Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
nadžak

#9776 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Mustang1 wrote:Je'l to standard da tako brzo dodje sada? Ja sam jucer narucio. Nisam narucio nista godinama. Prije je dolazilo tek za 30.ak dana. Nikad prije uglavnom poslije :D
More bit bidne :D
Trebalo bi sad da ide normalno, Gotovi su Kineski odmori i praznici.
Ericha100

#9777 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Ericha100 »

Imali još neko problem s Njemačkom?
Inače mi stigne pošiljka za 10-20 dana maksimalno, ali sad evo prošlo mjesec dana, dvije stvari naručene i nijedna da stigne.
I kako to da dostavljaju pakete nekome drugom, ako piše adresa i ime i prezime... :-) To nigdje nema.
Antifriz+

#9778 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Antifriz+ »

Nuken wrote:pošiljka poslana iz HK 17.2 a meni danas poštar donosi na vrata.Rekord lični

Sve pošiljke koje su imale TN naručene u zadnjih 5 mjeseci uredno stigle, dok one koje su poslane poštom bez TN nisu sve. Nedostaju 4 iz novembra, 3 iz decembra, 4 iz januara, očito nešto negdje ne štima....
Capsicum

#9779 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Capsicum »

Tako je, opet je neki problem. Ja iz decembra cekam jos 2 posiljke bez TN. Istovremeno narucio 3 stvari, ali samo jednu sa TN. Ta sa TN stigla za 15 dana, a ove 2 bez jos cekam. E sad da li je u pitanju kradja ili nas je opet neko stavio na neku crnu listu, ne znam... Ovo stanje s postom je stvarno vise nepodnosljivo! Ima li iko u ovoj zemlji da malo pokrene stvari u toj posti?! Stvarno smo crna rupa Evrope, a Boga mi i svijeta...
Antifriz+

#9780 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Antifriz+ »

Capsicum wrote:Tako je, opet je neki problem. Ja iz decembra cekam jos 2 posiljke bez TN. Istovremeno narucio 3 stvari, ali samo jednu sa TN. Ta sa TN stigla za 15 dana, a ove 2 bez jos cekam. E sad da li je u pitanju kradja ili nas je opet neko stavio na neku crnu listu, ne znam... Ovo stanje s postom je stvarno vise nepodnosljivo! Ima li iko u ovoj zemlji da malo pokrene stvari u toj posti?! Stvarno smo crna rupa Evrope, a Boga mi i svijeta...

Ma očito je problem neki u BH pošti jer ne može biti da pošiljke sa TN dolaze a ove druge ne, to se neko garant navuko na tuđe plaćene a njemu besplatne pošiljke pa ih lagano stavlja u padže jer ionako nema traga o kretanju istih,a kako su ažurni to je već druga stvar, čak mi se dešavalo da pošiljka sa TN dodje za manje od 10 dana iz Kine do Sarajeva, pa u Sarajevu (pošta-carina) ostane još toliko....
holowey

#9781 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

Antifriz+ wrote:
Capsicum wrote:Tako je, opet je neki problem. Ja iz decembra cekam jos 2 posiljke bez TN. Istovremeno narucio 3 stvari, ali samo jednu sa TN. Ta sa TN stigla za 15 dana, a ove 2 bez jos cekam. E sad da li je u pitanju kradja ili nas je opet neko stavio na neku crnu listu, ne znam... Ovo stanje s postom je stvarno vise nepodnosljivo! Ima li iko u ovoj zemlji da malo pokrene stvari u toj posti?! Stvarno smo crna rupa Evrope, a Boga mi i svijeta...

Ma očito je problem neki u BH pošti jer ne može biti da pošiljke sa TN dolaze a ove druge ne, to se neko garant navuko na tuđe plaćene a njemu besplatne pošiljke pa ih lagano stavlja u padže jer ionako nema traga o kretanju istih,a kako su ažurni to je već druga stvar, čak mi se dešavalo da pošiljka sa TN dodje za manje od 10 dana iz Kine do Sarajeva, pa u Sarajevu (pošta-carina) ostane još toliko....
a sta ako je problem na nasem aerodromu? ili u nekom sortirnom centru u germany?
vidi_me

#9782 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by vidi_me »

Šta bi ovo moglo značiti:
Image
Pošiljka je potpuno regularna, ništa u njoj nema problematično, plaćena 15-ak dolara, više artikala u jednom paketu. Kupljeno sa ebaya. Kakav izvoz?! Najvjerovatnije je u pitanju greška?
holowey

#9783 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

vidi_me wrote:Šta bi ovo moglo značiti:
Image
Pošiljka je potpuno regularna, ništa u njoj nema problematično, plaćena 15-ak dolara, više artikala u jednom paketu. Kupljeno sa ebaya. Kakav izvoz?! Najvjerovatnije je u pitanju greška?
to mi izgleda kao da nije dopusten uvoz takve stvari ili nije dopusten uvoz u svojstvu fizickog lica pa je posiljka vracena sa carine posiljaocu...
vidi_me

#9784 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by vidi_me »

Provjerio, "vraćen" Pošti, s paketom je sve uredu, samo su se pogrešno "odrazili". Ćemo da vidimo u četvrtak/petak...
Antifriz+

#9785 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Antifriz+ »

holowey wrote:
Antifriz+ wrote:

a sta ako je problem na nasem aerodromu? ili u nekom sortirnom centru u germany?

Ako pošiljka sa TN bude evidentirana danas kao prispijece u izmjenicnu postu narednih 7 dana se šeta do carine i nazad da bi za 10-ak dana od evidentiranja u izmjenicnoj posti bila dostavljena krajnjem kupcu, onda je ocito neki problem u pošti ili carini u BiH, e sad šta li se tek dešava sa običnom poštom bez TN mozemo samo pretpostavljati, ali nadam se da nije ono na što sumnjam a to je krađa od strane nekoga na carini ili BH pošti... ja lično ne tražim refund stvarčica sa sitnim iznosom ali kad nešto platim 50-ak maraka i artikal ne dobijem naravno da ću tražiti refund (ukoliko nekad stigne naravno da ću ponovo uplatiti) i ako se ovaj trend nedostavljanja pošiljki bez TN nastavi bojim se da ćemo na crnu listu i da nećemo moći više ništa kupiti jer neće biti moguća dostava u BiH...
holowey

#9786 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

Antifriz+ wrote:
holowey wrote:
Antifriz+ wrote: Ma očito je problem neki u BH pošti jer ne može biti da pošiljke sa TN dolaze a ove druge ne, to se neko garant navuko na tuđe plaćene a njemu besplatne pošiljke pa ih lagano stavlja u padže jer ionako nema traga o kretanju istih,a kako su ažurni to je već druga stvar, čak mi se dešavalo da pošiljka sa TN dodje za manje od 10 dana iz Kine do Sarajeva, pa u Sarajevu (pošta-carina) ostane još toliko....

Ako pošiljka sa TN bude evidentirana danas kao prispijece u izmjenicnu postu narednih 7 dana se šeta do carine i nazad da bi za 10-ak dana od evidentiranja u izmjenicnoj posti bila dostavljena krajnjem kupcu, onda je ocito neki problem u pošti ili carini u BiH, e sad šta li se tek dešava sa običnom poštom bez TN mozemo samo pretpostavljati, ali nadam se da nije ono na što sumnjam a to je krađa od strane nekoga na carini ili BH pošti... ja lično ne tražim refund stvarčica sa sitnim iznosom ali kad nešto platim 50-ak maraka i artikal ne dobijem naravno da ću tražiti refund (ukoliko nekad stigne naravno da ću ponovo uplatiti) i ako se ovaj trend nedostavljanja pošiljki bez TN nastavi bojim se da ćemo na crnu listu i da nećemo moći više ništa kupiti jer neće biti moguća dostava u BiH...
svabe ganjale partizane i partizani imaju opciju da pobjegnu u sumu ili da se sakriju u bunar...odluce da se sakriju u bunar... svabe dodju do bunara i pitaju se:
"mozda su pobjegli u sumu"
iz bunara se cuje eho "mozda su pobjegli sumu"
"a da mi za svaki slucaj bacimo bombu u bunar?"
a iz bunara se cuje eho "mozda su pobjegli u sumu"
:evil:
i cuje se eho "mozda nije do nase poste" :evil:
zippoo87

#9787 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

Meni u zadnje vrijeme nisu došle dvije pošiljke
Ni za jednu nisam imao TN a sada očekujem još dvije,pa valjda sta dodje
Ericha100

#9788 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Ericha100 »

Jeste ikada imali situaciju da seller kompletno negira da ste nešto naručili? :lol:
Imam dvodnevnu korespondenciju s jednim sellerom iz Njemačke. Naručila dvije stvari. Jednu 29. januara, jednu 4. februara. Ova od 4. februara je stigla neki dan, a ova od 29. januara još nije. Pošaljem selleru poruku da nisam primila narudžbu i od tada sve vrijeme dobijam odgovor da "u našoj bazi nema podataka da ste naručili to i to 29. januara, već samo to i to 4. februara." Ja odgovorim da mi je narudžba iz februara stigla, ali od januara još nije i uradim screen shot narudžbe s ebaya. Na to dobijem opet poruku da "oni nemaju nikakve podatke o narudžbi od 29.1." i da provjerim svoj ebay račun i da li sam uopšte napravila narudžbu kod njih. Na kraju otvorim case i opet napišem da više nisam sigurna da li su mi uopšte prvi put poslali stvar koju sam naručila, napišem adresu i zamolim da mi opet pošalju artikal i na to dobijem poruku, seller offered another solution i opet poruku "u našoj bazi nema podataka da ste naručili to i to 29. januara, već samo to i to 4. februara." I u suštini totalno negiraju da sam ikad naručila nešto.
Kopirala sam im paypal račun, ebay potvrdu narudžbe i sama činjenica da sam otvorila case je valjda dovoljan dokaz da jesam nešto naručila.
Do 7. marta imam rok da case riješim s prodavcem, ali ne znam kako da riješim u ovoj situaciji... Svašta. :-)
channel10

#9789 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by channel10 »

Ne znam sto se uopšte raspravljaš sa njim. Otvoriš case i to ce ebay i PayPal riješiti.
friskyoreo

#9790 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by friskyoreo »

Ne znam da li je istina, ali sam negdje procitao da neki selleri to upravo i rade, prime narudzbu ali nikad ne posalju artikal. Obicno su to neke sitnice i jako povoljni artikli.
Kad otvoris case, odmah ti vrate novac i to je to. Navodno to rade kako bi povecali broj transakcija na profilu. Tako da mozda i nije do nase poste i carine to sto neke posiljke bez tracking numbera ne stizu..
Mada, opet, poznavajuci nas kakvi smo, ne bi me nista iznenadilo... :-)
Ericha100

#9791 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Ericha100 »

A zato što je u pitanju poklon za nekog koji je trebao davno stići. :roll: Sve kontam da mi je to prije završiti, a ne da se još pola mjeseca razvlačimo, ali eto...
zemomak

#9792 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zemomak »

meni je juče stigla jedna od tri pošiljke bez TN poslata 24.12.2015...fale još dvije s početka decembra...halalio sam ih, al ak dođu biće super...i ova je bila otpisana...ali ono sta sam htio da poentiram da sam se evo i na ličnom primjeru uvjerio da dolaze i pošiljke bez TN :-D mada, to mi je bila škola u neku ruku jer sam tada i počeo sa online kupovinom...nakon toga sve ide sa TN makar bilo i vrijednosti 1 $ :)
O'zone
Globalni moderator

#9793 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

Ja od dva problema sa zadnjim pošiljaka riješio jedan. Prodavalo se nešto 200 komada ali kad sam naručio i stiglo u pakovanju samo 100 komada. Ostavio negativni feedback E onda me prodavac samo da ispravim u pozitivan ili barem neutralan ja nisam htio i onda mi ponude pola novac nazad. To sam prihvatio i ljudi uredno vratili lovu a ja im ispravio sa negativnog na pozitivni feedback.

Drugi slučaj je sa artiklom koji nije nikad stigao prodavač je ponudio da pošalje još jedanput ja prihvatio i oni rekli da će poslati ASAP ali evo par dana ništa pa ne znam sta da radim? Pokrenuti čaše ili ne? Već smo se sve dogovorili pa mi bez veze......
samo pozitiva

#9794 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by samo pozitiva »

zar se moze mijenjati feedback? :D
kloniran

#9795 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

samo pozitiva wrote:zar se moze mijenjati feedback? :D
moze prema prodavcu
samo pozitiva

#9796 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by samo pozitiva »

kloniran wrote:
samo pozitiva wrote:zar se moze mijenjati feedback? :D
moze prema prodavcu
nisam to znao :)
kloniran

#9797 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

moze, samo ne znam kako to ide, i meni su jednom brisali stari feedback da mogu ostaviti novi
Del_Boy1

#9798 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Del_Boy1 »

Odeš na svoju feedback stranicu i dole ispod imaš ovo na slici, klikneš na taj link i otvori ti se stranica sa svim feedback-ovima koje si ti ostavio, izabereš koji hoćeš da izmijeniš i to je to.

Image

Image
alentje

#9799 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by alentje »

Pozdrav klixovci.
Krenulo odavno stizati sve iz kine+hk brzo, cak ispod 10 dana par puta. Sada narucim neku bateriju za mobilni i na trackingu samo pise shipment information received, i tako stoji vec 10 dana. TN mi zavrsava sa SG, valjda kod za Singapur. 4PX je posta.. Dali se nekom ovo desilo??
friskyoreo

#9800 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by friskyoreo »

alentje wrote:Pozdrav klixovci.
Krenulo odavno stizati sve iz kine+hk brzo, cak ispod 10 dana par puta. Sada narucim neku bateriju za mobilni i na trackingu samo pise shipment information received, i tako stoji vec 10 dana. TN mi zavrsava sa SG, valjda kod za Singapur. 4PX je posta.. Dali se nekom ovo desilo??
Mislim da to znaci da je jos u kini, kad bude dispatched overseas, onda znaci da je na putu za bih.
Uglavnom taj SG ima najgori tracking sistem koji sam vidio do sada. A sto se tice brzine dostave, to ne znam. I ja cekam jos uvijek prvi paket od njih.
Post Reply