Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#9776 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:Bjezi. Havana sam demantovao tezu da i uBosni mozes odgajati djecu. Šćer nasula benzin u dizela.
U Njemačkoj se to nikad ne vi moglo dogoditi. Zna se da babo goni pasata dizla
Honda ba,bosnjo odma misli benzin :lol: Evo cekam da mi naspu bar gorivo,necu ih vise jebavat,zao mi ovog radnika,on bi opravku platio.Mada paglu je iskreno.Pise vlikim slovima dizel na poklopcu.Ma jebaji ga dobro je. :-)
detroit-mercy

#9777 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:
insomnia78 wrote:Bjezi. Havana sam demantovao tezu da i uBosni mozes odgajati djecu. Šćer nasula benzin u dizela.
Honda ba,bosnjo odma misli benzin :lol: Evo cekam da mi naspu bar gorivo,necu ih vise jebavat,zao mi ovog radnika,on bi opravku platio.Mada paglu je iskreno.Pise vlikim slovima dizel na poklopcu.Ma jebaji ga dobro je. :-)
Ma ziva glava, dobro je da ne puca :mrgreen: .
insomnia78

#9778 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:
:lol:
:kiss:
insomnia78

#9779 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Jel ide sad bolje?
detroit-mercy

#9780 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

insomnia78 wrote:Ne pusim ta govna. Sto reko rambo “trava je za sminkere i homoseksualce”
Ma malo medju prstima bacis po travi, da zamirise :mrgreen:
insomnia78

#9781 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

detroit-mercy wrote:
insomnia78 wrote:Ne pusim ta govna. Sto reko rambo “trava je za sminkere i homoseksualce”
Ma malo medju prstima bacis po travi, da zamirise :mrgreen:
Jok. Ako se vec gudras. Tuci se ko cojk. U kost
Melbourne_Australia

#9782 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Melbourne_Australia »

Kaze lik, vratio si se ovdje da kupis posao :lol: :lol: Zavrsio si mba, vecernja skola :lol: :lol: Zamisli pasa, ja nista vise ne radim hladim jaja i samo putujem, malo planina malo more..Nema potrebe da se radi...Ima se jbg....Znam da te to boli, jbg nisam ti kriv sto si kokuz i nesretan...Znas kako je lijep zivot, lova dolazi, sara je tu, ides gdje hoces...Kirije sa svih strana dolaze..Nego ako ce ti biti lakse, padaju cijene kuca u Melbourne, pa imam u planu da kupim jos jednu dole,nedavno mi je zena naslijedila bas veliku cifru , pa cu tu lovu dole investirati, neka se sama otplacuje i taman kad mali napuni 18, neka ima gdje da bude ako bude odlucio da dole studira...A stan koji imam dole, on je za cerku...Jbg, kupio ja posao :lol: :lol: kakvi pacenci zive :lol: :lol: Ljudi kontaju da se poslovi kupuju , :lol: :lol:
Last edited by Melbourne_Australia on 22/03/2019 21:58, edited 2 times in total.
detroit-mercy

#9783 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

insomnia78 wrote:
detroit-mercy wrote: Ma malo medju prstima bacis po travi, da zamirise :mrgreen:
Jok. Ako se vec gudras. Tuci se ko cojk. U kost
Samo belo :mrgreen: to je gosparska gudra :mrgreen:
HAVANA

#9784 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:Jel ide sad bolje?
Mislio sam da cu prvi put imati posla sa pokvarenom hondom.Al jok. :D Nista.Nasuo pun,litar atf-a i aditiv.Leti.Besika i ujutro noga ka jadranu :-D
славянин

#9785 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by славянин »

HAVANA wrote:
Mislio sam da cu prvi put imati posla sa pokvarenom hondom.Al jok. :D Nista.Nasuo pun,litar atf-a i aditiv.Leti.Besika i ujutro noga ka jadranu :-D
Prvo obidji koji krug ne predaleko od mehanicara, za svaki slucaj da nebi gurao kroz tunel na ivan sedlu :D
HAVANA

#9786 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

славянин wrote:
HAVANA wrote:
Prvo obidji koji krug ne predaleko od mehanicara, za svaki slucaj da nebi gurao kroz tunel na ivan sedlu :D
E odo vala taman guro :twisted: Nece ba,ne bi upalila,osjetiio bi nesto.Nista.
insomnia78

#9787 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Ma cistiji je benzin od nafte. Samo goni
animals

#9788 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

HAVANA wrote: E odo vala taman guro :twisted: Nece ba,ne bi upalila,osjetiio bi nesto.Nista.
Ma jednom davno je moj kolega natocio u kombi isto tako benzin..
ispumpali, nasuli dizel i nista idi dalje..
nikad problema nije bilo..
espn

#9789 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Njemačka je prema nekima ovdje dno dna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :oops:

https://youtu.be/06YvNPAD2lg
komsinica_s_drugog

#9790 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by komsinica_s_drugog »

konjislav wrote:
sumirprimus wrote:ovo sto neko spoemnu godinu dana cekanja vize, sa sss cekas godinu dana, sa vss ne. za njemacku.
e sad fazon je sto ljudi sute o tome, sve normala dok se ne ispale, jebte ko da bjeze s kube na camcu a ne s vizom u dzepu :lol:
Jeste kod nas u Bosni. Prije sedmicu dana pricao sa kolegom Nikolom sa posla. Kaze mi on kod njih u Srbiji se ceka po 9 - 10 mjeseci za plavu kartu termin, znaci ovo sto sam ja dobio za 4 sedmice, kod njih se ceka po 10 mjeseci.
A ovi sa SSS-om, Boga pitaj koliko cekaju. Ja sam prije razgovora sa njim bas mislio da ambasadu u Beogradu ima veci kapacitet i da se manje ceka. Ili sam ja pogrijesio i nema veci kapacitet, ili fakat ima veci kapacitet samo je kod njih puno veca navala.
Po ovome sto mi je ispricao Nikola, u Srbiji je jos veci egzodus nego u Bosni, sto realno ima smisla jer je situacija u Srbiji jos gora nego u Bosni.
Zavisi koja SSS.Ja sam termin cekala 8 dana, medicinska sestra (na temi poznatije kao guzoperi), viza bila gotova 2 dana poslije.
Boemica

#9791 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Boemica »

espn wrote:Njemačka je prema nekima ovdje dno dna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :oops:

'ta će Njemac ... :lol:
espn

#9792 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

komsinica_s_drugog wrote:
konjislav wrote:
sumirprimus wrote:ovo sto neko spoemnu godinu dana cekanja vize, sa sss cekas godinu dana, sa vss ne. za njemacku.
e sad fazon je sto ljudi sute o tome, sve normala dok se ne ispale, jebte ko da bjeze s kube na camcu a ne s vizom u dzepu :lol:
Jeste kod nas u Bosni. Prije sedmicu dana pricao sa kolegom Nikolom sa posla. Kaze mi on kod njih u Srbiji se ceka po 9 - 10 mjeseci za plavu kartu termin, znaci ovo sto sam ja dobio za 4 sedmice, kod njih se ceka po 10 mjeseci.
A ovi sa SSS-om, Boga pitaj koliko cekaju. Ja sam prije razgovora sa njim bas mislio da ambasadu u Beogradu ima veci kapacitet i da se manje ceka. Ili sam ja pogrijesio i nema veci kapacitet, ili fakat ima veci kapacitet samo je kod njih puno veca navala.
Po ovome sto mi je ispricao Nikola, u Srbiji je jos veci egzodus nego u Bosni, sto realno ima smisla jer je situacija u Srbiji jos gora nego u Bosni.
Zavisi koja SSS.Ja sam termin cekala 8 dana, medicinska sestra (na temi poznatije kao guzoperi), viza bila gotova 2 dana poslije.
Znas li ti mogu li se javiti oni koji nisu zavrsili medicinsku skolu vec su se prekvalifikovali u medicinara?
komsinica_s_drugog

#9793 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by komsinica_s_drugog »

@espn Mislis zavrsili vanredno?Mogu, ali da ne traze posao u Bayernu, jer se u Bayernu ne moze poloziti Anerkennung ukoliko nije redovno zavrsena skola.U mojoj firmi ih je par odbijeno, pa su otisli u druge pokrajine.
espn

#9794 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

komsinica_s_drugog wrote:@espn Mislis zavrsili vanredno?Mogu, ali da ne traze posao u Bayernu, jer se u Bayernu ne moze poloziti Anerkennung ukoliko nije redovno zavrsena skola.U mojoj firmi ih je par odbijeno, pa su otisli u druge pokrajine.
Da, vanredno sam mislio. Hvala na odgovoru.
Suzie Q

#9795 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Suzie Q »

espn wrote:
komsinica_s_drugog wrote:@espn Mislis zavrsili vanredno?Mogu, ali da ne traze posao u Bayernu, jer se u Bayernu ne moze poloziti Anerkennung ukoliko nije redovno zavrsena skola.U mojoj firmi ih je par odbijeno, pa su otisli u druge pokrajine.
Da, vanredno sam mislio. Hvala na odgovoru.
U nekim pokrajinama, npr Hessen, su zaustavili priznavanje bh medicinskih diploma dok ne utvrde cinjenice oko skandala s kupovinom diploma kod nas.

Apropo kvaliteta obrazovanja, prijateljica zavrsila kod nas za zubarskog tehnicara, u Njemackoj joj rekli da sto se tice teorije ima bolje znanje od sve i jednog njemackog ucenika, ali sto se tice prakse 0 bodova. Nase skole nazalost nemaju mogucnosti ici u korak s trendovima a pitanje je u kakvoj privatnoj praksi ce se tko obucavati.
Hendrix

#9796 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hendrix »

Melbourne_Australia wrote:Kaze lik, vratio si se ovdje da kupis posao :lol: :lol: Zavrsio si mba, vecernja skola :lol: :lol: Zamisli pasa, ja nista vise ne radim hladim jaja i samo putujem, malo planina malo more..Nema potrebe da se radi...Ima se jbg....Znam da te to boli, jbg nisam ti kriv sto si kokuz i nesretan...Znas kako je lijep zivot, lova dolazi, sara je tu, ides gdje hoces...Kirije sa svih strana dolaze..Nego ako ce ti biti lakse, padaju cijene kuca u Melbourne, pa imam u planu da kupim jos jednu dole,nedavno mi je zena naslijedila bas veliku cifru , pa cu tu lovu dole investirati, neka se sama otplacuje i taman kad mali napuni 18, neka ima gdje da bude ako bude odlucio da dole studira...A stan koji imam dole, on je za cerku...Jbg, kupio ja posao :lol: :lol: kakvi pacenci zive :lol: :lol: Ljudi kontaju da se poslovi kupuju , :lol: :lol:
Daj ba, ti vise nisu kategorija fantasy...ti si hard science fiction...eto doso ti sa mba i dobio poso na CV...pa grohotom se smijem brate.

Svaka cast za rente, ne sporim ti to uopste, u pravo vrijeme na pravo mjestu ali nemoj mojne ti price te ba naivne dosao ti nasao posao ovo ono. Znamo svi kako to fercera. Jednostavno nisi relevantan da pricas o stanju u BiH i ekonomiji kada si ti poremecaj u njoj, pozitivni doduse ali tvoja situacija je 0.01% ostalih ljudi.

I degutantno je kako ponizavas ljude to ti ne treba fakat, ali jbg kad vama FGR smeta svako ziv ko nije na vasem nivou, Sarajevo uber alles...SS truppen Melbourne.

I da...MBA je na nivou vecernje skole, zao mi je ali to je realnost.
512MB

#9797 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Hendrix wrote: Daj ba, ti vise nisu kategorija fantasy...ti si hard science fiction...eto doso ti sa mba i dobio poso na CV...pa grohotom se smijem brate.

Svaka cast za rente, ne sporim ti to uopste, u pravo vrijeme na pravo mjestu ali nemoj mojne ti price te ba naivne dosao ti nasao posao ovo ono. Znamo svi kako to fercera. Jednostavno nisi relevantan da pricas o stanju u BiH i ekonomiji kada si ti poremecaj u njoj, pozitivni doduse ali tvoja situacija je 0.01% ostalih ljudi.

I degutantno je kako ponizavas ljude to ti ne treba fakat, ali jbg kad vama FGR smeta svako ziv ko nije na vasem nivou, Sarajevo uber alles...SS truppen Melbourne.

I da...MBA je na nivou vecernje skole, zao mi je ali to je realnost.
Jel ti stvarno mislis da on ima vise od 8 razreda osnovne skole? Po stilu pisanja, interpunkciji, kognitivnim sposobnostima a i broju smajlica ne bih se kladio u to...
512MB

#9798 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Boemica wrote:
espn wrote:Njemačka je prema nekima ovdje dno dna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :oops:

'ta će Njemac ... :lol:
Ne uzimate ove "Ta ce Svabo" botove valjda za ozbiljno? Pa Njemacka ima 20 gradova koji su veci od Sarajeva i od tih su 5 milionski gradovi, svaka Njemacka pokrajina je ekonomski jaca od BiH. Njihove firme isplate ko od sale radnicima bonus od 10 000€ , to je dvogodisnja prosjecna plata u BiH. Njemacka je svemir za zemlje kao Austrija, Francuska, Italija, itd, a kamoli za tu nasu crkavicu na Balkanu...
DzordzHodzic

#9799 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by DzordzHodzic »

Konjislave zasto lazes narod da si otiso da programiras?!?!?

Image
mirsek

#9800 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

DzordzHodzic wrote:Konjislave zasto lazes narod da si otiso da programiras?!?!?

Image
Ovo radi vikendom jer je opste poznato da samo od jednog posla ne mozes imati normalan zivot na zapadu.
Post Reply