ne stopa vise, ili su popravili ili se popravilo:-)Halcyon wrote:Ma ne mora značit ba, večeras i kod mene koči, doduše nije ništa značajno ali dovoljno da nervira.L00d wrote:znaci, instalacije
sutra zovem da provedu kablo novo
Btw, mog'o si nam postavit podatke koje ti očitava modem?
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
sencobih
#9776 Re: BHTelecom All About
-
lider
#9777 Re: BHTelecom All About
Ako me neko dodao za naj broj na ultri, jel' mi trebala doći poruka neka?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#9778 Re: BHTelecom All About
Naravno da nije..
- ala7
#9779 Re: BHTelecom All About
Bilo je isto ovo "cula rekla kazala" kada se pricalo, suskalo za besplatne ArenaSport kanale i ispostavilo se da je istina.. Tada je BH Telecom jedini nudio besplatno ArenaSport kanale..Tiger 033 wrote:Jbte zec u šumi ovi vec razanj okrecu![]()
hallo.ba dođite sebi ovo je jos jedna unizu "provjerenih" maHalskiH informacija "ČULA REKLA KAZALA"
Ne branim BH Telecom, potvrdice mnogi moji postovi ali ako je ovo istina sto neki insajderi govore onda je vise nego odlicna ponuda to za 40tak KM mojatv full paket sto se suska..
- forum_selektor
-
clarion_
#9781 Re: BHTelecom All About
za viber ali bez previše kretanja, dovoljno, brzina kada se potroši pada na 64kbps, smiješno i žalosno...Lud i ponosan wrote:Kako ste zadovoljni brzinom neta nakon što se potroši predviđeni limit? Dovoljno za viber? Ide li preko 1 mbit dok se bonus ne potroši?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
-
iceman2010
-
iceman2010
#9783 Re: BHTelecom All About
Ovo za korekciju cijena ja nisam cuo. Korekcija brzina ide 100%. Ako bude i to za cijene onda je to super mada mi djeluje previse, ali sacekajmo pa cemo vidjeti. Mozda izbiju onih 10 km za pozive prema mobilnoj iz pretplate plus jos tih 5-6 km? To bi vec bilo realnije za ocekivati.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
zilog
#9784 Re: BHTelecom All About
Covjek kojeg je Telekom, prije samo godinu, mjesecima vodao po salterima, jer mu je htjeo naplatiti 120KM novi prikljucak, prica o firmi koja se prije vise od 10 godina borila na trzistu i kojima nesto principijelno zamjera.quarterback wrote:A kultura je na nivou da uzimaju pare za ono sto ne radi?
Logosoft je kao svoje usluge davao besplatno, oni nisu uzimali pare?
Kod telecoma bar placam uslugu koja radi.
Djesi Damire Dizdarevicu, nisam te poznao pod tim nickom.
Bravo, principijelnost na nivou kuhanog makarona...
BTW, ovo je samo moje misljenje. Ljudima iz LOL-a je dobrodosao tvoj nacin razmisljanja. Evo zasto: Mnogo veci je broj ljudi koji, iz nekog razloga, nekad u proslosti, ima gorko iskustvo sa BHT-om. Brojcano i procentualno. Za tobom, ionako, niko nece plakati.
- Tiger 033
#9785 Re: BHTelecom All About
NE sporim ja da NEce biti promjena ...ali ovaj lik pise o cijenama i to samo jednog paketa ,pa onda malonagađa o brzinama i jos pise kako je informacija "PROVJERENA"ala7 wrote:Bilo je isto ovo "cula rekla kazala" kada se pricalo, suskalo za besplatne ArenaSport kanale i ispostavilo se da je istina.. Tada je BH Telecom jedini nudio besplatno ArenaSport kanale..
Ne branim BH Telecom, potvrdice mnogi moji postovi ali ako je ovo istina sto neki insajderi govore onda je vise nego odlicna ponuda to za 40tak KM mojatv full paket sto se suska..
-
quarterback
#9786 Re: BHTelecom All About
zilog wrote:Covjek kojeg je Telekom, prije samo godinu, mjesecima vodao po salterima, jer mu je htjeo naplatiti 120KM novi prikljucak, prica o firmi koja se prije vise od 10 godina borila na trzistu i kojima nesto principijelno zamjera.quarterback wrote:A kultura je na nivou da uzimaju pare za ono sto ne radi?
BTW, ovo je samo moje misljenje. Ljudima iz LOL-a je dobrodosao tvoj nacin razmisljanja. Evo zasto: Mnogo veci je broj ljudi koji, iz nekog razloga, nekad u proslosti, ima gorko iskustvo sa BHT-om. Brojcano i procentualno. Za tobom, ionako, niko nece plakati.
Nemam se namjeru prepirati sa tobom jer je normalno da se vise ljudi zali na BHT nego za logosoft radi cinjenice da bht ima NEUPOREDIVO veci broj korisnika.
Moju principijelnost mozes vidjeti iz toga sto mi ni danas nakon 10 godina radi svih logosoftovih pizdarija za vrijeme 2 godine koliko sam im bio korisnik ne pada napamet da im opet pruzim sansu.
Logosoft bi upravo trebao plakati za svakim bijesnim korisnikom jer nema stotine hiljada istih. Paradoksalno je da BHT pokazuje puno vecu brigu za korisnika nego Logosoft kao mali, lokalni, privatni ISP.
Sretan ti boravak u ignore listi, sa tipovima slicnim tebi.
Isto ono sto sam prije 2 posta napisao logosoftu na kraju a ima 4 slova.
ps
sticajem prilika i sada koristim logosoftov internet ponekad i evo upravo sada svjedocim da sigurno u 5 otvaranja web stranica neku moram refreshovati jer se ne ucita, da mi pucaju FTP konekcije i slicno
vidim, puno toga se promjenilo za ovih par godina...
evo i ovaj komentar sada ne mogu da posaljem, srecom chrome pamti ono sto je uneseno pa mogu kliknuti na submit ponovo umjesto da opet pisem sve ispocetka
Last edited by quarterback on 15/01/2013 12:01, edited 1 time in total.
- Qler
#9787 Re: BHTelecom All About
valjda se kaže "stjeo"zilog wrote: Covjek kojeg je Telekom, prije samo godinu, mjesecima vodao po salterima, jer mu je htjeo naplatiti 120KM novi prikljucak, prica o firmi koja se prije vise od 10 godina borila na trzistu i kojima nesto principijelno zamjera.
- fireman2013
#9788 Re: BHTelecom All About
To sto sam napisao na BIH.net fotumu je tacno. Ide korekcija cijena i brzina. Od koga sam cuo mogu ti reci preko PP buduci da radis u BHT-u pa vjerojatno bi poznavao tog mog insideraiceman2010 wrote:Ovo za korekciju cijena ja nisam cuo. Korekcija brzina ide 100%. Ako bude i to za cijene onda je to super mada mi djeluje previse, ali sacekajmo pa cemo vidjeti. Mozda izbiju onih 10 km za pozive prema mobilnoj iz pretplate plus jos tih 5-6 km? To bi vec bilo realnije za ocekivati.
Pozz
-
zilog
#9789 Re: BHTelecom All About
Tvoj primjer kaze da nekima samo treba dati vazelin...quarterback wrote:Logosoft bi upravo trebao plakati za svakim bijesnim korisnikom jer nema stotine hiljada istih...zilog wrote:Covjek kojeg je Telekom, prije samo godinu, mjesecima vodao po salterima, jer mu je htjeo naplatiti 120KM novi prikljucak, prica o firmi koja se prije vise od 10 godina borila na trzistu i kojima nesto principijelno zamjera.quarterback wrote:A kultura je na nivou da uzimaju pare za ono sto ne radi?
quarterback wrote:konkretno se meni desilo da sam uzeo moju tv i odmah nakon par dana fiksni telefon za marku, nakon oko godinu dana sam promjenio paket moje tv i sa sljedecim racunom mi je dosla faktura za punu cijenu fiksnog telefona (oko 120 KM), trebalo je 4/5 obilazaka raznih sluzbi, pisanja mailova, telefoniranja i cekanja od dva mjeseca da prihvate zalbu i poniste to jer sam promjenom paketa i dalje ostao na mojoj tv samo na drugom paketu, oni su naime to vodili kao raskid ugovora pa ponovno ukljucenje (!!!!)
-
quarterback
#9790 Re: BHTelecom All About
samo se nadam da ce do korekcija doci prije 1.2. jer 3.2. mijenjam pakete usluga... 
- Casual's
#9791 Re: BHTelecom All About
Valja li cemu ova parica,ili kako se vec kaze
SNR Margin: 33.0 8.8 db
Line Attenuation: 9.4 10.0 db
Data Rate: 7168 1023 kbps
-
iceman2010
#9792 Re: BHTelecom All About
Haj posalji to na pp. Ovo za brzine se vec priprema i polako pocinje za koji dan postepena promjena profila na dslam-ovima. Naravno, brzina interneta ce se promjeniti tek promjenom na radiusu, ali to je formalnost ako ova prva promjena na dslam-ovima prodje bez problema. Izgleda da i netflat6 i netflat4 postaju jedan paket od 10 Mbps. Ide i vdsl sa ponudom vecih brzina. Kazu 50 Mbps za 80 km, ali ovo nije provjereno. Ono sto je provjereno je netflat2 na 5 Mbps,a netflat4 na 10. Evo kazu i netflat6 na 10 uz korekciju cijena. Ovo sve od 1.3.2013.fireman2013 wrote:To sto sam napisao na BIH.net fotumu je tacno. Ide korekcija cijena i brzina. Od koga sam cuo mogu ti reci preko PP buduci da radis u BHT-u pa vjerojatno bi poznavao tog mog insideraiceman2010 wrote:Ovo za korekciju cijena ja nisam cuo. Korekcija brzina ide 100%. Ako bude i to za cijene onda je to super mada mi djeluje previse, ali sacekajmo pa cemo vidjeti. Mozda izbiju onih 10 km za pozive prema mobilnoj iz pretplate plus jos tih 5-6 km? To bi vec bilo realnije za ocekivati.
Pozz
-
iceman2010
#9793 Re: BHTelecom All About
Odlicna!Casual's wrote:Valja li cemu ova parica,ili kako se vec kaze![]()
- Casual's
#9794 Re: BHTelecom All About
@iceman2010 Moze li se znati preko tih podataka da li je kroz moju mahalu prosla ta optika ? Sjecam se da je telekom 2004-2005 sve kablove mijenjao 
- _Reds_
#9795 Re: BHTelecom All About
Moze li mi ko reci ovdje koji je defaultni password za pristup ruteru D link, moja TV ?? admin, admin ne ide.
-
iceman2010
#9796 Re: BHTelecom All About
Mozes znati po ovome slablkenju (9,4 dB) koliko si daleko od dslam-a. Ima negdje tabela gdje ukucas slabljenje i dobijes brzinu. Ima na ovoj temi ali negdje daleko. Kad budem za racumarom potrazicu. Ovo naravno, ako nema nekih losih spojeva ili drugih "problema" na parici.Casual's wrote:@iceman2010 Moze li se znati preko tih podataka da li je kroz moju mahalu prosla ta optika ? Sjecam se da je telekom 2004-2005 sve kablove mijenjao
Evo ovaj kalkulator kaze da si na nekih 681 m od DSLAM-a. Ovo je naravno procjena. Ne radi se o 100% tacnom podatku.
Last edited by iceman2010 on 15/01/2013 17:34, edited 1 time in total.
-
BadBoy
#9797 Re: BHTelecom All About
Nije to OK iceman da četvorku dižu na više od duple brzine a netflat6 samo na 10. Kakvu korekciju cijena namjeravaju dati, logičnije je ukinuti onda natflat6 i ostaviti samo netflat10 tj. bivši netflat 4 :Siceman2010 wrote:Haj posalji to na pp. Ovo za brzine se vec priprema i polako pocinje za koji dan postepena promjena profila na dslam-ovima. Naravno, brzina interneta ce se promjeniti tek promjenom na radiusu, ali to je formalnost ako ova prva promjena na dslam-ovima prodje bez problema. Izgleda da i netflat6 i netflat4 postaju jedan paket od 10 Mbps. Ide i vdsl sa ponudom vecih brzina. Kazu 50 Mbps za 80 km, ali ovo nije provjereno. Ono sto je provjereno je netflat2 na 5 Mbps,a netflat4 na 10. Evo kazu i netflat6 na 10 uz korekciju cijena. Ovo sve od 1.3.2013.fireman2013 wrote:To sto sam napisao na BIH.net fotumu je tacno. Ide korekcija cijena i brzina. Od koga sam cuo mogu ti reci preko PP buduci da radis u BHT-u pa vjerojatno bi poznavao tog mog insideraiceman2010 wrote:Ovo za korekciju cijena ja nisam cuo. Korekcija brzina ide 100%. Ako bude i to za cijene onda je to super mada mi djeluje previse, ali sacekajmo pa cemo vidjeti. Mozda izbiju onih 10 km za pozive prema mobilnoj iz pretplate plus jos tih 5-6 km? To bi vec bilo realnije za ocekivati.
Pozz
- Referent za ONO i DSZ
#9798 Re: BHTelecom All About
Kozmeticke promjene na BH telecom MojaTV ne bi bile svrsishodne. Previse se ulozilo u tu tehnologiju koja je ujedno i jedina buducnost BH telecoma da bi se dozvolio daljni odljev korisnika na uveliko jeftinije privatne provajder(da im sad imena ne spominjem) Koliko ih je to oni najbolje znaju.
Dakle samo konkretno novcano umanjenje cijene paketa imao bi pravi efekat. Mozda jos kad bi se iskreno posvetili uvodjenju sportkluba u programsku shemu da bi nesto uspjeli.
Nadam se da imaju dovoljno mozga ovi pozicionirani lezihljebovici koji ce skontati sta sam gore napisao da bi prezivjela firma tj dio uposlenika BH telecoma koji posteno zaradjuju svoju platu tamo.
Dakle samo konkretno novcano umanjenje cijene paketa imao bi pravi efekat. Mozda jos kad bi se iskreno posvetili uvodjenju sportkluba u programsku shemu da bi nesto uspjeli.
Nadam se da imaju dovoljno mozga ovi pozicionirani lezihljebovici koji ce skontati sta sam gore napisao da bi prezivjela firma tj dio uposlenika BH telecoma koji posteno zaradjuju svoju platu tamo.
-
pathyeshme
#9799 Re: BHTelecom All About
Neka mi neko kaže hoće li ovo moje moći podnijeti 10 MBps (pošto se u potpunosti ne razumijem u ove stvari):
Last edited by pathyeshme on 15/01/2013 16:04, edited 1 time in total.
-
Nefs-i Mulhima
#9800 Re: BHTelecom All About
Idi na advance -> status -> adsl status pa kopraj ljudima....pathyeshme wrote:Neka mi neko kaže hoće li ovo moje moći podnijeti 10 MBps (pošto se u potpunosti ne razumijem u ove stvari):
i usput izbrisi sliku zato sto si postavio sa mac adresom
cisto zbog mac cloniranja i problema koje mozes kasnije imat....