Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
brazzo19
#97676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel se meni cini ili ova Nova HD sport nema veze sa HD.om
slika ni blizu kvalitetom kao recimo na SK HD ili Eurosport HD??
-
sencobih
#97677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A maloprije gledao Sevilla osassuna na istom ovom kanalu slika je bila sasvim ok, ovo je užas neviđen
Last edited by sencobih on 01/03/2020 21:13, edited 1 time in total.
- crnivrag
-
kakabanja213
#97679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo je najgora kopija Hd koju sam u zivitu vidio. Nevjerovatno.
-
photo&video
#97680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sport Klub 4k prenosi pa ko ima opciju nek gleda. Iako je ovo daleko od 4k, bar je HD 
- dembele
#97681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo je već za zatvora.
- spinel_
#97682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni je na moja 32 inca ovo taman 
-
sencobih
#97683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znači to je. Oslabi analognu da bi uzeo digitalnu. Oslabi digitalnu da bi uzeo HD. Oslabi HD da bi uzeo 4k. Bravo biznismeni.photo&video wrote: ↑01/03/2020 21:17 Sport Klub 4k prenosi pa ko ima opciju nek gleda. Iako je ovo daleko od 4k, bar je HD![]()
- REDDEVILS
#97684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Nova Sport HD

SK1 HR SD

Last edited by REDDEVILS on 01/03/2020 21:23, edited 1 time in total.
- spinel_
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#97686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nova Sport malčice bolja ali daleko od HD-a
-
channel10
-
photo&video
#97689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
O ovome sam pisao par stranica prije pa su me pojedinci "naljepili". Jednostavno vecina HD kanala je smece obicno. Bitrate je presmijesan, za ovaj 4k se moze reci da je full HD jer je slika sasvim ok za HD, ali daleko od 4k. Ali u ovoj drzavi svakako moze raditi ko sta hoce i nikad za to nece odgovarati. Bilo gdje na zapadu za ovo prodavanje magle bi bili zestoko kaznjeni. Ili ne bi ni smjeli ovo raditi.
- studiorum_tuzlaensis
#97690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mogu prodavati muda pod bubrege kad je konkurencija još gora.
-
sencobih
#97691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako ništa barem se ne pikselizira slika na nova sportu, pikseliziranje je rezervirasano za novaBH kanal kad igra reprezentacija
-
photo&video
-
hdmintel
#97693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- slika na nova sport "hd" je katastrofa, sramota
na stranu ako su iskljucili srpski audio zaboravljajuci da ima i nas koji govorimo srpski jezik u BiH a koji smo uredni korisnici eon-a
da neko ne pomisli da ovo ima neke veze sa mojim jezikom, napominjem da npr sport klubove gledam najcesce sa hrvatskim audiom jer mi jednostavno hr komentatori vise leze od srpskih
nadalje,
- kupio sam ubice mog oca 4 i na svakoj novoj epizodi mi je izlazila poruka da je deketovan problem na mrezi i onda moram da izadjim iz video kluba, pa udjem u kanale pa prebacim na posljednji kanal i slika se odmah vrati.. pa onda moram ponovo u video klub pa ponovo da udjem na ubice pa ponovo da odaberem sezonu pa ponovo da pokrenem epizodu..i onda tek radi normalno...strasno i iritirajuce krajnje..amateri
-i sad najvaznije, veceras sam htio odlozeno da gledam 24 minuta sa zoranom kesicem kad ono poruka da je program zabranjen na mojoj mrezi
e pa, ne budu li vratili kesica ja cu traziti raskid ugovora...
prevrsili su sve granice .i zabolje me ona stvar za njihove sukobe sa mtelom, mtsom i ko zna s kim jos..ukinuli su mi arene, rts-ove, ukidaju sada kesica i ko zna sta jos (samo nisam stigao da upratim sve)
i nema vise ni jednog razloga da ostanem njihov korisnik...malo je reci da sam bijesan i trazicu raskid ugovora ...
na stranu ako su iskljucili srpski audio zaboravljajuci da ima i nas koji govorimo srpski jezik u BiH a koji smo uredni korisnici eon-a
da neko ne pomisli da ovo ima neke veze sa mojim jezikom, napominjem da npr sport klubove gledam najcesce sa hrvatskim audiom jer mi jednostavno hr komentatori vise leze od srpskih
nadalje,
- kupio sam ubice mog oca 4 i na svakoj novoj epizodi mi je izlazila poruka da je deketovan problem na mrezi i onda moram da izadjim iz video kluba, pa udjem u kanale pa prebacim na posljednji kanal i slika se odmah vrati.. pa onda moram ponovo u video klub pa ponovo da udjem na ubice pa ponovo da odaberem sezonu pa ponovo da pokrenem epizodu..i onda tek radi normalno...strasno i iritirajuce krajnje..amateri
-i sad najvaznije, veceras sam htio odlozeno da gledam 24 minuta sa zoranom kesicem kad ono poruka da je program zabranjen na mojoj mrezi
e pa, ne budu li vratili kesica ja cu traziti raskid ugovora...
prevrsili su sve granice .i zabolje me ona stvar za njihove sukobe sa mtelom, mtsom i ko zna s kim jos..ukinuli su mi arene, rts-ove, ukidaju sada kesica i ko zna sta jos (samo nisam stigao da upratim sve)
i nema vise ni jednog razloga da ostanem njihov korisnik...malo je reci da sam bijesan i trazicu raskid ugovora ...
Last edited by hdmintel on 02/03/2020 12:51, edited 1 time in total.
- gnjev
- Benq
- Moderator
#97695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Emisija sa Zoranom Kesicem ide bez problema kad se vrati unazad, bilo preko boxa ili racunara:

Citava sezona serije "Ubice mog oca 4" pregledana takodje bez problema (i drugi korisnici accounta gledaju trenutno):

Citava sezona serije "Ubice mog oca 4" pregledana takodje bez problema (i drugi korisnici accounta gledaju trenutno):

- fusion_ba
#97696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To sa Kesicem je cirkus. Da se bar prikazuje u isto vrijeme kao na Novoj S ne bi smetalo.
Jos samo da Ivanovica zakljucaju pa da cekamo 6 dana da gledamo na Novoj BH u ponoc dok se izredaju tres Grand i ostale serije
Jos samo da Ivanovica zakljucaju pa da cekamo 6 dana da gledamo na Novoj BH u ponoc dok se izredaju tres Grand i ostale serije
-
hdmintel
#97697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Benq
ja necu da nagadjam i pratim 20 kanala da bi znao gdje i kad ce ici neka emisija...gledam novu s i gledam mjesec dana najavu za emisiju i onda je oni zatamne i u zadnji minut prebace na novu bh u terminu kada na novoj s ide utisak nedelje ... koji uglavnom prati ista populacija.
nova bh i nova sport su potpuno promaseni kanali sa jasnim ciljevima koji su dobro poznati telemachu... a bogami i nama.
prva kanal je zamazivanje ociju ljudima u bosni, u fazonu eto i vama vasa nova a sam program je sklepan bez reda i smisla i potpuna kopija i reprizni mix nove s, n1 i sport kluba.
a drugi kanal je svi znamo napravljen da se konkurenciji ukinu najvazniji sportski dogadjaji sa sport klubova koje su morali ustupiti.
ok, to me bas i briga, ja sam korisnik telemachove tv ali brate dajte nam onda kvalitet i sliku vrijednu dogadjaja a ne da real barselona gledam u sd+ rezoluciji (sto neko gore napisa)...
i sta mene briga sto su tebi ubice radile ok..ja iznosim problem koji sam ja imao ... a platio sam koliko i drugi.
gledam sve na eon boxu ! placenom ! na kome ni nakon 2 gdine npr nemaju podrsku za netflix a ko fol reklamiraju da svaki tv pretvaraju u smart...
na kom jos danas pametnom tv nemate netflix, pa i na onom od 300 km ga imate.
neko ovde ocito nije pametan...
iskreno, mislim da sam to ja i svi oni koji placaju uredno svoje pretplate a svakodnevno dozivljavaju raznorazne neprijatnosti.
ali nema veze, svaki ugovor ima svoj rok trajanja...
ja necu da nagadjam i pratim 20 kanala da bi znao gdje i kad ce ici neka emisija...gledam novu s i gledam mjesec dana najavu za emisiju i onda je oni zatamne i u zadnji minut prebace na novu bh u terminu kada na novoj s ide utisak nedelje ... koji uglavnom prati ista populacija.
nova bh i nova sport su potpuno promaseni kanali sa jasnim ciljevima koji su dobro poznati telemachu... a bogami i nama.
prva kanal je zamazivanje ociju ljudima u bosni, u fazonu eto i vama vasa nova a sam program je sklepan bez reda i smisla i potpuna kopija i reprizni mix nove s, n1 i sport kluba.
a drugi kanal je svi znamo napravljen da se konkurenciji ukinu najvazniji sportski dogadjaji sa sport klubova koje su morali ustupiti.
ok, to me bas i briga, ja sam korisnik telemachove tv ali brate dajte nam onda kvalitet i sliku vrijednu dogadjaja a ne da real barselona gledam u sd+ rezoluciji (sto neko gore napisa)...
i sta mene briga sto su tebi ubice radile ok..ja iznosim problem koji sam ja imao ... a platio sam koliko i drugi.
gledam sve na eon boxu ! placenom ! na kome ni nakon 2 gdine npr nemaju podrsku za netflix a ko fol reklamiraju da svaki tv pretvaraju u smart...
na kom jos danas pametnom tv nemate netflix, pa i na onom od 300 km ga imate.
neko ovde ocito nije pametan...
iskreno, mislim da sam to ja i svi oni koji placaju uredno svoje pretplate a svakodnevno dozivljavaju raznorazne neprijatnosti.
ali nema veze, svaki ugovor ima svoj rok trajanja...
- Tiger 033
#97698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odavno se ovdje pise da ovo nema apsolutno nikakve veze HD rezolucijom (licno se uvjerio kad sam bio u Beogradu) ali se u TM niko nije ni po guJici pocesao....bitno je da svaki mjesec legne min. 50 keka pa na gore ...
- typeOnegative
#97699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ne treba nigdje ići, dovoljno je usporediti sa nekom iole pismenom IPTV listom. Slika svjetlosnu godinu bolja na SK programima, kao i na ostalim, ali na SK se baš vidi razlika.
- semirsar
#97700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
a sta da tek ja dodam, paralelno imam i t-mach i LoL pa vidim zescu razliku na pojedinim kanalima... a jos na LoL-i mi onije usrati, otpisati receiver sa opentv od mtela him ga, A139, jbhion.
Nije ovo u t-macha ni vidlo HD, a pogotovu 4K, jok vala.
Ko misli da je... e taj je u blazenom neznanju
Nije ovo u t-macha ni vidlo HD, a pogotovu 4K, jok vala.
Ko misli da je... e taj je u blazenom neznanju