanje je jel i sa speakerphoneom sigurno i sl
Gledao sam negdje kao test pricanje na mobitelu i cini mi se prica ovako sa suvozacem ili je radio ne mogu se bas sjetiti ili cak oboje
Kao u nekim slucajevima je gore ovo drugo od mobitela
tempuser

#9787 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote:Ipak ima razlike
Sa speakerphoneom ipak mozes drzati mobitel u krilu sjedistu bilo gdje i ruka ti je slobodna onako drzeci na uhu nije nikako
Gledao sam negdje kao test pricanje na mobitelu i cini mi se prica ovako sa suvozacem ili je radio ne mogu se bas sjetiti ili cak oboje
Sve ok dok su ruke slobodne, samo je pitanje kako te sagovornik cuje kad je mob na sjedalu zbog udaljenosti mikrofona, a meni je na skretanju i kocenju par puta mob odletio sa sjedala na pod ili u rupu izmedju desnih vrata i sjedala pa sam skonto da ni to nije sretno rjesenje nego ili nosac ili BT.
kafanski_covjek

#9788 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

radije platiti kaznu nego kupiti nosac ili BT
supercali

#9789 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

tempuser wrote:
supercali wrote:Ipak ima razlike
Sve ok dok su ruke slobodne, samo je pitanje kako te sagovornik cuje kad je mob na sjedalu zbog udaljenosti mikrofona, a meni je na skretanju i kocenju par puta mob odletio sa sjedala na pod ili u rupu izmedju desnih vrata i sjedala pa sam skonto da ni to nije sretno rjesenje nego ili nosac ili BT.
Pazi mi sada mozemo u nedogled sta ako ima li jong samsung ili sony pa kod kojeg je zvucnik i mikrofon bolji
Govorim generalno nije bas isto kad ga drzis na uhu ili u ruci na volanu na mjenjacu medju nogama i sl
tempuser

#9790 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote: Pazi mi sada mozemo u nedogled sta ako ima li jong samsung ili sony pa kod kojeg je zvucnik i mikrofon bolji
Govorim generalno nije bas isto kad ga drzis na uhu ili u ruci na volanu na mjenjacu medju nogama i sl
Nema nikakve razlike izmedju toga da li telefon drzis u ruci na uhu ili bilo gdje drugo, sve dok je telefon u ruci ona je van funkcije za voznju. Ne bih da flejmam, ali ne znam kako mozes istovremeno u ruci drzati i telefon i volan ili mjenjac, pogotovo ove nove smartfone.
supercali

#9791 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Nisam u blizini auta pa da ti slikam kako mozes drzati telefon i volan
arslanica

#9792 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by arslanica »

X puta sam vidjela vozače da pričaju na mobitel dok prolaze pored policije ... policija ništa ... inače imam osjećaj da svaki drugi, treći vozač ima mobitel na uhu dok vozi ..
ali mi je najgore od svega kad ONO zabušava u vožnji jer pobogu ONO mora u datom trenutku pričati na mobitel ....
izgleda da sam ja izuzetak što se toga tiče ... lijepo prvo proširenje pa onda zovnem ako je hitno ...

jedne prilike zaustavio me policajac jer navodno nisam stala pješacima (ima tome sigurno tri godine) ... kad sam kriva kazni me ali kad nisam onda ne dam na sebe :D i tako mi u priču ... kad on meni - niste propustili tog i tog pješaka (jedan) imao namjeru da predje pješački ... i hajd prepucavanje s njim ... u tom momentu proleti Q7 ili Q5 pored nas ... ono samo ZOOM ...sigurno je vozio 90kmh ... vidim nekih 500ak metara crveno na semaforu i frajer kroz crveno fijuuu ... rekoh - a on? što njega ne gonite? kad će policajac meni - gledaj svoja posla :roll:
kafanski_covjek

#9793 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

eehh, da je samo potrcaoza njim :izet:
tempuser

#9794 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote:Nisam u blizini auta pa da ti slikam kako mozes drzati telefon i volan
Slikaj ako ti ne bude mrsko, bas me interesuje kako to uspijes jer i volan/mjeniac i telefon drzis prstima!
tempuser

#9795 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

arslanica wrote:
jedne prilike zaustavio me policajac jer navodno nisam stala pješacima (ima tome sigurno tri godine) ... kad sam kriva kazni me ali kad nisam onda ne dam na sebe :D i tako mi u priču ... kad on meni - niste propustili tog i tog pješaka (jedan) imao namjeru da predje pješački ... i hajd prepucavanje s njim ... u tom momentu proleti Q7 ili Q5 pored nas ... ono samo ZOOM ...sigurno je vozio 90kmh ... vidim nekih 500ak metara crveno na semaforu i frajer kroz crveno fijuuu ... rekoh - a on? što njega ne gonite? kad će policajac meni - gledaj svoja posla :roll:
Pa jel bio pjesak ili nije?
supercali

#9796 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

tempuser wrote:
supercali wrote:Nisam u blizini auta pa da ti slikam kako mozes drzati telefon i volan
Slikaj ako ti ne bude mrsko, bas me interesuje kako to uspijes jer i volan/mjeniac i telefon drzis prstima!
Posto znam tebe da odmah kazem da ne koristim mobitel u voznji nikad i sigurno sam kao ova iznad medju rijetkim koji stane na prosiranje ako treba obaviti razgovor ili pustim da odzvoni
Al slikat cu samo da ti dokazem da mozes drzati volan i telefon jednom rukom
Isto tako da se ne bi hvatao koliko imas kontrole nad vozilom tada je druga prica i odmah da ti kazem da necu pocinjati s njom s tobom pisati
triconja

#9797 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

tempuser wrote:
Ima onaj preparat kao super uho sto se metne u uho i javljas se kad te neko zove. Samo je malo cudno sto ljudi misle da pricas sam sa sobom :lol: :thumbup:
arslanica

#9798 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by arslanica »

tempuser wrote:
arslanica wrote:
Pa jel bio pjesak ili nije?
paaaaa kako je meni znao reći da je pješak imao namjeru preći cestu ... isto tako je on trebao skontati da je i taj vozač imao namjeru voziti brzo i proletiti kroz crveno ... dakle ... šta peglaš ...
tempuser

#9799 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

arslanica wrote:

paaaaa kako je meni znao reći da je pješak imao namjeru preći cestu ... isto tako je on trebao skontati da je i taj vozač imao namjeru voziti brzo i proletiti kroz crveno ... dakle ... šta peglaš ...
Paaaa tako sto pjesak stoji pored zebre i nece ti se valjda bacati pod tockove da dokaze namjeru?
Elem bio pjesak, nije te drot na pravdi boga zaustavio, ostalo je sve jasno, klasicna be-ha prica, sto zastavljas mene, sto ne zaustavljas njega.
Dobro ti je odgovorio, plati kaznu za prekrsaj pa se tek omda imas pravo zaliti na rad policije.
Last edited by tempuser on 16/04/2017 11:20, edited 1 time in total.
tempuser

#9800 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote: Isto tako da se ne bi hvatao koliko imas kontrole nad vozilom tada je druga prica i odmah da ti kazem da necu pocinjati s njom s tobom pisati
Pa u tome je cijela poenka na koju si i ti sam na kraju nadosao.
Post Reply