Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#9776 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

ma... :shock: psmmtrpsrt ovo nije normalno?!!
Nije do mene, nije ni do modema, jer nisam sam u ovijem govnima od konekcije, nemre u raznim dijelovima grada biti isti problem a da je do korisnika da ga Hebes :evil: I necu da hi zovem, ko sto rece@MTV, sta cu im reci? Jer ono radi ali cesto puca i iritira dozlaboga!!! :twisted:
I da, da ne zaboravim, dobio sam racun, danas :mrgreen: ispravan, a konekciju ko... :evil: Smijesno mi, sto li...
Puk'o sam, ovo pisem a u medjuvremenu tri puta pukla konekcija... evo i sad

Kanal je nedostupan,
reset kanala, 9, 8, 7, ...
sto rekoh psmmtrpsrt
afannedim

#9777 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Fakat zovite ih ako imate problema, ja ih nebi popuštao dok ne naprave. Ja fakat nemam tih problema I uopšte nikakvih.
MTV

#9778 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

A sta da im kazem?!
Eto ja vas nazvao sa vaseg fiksog al ne znam kad ce prekinuti konekcija i mozda vam necu stic opisat problem.
Nema mi nista gore od onog kad ih zovem mobitelom pa se naslusam razgovor se snima ako imate problem stisnite 1 ako ovo 2 pa ona muzika
Evo za sada 3 sata bez problema.
Garant je nesto do njih, usput mi se kockaju Hrt 1,2,3,4, RTL 1,2,kockica.
semirsar

#9779 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

u zadnjih dvadesetak minuta...
Kanal je nedostupan,
reset kanala 9, 8, 7...
nejma neta,
light show me skoro uspav'o,
telefon nisam ni provjeravao,
e stvarno...
mislim, ne treba se ni cuditi, ja potpis'o ugovor sa Logosoftom, sa mtel-om jok, od nove godine do danas vise smetnji i prekida nego svo vrijeme sa LOL-om, jbs ovo... :evil:
semirsar

#9780 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

i tako... od proslog posta pa do sad sam ucio brojat unazad 9,8,7,... eee nije sala, jok vala :thumbup:

i taman napisah "odoh u prdekanu" kad ono jopet poce ...9,8,7,6... :lol: :lol: :lol: :lol: :run:
radiša

#9781 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

MTV wrote:ja probao na RTL Televiziji i radi normalno. Ma oni su sigurno skroz iskljucili happy
cudi me da su skroz,valjda nebi radio ni na telemahu.
rizibizi

#9782 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Dzontra_Volta wrote: Možda su mu dodali i onaj jedan fening "pretplate", pa ispa'ne 120,63 KM. :D
Šta si ba nervozan, nisam mu ja pisao ni poslao račun!? Nek se žali u Vodovodu, možda mu oni nešto reknu. :bih:
Ma jok ba kakva nervoza, nego me fakat nervira njihov odnos prema korisniku, sad da odes na salter i da kazes nije OK oni bi rekli prvo do Vas je pa kad im ponovo objasnis mozda bi i pogledali, a igranje s racunima i ciframa nije za'ebancija.
MTV wrote:...usput mi se kockaju Hrt 1,2,3,4, RTL 1,2,kockica.
Sto se kocka kockica? :D
NK33

#9783 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by NK33 »

rizibizi wrote:Masala sto si ga nabro svaka cast, ovo je garant neki s mobilnom pretplatom. Ja sam imao slican problem sa racunom za 7 mjesec. Posto ovi njihovi racuni (mailom i stampani) dodju vise informativnog karaktera, jer kad odes platiti dobije onaj slip a ne kao kod ostalih odrezak od ovog donjeg dijela, ja to i ne nosim. E sad sjecam se ja da je racun bio oko 65 KM sa svim stavkama, oni meni naplate sa zaokruzenjem 61, odem da pitam gdje je zapelo da me ne bi handrili za 4 KM i nesto feninga kaze meni lik znate bio je problem sa obracunom i iznos na racunima za 7. mjesec je nesto veci. Hebo majku zar je slanje maila tako skupo, kako maltretirate narod kad ne plati red bi bio da obavjestite da su i iznosi na racunima netacni (da su se zajebali pa poslali manje racune sigurno bi ili poslali ponovo ili uzimali vise para bez najave kad dodjes platiti a i mail bi se poslao ovako duplo golo). Vjerovatno da je isti problem i sa ovim racunom, sto znaci da mozda i ovaj moj za 8. mjesec ponovo nije tacan, tacan iznos racuna ostaje misterija dok ne odem da platim. Jebi ga dragi Logo(softe) padata na glupostima, necemu sto ne bi smjelo nikako da se dogodi.

Nego imam ja jedno pitanje za vas, oni slipovi koje dobijemo kad platimo racun izblijede nakon nekog vremena, kako onda dokazati da si uplatio racun, ja u ove njihove bugovite abakuse i digitrone nista ne vjerujem, a slip mi nije trajno rjesenje?
Ako je suditi po forumu (pratim teme Telemach, HS i Logosoft) ispade da je Logosoft najgori (najvise 'sitnih' problemcica) od svih providera u Sarajevu. Sad mi je drago sto nisu tad mogli u moj ulaz prikljuciti xDSL jer bih uzeo neki njihov paket sigurno.

Zanima me ako moze pojasnjenje ovog gore komentara sto sam citirao. Posto placam racune preko mobilnog interneta i sam unosim cifru za placanje koja pise na racunu, ja bih im redovno davao viska para kad bi se desila situacija opisana iznad? Jer kolega rece da znas koji iznos trebas platiti tek kad odes kod njih da platis? WTF?
Sakazulu

#9784 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Platio sam gornji 'regularni' iznos. Sigurno imaju nekih tehničkih problema na printeru za račune :)

Uglavnom čikac na štandu je utvrdio pravo stanje, a mi svi neka naredne račune dobro pogledamo...
Grof

#9785 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Grof »

Evo Telemach uveo CI module. Da vidimo još šta će Mtel-Logosoft ponuditi za stare LoL korisnike, ali najverovatnije će biti :run:
rizibizi

#9786 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Vezano za pricu oko neslaganja racuna njihovo pojasnjenje je pa kao ostane to u pretplati mada sam ja do sada dva tri puta ostao u pretplati neku sicu (do 1 KM max) nikad mi se ta pretplata nije pojavila na narednom racunu kao umanjenje dugovanja za taj mjesec.Da ne grijesim duse mozda oni to nesto i obracunaju ali nigdje ne prikazu a ono sto nema na papiru isto da nikad nije ni bilo.Placanje LoL racuna internet/mobilnim bankarstvom je bolje rjesenje nego ovi njihovi slipovi ako nista banka je duzna cuvati podatke o transakciji narednih cini mi se 5 godina sto je dokaz da si izvrsio uplatu a onaj slip kad izblijedi mozes lajati na zvijezde ili platiti ponovo, a njihov obracunski sistem se kao sto vidimo vec pokazao ekstremno neefikasan.

Da narode Telemach je uveo module,ne znam kakva je situacija,sigurno radi bolje od onih njihovih stb-ova ali je pitanje trenutka kada ce zavrsiti "import" HS-a pod svoje i krenuti u totalnu ofanzivu prema ostatku trzista, a onda su ovi nespremni (citaj BHT,mtel i LoL) jebali jeza u ledja jer gdje ovi prodju trava ne raste sto zbog usluge sto zbog cijene.Nije da mi je to drago ali ako ih dobro nabiju nogom u guzicu mozda i oni sta pocnu raditi.Jos da se hoce kakav Tmach pojaviti u ponudi mobilne telefonije gdje bi nam kraj bio.
MTV

#9787 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Danas nije bilo prekida.

EDIT: Vidim da happy radi preko mozaika. Ne znam kako je u regularnom biranju.
radiša

#9788 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

ma kakvi,na telemahu radi bez problema znaci da ovaj logosoft jebe stvar.da se ne smiju prikazivat u bh nebi radili ni na telemahu.
karanana

#9789 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

sta je CI modul?
i kako imate happy tv ako ste stari korisnik?
otkad su ih cehtalji preuzeli nista nisu dodali za stare korisnike, bar ja tako mislim.
radiša

#9790 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

pa to je modul da ti odkodira kodirane kanale.svaki ima svoj tip kodiranja i on odkodira signal u kojem se sustavu program emitira.
nisam vise onaj stari,(sto bi reko tifa),korisnik zato imam-sam imao hepi.
MTV

#9791 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

karanana wrote:sta je CI modul?
otkad su ih cehtalji preuzeli nista nisu dodali za stare korisnike, bar ja tako mislim.
happy imaju novi korisnici a stari ga mogu pogledati preko mozaika - zuto dugme.
CI modul ilitiga CAM modul sluzi za odkodiranje kodiranog signala iskljucivo na DVB - C i DVB - T. Za iptv ce kao da naprave ali televizor mora biti smart i onda ti nece trebati resiver.
semirsar

#9792 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
karanana wrote:sta je CI modul?
happy imaju novi korisnici a stari ga mogu pogledati preko mozaika - zuto dugme.
CI modul ilitiga CAM modul sluzi za odkodiranje kodiranog signala iskljucivo na DVB - C i DVB - T. Za iptv ce kao da naprave ali televizor mora biti smart i onda ti nece trebati resiver.
nejma te "srece" na mome magu... nejmam pojma ni meres li listati druge kanale osim ovijeh vazda istih po default-u?
Sakazulu

#9793 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Offtopic ali me nasmijala reklama pred stanom...

Imam osjećaj da je ova pica našla sreću u cheff kapi :izet:

Image
Praetorious

#9794 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Jel' to uz ugovor na 24 mjeseca besplatno dolazi piiica na vrata? :D

Užasan sam, znam... sve priznajem ... al' kaki sam-taki sam :D

On topic: zadnjih dana mi prilikom mijenjanja kanala risiver zaledi nekoliko dugih sekundi, pa dobijem veeeeliko kockanje kockica, pa se tek onda ukaže i slika. E sad, kad idem samo jedan kanal gore-dole još i mogu izdurat', al' kad ih šaltam više ... pojede i ovo malo nerava što je ostalo rezerviraTo za LoL aka m:tel.
MTV

#9795 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sta znaci greska 1023?!
To je prvo kad upalim TV.
semirsar

#9796 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:Sta znaci greska 1023?!
To je prvo kad upalim TV.
Moras kupit' drugi tv, ali niposto ispod 1023KM 8)
MTV

#9797 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

:lol: :lol:
Nakon 5 tog resetiranja resivera je proradilo. Internet je bio OK i nije prekiidao.
afannedim

#9798 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote::lol: :lol:
Nakon 5 tog resetiranja resivera je proradilo. Internet je bio OK i nije prekiidao.
Ko tel broj :lol: :lol: :lol:
Stari kenjac

#9799 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Stari kenjac »

Otežano odvijanje rada xDSL servisa na dan 23.09.2015.
Vas Lol.

E da docekam: "Olaksano odvijanje internet saobrcaja...", pa da rahat umrem!!!

Jebala vas vasa snimalica u guzicu!!!
rizibizi

#9800 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Moze li mi neko pojasniti u cemu je fazon wifijem mi speedtest pokazuje 14-15-16 Mbps, kablom 30-ak +/- koji Mb. Znam da ima gubitka kad je bez zice i znam da je do signala i do kante od rutera ali bas duplo razlike mi je malo puno. Kakva je situacija kod vas?
Post Reply