Pa ko nam valja?Jimmy McNulty wrote:Da prostiš na izrazu ali isti qrac samo drugo pakovanje.kamen spoticanja wrote: Sinko odvadi malo
i pitaj mirsu mesica ciji su produkt
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kamen spoticanja
#9776 Re: Zeničani
-
channel10
#9777 Re: Zeničani
Šabani vjerovatno jest, ali Dervin teškokamen spoticanja wrote:I dervin i sabani su mladji od menechannel10 wrote:Zar djeca nemaju 35+ godina, a ti teško da si stariji. Zar nije tako, ako govorimo o Dervinom i ostalim?
ono ostalo sto sam vidio su jos mladja raja
I o meni dosta...bar sto se mene tice
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#9778 Re: Zeničani
Nevalja niko
Treba samo manje zlo birat. Ja lično mislim da čitava država treba dati povjerenje našoj stranci ali to se ovdje neće dogodit za 700 godina tako je najmanje zlo vjerovatno glasati za ovog lika iz Nemile za načelnika (znam da im je majstorski odradio grijanje
) a za Vijeće treba dati podršku Našoj stranci.
- notsure
#9779 Re: Zeničani
Kako je matereti Naidin odradio grijanje? To je Husin projekat (Huso kao i za sve ostalo rekao "može, bujrum") koje je 100% finansirala Češka ambasada i seljačić iz Orah polja nema ništa s tim.Jimmy McNulty wrote:Nevalja nikoTreba samo manje zlo birat. Ja lično mislim da čitava država treba dati povjerenje našoj stranci ali to se ovdje neće dogodit za 700 godina tako je najmanje zlo vjerovatno glasati za ovog lika iz Nemile za načelnika (znam da im je majstorski odradio grijanje
Jedino što je on odradio je da je uspio nagovoriti dio lokalnog stanovništva da se prikopča, što nije bilo teško kad se zna da je cijena 30% niža nego u gradu. Da je MWh 75 KM u gradu kao što je u Nemili (a ne 110), niko se u gradu ne bi odjavljivao s grijanja. Čak i po toj cijeni malo ko se grije iz te toplane osim javnih zgrada.
Osim toga, daj mi makar jedan razlog zašto je on "manje zlo"? Jesi li ga ikad čuo za govornicom općinskog vijeća ili sad skupštine? Ne zna 3 rečenice sastaviti. Je li se pokazao kao uspješan privrednik? Je li ikad bio rukovodilac ičega? Bi li mu ti dao da bude direktor firme čiji si vlasnik? Ja ne bih.
Zna se zašto je mali seljo kandidat, da bi IVZ i dalje s njim kao pijunom upravljala gradom. Nit' bi se njega šta pitalo niti bi on kakve odluke donosio u gradu.
Ako iko iz opozicije ponudi neokaljanog kandidata (čiste prošlosti bez afera i aferima) koji obeća dobru alternativu politici uhljebljavanja (čitaj "stranačkog zapošljavanja podobnih u javnim preduzećima i gradskim službama"), imaju nekakve šanse. Bez toga će Mirad osvojiti glasove, naravno, ako opet ne zasere s poronografijom kao prošli put
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#9780 Re: Zeničani
A šta ja znam, nisam ja dovoljno politički osviješten da znam sve u bocu, samo eto čini se kao manje zlo jer su druge stranke katastrofalne. Vidjet ćemo sve u oktobru, ja prvi bih volio da SDA doživi potop biblijskih razmjera ali to se neće desit.
- Freamon Lester
#9781 Re: Zeničani
Mirada za nacelnika. Neka se zeleni sa njim zabavljaju, manje ce vremena vrsljati po budzetu... 
- kamen spoticanja
#9782 Re: Zeničani
Zaista nisam imao ni zehru namjere nastupiti s visokachannel10 wrote:Šabani vjerovatno jest, ali Dervin teškokamen spoticanja wrote:I dervin i sabani su mladji od menechannel10 wrote:Zar djeca nemaju 35+ godina, a ti teško da si stariji. Zar nije tako, ako govorimo o Dervinom i ostalim?
ono ostalo sto sam vidio su jos mladja raja
I o meni dosta...bar sto se mene tice. Ako ništa u godinu ste dvije i nema smisla ljude zvati djecom, a tvojih godina su. Treba se malo spustiti
zelja mi je bila pohvaliti ekipu bez obzira na godine...nejse
- kamen spoticanja
#9783 Re: Zeničani
Pravi si tetovljaninJimmy McNulty wrote:Nevalja nikoTreba samo manje zlo birat. Ja lično mislim da čitava država treba dati povjerenje našoj stranci ali to se ovdje neće dogodit za 700 godina tako je najmanje zlo vjerovatno glasati za ovog lika iz Nemile za načelnika (znam da im je majstorski odradio grijanje
mada se slazem s davanjem podrske nasoj stranci
Fino su poslozili stvari u zenici a i generalno
a naidin zaista jeste zavrsio veci dio posla oko toplane u nemili...od pronalaska ceha do natezanja s hazbama u opstini i nemiljanima dole...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9784 Re: Zeničani
Mozda Dzimijeva opaska i nije bez uporista u realnosti.
Pa svjedoci smo da SDA zadnjih bar 2 ili tri ciklusa redovno gubi izbore ali osvaja vlast. Gubi izbore jer stranke koje joj direktno oponiraju skupa osvoje vise glasova, a onda umjesto da koaliraju izmedju sebe, nekim cudom, opredijele se za SDA.
2010 SDP je mogao hladno napraviti koaliciju sa SBB-om ako govorimo o federalnom nivou.
2012 mnoge opstine su mogli poklopiti zajednickim kandidatom (izuzev Zenice gdje je Huso duplo jaci i od stranke, ali u vijecu imaju skupa skoro isti broj vijecnika kao i SDA).
2014 opet ista stvar, DF i SBB su sa podrskom manjih stranaka mogli napraviti vladu, mada je to vec bilo teze jer je SDP usro motku, ali npr Bakir je oba puta na guzove pobijedio Fahru, a u slucaju balotaze (dva prvoplasirana idu na nove izbore) Fahro ne da bi ga raznio, nego bi ovaj zavrsio na aparatima, izuzev u slucaju teske kradje).
I sad opet imamo razjedinjenu opoziciju i simpatizeri SDA aplaudiraju novim strankama koje ciljaju na lijevo glasacko tijelo.
Nije li malo tu previse slucajnosti
P.S. Ekipa izgleda okej, ali ne dajem im velike sanse, osim da odigraju korisnu ulogu za SDA.
Pa svjedoci smo da SDA zadnjih bar 2 ili tri ciklusa redovno gubi izbore ali osvaja vlast. Gubi izbore jer stranke koje joj direktno oponiraju skupa osvoje vise glasova, a onda umjesto da koaliraju izmedju sebe, nekim cudom, opredijele se za SDA.
2010 SDP je mogao hladno napraviti koaliciju sa SBB-om ako govorimo o federalnom nivou.
2012 mnoge opstine su mogli poklopiti zajednickim kandidatom (izuzev Zenice gdje je Huso duplo jaci i od stranke, ali u vijecu imaju skupa skoro isti broj vijecnika kao i SDA).
2014 opet ista stvar, DF i SBB su sa podrskom manjih stranaka mogli napraviti vladu, mada je to vec bilo teze jer je SDP usro motku, ali npr Bakir je oba puta na guzove pobijedio Fahru, a u slucaju balotaze (dva prvoplasirana idu na nove izbore) Fahro ne da bi ga raznio, nego bi ovaj zavrsio na aparatima, izuzev u slucaju teske kradje).
I sad opet imamo razjedinjenu opoziciju i simpatizeri SDA aplaudiraju novim strankama koje ciljaju na lijevo glasacko tijelo.
Nije li malo tu previse slucajnosti
P.S. Ekipa izgleda okej, ali ne dajem im velike sanse, osim da odigraju korisnu ulogu za SDA.
- kamen spoticanja
#9785 Re: Zeničani
Evo nesto konkretno
Mirad u slucaju pobjede najavio rusenje arcelor mittala i zeljezare a na tom mjestu najavio gradnju univerzitet za 100 hiljada studenata i tehnoloski park u saradnji s kineskim investitorima
Mirad u slucaju pobjede najavio rusenje arcelor mittala i zeljezare a na tom mjestu najavio gradnju univerzitet za 100 hiljada studenata i tehnoloski park u saradnji s kineskim investitorima
-
kakavdanakneiskustvu
#9786 Re: Zeničani
kamen spoticanja wrote:Evo nesto konkretno
cesto dolazi u policiju nesto prijavljivati,vidi se da poznaje neke zakone,članove ali nije bas on sav svoj
- kamen spoticanja
- ExNihilo
#9788 Re: Zeničani
To, Mirade.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#9789 Re: Zeničani
Koja oholost Mirada“Zenica je jedan od rijetkih gradova na svijetu koji nema gradonačelnika jer je isti umro od zagađenja zraka.
- ExNihilo
#9790 Re: Zeničani
U kost. 
- avenija
#9791 Re: Zeničani
100 000 STUDENAAAAAAAAAAATAAAAAAAAA
100 000 RAAAAAAAAADNIIIIIIIIHHHHHHH MJESTA
SDA POLITIKA
100 000 RAAAAAAAAADNIIIIIIIIHHHHHHH MJESTA
SDA POLITIKA
- Casual's
#9792 Re: Zeničani
Mirad uzima ovo ba..
Ovi nam debili ponudili papke tako da je on jedini izbor!
Ovi nam debili ponudili papke tako da je on jedini izbor!
- kamberovica polje
#9793 Re: Zeničani
Savage.Jimmy McNulty wrote:Koja oholost Mirada“Zenica je jedan od rijetkih gradova na svijetu koji nema gradonačelnika jer je isti umro od zagađenja zraka.![]()
Mislim nije ništa slagao ali valjda kao kandidat ne bi trebao tako govoriti.
Šalu (iako crnu) na stranu. Opozicija u ovom gradu nema šansi kakvog god kandidata da stavi. Da rahmetli Josip Broz izađe iz vatre visoke peći ko Daenerys u GOT-u ne bi ovdje pored zlatnih kašika dobio izbore. SDA je ko rak, metastazirali su na sve dijelove društva od grada do sela. Against the power of Mord...SDA there can be no victory.
Last edited by kamberovica polje on 09/06/2016 21:28, edited 2 times in total.
-
Satori
#9794 Re: Zeničani
Nije on dobar. Mislim da ce nas uveseljavati budalastinama do izbora, kad ce na tron zasjesti Naidin. Protiv Stranke daidzica i amidzica niko nema sansu (a ni kvalitetnog kandidata).
- cenecimoveocino
#9795 Re: Zeničani
Ja cu ga zaokruzit a vi kako hocete

- Norm
#9796 Re: Zeničani
Nije Mirad ni poremecen niti je budala... 
- Norm
#9797 Re: Zeničani
...samo privid, da izlaznost na izbore bude 70-80% mnogi bi se frapirali rezultatima...al' jbg kafica je bitnija,a onda kuknjava na forumu sljedece dvije godine...kamberovica polje wrote:Savage.Jimmy McNulty wrote:Koja oholost Mirada“Zenica je jedan od rijetkih gradova na svijetu koji nema gradonačelnika jer je isti umro od zagađenja zraka.![]()
Mislim nije ništa slagao ali valjda kao kandidat ne bi trebao tako govoriti.
Lik je poremećen...dakle savršen za poziciju gradonačelnika.
Šalu (iako crnu) na stranu. Opozicija u ovom gradu nema šansi kakvog god kandidata da stavi. Da rahmetli Josip Broz izađe iz vatre visoke peći ko Daenerys u GOT-u ne bi ovdje pored zlatnih kašika dobio izbore. SDA je ko rak, metastazirali su na sve dijelove društva od grada do sela. Against the power of Mord...SDA there can be no victory.
- kamberovica polje
#9798 Re: Zeničani
Da ljude puškom tjeraš ne bi ti izašlo više od 50%. Jedino da se to nekako zakonima regulira ali znaš kad će se to desiti.Norm wrote:
...samo privid, da izlaznost na izbore bude 70-80% mnogi bi se frapirali rezultatima...al' jbg kafica je bitnija,a onda kuknjava na forumu sljedece dvije godine...
- Norm
#9799 Re: Zeničani
...onoga trenutka kada i onih 45% promjeni stranku za koju gloosa...kamberovica polje wrote:Da ljude puškom tjeraš ne bi ti izašlo više od 50%. Jedino da se to nekako zakonima regulira ali znaš kad će se to desiti.Norm wrote:
...samo privid, da izlaznost na izbore bude 70-80% mnogi bi se frapirali rezultatima...al' jbg kafica je bitnija,a onda kuknjava na forumu sljedece dvije godine...
ali zato uzdignute glave hodajmo gradom kojeg vode ljudi izabrani voljom manjine...ne mislim samo na Ze. nego generalno...
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#9800 Re: Zeničani
Treba namjestit izbore da bude glasanje protiv.
Nije bitno za koga sam ja, pusti to. Bitno je protiv koga sam. Izlasnost bi bila 110%, svak' bi protiv svakog glaso. Nije demokratija jos dovoljno uznapredovala na nas nivo.