Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Banksy wrote:
Ne nervira nas, već se bezze provaljuješ. BiH i cijela Jugoslavija je, nakon II sv. rata, imala veliku arhitekturu. Sramota je da to ne znaš, to je pitanje opće kulture. Neću ti držati časove, zarovi se sam.
Razaranje Čaršije smo ostavili vama.
Skandalozno: Ko hoće da uništi ostatke Tašlihana kod hotela Evropa i nad njima gradi još jedan shopping centar?!
Komisija za zaštitu nacionalnih spomenika BiH je poništila odluku o proglašenju spomenika Tašlihan nacionalnim spomenikom i na taj način omogućila gradnju u neposrednoj blizini objekta Gazi Husrev-begovog bezistana u Sarajevu, nad ostacima Tašlihana.
I na ovoj temi ideš na ignore, pozdrav.
Nadmenost neznalica je tipicna osobina fgra. Taslihan ili gazihusrevbegov saraj su unistili austrijanci nakon pozara. Tek nakon agresije su konzervirani ostaci.
Srecom nije dozivio sudbinu hamam bara da se u njega uguraju kockarnica i kurave. Hvala adilbegu pa napravi onakav objekat... Nazalost vas poklonika đure pucara
megaman4 wrote:
Sta mu je znacilo ovo na tabli Sekretarijat? Da to mozda nije sjediste Univerziteta kao danas?
a moze se reci uprava,prije se i umjesto ministarstvo zvalo sekretarijat...npr nije bio mup vec sup-sekretarijat unutrasnjih poslova
Aha. Nisam znao. Hvala drug.
Ali vidi ovo. Vidjeo sam davno na jednom starom dokumentu iz opstine Ilidza gdje je pisalo ovako:
Socijalisticka republika BiH
Skupstina opstine Ilidza
Sekretarijat za urbanizam i gradjenje
Drago li je sto vas nervira, kukate za megagrađevinama iz 60-ih, korbizje bi ih se postidio... Sreca pa carsiju ne srusiste, a boba vam je falila... Sad bi oko vijecnice svrakino bilo...
Nismo srusili Carsiju ali srecom nismo ni Magros na Marin-dvoru pa ni tamo nismo napravili Svrakino , ali zato nismo napravili ni zgradurinu od kilometar u vazduh sa potpunim neskladom sa ostatkom kvarta koja nas guši još od dosezanja visina pa će par-nepar alternativa jadnog premijera postati zbilja vrlo brzo..
megaman4 wrote:
Sta mu je znacilo ovo na tabli Sekretarijat? Da to mozda nije sjediste Univerziteta kao danas?
a moze se reci uprava,prije se i umjesto ministarstvo zvalo sekretarijat...npr nije bio mup vec sup-sekretarijat unutrasnjih poslova
Aha. Nisam znao. Hvala drug.
Ali vidi ovo. Vidjeo sam davno na jednom starom dokumentu iz opstine Ilidza gdje je pisalo ovako:
Socijalisticka republika BiH
Skupstina opstine Ilidza
Sekretarijat za urbanizam i gradjenje
Zato sam pitao.
I danas je uprava ili sekreterijat Univerziteta na istoj adresi
E jeste se upalili. Taman je onaj očaj od Magrosa bolji od sadašnjeg SCC, hajte molimo vas. I generalno, prevelik je plač za tim vremenom na slikama. Hajde ok ljudi, hajde ok milijardu jedna stvar, ali neke stvari su danas ljepše 526 puta. Stari dio grada, čaršija, u odnosu na to tada, kao iz druge galaksije da je. Pa i zelenilo za kojim se kuka i milion nekih stvari ništa lošije danas. Druga stvar je što su ljudi bili drugačiji, što je Sarajevo bilo manje, manje auta, manje problema i lijepo vrijeme uopšteno, ali ljepota - čisto sumnjam da bi neko neutralan izabrao Sarajevo tada prije Sarajeva sada.
Da se razumijemo, ne mislim uopšte da je sad idealno. Ovo što se u Sarajevu radi je urbicid 20 godina unazad. Od strašne osnove za lijepo širenje i uređenje napravljeno je nepovratno sranje. Ali, mislim da se pati i žali za još veći sranjem.