Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
hellue

#9776 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

Lokman wrote:
miki.ba wrote:On je poznati organizator kriminalnih radnji, ima nade. :oops:
Nema većeg kriminala i pljačke od one koju svakodnavno organizuju Lagumdžija i različite SDA frakcije, i nema većeg nacionalnog interesa nego što je obaranje SDA-SDP režima. Jedina konkretna opozicija i snaga koja može oboriti lopovsku vlast jeste savez Radončića i Komšića, oni se nadopunjavaju i jedan ima ono što drugi nema, jedan bez drugog ne mogu doći do cilja. Radončić kompetenciju i novac, a Komšić podršku mase.
Antimobing zar ne vidis da te ljudi ignorisu tu...prestani :roll:
homega

#9777 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by homega »

Lokman wrote:Pred nama su presudni izbori koji će odlučiti sudbinu stotina hiljada ljudi, bolje rećeno svih onih koje je marginalizovala lopovska vlast, odnosno 98% obespravljenih i poniženih građana. Ukoliko se na izborima ne dogode promjene, odnosno ako ne propadne SDA-SDP kleptokratija, onda smo definitivno propali i kao društvo i kao narod. Saradnja DF i SBB-a jeste dobar signal, a još bolje je ako će to biti popraćeno medijskom artiljerijom u organizaciji Radončića. Pretpostavljam da i Zapad podržava ovakav razvoj situacije, odnosno jasno profilisanje protiv lopovskog režima SDA-SDP. Po pitanju kompetencija i resursa jedino Radončić ima kapacitet da organizira slom SDA-SDP vlasti. :thumbup:
Ove dvije stranke mogu participirati uspjeh na izborima i u koaliciji jedino ako smijene svoje vođe
klavirdžija

#9778 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by klavirdžija »

Hafis wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic-i ... /140605159

Komšić: Imat ćemo kandidata za Predsjedništvo iz reda Hrvata, ja ću na listu za PS BiH

Ovo mu je sigurno najveći potez u karijeri.
Upravo kako se očekivalo. Nadam se da će imati barem polovicu podrške koju je imao na prošlim izborima, tako da je veoma izgledna i ova opcija. A još kad proradi čuveni bosanski inat, rezultati su neminovni.
Doduše, simpatičan je i naivan kao i uvijek :) :
Nisam siguran uopće kako se Damir Marjanović izjašnjava, nikad ga nisam gledao na taj način.
Što reći..koju posluku porati?
Lik mi na prvi pogled djeluje kao dijete koje se zaigralo šibicima u skladištu papira...a možda i odrađuje naručeni posao..posredno u korist ovih naših naše hahara ovdje.
Svjedno, pripazite vi malo s glasovima, da ne bude kasnije - opet smo negdje zeznuli stvar.
Ovo je s njegove strane odlično taktički odrađeno i upakovano.
Corto Maltese

#9779 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Najveći pantomomičar BH političke scene. Kad bi mu vezali ruke Precjednik bi potpuno zanijemio.
oakville

#9780 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Hafis wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic-i ... /140605159

Komšić: Imat ćemo kandidata za Predsjedništvo iz reda Hrvata, ja ću na listu za PS BiH

Ovo mu je sigurno najveći potez u karijeri.
Upravo kako se očekivalo. Nadam se da će imati barem polovicu podrške koju je imao na prošlim izborima, tako da je veoma izgledna i ova opcija. A još kad proradi čuveni bosanski inat, rezultati su neminovni.
Doduše, simpatičan je i naivan kao i uvijek :) :
Nisam siguran uopće kako se Damir Marjanović izjašnjava, nikad ga nisam gledao na taj način.
Što reći..koju posluku porati?
Lik mi na prvi pogled djeluje kao dijete koje se zaigralo šibicima u skladištu papira...a možda i odrađuje naručeni posao..posredno u korist ovih naših naše hahara ovdje.
Svjedno, pripazite vi malo s glasovima, da ne bude kasnije - opet smo negdje zeznuli stvar.
Ništa se ne sekiraj vidimo se u oktobru 2018, nakon 4 godine vlasti HDZ kad ćeš nam reći nešto više o trećem entitetu i demografskoj snazi hrvata u dijaspori izvan matice :D
StupskaBitanga

#9781 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

hellue wrote:
StupskaBitanga wrote:ja nisam gledao niti namjeravan a sve mogu i pretopostaviti jer je mnogo stvari dogovoreno iza zavjese
On i Radončić će biti udarne zvijezde medijske ofanzive na FTV/Avazu i face tv
Kao da si gledao :D
ništa a da ja odem u gatare i vidovite?
Holms

#9782 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Holms »

Lokman wrote:
Nema većeg kriminala i pljačke od one koju svakodnavno organizuju Lagumdžija i različite SDA frakcije, i nema većeg nacionalnog interesa nego što je obaranje SDA-SDP režima. Jedina konkretna opozicija i snaga koja može oboriti lopovsku vlast jeste savez Radončića i Komšića, oni se nadopunjavaju i jedan ima ono što drugi nema, jedan bez drugog ne mogu doći do cilja. Radončić kompetenciju i novac, a Komšić podršku mase.
:lol: :lol:
hellue

#9783 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

Holms wrote:
Lokman wrote:
:lol: :lol:
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... sanski-fbi :D :D
adnan_hz

#9784 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by adnan_hz »

Kako DF velica svog novog pajdasa i koalicijonog partnera Fahraona :D
StupskaBitanga

#9785 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

a taj Goran Zubac je danas eno pred optužnicom a da ne govorimo o Ahatovićima
Sami sebi zabijamo poslijenje čavle u sanduku
Lokman

#9786 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

DF i SBB grade savez koji će srušiti SDA-SDP vlast, a Bosnu i Hercegovinu uvesti u evropski civilizacijski krug. Ovakav razvoj situacije sigurno će podržati i Zapad, jer je razočarenje u aktuelnu vlast definitivno. Proporcija forumske propagande režima koja je iritirana ovakvim razvojem situacije dobar je znak da se radi o pravom potezu Komšića. Režim će sada pokušati da unese razdor unutar opozicije obećavajući razne koalicije i privilegije, ali obje stranke, i DF i SBB, treba da znaju da su SDA i SDP u neraskidivom savezu i dogovoru i da nikada neće izdati jedna drugu. Najbolji dokaz jeste nelogična Lagumdžijina koalicija sa SDA, kada se niko nije nadao, i kada je SDA zbog izbornog poraza bila na koljenima. Umjesto da ih dokusuri, Lagumdžija ih je spasao.
StupskaBitanga

#9787 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Vidim naslovnicu avaza koja apsolutno nema veze s realnošću ali je ona potvrda onog sto pricam
hellue

#9788 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

Lokman wrote:DF i SBB grade savez koji će srušiti SDA-SDP vlast, a Bosnu i Hercegovinu uvesti u evropski civilizacijski krug. Ovakav razvoj situacije sigurno će podržati i Zapad, jer je razočarenje u aktuelnu vlast definitivno. Proporcija forumske propagande režima koja je iritirana ovakvim razvojem situacije dobar je znak da se radi o pravom potezu Komšića. Režim će sada pokušati da unese razdor unutar opozicije obećavajući razne koalicije i privilegije, ali obje stranke, i DF i SBB, treba da znaju da su SDA i SDP u neraskidivom savezu i dogovoru i da nikada neće izdati jedna drugu. Najbolji dokaz jeste nelogična Lagumdžijina koalicija sa SDA, kada se niko nije nadao, i kada je SDA zbog izbornog poraza bila na koljenima. Umjesto da ih dokusuri, Lagumdžija ih je spasao.
Antimobing promjeni terapiju plizzzz
Altsa

#9789 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Altsa »

vrlo los potez planirano koaliranje sa scepom
al_akhisari

#9790 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by al_akhisari »

...po meni, dvije loše odluke; ukoliko je zaista tačno da se imenu stranke dodaje ime željko komšić, smatram da je to veliki propust i loša poruka-još samo nedostaje da svaku rečenicu u vremenu koje slijedi počinje sa "ja sam....znate ja....vidite ja...."; što se tiče pak eventualnog koaliranja sa sbb, također po meni loš potez; imaju li ove dvije partije nešto zajedničko? ideološko opredjeljenje, viziju budućnosti razvoja,...ili ih veže samo načelna borba za eu i protiv nepotizma, korupcije,...ili je možda prevashodno cilj svrgavanje sa vlasti nesposobnjakovića iz sda i sdp; kako bilo, željko, uz sve svoje mane i nedostatke, još uvijek je simpa kod naroda (nažalost najčešće je to pridjev kojim ga se opisuje); lično, što se istog tiče, nisam baš preveliki optimista...nažalost, mnogo smo se puta do sada razočarali; o gospodinu ministru sigurnosti (bivšem) i kliki oko njega, imam još manje iluzija; ali, ovaj narod je mnogo puta do sada pokazao da logika i ratio nisu uvijek pouzdani i da je sve moguće...sem da sdp ponovi uspjeh sa prošlih izbora :roll:
JThomas

#9791 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

ovo sve više miriše na '90 ili '96 - SDA, HDZ, SDS.

načekaćemo se mi do prave opozicije.
Mister Yes

#9792 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

Isto kao da Željko pravi hrvatski SDP :D

Kandidira na hrvatske pozicije a lijevo orijentisan. Hajde vala. Vrijeme je bilo da i hrvati dobiju svoju socijaldemokratsku stranku :D

Bošnjaci-SDP-Zlatko Lagumdžija
Srbi-SNSD-Milorad Dodik
Hrvati-DF-Željko Komšić

Naravno, kao hrvatska stranka DF može dobiti sve hrvatske pozicije u vladi. Ne treba nam više ni HSP ni NSRZB. :kiss:

Doduše, treba nekako preskočiti dom naroda ali sve se može kad se hoće :thumbup:
JThomas

#9793 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

nek' si vala izbacio ono memli strana, vrijeđalo je inteligenciju.
madner

#9794 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Eh da je samo to. :D
Banksy

#9795 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:

Najveći pantomomičar BH političke scene. Kad bi mu vezali ruke Precjednik bi potpuno zanijemio.
Zaboravio si i potpis:
''Klip posvećen Idiotskoj stranci DF, najveće pičke zajedno s osnivačem''
''Published on Jun 5, 2014,

Autor je, izgleda, neki zbunjeni tinejdžer ... :mrgreen:

http://www.youtube.com/channel/UCh3sR9mDXnNOMbCum-Kxi0w
Banksy

#9796 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:ja nisam gledao niti namjeravan a sve mogu i pretopostaviti jer je mnogo stvari dogovoreno iza zavjese
On i Radončić će biti udarne zvijezde medijske ofanzive na FTV/Avazu i face tv
Mislila sam da si iz posla, pa me čudi da ne znaš.
Kako je Face TV u ovom trenutku SDP-ova akvizicija, bar dok stižu uplate od BH Telecoma, Euroasfalta i Uniprometa, a FTV urednički vrlo šarolik, od SDP-a, preko SDA, do SBB-a,o staje samo Avaz, s vrlo upitnim utjecajem.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9797 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

A vidi ti SDP i SDA bojovnika sto su se usplahirili. :D To neka moralna nacela, to neka prica o vizijama i intelektualnin kapacitetima, a podrzavaju, il su clanovi cak, stranke koje su klasicni interesni karteli, sa zombi slijedbenicima radi usko licnih interesa.

Hajd DF dajte Marjanovica za novog clana predsjednistva, pa da ga s cejfon zaokruzim. :thumbup:
madner

#9798 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Mislim da smo ga na ovom forumu i prvi ubacili u igru. :D
Last edited by madner on 06/06/2014 11:21, edited 1 time in total.
Banksy

#9799 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

-LIBERO- wrote:

Hajd DF dajte Marjanovica za novog clana predsjednistva, pa da ga s cejfon zaokruzim. :thumbup:
+1

Bude li to Slavo Kukić, križam ih zauvijek ... I ovako sam blizu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9800 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

madner wrote:Mislim da smo ga na ovom forumu i prvi ubacili u igru. :D
Istina. :D

@Baksy, krizao bi ih i ja, zbog bar desetak razloga, al kad vidim ove iz SDP i SDA, DF ispadne kao, barem, dobar pokusaj. :D
Post Reply