Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Nomo

#9776 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nomo »

slusaj Martinez da to nesto ,, reknem ,,

Drugi svjetski nije bio davno . Postoje dokazi . Ali hajmo reci da da tu ima svega i svacega , hajmo reci mada se zna sve .
Medjutim tebe demantira jedna stvar . A to je ovaj ,, rat ,, 92 - 96 bolje receno lov i klanje na nenaoruzane civile djecu zenu starce ...koji sam gledao svojim ocima sa dva metra razdaljine . to demantira tvoju pricu . vidio sam svojim ocima sta je cetnik . niko mi vise nista ne treba reci . da mi neko kaze da su pojeli sve jevreje u drugom ratu uz rakiju ja bi povjerovao .
salik79

#9777 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Martinez_ wrote:
salik79 wrote:
Martinez_ wrote:
Ti si svakako jedan od glavnih podmetača i lažova na temi. Kosta Pećanac i Nedić su Srbi ali se Nemac Harad Turner pohvalio Berinu da je Beograd judenfrei nakon što su SS i Gestapo pobili 14000 srbijanskih Jevreja. Što se tebi ta činjenica ne sviđa šta ti ja mogu. Konsultuj centar Simon Wiesenthal pa se njima žali.
Molio bih te za odgovor - cija vlada je tada, zvanicno, bila na vlasti? Ciji policijski aparat je bio stavljen u sluzbu nacisticke Njemacke? To sto je Turner javio ne pere prethodno pomenute od zlocina. On je samo raportirao zvanicno Berlinu ono sto je zvanicni Beograd poduzeo po "jevrejskom pitanju".
Nemačka vojna uprava. Nauči se prvo šta je okupacija i sledstveno tome vojna uprava a šta civilna uprava u okviru okupacije.

Niko nikog ne pere ni od čega a kamoli kvislinge i naciste Nedića Pećanca i Ljotića a li sve i jednoga Jevreja na teritoriji Srbije ubili su Nemci, polovinu Wehrmacht u okviru odmazdi 100 za 1, polovinu SS u jednom jedinom gasnom kamionu kojima je u više tura prevezeno 7000 Jevreja iz Sajmišta u Jajince, i na tom putu umoreno.

Činjenice dragi moji, činjenice a ne zvona i praporci.
Aha, a cica Draza je bio ciji djeneral? Nevjerovatno je kako vam "kraljeva vojska" i Milan Nedic nekada odgovaraju, a nekada i ne :D Izlisno je s tobom raspravljati na ovu temu, jer na tvojoj strani ce uvijek biti "cinjenice".
Last edited by salik79 on 27/07/2014 04:12, edited 2 times in total.
Martinez_

#9778 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Martinez_ »

Nomo wrote:slusaj Martinez da to nesto ,, reknem ,,

Drugi svjetski nije bio davno . Postoje dokazi . Ali hajmo reci da da tu ima svega i svacega , hajmo reci mada se zna sve .
Medjutim tebe demantira jedna stvar . A to je ovaj ,, rat ,, 92 - 96 bolje receno lov i klanje na nenaoruzane civile djecu zenu starce ...koji sam gledao svojim ocima sa dva metra razdaljine . to demantira tvoju pricu . vidio sam svojim ocima sta je cetnik . niko mi vise nista ne treba reci . da mi neko kaze da su pojeli sve jevreje u drugom ratu uz rakiju ja bi povjerovao .
Pa tako reci, ti kroz devedesete gledaš na celokupnu istoriju. Gledajući devedesete ti si naučio sve o ljudskoj istoriji unazad hiljadama godina. Što nisi odmah rekao, ne bih trošio vreme na te
Martinez_

#9779 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Martinez_ »

salik79 wrote:
Aha, a cica Draza je bio ciji djeneral? Nevjerovatno je kako vam "kraljeva vojska" i Milan Nedic nekada odgovaraju, a nekada i ne :D Izlisno je s tobom raspravljati na ovu temu, jer na tvojoj strani ce uvijek biti "cinjenice".
Zvanično ministar u Kraljevoj vladi čije je sedište bilo u Londonu. Srpske vlasti su zvanično u Londonu, prvo vlada kraljevine Jugoslavije zatim prelazna sa Titom i kraljevim ministrima na kraju rata jugoslovenska komunistička.

To su gole činjenice. Ako je Draža klao muslimane ne znači da je klao i Jevreje. Hoćemo li i Hitleru staviti na dušu genocid u Srebrenici jer je ipak Hitler najveći genocidaš?

Nediću nije bio poveren zadatak egzekucije Jevreja. Nemci na okupiranim teritorijama su to radili sami.
Nomo

#9780 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nomo »

Martinez_ wrote:
Nomo wrote:slusaj Martinez da to nesto ,, reknem ,,

Pa tako reci, ti kroz devedesete gledaš na celokupnu istoriju. Gledajući devedesete ti si naučio sve o ljudskoj istoriji unazad hiljadama godina. Što nisi odmah rekao, ne bih trošio vreme na te
ma ne pravi se lud i englez . te godine su samo potvrdile ono sto se desilo u drugom ratu . cijela istocna bosna je poklana od draze i njegovog zamjenika crnogorca pavla djurisica . ovaj rat je sve pokazao . i sljedecih milion godina ja vidim kroz ovaj ,, rat ,, opet kazem to nije bio rat , to je bio lov na ljude koje se ne mogu braniti . i da , sve , ama bas sve se vidi u ovom genocidu . sve sto se desavalo 92 96 je ispisano kao na dlanu . unazad i naprijed . ne po stotinu nego hiljadu godina .
salik79

#9781 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Martinez_ wrote:
salik79 wrote:
Zvanično ministar u Kraljevoj vladi čije je sedište bilo u Londonu. Srpske vlasti su zvanično u Londonu, prvo vlada kraljevine Jugoslavije zatim prelazna sa Titom i kraljevim ministrima na kraju rata jugoslovenska komunistička.

To su gole činjenice. Ako je Draža klao muslimane ne znači da je klao i Jevreje. Hoćemo li i Hitleru staviti na dušu genocid u Srebrenici jer je ipak Hitler najveći genocidaš?

Nediću nije bio poveren zadatak egzekucije Jevreja. Nemci na okupiranim teritorijama su to radili sami.
Ma jasno, kao dan. :D

:roll:
Martinez_

#9782 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Martinez_ »

Nomo wrote:
ma ne pravi se lud i englez . te godine su samo potvrdile ono sto se desilo u drugom ratu . cijela istocna bosna je poklana od draze i njegovog zamjenika crnogorca pavla djurisica . ovaj rat je sve pokazao . i sljedecih milion godina ja vidim kroz ovaj ,, rat ,, opet kazem to nije bio rat , to je bio lov na ljude koje se ne mogu braniti . i da , sve , ama bas sve se vidi u ovom genocidu . sve sto se desavalo 92 96 je ispisano kao na dlanu . unazad i naprijed . ne po stotinu nego hiljadu godina .
Pa koga je klao u istočnoj Bosni, Jevreje ili muslimane? Diskusija se povela o Jevrejima.
Bilo čije lične frustracije pa i tvoje, nisu predmet diskusije.
salik79

#9783 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Martinez, htjedoh odustati, pod naletom "cinjenica", ali mi naumpade jos nesto. Posto primjecujem da ti historija, barem pisana, nije jaca strana, presao bih na kinematografiju :D

Da li si imao priliku gledati "Povratak otpisanih" ? Ako da - ciji ministri i visoki oficiri su bili u lovu na "Otpisane" i cije check pointe su, uglavnom, morali prolaziti. Da li su na tim check pointima vise bili zastupljeni "Adleri", ili "Kokarde"? Konacno, otkud uopce kokarde ako je bila apsolutna "nemacka vojna uprava"? Da li su to "Nemci" nosili kokarde da bi se stopilibs okolinom, ili je nesto drugo u pitanju?
Juliuscezar

#9784 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Juliuscezar »

Srbija za vrijeme WW2 nije tema, Izrael produzio primirje za jos 24 sata.
bingov buraz

#9785 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bingov buraz »

Martinez_ wrote:
insomnia78 wrote: Nego zar ono Beograd ne potrca da javi Berlinu da je ponosno ponio titulu prvog grada u Evropi ociscenog od Jevreja?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Nemačka vojna uprava nakon uspešno obavljenog posla javila svojoj centrali u Berlinu da je BG judenfrei. Sto put ponovljena laž ipak ne postaje istina, džabe se trudite.
da,podizvodjaci radova Michael Nedinger i Dietmar Ljoch

jel treba opet rahmetli Dobricu (zemlja mu kosti izbacila) citirati :mrgreen:
Martinez_

#9787 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Martinez_ »

salik79 wrote:Martinez, htjedoh odustati, pod naletom "cinjenica", ali mi naumpade jos nesto. Posto primjecujem da ti historija, barem pisana, nije jaca strana, presao bih na kinematografiju :D

Da li si imao priliku gledati "Povratak otpisanih" ? Ako da - ciji ministri i visoki oficiri su bili u lovu na "Otpisane" i cije check pointe su, uglavnom, morali prolaziti. Da li su na tim check pointima vise bili zastupljeni "Adleri", ili "Kokarde"? Konacno, otkud uopce kokarde ako je bila apsolutna "nemacka vojna uprava"? Da li su to "Nemci" nosili kokarde da bi se stopilibs okolinom, ili je nesto drugo u pitanju?
Otpisani nisu bili Jevreji. A o njima se povela diskusija. Kokardama je upravo bio poveren zadatak istrage domaćih ''terorista'' odnosno komunista koje su zatvarali i ubijali na Banjici na primer
5 0 5

#9788 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by 5 0 5 »

Image
animals

#9789 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

Nomo wrote:
joj cirkusa kada hrvati i srbi navijaju za izrael a 1941 kada jerveji nisu imali drzavu i kada ih se ubijalo po cijeloj evropi ustase i cetnici su prvi skocili na zadnje noge , zalajali , klimunuli glavom i pobili te ljude kada su bili civili i kada nisu imali oruzja . kada su bili laka meta . a danas kada imaju nuklerane podmornice cetnici i ustase najveci prijatelji jevreja i njihovi fanovi . Imate li imalo obrza gmazovi jedni . A u drugom svjetskom ratu i ne samo u drugom nego kroz istoriju jedino su muslimani cuvali i primali te jevreje . ali eto danas animalsi i slicne zivotinje i potomci pavelica i ljotica i nedica su veliki jarani jevrjeski . danas je i dodik prijatelj jevreja skupa sa antom djapicem . to se zove ironija zivota , oni koji su ubijali jevreje kao stoku danas ih ,, obozavaju ,, imate li gospodo ogledalo kod kuce da malo pljucnete ili mozda hraknete u lice :cry:
ma jok djon obraz :-x

ps . ponosan sam sto mi zena nije ni srpkinja ni jevrejka ,, kraj citata -----franjo t
bas me zanima sta bi danas rekao ,, rahmet ,, mu dusi njegovoj velicanstvenoj

Nisi ti sav..ja ne navijamza Izrael..kao ti za Tursku, ebala te Turska..te Turska bi ovo, te Turska bi ono..
sravnila Izrael za mjesec dana..pa sto nije Grke sravnila..e te ce Izrael sravniti..ne raspravlja mi se sa djecurlijom..
Dasi

#9790 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dasi »

Martinez_ wrote:
Nomo wrote:
Od 16,700 Židova u Srbiji i Banatu, 15,000 je ubijeno. Sveukupno, procjenjuje se da je otprilike 80,000 ljudi ubijeno u koncentracijskim logorima diljem Nedićeve Srbije od 1941. do 1944.
Na tlu Poljske je ubijeno na milione Jevreja.
hahahahahahahahhahahaha koji mozak u pm.
Jel' ti to krivo sto vas je Poljska "pobedila"? Ili je to ona prica "i oni su" "ne bi mi, oni su prvi poceli"?!
Ineteresuje me fakat, jel' tebi u tvom mozgu rega ovo sto si napisao?
Martinez_

#9791 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Martinez_ »

Dasi wrote:
Martinez_ wrote:
Nomo wrote:
Od 16,700 Židova u Srbiji i Banatu, 15,000 je ubijeno. Sveukupno, procjenjuje se da je otprilike 80,000 ljudi ubijeno u koncentracijskim logorima diljem Nedićeve Srbije od 1941. do 1944.
Na tlu Poljske je ubijeno na milione Jevreja.
hahahahahahahahhahahaha koji mozak u pm.
Jel' ti to krivo sto vas je Poljska "pobedila"? Ili je to ona prica "i oni su" "ne bi mi, oni su prvi poceli"?!
Ineteresuje me fakat, jel' tebi u tvom mozgu rega ovo sto si napisao?
Zašto se histerično smeješ?
salik79

#9792 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Martinez_ wrote:
salik79 wrote:Martinez, htjedoh odustati, pod naletom "cinjenica", ali mi naumpade jos nesto. Posto primjecujem da ti historija, barem pisana, nije jaca strana, presao bih na kinematografiju :D

Otpisani nisu bili Jevreji. A o njima se povela diskusija. Kokardama je upravo bio poveren zadatak istrage domaćih ''terorista'' odnosno komunista koje su zatvarali i ubijali na Banjici na primer

Naravno. Tu je postojala stroga "raspodjela rada", cetnici/nedicevci su ganjali/ubijali iskljucivo domace izdajnike, tj Srbe, dok bi od Jevreja okretali glave, posto to nije bio njihov "reon"...Bingov Buraz plasticno objasnio. :D
5 0 5

#9793 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by 5 0 5 »

kako ste uspjeli spinovati ovu temu, svaka vam cast.
5 0 5

#9794 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by 5 0 5 »

This is Beit Hanoun hospital, it had the same fate as European Gaza hospital, Al-Aqsa hospital and Al-Durra hospital.

Image
iceman2010

#9795 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by iceman2010 »

505sCrtom wrote:kako ste uspjeli spinovati ovu temu, svaka vam cast.
:thumbup:

Mislim da bi bio red da malo ohanete sa Beogradom, drugim svjetskim, cetnicima i slicno. Otisli ste daleko od teme.
mmaar

#9796 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mmaar »

Beograd, prvi certificirani grad u Evropi sa certifikatom "judenfrei", dvije godine prije Berlina, Beča ili Zagreba. Pogledajte sta je o Jevrejima pisao i sta je radio Hitlerov dupeuvlakac, Nikolaj Velimirovic, proglasen od strane antisemitske SPC 2003, dakle u nedavnoj proslosti, za sveca. Uz Velimirovica, nedic i Ljotic su najveci zalog srpsko-jevrejskog prijateljstva. Jos 1942. zvanicno je potvrdjeno da je "Jevrejsko pitanje" u Srbiji rijeseno.

Image

Image

Image

Image

Image

Image-

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Tako je to islo izmedju vjecitih prijatelja.
Martinez_

#9797 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Martinez_ »

salik79 wrote:
Naravno. Tu je postojala stroga "raspodjela rada", cetnici/nedicevci su ganjali/ubijali iskljucivo domace izdajnike, tj Srbe, dok bi od Jevreja okretali glave, posto to nije bio njihov "reon"...Bingov Buraz plasticno objasnio. :D
Nisu ''okretali glavu''. Čemu to sarkastično kićenje? Čitaj sa razumevanjem...oni bi ih možda isto ubijali, ali nisu jer je Nemac obavio posao. Nije verovao lokalnim kokošarima.

Toliko o tome.
mmaar

#9798 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mmaar »

Martinez, sta su radili Ljotic i Nedic? Sta SPC?
iceman2010

#9799 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by iceman2010 »

Otvorite novu temu o tome molim vas.
Eek-A-Mouse

#9800 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Eek-A-Mouse »

24 sata mira
Locked