Sirija vol. 2
-
karakters
#97651 Re: Sirija vol. 2
seLLamet, brate slavjanine.
-
sarajevoxxxx
#97652 Re: Sirija vol. 2
Lider i član političkog tijela SDF-a: Za sirijski režim nema mjesta u Raqqi i taj grad je za nas crvena linija. Bilo kakav pokušaj napada na grad od strane režima, mi ćemo na njega odgovoriti.
https://www.kobanikurd.com/archives/72630
https://www.kobanikurd.com/archives/72630
- славянин
#97653 Re: Sirija vol. 2
Sta ja znam sada je moderno sa tim Turskim i Arapskim izrazima vidis da lupam valjda sam pogodiokarakters wrote:seLLamet, brate slavjanine.
-
zrakomlat
#97654 Re: Sirija vol. 2
ni blizukarakters wrote:seLLamet, brate slavjanine.
- Opetja033
#97656 Re: Sirija vol. 2
Termini "selamet" i "amanet" su u bosanskom jeziku par stoljeća.славянин wrote:Sta ja znam sada je moderno sa tim Turskim i Arapskim izrazima vidis da lupam valjda sam pogodiokarakters wrote:seLLamet, brate slavjanine.valja mi uciti jer moj jezik ne valja pored Arapskog koji je od Boga.
Tako da itekako trebaš učiti bosanski jer ga očito ne poznaješ dovoljno dobro.
- muhafuca
#97657 Re: Sirija vol. 2
Kako bolan okruzena? - ima SAA na juguKikibombona wrote:Efrin je vazda bio sporan. Mala enklava okruzena krvopijama. Oduvijek pisem da je buducnost Efrina neizvjesna.Opetja033 wrote:Ide pisanje po kurdskoj nejaci i majorizacija nad YPG teroristima u Afrinu.![]()
@Kiki, imas li dovoljnu zalihu leksilijuma?
SAA dopustila kurdima sa istoka da idu branit Afrin - tj da prodju kroz SAA teritorij.
Kurdi na njih iz Rake ISIS salju a oni opet fino sa Kurdima. Sto ti je kad je insan insan
Confirmed Information: Syrian Democratic Forces from Cizire and Kobani Cantons are reinforcing Afrin through government held areas
Code: Select all
https://twitter.com/civilwarmap/status/953217987154268160- rajv0sa
#97658 Re: Sirija vol. 2
Sdf je režim, zar neko sumnja u to 
- DuckZz
#97659 Re: Sirija vol. 2
Nema vojnika, 70% grupa dobija platu od USA, ostatak su grupe koje nemaju 200 vojnika na sjeveru.handžar88 wrote:Normalno da nema, Turci od pocetka rata cini mi se ni metra nisu napredovali protiv Kurda a nije da nisu pokusavali..DuckZz wrote:Nema ništa od toga
- славянин
#97660 Re: Sirija vol. 2
Pored 3 druga jezika pomijesa mi se Bosanski... znam za ostavstinu/nasljedstvo/ ili mozda ostavio u povjerenje ?? - jeli to ta rijec amanet - amanet selamet parizerOpetja033 wrote:Termini "selamet" i "amanet" su u bosanskom jeziku par stoljeća.славянин wrote:Sta ja znam sada je moderno sa tim Turskim i Arapskim izrazima vidis da lupam valjda sam pogodiokarakters wrote:seLLamet, brate slavjanine.valja mi uciti jer moj jezik ne valja pored Arapskog koji je od Boga.
Tako da itekako trebaš učiti bosanski jer ga očito ne poznaješ dovoljno dobro.
- славянин
#97661 Re: Sirija vol. 2
Ja mislio velika Turska supersila da odredjuje sta se desava doleDuckZz wrote:Nema vojnika, 70% grupa dobija platu od USA, ostatak su grupe koje nemaju 200 vojnika na sjeveru.handžar88 wrote:Normalno da nema, Turci od pocetka rata cini mi se ni metra nisu napredovali protiv Kurda a nije da nisu pokusavali..DuckZz wrote:Nema ništa od toga
-
sarajevoxxxx
-
sarajevoxxxx
#97663 Re: Sirija vol. 2
Erdogan ili je strašno naivan i zaista nesposoban, ili ima neke informacije da neće biti otpora u Efrinu, treće ne postoji.
- sunceKOtepsija
#97664 Re: Sirija vol. 2
momak nemoj ni ti srat, da ti kazem ovako otvoreno, plan je bio okruziti tursku i onda je napasti-o tome je pisao detaljno Yeni Safak, Turska je uspjela da sprijeci prvu fazu tog plana, medutim cionisti ne odustaju nastavljaju sa provedbom plana udara na bedem islama-jer kako je to divno primjeti ne samo Karagul vec i brojni drugi analiticari ako izoliraju, uniste i okupiraju tursku okupirace i Jerusalem i Mekku. Turskom intervencijom i samitom u Istanbulu zasticen je Jerusalem, zasticeno je srce Ummeta. Zasjednickom intervencijom i saradnjom sa Iranom i Rusijom pokvareni su planovi rasparcavanja Iraka.sarajevoxxxx wrote:Erdogan ili je strašno naivan i zaista nesposoban, ili ima neke informacije da neće biti otpora u Efrinu, treće ne postoji.
Upravo zbog toga cionisticki psi rata ne miruju, reze i prijete. Srecom, ili Bozjim providenjem na celu Turske je Lider, nnada Ummeta, covjek koji je svim dosadasnjim akcijama opravdao svoje casno prezime Er-Doğan-rodeni vojnik, predvodnik mudzahida, covjek koji ne brani samo Jerusalim, Mekku vec cak i tebe takvog nezahvalnog

na kraju videa iskreni zagrljaj i zahvalnost Predsjednika Abasa sve govori...
- sunceKOtepsija
#97665 Re: Sirija vol. 2
ti si bezobrazan kolko si tezaksarajevoxxxx wrote:Turska napada građane Efrina koji su realno od svih grupacija u Sirji najmanje bili u ratu, vjerovatno najmanje zločina počinili, koji su se od početka postavili najnormalnije. Jedini njihov grijeh je valjda što imaju radikale kao i druge grupacije.
Sa druge strane, ista ta Turska dozvolila ulazak u Siriju hiljadama radikala ili pripadnika Isila preko njihove teritorije, zabranila i najmanji neki protuavionski projektil nekad ranije borcima u Halebu i danas u Idlibu, cijelo vrijeme njihov megafon za Blliski istok Muhamed Zahid Gul ložio Sirijce protiv Iranaca i šija, jedna zaista ružna politika Turske i to u kontinuitetu.
Uvalili su Sirijcima Isilovce, godinama im uvaljivali sektaštvo i mržnju prema šijama, ložili ih i dan-danas ih lože protiv Kurda, na njihovoj teritoriji bilo toliko likvidacija sirijskih aktivista i novinara, i na kraju nakon ravnanja Al Baba treba invaziju i na Efrin, svi Sirijci su radikali, samo nisu oni u Damasku koji su počinili 95 % svih zločina u Siriji.

bez obzira na sve turski humanitarci ce nastaviti da pomazu sve unesrecene muslimanske zajednice na teritoriji sirije
-
karakters
#97666 Re: Sirija vol. 2
Taj Ibrahim Kaliguli isti Denis Čelendžer.
A mrlja na kurdskom afrinskom džepu je što su heroje odbrane baze Meng koji su se uspjeli probiti do Kurda predali glavosječama ISIL-a, u to doba uzdanici i perjanici demokratske revolucije.
Hoće li mašina budućnosti oprati te fleke sa džepa kurdske košulje, ostaje da se vidi.
A mrlja na kurdskom afrinskom džepu je što su heroje odbrane baze Meng koji su se uspjeli probiti do Kurda predali glavosječama ISIL-a, u to doba uzdanici i perjanici demokratske revolucije.
Hoće li mašina budućnosti oprati te fleke sa džepa kurdske košulje, ostaje da se vidi.
- Kikibombona
#97667 Re: Sirija vol. 2
Znas li ista o posjeti lidera tzv. FSA Vosingtonu ovih dana?DuckZz wrote:Nema vojnika, 70% grupa dobija platu od USA, ostatak su grupe koje nemaju 200 vojnika na sjeveru.handžar88 wrote:Normalno da nema, Turci od pocetka rata cini mi se ni metra nisu napredovali protiv Kurda a nije da nisu pokusavali..DuckZz wrote:Nema ništa od toga
O tome su pisali americke mediji. Mole CIA-u da im pomogne, tj. da pomogne sebi, jer je pomoc njima = suzbijanje iranskog utjecaja.
-
karakters
#97668 Re: Sirija vol. 2
Đe si, Džejlana Pećanin Alison.Kikibombona wrote:
Znas li ista o posjeti lidera tzv. FSA Vosingtonu ovih dana?
- Opetja033
#97670 Re: Sirija vol. 2
- Demonstracije u Efrinu, civili zahtjevaju da teroristi separatistickog YPG-a napuste grad
- Vojna formacija FSA "Jaysh Al-Ashayer" stavila se na raspolaganje turskoj vojsci u Manbiju i okolini. Formacija broji oko 5.000 vojnika i uglavnom se radi o pripadnicima plemena. Obavezali su se da koordiniraju aktivnosti sa početkom turske antiterorističke operacije. Neka kurdska plemena su se također priključila ovoj vojnoj formaciji.
- Abu Ali Barada, jedan od arapskih komandanata unutar tzv. SDF-a u Efrinu je napustio ovu formaciju i predao se pripadnicima FSA. Trenutno se nalazi u Azazu.
- Vojna formacija FSA "Jaysh Al-Ashayer" stavila se na raspolaganje turskoj vojsci u Manbiju i okolini. Formacija broji oko 5.000 vojnika i uglavnom se radi o pripadnicima plemena. Obavezali su se da koordiniraju aktivnosti sa početkom turske antiterorističke operacije. Neka kurdska plemena su se također priključila ovoj vojnoj formaciji.
- Abu Ali Barada, jedan od arapskih komandanata unutar tzv. SDF-a u Efrinu je napustio ovu formaciju i predao se pripadnicima FSA. Trenutno se nalazi u Azazu.
- basar
#97671 Re: Sirija vol. 2
Šta propati jedna država i narod samo zarad očuvanja izraelskog interesa.
- Opetja033
#97672 Re: Sirija vol. 2
Ali šta kaže @Kiki da je uvijek govorio da teroristi YPG-a treba da napuste Efrin.
A birvaktile pisao kako je al Bab ključ da se teroristi YPG-a spoje, tri "kantona", kurdistan do Mediterana, ovo-ono.
Na sav glas pisao kako je pitanje dana kada ce YPG zauzeti al Bab, kada ce se "kantoni" spojiti - ja mu fino govorio da se smiri i ne bulazni, da se nikad neće moći stvoriti taj koridor, da i FSA i "SAA" imaju veće šanse da se docepaju al Baba.
Sjecas se tvoje reakcije? Smijao se. Ali bi onako kako sam pisao.
Sada lagano i neofirno mijenjas pricu, ali srećom ima nas koji smo malo duze na forumu pa pamtimo. Vidim naučio si se pameti nakon onog nezapamcenog brukanja oko Kirkuka, sada si malo oprezniji.
A birvaktile pisao kako je al Bab ključ da se teroristi YPG-a spoje, tri "kantona", kurdistan do Mediterana, ovo-ono.
Na sav glas pisao kako je pitanje dana kada ce YPG zauzeti al Bab, kada ce se "kantoni" spojiti - ja mu fino govorio da se smiri i ne bulazni, da se nikad neće moći stvoriti taj koridor, da i FSA i "SAA" imaju veće šanse da se docepaju al Baba.
Sjecas se tvoje reakcije? Smijao se. Ali bi onako kako sam pisao.
Sada lagano i neofirno mijenjas pricu, ali srećom ima nas koji smo malo duze na forumu pa pamtimo. Vidim naučio si se pameti nakon onog nezapamcenog brukanja oko Kirkuka, sada si malo oprezniji.
- DuckZz
#97673 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:DuckZz wrote:Znas li ista o posjeti lidera tzv. FSA Vosingtonu ovih dana?DuckZz wrote:Nema ništa od toga
Nema vojnika, 70% grupa dobija platu od USA, ostatak su grupe koje nemaju 200 vojnika na sjeveru.
O tome su pisali americke mediji. Mole CIA-u da im pomogne, tj. da pomogne sebi, jer je pomoc njima = suzbijanje iranskog utjecaja.
vOsingtonu
Nije tacno
-
sarajevoxxxx
#97674 Re: Sirija vol. 2
Režimu u okolini Idliba prijeti prava katastrofa. Najmanje 4 režimska vojnika poginulo nakon novog napada Isila na položaje režima u okolini Sindžara. Isil je zauzeo nekoliko sela i 4 vojna vozila:

- Kikibombona
#97675 Re: Sirija vol. 2
Jaran mi rece, ovaj Vajnaldum isti Denzel Vosington, pa sam zato napisao sa 'o' a ne sa 'a', kako je ispravno.DuckZz wrote:
vOsingtonu![]()
Nije tacno
I Rojters je objavio...
Syrian rebel delegation in Washington seeking revival of CIA aid
https://www.reuters.com/article/us-mide ... SKBN1F41ZV