Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#97651 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

90minut wrote:Cijela evropa Tomo cijela evropa sjecam se kao sad da su svi pitali zašto HZ ne pale baklje to je bila svojstvena izdaja cijelog navijackog pokreta.

Dakle HORDE JEDINE U EVROPI da su odlucile to i onda opet se ovdje to ne cijeni,
A to da bi bilo 20 ljudi hahah mislim presmiješno bilo bi ti sve isto.

Na kraju krajeva to što smo davali krv svake godine isto ništa ne vrijedi to što smo svake godine pomagali po mojoj procjeni jedno 20 siromašnih porodica isto ne vrijedi.

Gledate samo što vama odgovara.

I zbog toga i pišem bukvalno mi je krivo što nismo palili jer to što si sd ti napisao sve govori.
Neka je i cijela Evropa. Šta je bitnije, smije li ti se Evropa (mada je ovo diskutabilno) ili FKS? Za koga navijaju HZ?

Ne cijeni se to što krše svoje odluke. Logično, zar ne?

Svaka čast za davanje krvi :thumbup:

I za pomoć siromašnim :thumbup:

Čuj što sam ja napisao :-) ti možda misliš da bi sva ta paljevina tek tako prošla, bez posljedica, vjeruj da ne bi.
90minut

#97652 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Kakvih posljedica pricamo o bakljadama kao na derbiju samo na evropskim šta bi se promjenilo majke ti?
Hajde daj mi teoriju zanima me.
90minut

#97653 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

shbc wrote:I sta sad? Hoces medalju sto niste krali pare klubu?
Tu medalju za evropu daj drugima koji su u to vrijeme to odlucili da se mene pitalo gorilo bi kad je najljepse to jest evropske utakmice.
Tomahawk11
Globalni moderator

#97654 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

90minut wrote:Kakvih posljedica pricamo o bakljadama kao na derbiju samo na evropskim šta bi se promjenilo majke ti?
Podsjećam te da pričaš o nekoj šteti u milionima, pa sad saberi 2 i 2.
90minut

#97655 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Tomahawk11 wrote:
90minut wrote:Kakvih posljedica pricamo o bakljadama kao na derbiju samo na evropskim šta bi se promjenilo majke ti?
Da, al' bi šteta bila tokom perioda od 10 godina.

Dakle svake godine po 60 hiljada.

Tako da smiješno šta 2 i 2?

Da li je u Bg 2 i 2 da li je u ZG da li je u Frankfurtu da li je u Švicarskoj na kraju krajeva Rusija Ukrajina?
Tomahawk11
Globalni moderator

#97656 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

90minut wrote:
Tomahawk11 wrote:
Da, al' bi šteta bila tokom perioda od 10 godina.

Dakle svake godine po 60 hiljada.

Tako da smiješno šta 2 i 2?
60*10 godina je milion :mrgreen:

Vidjećemo šta će biti reakcija iz kluba nakon što nam UEFA odreže.

Ne naprave li neki dogovor sa HZ, onda nek se pali. Treba sve zapaliti komplet sa stadionom i završiti priču.
todd_smith

#97657 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

glupa rasprava

ako je odluka donesena da je ilegalno, mozes se kurciti do sutra, kazne ces da pijes pa pali.
90minut

#97658 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

A i ustanovili smo to isto ranije ovo za Zenicu ne podržavam sekunde da su baklje na tribini ostale spuštene ispod stolice sve ok nemam problem, ovako ce samo biti masna kazna i ništa više.

Al' stvarno što se tice svega ostalog stojim pri svom jer kad vidim da se ne cijeni ni žrtva HZ gdje su nam se smijali svi redom da smo izdajnici onda se i nema više šta pricati jer sam ja još tad znao da nema razlike smatrace te uvijek narkoman i ološem.
Tomahawk11
Globalni moderator

#97659 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Eno sad žrtva...kad treba klub ispoštovati, onda je to žrtva, kad treba po svom raditi, onda tako treba :mrgreen:
Nemam stvarno više ništa na ovu temu :thumbup:
Nadam se da će klub znati kako da se nosi s ovim problemom.
90minut

#97660 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

todd_smith wrote:glupa rasprava

ako je odluka donesena da je ilegalno, mozes se kurciti do sutra, kazne ces da pijes pa pali.
Pa to je kao trava recimo isto ono što je ilegalno bilo do unazad par godina više nije po Americi ista je to stvar s ovim recimo u norveškoj ima zakon gdje je sve ok s bakljama sve dok nisu bacene s tribine i u dogovoru s policijom.

To je recept ustvari jer promjeniti neces ništa možeš se samo prilagoditi.
shbc

#97661 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by shbc »

Zrtvovali se tako sto nisu nanosili stetu klubu za koji navodno navijaju i koji navodno vole... Evo sve mi suza suzu stize.
90minut

#97662 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

shbc wrote:Zrtvovali se tako sto nisu nanosili stetu klubu za koji navodno navijaju i koji navodno vole... Evo sve mi suza suzu stize.
Pa klasicna žrtva jer ako radiš stvari 30 godina konstantno i dio je tradicije onda odjednom odluciš da ne pališ šta je to?

Al' ponavljam ja sam uvijek znao šta god da HZ urade takvi kao vi ce nas / ih smatrati ološem i narkomanima zato sam uvijek bio protiv te odluke.
90minut

#97663 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Još kad se sjetim u to vrijeme mislilo se pare ce biti ubrizgane gdje treba,a docekao nas lopovluk i krađa i oni ratovi s 2 uprave zaredom. :-)
Logovan

#97664 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Dodajmo da je zasad mala vjerovatnoća da se utakmica Široki Brijeg - Sarajevo odigra u srijedu već će ona biti na programu poslije reprezentativne pauze.
Ovo bi nam valjalo pravo.
shbc

#97665 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by shbc »

A ko su ti ovakvi kao ja? Ti ovdje pricas sa ljudima kao da niko od nas nije bio dio HZ, kao da niko nije bio ultras, niko nije prolazio kroz sve to. Mnogi sa ovog foruma su puno vise dali za HZ i Sarajevo nego sto ce trenutna garnitura pa makar narednih 30 godina se vrtili i vodili grupu. A i tim ljudima si ovdje solio pamet.

I ne. Nije zrtva. To je bilo pokazivanje ljubavi i postovanja prema klubu. Nesto cega ima sve manje na sjeveru.
Tomahawk11
Globalni moderator

#97666 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Ako je zabranjeno pišati u parkovima, na javnim mjestima i ako se to kažnjava sa 300 KM, a ti eto naučio pišati na javnim mjestima i sad da ne bi plaćao kaznu, ne pišaš više na javnim mjestima, to dođe neka žrtva, tako ispade.
Tako je i ovo, ako se pišu kazne za bakljade, a tek za ubacivanje na teren, onda to ne radiš i kraj priče.
Uradiš kad je derbi, proslava titule, Evropa ne može, jer baš deru.
I da ima kodeks, ako je bakljada, da nema papanluka sa gađanjem zaštitara, policije, igrača ili koga već.
To se zove navijačka kultura, a ovo što se kod nas radi izgleda vrlo primitivno, kao da smo na pećinskom nivou.
Priča se o nekom ismijavanju grupe, a garantujem da bi ovako bili primjer kako treba da izgleda organizovana navijačka grupa.
90minut

#97667 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Da, al' mi ne zivimo istim pravilima kao ti.

Nama je normalno ici na gostovanje i imati palicu na izvlacenje ili nešto slicno jer postoji mogucnost da se mimođeš s protivnicima.

Dakle nemam ja iluzije da mi volimo nasilje i pirotehniku na tribini, ja samo govorim da se ne poštuje žrtva kad se to izbacilo iz našeg repertoara i da dodam jedini u evropi koji su to uradili..

I to da bude stvar još veca mi smo balkanska grupa što drži još veču težinu te odluke koja je donijeta.

Al' ja sam znao jednostavno da ce to godinama kasnije biti ovako i da te nece niko pohvaliti vec da ce govoriti što ti govoriš ( TO JE NORMALNO ) a ustvari daleko od normalnog bar po navijackim standardima.
shbc

#97668 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by shbc »

Kakvim ba pravilima? O cemu ti? Opet ti ponavljam, bio sam dio svega toga, zagrizeni ultras, prolazio sve sto i vi, mozda i gore. Razlika izmedju mene i vas je ocigledno sto je sva ta navijacka furka kod mene padala u vodu ako bo klub bio zrtva iste. Tebi je bitniji rejting grupe i sta ce Beogradjani misliti o HZ od Sarajeva.

Kakva ba zrtva. Tu si da podrzis Sarajevo, to je svrha HZ, nista vise. Pozivas se konstantno na golobrade mladice sa Zapada dok si ti bio dijete. Vecina tadasnjih golobradih mladica je danas protiv ovoga sto se radi, ukljucujuci i mene. Ako si nas vec tako gledao sa postovanjem i dan danas nas sa ponosom spominjes onda bar postuj sta govorimo.

I kakva pohvala? Treba ti pohvala sto nisi ukrao pare Sarajevu? I zobes sebe navijacem kluba? Kazes da ga volis?

Meni za sve sto sam radio nije potrebna pohvala ni zahvalnica. Radio sam to jer sam volio i volim klub i HZ.
mirza_15

#97669 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

90minut wrote:
shbc wrote:I sta sad? Hoces medalju sto niste krali pare klubu?
Tu medalju za evropu daj drugima koji su u to vrijeme to odlucili da se mene pitalo gorilo bi kad je najljepse to jest evropske utakmice.
Korisniji je facebook navijač Sarajeva od tebe i takvih kao ti. Takvi su štetočine i dušmani FK Sarajevo. Onaj sa Facebook-a barem ne nanosi štetu.

P.S. Ili nas trolaš malo? Hajde fakat reci da je ovo što si pisao ovih dana zeza i da ne misliš tako. Ja ne mogu da vjerujem da punoljetna osoba razmišlja na ovakav način. Smijem li te pitati nešto da se ne uvrijediš (ako sve ovo nije bilo samo trolanje)?
Tomahawk11
Globalni moderator

#97670 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

90minut je sam priznao da ne ide više na utakmice. Dobro si, mirza_15, ovo je vozanje trole, mi se zakačili.
Nema više, priča o bakljama i HZ zdra'o :oops:
90minut, ovo se posebno odnosi na tebe, da ne bude da nisam rekao.
Uostalom, eno teme o HZ na podforumu, pa tamo. Ovu temu oslobodite.
todd_smith

#97671 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

EDIT: ja obrišem, ti ponovo napišeš.
Valjda jasno piše gore prebaciti se na temu o HZ, ali ti mrsko čitati.
van Basten

#97672 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by van Basten »

ja sto vas frajer istrola kvalitetno... :lol: :lol:
Iznenadjen sam da su se neki ozbiljni forumasi primili na ovo piskaranje
Tomahawk11
Globalni moderator

#97673 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

van Basten wrote:ja sto vas frajer istrola kvalitetno... :lol: :lol:
Iznenadjen sam da su se neki ozbiljni forumasi primili na ovo piskaranje
Jeste, u pravu si, istrolao nas, primili se.
Ima svakako tema o HZ, pa može tamo ona priča do besvjesti.
todd_smith

#97674 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

normalno da necu citati glupu raspravu, odgovaram na ono sto me citiralo i meni doslo na notifikacije

ili banuj ili ostavi, nemoj mi pametovati kao da si mi uciteljica u osnovnoj
Tomahawk11
Globalni moderator

#97675 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

todd_smith wrote:normalno da necu citati glupu raspravu, odgovaram na ono sto me citiralo i meni doslo na notifikacije

ili banuj ili ostavi, nemoj mi pametovati kao da si mi uciteljica u osnovnoj
Sad ti frajer.

Ne pametujem ti, ali ako se nešto zamoli, valjda je red da se ispoštuje.

Eno 90minut bez riječi otišao na drugu temu, ali ti ne možeš.
Locked