Eto, nek ti VEZE imašMa.Le.Na wrote:veze vi nemate
topa se sa samunom jede![]()
P.S.Ako nam šta zatreba možemo li računati na tebe?
Eto, nek ti VEZE imašMa.Le.Na wrote:veze vi nemate
plemba wrote:i da, sa kruhom se jede (u mom selu ljudi kazu kruh)Ultravox wrote:Ne sa hljebom nego se jede sa "kilom" hljeba
i to rebara... nebi bilo lose....Ultravox wrote:plemba wrote:i da, sa kruhom se jede (u mom selu ljudi kazu kruh)Ultravox wrote:Ne sa hljebom nego se jede sa "kilom" hljebaMože ba i sa kilom janjetine
WipeOut wrote:Reko' @NiN ko bude trazio recept od tope ili je spominjao ,da ce da intervenise
Zahvaljujuem!plemba wrote:ima negdje ranije na temi recepAt, meni su objasnjavali
plemba wrote:WipeOut wrote:Reko' @NiN ko bude trazio recept od tope ili je spominjao ,da ce da intervenise
i to rebara... nebi bilo lose....
pa dobro, u mom kraju su poznati i po tome da vole janjetinu... bas si pogodio
sta ce vam zatrebat..moze samo bit manjka..topeUltravox wrote:Eto, nek ti VEZE imašMa.Le.Na wrote:veze vi nemate
![]()
P.S.Ako nam šta zatreba možemo li računati na tebe?![]()
pa nisam ni ja cuo za topu dok nisam dos'o u sarajevo...alternativna wrote:u subotu navecer, tv hayat - moja mama se pita sta to jedu svako vece za iftar. reko topa? Sta im je to - sa tim u Krajini nemogu proci. Reko, ma to tamo "njihovo" nesto![]()
ima ljudi koji i sa 55 godina nikad nisu culi za topu
ja je isto nikad probala nisam.
pa dobro sad... pileti na je piletina, al' meso je mesoUltravox wrote:@plembai to rebara... nebi bilo lose....
pa dobro, u mom kraju su poznati i po tome da vole janjetinu... bas si pogodioI ćorava koka ... Piletina sa roštilja
taj tvoj kraj onda nije moj krajUltravox wrote:Ima je , zove se rastopljaj.
Smijem li napisan kako joj u mom kraju tepamo?
plemba wrote: dosao na neki iftar i sad ide ta topa... ja ne znam kako se to jede... bil' namaz'o il' sta bi sa njom...:lol
Nemam takvih problema, da nisi bolesna, malokrvna???Možda imaš osjetljivo tijelo!!!bijela wrote:ne znam kako vi, ali kad postim u mene je sve maximalno umireno i usporeno:
- ne mogu galamiti, nemam snage
- ne mogu previše pričati, suši mi se grlo
- zabranjeni nagli pokreti glavom jer mi se zamanta
- umanjen izlazak iz kuće jer će me sunce ubandačiti
(da su ashabi bili ovakvi k'o ja nikad Bedr ne bi osvojili)
- najlakše sjesti u fotelju, staviti na krilo jastuk. na jastuk mushaf. učiti tek blagim pokretima usana. ponekada trepnuti. i ništa više ne pokretati.
onda iz fotelje?bijela wrote:ne možeš, mi muslimani po kući hodamo bosi
bijela wrote:ne znam kako vi, ali kad postim u mene je sve maximalno umireno i usporeno:
- ne mogu galamiti, nemam snage
- ne mogu previše pričati, suši mi se grlo
- zabranjeni nagli pokreti glavom jer mi se zamanta
- umanjen izlazak iz kuće jer će me sunce ubandačiti
(da su ashabi bili ovakvi k'o ja nikad Bedr ne bi osvojili)
- najlakše sjesti u fotelju, staviti na krilo jastuk. na jastuk mushaf. učiti tek blagim pokretima usana. ponekada trepnuti. i ništa više ne pokretati.