Automobilizam - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- supercali
#9776 Re: Automobilizam - All about
Ovo je prototip od pininfarine I to je jedini koji je proizveden I ima ga neki nizozemski bogatas
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9777 Re: Automobilizam - All about
Vrlo neobicna i zanimljiva prica o ovom nezeljenom djetetu Mercedesa i Pininfarine
http://jalopnik.com/pininfarina-and-mer ... 1692196997
Sjecam se takodjer da smo kao djeca pricali o nekom Ferariju karavan kojeg je narucio neki princ ili kralj.
Eh ta lijepa vremena bez interneta kada su se takve vijesti sirile ko zaraza, a argument svih argumenata je taj da se to "culo od starijih".
Ispade da prica koju sam davno otpisao kao djeciju mastariju i izmisljotinu i nije bas bez realnog pokrica.
Naime nije bas Ferari, ali jeste Bentli. Nije bas karavan, ali jeste SUV. I jeste za sultana od Bruneja. Godina 1996 se dobro uklapa u kompletnu pricu. Ispada da je Bentli prije Poršea imao SUV i da ih je napravljeno svega 6 komada za te bogate budaletine iz Bruneja:

http://jalopnik.com/pininfarina-and-mer ... 1692196997
Sjecam se takodjer da smo kao djeca pricali o nekom Ferariju karavan kojeg je narucio neki princ ili kralj.
Eh ta lijepa vremena bez interneta kada su se takve vijesti sirile ko zaraza, a argument svih argumenata je taj da se to "culo od starijih".
Ispade da prica koju sam davno otpisao kao djeciju mastariju i izmisljotinu i nije bas bez realnog pokrica.
Naime nije bas Ferari, ali jeste Bentli. Nije bas karavan, ali jeste SUV. I jeste za sultana od Bruneja. Godina 1996 se dobro uklapa u kompletnu pricu. Ispada da je Bentli prije Poršea imao SUV i da ih je napravljeno svega 6 komada za te bogate budaletine iz Bruneja:

-
citroen xm
#9778 Re: Automobilizam - All about
Vidim da je kasniji model SEL-a preuzeo dosta dizajnerskih elemenata, bar sa bočne linije. Nebi ni bio toliko loš da mu prednji farovi nisu ovako nesretno riješeni. Kao da je model za američko tržište.
Ovaj Bentli mi liči na neki američi SUV, ali ne mogu da dokučim koji.
- amar1994
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9780 Re: Automobilizam - All about
I ja sam prvo pomislio da je ovo verzija za americko trziste. Znas i sam da su tokom 70-tih i 80-tih bile te necarinske barijere za evropska auta, pa su se morali prilagodjavati svjetlosni uredjaji, samim tim i maske i odbojnici, a zbog strogih americkih uslova oko izduvnih gasova morali su ici slabiji motori. Ja to citam na nacin da su auta morala biti ruznija i sporija nego inace. I kako da evropski 2,0 zagadjuje vise od americkog 5.7citroen xm wrote:Vidim da je kasniji model SEL-a preuzeo dosta dizajnerskih elemenata, bar sa bočne linije. Nebi ni bio toliko loš da mu prednji farovi nisu ovako nesretno riješeni. Kao da je model za američko tržište.
Elem meni ti americki modeli nimalo nisu losi i ovaj se bas dizajnerski uklapa u tu pricu. Narocito zbog ovih podocnjak zmigavaca. Medjutim nista slicno
Ovaj Bentli je mila majka sta su sve te dokone prebogate glavusine narucivale. Hladno bi sve moglo u papanluk, a ako te bas zanima, ubacicu par slika
- amar1994
- commendatore
#9782 Re: Automobilizam - All about
Ferrari karavan postoji i napravljen je na bazi 456 i jeste narucen od strane seika i sultana

-
Throttle
#9783 Re: Automobilizam - All about
Ovu hondu ubija konkurencija jer su manje-vise svi 4x4, što se iz mjesta pravo vidi, a inace je auto perverzija
- Bakir1
-
direstraits0078
#9785 Re: Automobilizam - All about
Ova Honda nema konkurencije.Throttle wrote:Ovu hondu ubija konkurencija jer su manje-vise svi 4x4, što se iz mjesta pravo vidi, a inace je auto perverzija
-
citroen xm
#9786 Re: Automobilizam - All about
Mene nervira što su tim prilagođavanjem uništili neke osnovne crte i totalno pokvarili dizajn. Ima izuzetaka koji i dalje fino izgledaju, ali su rijetkost. Bar ja to tako vidim. Recimo šta uradiše SM-u sa farovima, pa ono je za upucati se. Ili nekim mercedesima sa karambolkama koje kada bi ih spojio bile bi jednake dužini ostatka auta._BataZiv_0809 wrote:
I ja sam prvo pomislio da je ovo verzija za americko trziste. Znas i sam da su tokom 70-tih i 80-tih bile te necarinske barijere za evropska auta, pa su se morali prilagodjavati svjetlosni uredjaji, samim tim i maske i odbojnici, a zbog strogih americkih uslova oko izduvnih gasova morali su ici slabiji motori. Ja to citam na nacin da su auta morala biti ruznija i sporija nego inace. I kako da evropski 2,0 zagadjuje vise od americkog 5.7![]()
Elem meni ti americki modeli nimalo nisu losi i ovaj se bas dizajnerski uklapa u tu pricu. Narocito zbog ovih podocnjak zmigavaca. Medjutim nista slicno![]()
Ovaj Bentli je mila majka sta su sve te dokone prebogate glavusine narucivale. Hladno bi sve moglo u papanluk, a ako te bas zanima, ubacicu par slika
Slobodno gruvaj slike, nagledao sam se tih kičastih nakaza koliko hoćeš.
- commendatore
#9787 Re: Automobilizam - All about

upišo sam se u gaće
Last edited by commendatore on 18/06/2016 15:10, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9788 Re: Automobilizam - All about
Hm jbga meni se nekako svidjaju ti Mercedesi iz 70tih i 80tih, cak i sa hamerickim prepravkamacitroen xm wrote: Mene nervira što su tim prilagođavanjem uništili neke osnovne crte i totalno pokvarili dizajn. Ima izuzetaka koji i dalje fino izgledaju, ali su rijetkost. Bar ja to tako vidim. Recimo šta uradiše SM-u sa farovima, pa ono je za upucati se. Ili nekim mercedesima sa karambolkama koje kada bi ih spojio bile bi jednake dužini ostatka auta.![]()
Slobodno gruvaj slike, nagledao sam se tih kičastih nakaza koliko hoćeš.![]()
Ljudi imaju para ko blata i neki nakaradan ukus pa se dese svakakvi ispadi.
Elem evo sta se dobije kada u jednacinu ubacis puno dokolice, para koje ne mozes potrositi za 5 zivota i azijski smisao za estetiku:

Ovaj zucko se zove Val d' isere:

-
citroen xm
#9789 Re: Automobilizam - All about
Joj drame.
Mada ovaj prvi kupe i Bentli karavan mogu proći samo karavan mora biti u drugoj boji.
Mada ovaj prvi kupe i Bentli karavan mogu proći samo karavan mora biti u drugoj boji.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9790 Re: Automobilizam - All about
Vidim ne valja link za zadnju sliku i unutrasnjost karavana, pa evocitroen xm wrote:Joj drame.![]()

- supercali
#9791 Re: Automobilizam - All about
Meni ovaj bentli karavan vuce na volva jbg ne znam sad koja je oznaka
-
citroen xm
#9792 Re: Automobilizam - All about
Kombinacija boja je fenomenalna, ali za neko drugo auto i za spoljnji izgled. Ovako je presmiješno. 
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#9793 Re: Automobilizam - All about
Jesi li skontao da su zadnje štope ove Pantere "posuđene" sa starije verzije Alfe 33?!commendatore wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
upišo sam se u gaće

-
GaRGa
#9794 Re: Automobilizam - All about
commendatore wrote:Ferrari karavan postoji i napravljen je na bazi 456 i jeste narucen od strane seika i sultana
jest al on je govorio za ovog
http://images.car.bauercdn.com/pagefile ... brake1.jpg
- supercali
#9796 Re: Automobilizam - All about
Al zamisli koliko kosta ovo auto kad fabrika mora posebno za tebe ove panele raditi elektroniku unutra itd
Znaci nije to ni testirano ni nista prije a ove kalupe haman mogu baciti poslije proizvodnje panela za ovo auto
Znaci nije to ni testirano ni nista prije a ove kalupe haman mogu baciti poslije proizvodnje panela za ovo auto
- commendatore
#9797 Re: Automobilizam - All about
da ti kazem iskreno razmisljo sam ja da me podsjecaju stopsvjetla na neki auto - nisam se mogo sjetit i eto nakon par godina me bubnes ti sa odgovoromRomeo 80 wrote:Jesi li skontao da su zadnje štope ove Pantere "posuđene" sa starije verzije Alfe 33?!commendatore wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
upišo sam se u gaće![]()
- insomnia78
#9799 Re: Automobilizam - All about
Sastalo se drustvo malo probudilo alase

Brad PittA je bio starter trke

Brad PittA je bio starter trke
- insomnia78
#9800 Re: Automobilizam - All about
I jedan kuriozitet