Shvatam da dejtonskim budjetlijama, pripadnicima mafijaskih politickih stranaka I sljedbenicma Milosevicevicevog I Tudjmanovog udruzenog zlocinackog podhvata ne odgovara ukidanje njihovih dostignutiih ciljeva (izdajom lazne bosnjacke politike) ali cinjenice govore suprotno I svijet to prepoznaje, PA SU VAM DANI MUCENJA BH GRADJANA ODBROJANI: http://www.klix.ba/vijesti/bih/new-york ... /140215024Drvosjeca iz Dejcica wrote:Biće toga još sa svih strana.Hugo Boss wrote:počele su političke zloupotrebe SOCIJALNE TUZLANSKE BUNE, čiste kao suzaJedaj wrote:POSLANICIMA PREDSTAVNIČKOG DOMA I DOMA NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH, DEL. EU u BiH, OHR u BiH!
DEKLARACIJA BiH GRAĐANA, NEVLADINIH ORGANIZACIJA I POLITIČKIH STRANAKA, LOJALNIH REPUBLICI BiH
Mi, građani Republike Bosne i Hercegovine iz zemlje i dijaspore, uz podršku brojnih nevladinih organizacija i stranaka lojalnih našoj domovini, u povodu predstojećih rasprava o ustavnim promjenama, donosimo slijedeću:
DEKLARACIJU
1. Zahtjevamo ukidanje Dejtonskog «Ustava» BiH, nametnutog ilegalnim sredstvima, agresijom, ucjenom i genocidom.
2. Zahtjevamo povratak na snagu suspendovanog građanskog Ustava Republike BIH iz 1992. godine, koji je jedini legalni i legitimni ustav naše domovine.
............
od strane budala, glupana, politčkih bandita na vlasti sada, manipulatora......
PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Jedaj
#9776 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
- animus
#9777 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
emmir1 wrote:Fahro je upao u jamu koju je sam kopao.
Stvarao je atmosferu haosa te potpaljivao ionako lošu sigurnosnu situaciju što je direktno uticalo na masovnost protesta.
On je želio da animira ljude da izađu u što većem broju ali nije računao na to da je sigurnost narodu visoko na ljestvici prioriteta.
Na tu kartu su odigrali iz SDA i SDP , te su se obrušili na Fahru i što je zaista imalo smisla te su u dobrom djelu i uspjeli.
Međutim ovo što sada rade je šutiranje mrtvog magaraca i idu istim putem kojim je krenuo Fahro pa potonuo .
Pljuvanje po Fahri je preraslo u pljuvanje po protestima , sada nastoje da devavliraju proteste i prikažu ih samo kao plod Fahrine organizacije te kao da za proteste nije bilo razloga.
Pogrešnim putem ste krenuli.
- Jedaj
#9778 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Shvatam da dejtonskim budjetlijama, pripadnicima mafijaskih politickih stranaka I sljedbenicma Milosevicevicevog I Tudjmanovog udruzenog zlocinackog podhvata ne odgovara ukidanje njihovih dostignutiih ciljeva (izdajom lazne bosnjacke politike) ali cinjenice govore suprotno I svijet to prepoznaje, PA SU VAM DANI MUCENJA BH GRADJANA ODBROJANI: http://www.klix.ba/vijesti/bih/new-york ... /140215024O'zone wrote:Jedaj wrote:POSLANICIMA PREDSTAVNIČKOG DOMA I DOMA NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH, DEL. EU u BiH, OHR u BiH!
DEKLARACIJA BiH GRAĐANA, NEVLADINIH ORGANIZACIJA I POLITIČKIH STRANAKA, LOJALNIH REPUBLICI BiH
Mi, građani Republike Bosne i Hercegovine iz zemlje i dijaspore, uz podršku brojnih nevladinih organizacija i stranaka lojalnih našoj domovini, u povodu predstojećih rasprava o ustavnim promjenama, donosimo slijedeću:
...../quote]
I da se vratimo u 1984 godinu kad su svi gradili Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu te da svi imamo pravo jesti grah od marku iz menze u parlamentranoj skupštini...
- O'zone
- Globalni moderator
#9779 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa gdje Vam je tih 54 000 što podržavaju? Gdje je cca 70 000 nezaposlenih u KS? Gdje je 550 000 nezaposlenih u BiH?Jedaj wrote:Shvatam da dejtonskim budjetlijama, pripadnicima mafijaskih politickih stranaka I sljedbenicma Milosevicevicevog I Tudjmanovog udruzenog zlocinackog podhvata ne odgovara ukidanje njihovih dostignutiih ciljeva (izdajom lazne bosnjacke politike) ali cinjenice govore suprotno I svijet to prepoznaje, PA SU VAM DANI MUCENJA BH GRADJANA ODBROJANI: http://www.klix.ba/vijesti/bih/new-york ... /140215024Hugo Boss wrote:počele su političke zloupotrebe SOCIJALNE TUZLANSKE BUNE, čiste kao suzaJedaj wrote:POSLANICIMA PREDSTAVNIČKOG DOMA I DOMA NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH, DEL. EU u BiH, OHR u BiH!
DEKLARACIJU
1. Zahtjevamo ukidanje Dejtonskog «Ustava» BiH, nametnutog ilegalnim sredstvima, agresijom, ucjenom i genocidom.
2. Zahtjevamo povratak na snagu suspendovanog građanskog Ustava Republike BIH iz 1992. godine, koji je jedini legalni i legitimni ustav naše domovine.
............
od strane budala, glupana, politčkih bandita na vlasti sada, manipulatora......
Hvalite se brojem LIKE-ova na Facebooku? Pa jeste Vi normalni?
Svi se nešto kurče, podržavaju ili oprovrgavaju oni bi uradili ovo ili ono mi bi tražili ovo ili ono a nigdje nikoga.
200 ljudi stoji na ulici. Smiješno. Čak smiješnio i za one koji nešto tvrde da bi to oni rastjerali za minutu eto Vam prilike 200 ljudi pi..n dim.
- O'zone
- Globalni moderator
#9780 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Da mi dragi Bog da da budem budžetlija živio bi ti gore nego što sad živiš samo zato što trpiš.Jedaj wrote:Shvatam da dejtonskim budjetlijama, pripadnicima mafijaskih politickih stranaka I sljedbenicma Milosevicevicevog I Tudjmanovog udruzenog zlocinackog podhvata ne odgovara ukidanje njihovih dostignutiih ciljeva (izdajom lazne bosnjacke politike) ali cinjenice govore suprotno I svijet to prepoznaje, PA SU VAM DANI MUCENJA BH GRADJANA ODBROJANI: http://www.klix.ba/vijesti/bih/new-york ... /140215024O'zone wrote:Jedaj wrote:POSLANICIMA PREDSTAVNIČKOG DOMA I DOMA NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH, DEL. EU u BiH, OHR u BiH!
...../quote]
I da se vratimo u 1984 godinu kad su svi gradili Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu te da svi imamo pravo jesti grah od marku iz menze u parlamentranoj skupštini...
- Jedaj
#9781 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
New York Times: Protesti u BiH posljedica su Dejtonskog sporazuma
Ugledni New York Times je donio priču o protestima koji se u posljednjih nekoliko dana dešavaju u našoj zemlji.
List piše kako su posljednja dešavanja podsjetila na rat iz 1990-ih godina kada je u našoj zemlji poginulo više od 100.000 ljudi, ali i da protesti nisu posljedica rata.
"Građani, diplomati i analitičari ističu kako su protesti posljedica onoga što je okončalo sukob u BiH - Dejtonskog sporazuma iz 1995. koji je nametnuo disfunkcionalnu strukturu vlasti te otežao svaki ekonomski napredak zbog čega su građani godinama i ljuti i frustrirani", piše list.
Dodaju kako je dugotinjajuća frustracija Bosanaca i Hercegovaca kulminirala prije sedam dana ne samo u Tuzli, već i u desetak drugih gradova BiH, uključujući i glavni grad Sarajevo u kome je zapaljena zgrada Predsjedništva BiH.
Korumpirana i samozadovoljna elita
"Etničke podjele dovele su do četverogodišnjeg rata 1990-ih. Danas, ako išta ujedinjuje 3,8 miliona Bošnjaka, Hrvata i Srba, to je njihovo gađenje prema strukturama vlasti. Ipak, Dejtonski sporazum koji je uspostavio takvu strukturu vlasti nije trebao ostati na snazi tako dugo", piše New York Times.
Navode kako je u Tuzli, koja ima 200.000 stanovnika, 55 posto ljudi bez posla, što je i dovelo do nereda prošle sedmice.
Psihoanalitičar Damir Arsenijević je među građanima Tuzle koji raspravljaju o tome kako prevazići situaciju i krenuti naprijed. On ističe kako je Dejton samo cementirao korumpiranu, nepotističku i samozadovoljnu elitu u BiH. Do nereda u Tuzli je došlo nakon što su radnici četiri fabrike koje su neuspješno privatizirane mjesecima protestovali tražeći osnovna prava. A, onda su se desili protesti u kojima su se sukobili demonstranti i policija i u Tuzli i u Sarajevu, piše list.
John C. Kornblum , penzionisani ambasador Sjedinjenih Američkih Država koji je radio na sastavljanju Dejtonskog sporazuma zajedno sa Richardom Holbrookeom, za NYT ističe kako je Dejton uspostavio kompleksne mehanizme kako bi se osigurao mir, ali da su ti mehanizmi trebali biti izmijenjeni u roku tri godine.
Dodaje kako do danas te promjene nisu postignute, čak ni uz pomoć stranih diplomata, te uprkos tome što je to kočnica na putu BiH ka Evropskoj uniji.
Umorni od podjela
NYT navodi izjave građana BiH koji su umorni od podjela na Bošnjake, Srbe i Hrvate te kojima je dosta komplikovanog sistema u kojem je više od 10 nivoa vlasti sa tri predsjednika u Predsjedništvu.
Ljudi su, piše NYT, ustali za bolju budućnost i promjene te su uspjeli smijeniti vlast u četiri kantona, ali se na tome stalo. Spomenuli su i radnike fabrike deterdženta u Tuzli, Dite, koji su uzalud tužili vlasnike koji su došli prije pet godina u firmu i uništili je, nakon čega su radnici ostali bez plaća ili bez posla u ovom industrijskom gradu sa dugom tradicijom.
"Kao i drugdje u istočnoj Evropi, kroz privatizaciju su se obogatili pojedinci, dok su mnogi ostali bez posla", piše NYT, dodajući kako su u Tuzli radnici zajedno ustali za svoja prava, po uzoru na zajedništvo u bivšoj Jugoslaviji kada se nije gledalo na etničke podjele.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/new-york ... /140215024
Ugledni New York Times je donio priču o protestima koji se u posljednjih nekoliko dana dešavaju u našoj zemlji.
List piše kako su posljednja dešavanja podsjetila na rat iz 1990-ih godina kada je u našoj zemlji poginulo više od 100.000 ljudi, ali i da protesti nisu posljedica rata.
"Građani, diplomati i analitičari ističu kako su protesti posljedica onoga što je okončalo sukob u BiH - Dejtonskog sporazuma iz 1995. koji je nametnuo disfunkcionalnu strukturu vlasti te otežao svaki ekonomski napredak zbog čega su građani godinama i ljuti i frustrirani", piše list.
Dodaju kako je dugotinjajuća frustracija Bosanaca i Hercegovaca kulminirala prije sedam dana ne samo u Tuzli, već i u desetak drugih gradova BiH, uključujući i glavni grad Sarajevo u kome je zapaljena zgrada Predsjedništva BiH.
Korumpirana i samozadovoljna elita
"Etničke podjele dovele su do četverogodišnjeg rata 1990-ih. Danas, ako išta ujedinjuje 3,8 miliona Bošnjaka, Hrvata i Srba, to je njihovo gađenje prema strukturama vlasti. Ipak, Dejtonski sporazum koji je uspostavio takvu strukturu vlasti nije trebao ostati na snazi tako dugo", piše New York Times.
Navode kako je u Tuzli, koja ima 200.000 stanovnika, 55 posto ljudi bez posla, što je i dovelo do nereda prošle sedmice.
Psihoanalitičar Damir Arsenijević je među građanima Tuzle koji raspravljaju o tome kako prevazići situaciju i krenuti naprijed. On ističe kako je Dejton samo cementirao korumpiranu, nepotističku i samozadovoljnu elitu u BiH. Do nereda u Tuzli je došlo nakon što su radnici četiri fabrike koje su neuspješno privatizirane mjesecima protestovali tražeći osnovna prava. A, onda su se desili protesti u kojima su se sukobili demonstranti i policija i u Tuzli i u Sarajevu, piše list.
John C. Kornblum , penzionisani ambasador Sjedinjenih Američkih Država koji je radio na sastavljanju Dejtonskog sporazuma zajedno sa Richardom Holbrookeom, za NYT ističe kako je Dejton uspostavio kompleksne mehanizme kako bi se osigurao mir, ali da su ti mehanizmi trebali biti izmijenjeni u roku tri godine.
Dodaje kako do danas te promjene nisu postignute, čak ni uz pomoć stranih diplomata, te uprkos tome što je to kočnica na putu BiH ka Evropskoj uniji.
Umorni od podjela
NYT navodi izjave građana BiH koji su umorni od podjela na Bošnjake, Srbe i Hrvate te kojima je dosta komplikovanog sistema u kojem je više od 10 nivoa vlasti sa tri predsjednika u Predsjedništvu.
Ljudi su, piše NYT, ustali za bolju budućnost i promjene te su uspjeli smijeniti vlast u četiri kantona, ali se na tome stalo. Spomenuli su i radnike fabrike deterdženta u Tuzli, Dite, koji su uzalud tužili vlasnike koji su došli prije pet godina u firmu i uništili je, nakon čega su radnici ostali bez plaća ili bez posla u ovom industrijskom gradu sa dugom tradicijom.
"Kao i drugdje u istočnoj Evropi, kroz privatizaciju su se obogatili pojedinci, dok su mnogi ostali bez posla", piše NYT, dodajući kako su u Tuzli radnici zajedno ustali za svoja prava, po uzoru na zajedništvo u bivšoj Jugoslaviji kada se nije gledalo na etničke podjele.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/new-york ... /140215024
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#9782 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Čemu blokiranje ceste više? Da je tu 50 000 hiljadi pa hajde nego nema ni 200 ljudi. IMA LJUDI KOJI ŽIVE OD TE JEBENE CESTE!
- BHF_Manijak
#9783 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Hajd da se i ja sa Wooletom slozim!
Ne bi mi bilo krivo sekunde da je tu 2-3-5-10 hiljada ljudi, pa nek' gori sve ako treba, ali kad 100-200 ljudi blokiraju cestu, nit' oni sta imaju od toga, a bezze narod jebu koji se vozi i tuda prolazi.

- Janjicar
#9784 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sta se ti bunis i mi u Zenici blokiramo kad idemo na tekmuBHF_Manijak wrote:Hajd da se i ja sa Wooletom slozim!Ne bi mi bilo krivo sekunde da je tu 2-3-5-10 hiljada ljudi, pa nek' gori sve ako treba, ali kad 100-200 ljudi blokiraju cestu, nit' oni sta imaju od toga, a bezze narod jebu koji se vozi i tuda prolazi.
![]()
-
vade_mecum
#9785 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
imam ja jedan prijedlog, onako realan: povratak kraljevine bosne i to u granicama iz vremena kralja tvrtka posto je ocigledno da ovo sa tri clana predsjednistva ne funkcionira vise 
- Janjicar
#9786 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa s obzirom na tvoje dosadasnje postove i nismo ocekivali realniji zahtjeb.
Sent from my LG-E440 using Tapatalk
- damskot
#9787 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Da jesmo sto mislimo da jesmo, nebi ovako bilo)
Last edited by damskot on 15/02/2014 18:31, edited 1 time in total.
-
vade_mecum
#9788 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
pa iskreno imam problem da budem realan kad cujem neke zahtjeve ili kad procitam neke transparente kao npr. onaj sa bizMismenimaJanjicar wrote:Pa s obzirom na tvoje dosadasnje postove i nismo ocekivali realniji zahtjeb.
- Janjicar
#9789 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Znas li ti razliku izmedju zahtjeva i transparenata ?vade_mecum wrote:pa iskreno imam problem da budem realan kad cujem neke zahtjeve ili kad procitam neke transparente kao npr. onaj sa bizMismenimaJanjicar wrote:Pa s obzirom na tvoje dosadasnje postove i nismo ocekivali realniji zahtjeb.
-
radostan dan
#9790 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
NU, VIĐU ĐAVLA, FRKA U SOKOLOVA...
- O'zone
- Globalni moderator
#9791 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Barem je čovjek napisao "svojim" riječima transparent i izašao na ulicu a ne serucka po forumuvade_mecum wrote:pa iskreno imam problem da budem realan kad cujem neke zahtjeve ili kad procitam neke transparente kao npr. onaj sa bizMismenimaJanjicar wrote:Pa s obzirom na tvoje dosadasnje postove i nismo ocekivali realniji zahtjeb.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9792 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
dopisi od sindikata na oglasnim tablama da se ne izlazi na proteste...et toliko o sindikalista, produžena ruka klero-fHašista...
- O'zone
- Globalni moderator
#9793 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Bajramovićeva školapici wrote:dopisi od sindikata na oglasnim tablama da se ne izlazi na proteste...et toliko o sindikalista, produžena ruka klero-fHašista...
- Janjicar
#9794 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
To se uvijek predpostavljalo ali eto sad je i javno obznanjeno... Sto mi Bajramovic protestvovao kad ima 3,5 milja platu... Nije budalapici wrote:dopisi od sindikata na oglasnim tablama da se ne izlazi na proteste...et toliko o sindikalista, produžena ruka klero-fHašista...
-
vade_mecum
#9795 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
znam. znas li ti citati posto sam napisao zahtjeve ili transparente?Janjicar wrote:Znas li ti razliku izmedju zahtjeva i transparenata ?vade_mecum wrote:pa iskreno imam problem da budem realan kad cujem neke zahtjeve ili kad procitam neke transparente kao npr. onaj sa bizMismenimaJanjicar wrote:Pa s obzirom na tvoje dosadasnje postove i nismo ocekivali realniji zahtjeb.
- Janjicar
#9796 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa covjece de pogledaj svoje konstrukcije recenice...Prvo govoris prijedlog, zatim kazes "kad cujem neke zahtjeve" ili "kad procitam neke transparente" U ovoj recenici si uporedio zahtjeve sa transparentima... Zbog toga sam te fino i pitao da li znas razliku ? Oicgledno da ne znas jer cim si ugledao na TV-u ili negdje drugo taj transparent odmah si dosao na forum i napisao Evo moj zahtjev, nije glup jer vidio sam transparent koji je slican ovom... Prvo izvrsi konsolidiranje u svom mozgu ako treba napisi na papir prvo recenicu, provjeri dvaput pa onda napisi jer ovako izgledas glupo...vade_mecum wrote: znam. znas li ti citati posto sam napisao zahtjeve ili transparente?
- Janjicar
- spreca
#9798 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
daces jarane.....i opet ces biticroki wrote:
- ho oponopono
- damskot
#9800 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ZELIM KUPITI JEDNU OD OVIH SLIKA ..Senf wrote:
![]()
DA LI JE BOSANAC SLIKAO I KAKO GA MOGU KONTAKTIRATI ?