Jeste ikada imali situaciju da seller kompletno negira da ste nešto naručili?
Imam dvodnevnu korespondenciju s jednim sellerom iz Njemačke. Naručila dvije stvari. Jednu 29. januara, jednu 4. februara. Ova od 4. februara je stigla neki dan, a ova od 29. januara još nije. Pošaljem selleru poruku da nisam primila narudžbu i od tada sve vrijeme dobijam odgovor da "u našoj bazi nema podataka da ste naručili to i to 29. januara, već samo to i to 4. februara." Ja odgovorim da mi je narudžba iz februara stigla, ali od januara još nije i uradim screen shot narudžbe s ebaya. Na to dobijem opet poruku da "oni nemaju nikakve podatke o narudžbi od 29.1." i da provjerim svoj ebay račun i da li sam uopšte napravila narudžbu kod njih. Na kraju otvorim case i opet napišem da više nisam sigurna da li su mi uopšte prvi put poslali stvar koju sam naručila, napišem adresu i zamolim da mi opet pošalju artikal i na to dobijem poruku, seller offered another solution i opet poruku "u našoj bazi nema podataka da ste naručili to i to 29. januara, već samo to i to 4. februara." I u suštini totalno negiraju da sam ikad naručila nešto.
Kopirala sam im paypal račun, ebay potvrdu narudžbe i sama činjenica da sam otvorila case je valjda dovoljan dokaz da jesam nešto naručila.
Do 7. marta imam rok da case riješim s prodavcem, ali ne znam kako da riješim u ovoj situaciji... Svašta.