madner wrote:drug profi wrote:madner wrote:Naravno da im ne mogu i ne zelim zabraniti, samo donosim sud o istoj partiji.
Dakle to nije partija koja podrzava pluralizam u istoj, koja zeli okupiti sto siri spektar clanova i glasaca.
Imali smo nedavno jednak primjer sa Komsicem, koji se protivio principima ustavnih promjena. Ista situacija, gdje mu nije ostalo nista drugo nego da izadje iz stranke ili provodi politiku sa kojom se ne slaze.
Jah, drug... ne moras se uclanjivati u stranku ili davati donacije. Daj im glas.
Opstinski su izbori odlican nacin da provjeris jesu li ono sto tvrde da jesu i sta su u stanju uraditi. Ne mogu vala gore napraviti kad je ovako kakvo je, a sposoban covjek moze dosta toga popraviti.
Na lokanom nivou uvijek glasam za ljude koje znam, ne za stranke.
Naravno da mogu, ja imam malo duze pamcenje.
Pa cuj, bilo bi malo pretenciozno da ocekujem da upoznam kandidata, ili da nadjem nekog koga znam. Lijepo bi bilo izabrati nekog svog u opstinu - neka se nadje zlu ne trebalo.
140.000 stanovnika, od toga se bar 100.000 moze kandidovati, a moja raja se bavi biznisom a ne ublehama, jbg.
Ostaje da vjerujem stranci, odnosno politici stranke, pa tako ocekujem da se i poslanici ponasaju.
Ne znace mi ni biografije nista jer neko moze biti i vunderkind pa zavrsiti fakultet za 10 dana kao sto ih mnogo imamo u SDA, a vjerovatno i drugdje. Neko moze biti bez formalnog obrazovanja kao vlasnik moje firme, ali zato zna sve o biznisu i tu je rame uz rame svakom ministru privrede kojeg su stranke u stanju postaviti.
Razumijes sta hocu reci. Ne mogu znati kandidate cak ni za lokalni nivo, i zato s emoram pouzdati u stranacku liniju, koja moze da mi odgovara, djelomicno odgovara, ili ne odgovara, a onda mogu odluciti da vjerujem, djelomicno vjerujem ili ne vjerujem.