opet zavisi sta ti je cilj. Da li je povecanje misicne mase ili kondicioniranje misica. Sve ima svoju svrhu. Nekad je dobro praviti preko minute nekad nije..golman wrote:Bambino Blu wrote:Zavisi sta radis ako si na masi=snaga pravim duze pauze i u serijama i u promjeni vjezbi. Npr gruham bas kilaze i umaram se pa mi treba cak i 3 minute da dodjem sebi. A sad kad sam u fazi definicije i dalje su tu velike kilaze (ne bas velike kao na masi ali velike) ali su pauze nekad i do 30 sekundi a nekad minutu zavisno koliko je kompleksna vjezba preko minute ne ide. Cak nekad povezem supersetove ili gigasetove. povecem dvije vjezbe za redom bez pauze npr bench ravni sa sipkom odradim 10-12 ponavljanja pa onda uzmem bucice manja kilaze i radim do otkazagolman wrote:Jedno pitanje za vježbače..koliku pauzu pravite između vježbi u seriji?
Minut ili manje od minut?
Navodno,treba praviti što kraće pauze između ponavljanja,jer je bolji efekat.
pa to sam i mislio,preko minute nije dobro praviti pauze
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Bambino Blu
#9776 Re: Teretana
-
enisss
#9777 Re: Teretana
Mnogo je vaznije koliko vremena provedes u setu a ne izmedju njih 
- DanteX
#9778 Re: Teretana
Može li mi neko reći da li vrijedi ovo uzimati? Tj. je li "sigurno", nema nikakve štete ili šta li već?

-
enisss
#9779 Re: Teretana
Ovo je super, dobiješ UH j protein u jednom.DanteX wrote:Može li mi neko reći da li vrijedi ovo uzimati? Tj. je li "sigurno", nema nikakve štete ili šta li već?
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#9780 Re: Teretana
A štete nema 
-
lajk
#9782 Re: Teretana
Cao raja
Da li mi je bolje raditi samo gornji dio, donji dio, pa kardio ili da ubacim kada radim npr. danas donji dio (cucnjevi, iskorak, presa itd.) da uradim npr. prije i poslije svega toga steper 10-15min?
Kada radim i gornji i donji dio radim 20 serija po tri ponavljanja.
p.s žensko sam i nastojim smanjiti kilograme
, smanjilo se na nogama, rukama i poprilicno zateglo, ali stomak

Da li mi je bolje raditi samo gornji dio, donji dio, pa kardio ili da ubacim kada radim npr. danas donji dio (cucnjevi, iskorak, presa itd.) da uradim npr. prije i poslije svega toga steper 10-15min?
p.s žensko sam i nastojim smanjiti kilograme
- vejza00
#9783 Re: Teretana
moras postaviti sliku da bi dobila pravi savjetlajk wrote:Cao raja![]()
p.s žensko sam i nastojim smanjiti kilograme, smanjilo se na nogama, rukama i poprilicno zateglo, ali stomak
![]()
-
Bambino Blu
#9784 Re: Teretana
Ako si zensko ono sto bi po meni bilo optimalnije i mnogo bolje npr od toga da radis noge pa na kardio gdje ti noge placu vec. Radi 3 dana u sedmici full body. Znaci radis kompleksne vjezbe i tako vjezbas citavo tjelo. Tipa ubacis mrtvo dizanje i nabacaj i izbacaj gdje vjezbas u jednoj vjezbi kompletno tijelo, od nogu guzova ramena pa ruku. A kardio po meni ujutro na prazan stomak ako si u mogucnosti ako ne onda poslije treninga 20 minuta ne vise.lajk wrote:Cao raja![]()
p.s žensko sam i nastojim smanjiti kilograme, smanjilo se na nogama, rukama i poprilicno zateglo, ali stomak
![]()
Prije treninga ti ne mozes raditi kardio, prije treninga radis zagrijavanje na traci ili nekoj drugoj masini max 15 minuta po meni sve preko je uzalud trosenje energije gdje dirketno oduzimas od treninga sa tegovima a ne dobivas apsolutno nista
-
lajk
#9785 Re: Teretana
Hvala punoBambino Blu wrote:Ako si zensko ono sto bi po meni bilo optimalnije i mnogo bolje npr od toga da radis noge pa na kardio gdje ti noge placu vec. Radi 3 dana u sedmici full body. Znaci radis kompleksne vjezbe i tako vjezbas citavo tjelo. Tipa ubacis mrtvo dizanje i nabacaj i izbacaj gdje vjezbas u jednoj vjezbi kompletno tijelo, od nogu guzova ramena pa ruku. A kardio po meni ujutro na prazan stomak ako si u mogucnosti ako ne onda poslije treninga 20 minuta ne vise.lajk wrote:Cao raja![]()
![]()
Prije treninga ti ne mozes raditi kardio, prije treninga radis zagrijavanje na traci ili nekoj drugoj masini max 15 minuta po meni sve preko je uzalud trosenje energije gdje dirketno oduzimas od treninga sa tegovima a ne dobivas apsolutno nista
-
Mustang1
#9786 Re: Teretana
Ja bih radio kardio sa gornjim dijelom, jer svakako zenama je cilj donji dio i stomak, bolje da kada radi noge da ih odradi dobro, a onda kada radi trbusnjake i sta jos radi ruke malo, ledja.. da poslije toga ide na kardio. Ali Enis ce reci 
-
Bambino Blu
#9787 Re: Teretana
Haj ovako da vas pitam koliko je vas imalo problema sa aknama i kako ste ih se rijesili. Mene su sad na zimu unistile znaci na masi ubile me i nikako da ih se rijesim po celu i ledjima (a ne lupam se nicim). Naveo sam sta uzimam od suplemenata ne znam sta moze biti problem. Bio sam kod dermatologa dala mi antibiotike da pijem 20 dana i kremu mada ne vjerujem da ce pomoci nesto specijalno al eto vidjet cemo
- rumenige_brajtner
#9788 Re: Teretana
Obično prođe samo, kad izađeš iz pubertetaBambino Blu wrote:Haj ovako da vas pitam koliko je vas imalo problema sa aknama i kako ste ih se rijesili. Mene su sad na zimu unistile znaci na masi ubile me i nikako da ih se rijesim po celu i ledjima (a ne lupam se nicim). Naveo sam sta uzimam od suplemenata ne znam sta moze biti problem. Bio sam kod dermatologa dala mi antibiotike da pijem 20 dana i kremu mada ne vjerujem da ce pomoci nesto specijalno al eto vidjet cemo
-
cassius
#9789 Re: Teretana
Posto kuci vjezbam sa tegovima i neke bw vjezbe. Imam problem da mi je lijevi lats prilicno manji od desnog. Posto sam desnjak i to
zanima me postoji li konkretno neka vjezba, koja bi pomogla da se taj dio popravi ?
-
Mustang1
#9790 Re: Teretana
Kakve veze ima sto si desnjak, svi smo desnjaci ili ljevaci. Ne radis valjda u lijevoj ruci sa manjim kilazama?cassius wrote:Posto kuci vjezbam sa tegovima i neke bw vjezbe. Imam problem da mi je lijevi lats prilicno manji od desnog. Posto sam desnjak i tozanima me postoji li konkretno neka vjezba, koja bi pomogla da se taj dio popravi ?
-
Bambino Blu
#9791 Re: Teretana
Buraz ja u pubertetu nisam imo 3 akne ukupno. Proso pubertet odavno 21 godina se posteno zagazila i sad me napadose ja ne znam sta je :Srumenige_brajtner wrote:Obično prođe samo, kad izađeš iz pubertetaBambino Blu wrote:Haj ovako da vas pitam koliko je vas imalo problema sa aknama i kako ste ih se rijesili. Mene su sad na zimu unistile znaci na masi ubile me i nikako da ih se rijesim po celu i ledjima (a ne lupam se nicim). Naveo sam sta uzimam od suplemenata ne znam sta moze biti problem. Bio sam kod dermatologa dala mi antibiotike da pijem 20 dana i kremu mada ne vjerujem da ce pomoci nesto specijalno al eto vidjet cemo![]()
Izjednaci se to vremenom meni je npr desna sisa veca od lijeve svi kazu da se ne primjeti al primjetim ja i nervira me haha isto tako oblik na desnoj ruci je mnogo ljepsi nego na lijevoj a velicina ista...sve u to simetrije i asimetrijecassius wrote:Posto kuci vjezbam sa tegovima i neke bw vjezbe. Imam problem da mi je lijevi lats prilicno manji od desnog. Posto sam desnjak i tozanima me postoji li konkretno neka vjezba, koja bi pomogla da se taj dio popravi ?
-
Leon16v
#9792 Re: Teretana
Ja sam imao dosta akni/bubuljica po leđima, kad se skinem u teretani, to svi, au gledaj ga, sad ce mu i dlake na leđima, cime se šibaš
Proslo kasnije samo od sebe..
-
Bambino Blu
#9793 Re: Teretana
Buraz meni je genetski dlake po prsima i ledjima znaci ko majmun sam ih vec dobio sa nekih 17 godina mozda. Po ledjima gore imam dlaka al' haj to uredno i brijem. A pluca i stomak ne diram pederski mi to brijati haha. A neke savjete dobivam da izbacim sve mlijecne prozivode (pa cak i protein whey) sto je jako lose jer predspavanje najvise jedem sir zbog kazeina. Kad bi to izbacio ne znam sta navece da jedem da bude sporoopustajuci protein. Mozda kikiriki puter i jos nesto al' sta...Leon16v wrote:Ja sam imao dosta akni/bubuljica po leđima, kad se skinem u teretani, to svi, au gledaj ga, sad ce mu i dlake na leđima, cime se šibaš![]()
-
Leon16v
#9794 Re: Teretana
Pa moguce je da je od mlijecnih proizvoda, mom prijatelju je kreatin pravio probleme sa aknama...
-
Bambino Blu
#9795 Re: Teretana
Leon16v wrote:Pa moguce je da je od mlijecnih proizvoda, mom prijatelju je kreatin pravio probleme sa aknama...
ne znam ja jesam pio kreatin i pijem i sad al' sam pravio pauzu i u pauzi mi se pojavljivalo pisaj ga proce
- Raigor Stonehoof
#9796 Re: Teretana
manje drkaj. il pocni drkat lijevomcassius wrote:Posto kuci vjezbam sa tegovima i neke bw vjezbe. Imam problem da mi je lijevi lats prilicno manji od desnog. Posto sam desnjak i tozanima me postoji li konkretno neka vjezba, koja bi pomogla da se taj dio popravi ?
-
enisss
#9797 Re: Teretana
Sta sam ja mustanže kao neki guru ovdje hahahMustang1 wrote:Ja bih radio kardio sa gornjim dijelom, jer svakako zenama je cilj donji dio i stomak, bolje da kada radi noge da ih odradi dobro, a onda kada radi trbusnjake i sta jos radi ruke malo, ledja.. da poslije toga ide na kardio. Ali Enis ce reci
-
channel10
#9798 Re: Teretana
A kakve bi moglo biti štete?enisss wrote:Leon16v wrote:A štete nema
-
Leon16v
#9799 Re: Teretana
Ne znam, pitao je covjek ima li štete
- Logovan
#9800 Re: Teretana
Raigor Stonehoof wrote:manje drkaj. il pocni drkat lijevomcassius wrote:Posto kuci vjezbam sa tegovima i neke bw vjezbe. Imam problem da mi je lijevi lats prilicno manji od desnog. Posto sam desnjak i tozanima me postoji li konkretno neka vjezba, koja bi pomogla da se taj dio popravi ?