Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakaljin wrote:Sinoc istok i Zapad su rekli sta misle o bakljama.
Ono nije bakljada ono je cisto bilo daj da se kazni klub jer je meni cejf. I jos je frajko baci na tartan stazu!!!!!!!
Bakljada se zna sta je kada na utakmici zapalis 500 baklji u isto vrijeme i da sve gori. I sa tim nemam ni ja problem kada je derbi.
Ovo sinoc je cisto inacenje i ono palilo se i palice se i briga nas sto se klub kaznjava mi smo iznad kluba.
sve jasno ko dan.meni je zao samo sto ce ovo dovesti do neke vrste grobarizacije stadiona, pravljenja vise navijackih sekcija.i onda kad jednom pukne na kakvom jacem gostovanju recimo, gdje raje sa istoka i zapada bude u par deka sa sjeverom
I ja kazem na zalost, umjesto da svi budemo kao jedan i da navijamo i podrzavamo klub, a ne ovako da pojedinci nanose stetu klubu jer im je to furka. I onda se pravi razdor izmedju navijaca.
vec sinoc na istoku sve vise reže na sjever, jebu im majke,prijete po komsijskim osnovama, bojkotuju zajednicko navijanje, sami pokrecu kontra pjesme itd.daj Boze da grijesim.samo fali pogodno tlo, los rezultat i mjesto gdje se bude zajedno.
dječaci se puno zanijeli, privatizuju sveto ime HZ-a i zaboravljaju da su to ime upravo stvarali ti sa istoka i zapada, a svu normalnu raju to onda zaboli.da ne spominjem i veliki dio onih navijaca sadasnjih generacija koji su po drugim tribinama upravo zbog ne slaganja sa pravcem koji su zauzeli sada vladajuci gore.
ama sve je jasno, a pad sjevera je vise nego evidentan u zadnjih nekoliko godina po vecini tih navijackih parametara...
90minut wrote:
Horde da hoce svakom mjeseca mogu na racunu imati po 10...
Eh sad stvarno
bili bi placenici a ne hz
90minut wrote:A da li je moguce da ne vidite ironiju
Jebale ih 2 baklje moglo je i bez njih.
Dinostula wrote:
Pa nije prvi put da su letile ruke i noge po sjeveru kad je neko bacio topovski udar i raznio nekom momku stopalo ostatak tekme HZ sjedile nisu se pomakli kad is toga nisu nista naucili sta ces dalje pricati.Onda u Sirokom pocela paljevina auta,izbi belaj i zijani lik glavu.Da ne pricam da HZ redovno polome stakla kad igu na gostovanja ljudima ili im se popisaju da kupus i paprike.Ili udju u granap pa iznesu sve sto vide bez da plate moglo bi se o tome pricati danima sta se sve radilo.
jesil ti svjestan sta pišeš? mozes ih volit ili ne ali ovako pisati je za samara.
nije istina da su Hz narkomani i placenici. momci prave druzenja i razne akcije pa otiđite pogledajte da nije to kako mislite. Svaka navijacka tribina ima uspona i padova, vi kao da pratite fks od prekuce. znalo ne na sjeveru mlatit između sebe, pa pola sjevera navija jedno pola drugo a mi neutralni u sredini ni tamo ni vamo pa sjednemo
sinoc se zvizdalo bakljama a istok je na kraju pokazao da voli hz i navijao zajedno sa njima.
Pa to je moja i poenta to jest da smo bili prije narkomani i placenici radili bi iste stvari što su radili oni koje smo otjerali s sjevera.
Dakle ne samo da se skoro 10 godina ispoštovalo to da se ne pali na evropskim i tako uštedilo klubu brat bratu blizu MILION EURA NI MANJE NI VIŠE.
Nego što da Horde hoce mogu svakog mjeseca imati na racunu po 10 hiljada jer kao što sam rekao u to vrijeme prije 15 godina 10tak ljudi je bilo bukvalno na platama od kluba zbog toga su se i borili da ostanu na sjeveru i kradu od navijaca međutim dobili su po nosu 2008 i nikad se više nisu vratili.
S ovim što sam rekao iznad stoji isto da taj sjever i ovaj barem po brojnosti nisu ni blizu više, po svemu ostalom to je tu negdje izgubila se brojnost jedino.
Da se razumijemo brojnost na ostale dvije tribine stadiona je isto obicna karina.
90minut wrote:Pa to je moja i poenta to jest da smo bili prije narkomani i placenici radili bi iste stvari što su radili oni koje smo otjerali s sjevera.
Dakle ne samo da se skoro 10 godina ispoštovalo to da se ne pali na evropskim i tako uštedilo klubu brat bratu blizu MILION EURA NI MANJE NI VIŠE.
Nego što da Horde hoce mogu svakog mjeseca imati na racunu po 10 hiljada jer kao što sam rekao u to vrijeme prije 15 godina 10tak ljudi je bilo bukvalno na platama od kluba zbog toga su se i borili da ostanu na sjeveru i kradu od navijaca međutim dobili su po nosu 2008 i nikad se više nisu vratili.
Ozbiljno
Ne bi mi dogurali do milion eura, dosad bi davno bili suspendovani iz Evrope na duže po tom pitanju.
90minut wrote:Pa to je moja i poenta to jest da smo bili prije narkomani i placenici radili bi iste stvari što su radili oni koje smo otjerali s sjevera.
Ozbiljno
Ne bi mi dogurali do milion eura, dosad bi davno bili suspendovani iz Evrope na duže po tom pitanju.
Torcida i Delije nisu radili što i mi što se toga tice i tokom godina su upravo oštetili klubove za tu sumu novca tako da mi sigurno ne bi bili suspendovani vec recimo znaš i sam daje ti UEFA koliko oko 200 hiljada tako nešto, a zbog baklji bi ti uzimali po 60 svaku utakmicu..Dakle eto matematika 7, 8 godina kakva bi bila..Al' to niko ne spominje.
90minut wrote:
Torcida i Delije nisu radili što i mi što se toga tice i tokom godina su upravo oštetili klubove za tu sumu novca tako da mi sigurno ne bi bili suspendovani vec recimo znaš i sam daje ti UEFA koliko oko 200 hiljada tako nešto, a zbog baklji bi ti uzimali po 60 svaku utakmicu..Dakle eto matematika 7, 8 godina kakva bi bila..Al' to niko ne spominje.
Radili su gore stvari, crtali kukaste krstove po terenu i slično.
I dalje ne kontam, to sad kao HZ ostavile klubu u kasi tu lovu, jer nisu pravili bakljade na evropskim utakmicama?
Ogromna bakljada meni nije problem. Ono u Zenici kada se namjerno ubacuje na teren ili ovo gdje se zapali samo jedna jeste problem. Apsolutno besmisleno i nema svrhe. Niti diže atmosferu nit' koji kurac.
Ovako sve ovo ispada dušmanluk, ne kontam koji je cilj.
90minut wrote:
I dalje ne kontam, to sad kao HZ ostavile klubu u kasi tu lovu, jer nisu pravili bakljade na evropskim utakmicama?
Ovo sam tek sad brate skontao ne znam kako nisam prije pa bukvalno jesmo ostavili u kasu te pare jer znaš i sam šta bi bilo u suprotnom.
Da ne pricam o tome da smo se vodili primjerima ostalih balkanskih grupa da vi na mnogo utakmica ne bi mogli ici jer bi stadion bio suspendovan.
Last edited by 90minut on 20/08/2019 09:38, edited 2 times in total.
Velkoski wrote:Ogromna bakljada meni nije problem. Ono u Zenici kada se namjerno ubacuje na teren ili ovo gdje se zapali samo jedna jeste problem. Apsolutno besmisleno i nema svrhe. Niti diže atmosferu nit' koji kurac.
Ovako sve ovo ispada dušmanluk, ne kontam koji je cilj.
Apsolutno se slažem naravno.
I uvjeren sam da ce za juce biti ista kazna kao što bi bila da se zapalilo recimo 30 baklji odjednom.
Mislim da sam upravo pobjedio u svakom dvoboju dakle da se sastankom HZ nije odlucilo da se ne pali na evropskim prvo što bi kazne bile blizu milion u ovih 10 godina od 2009 nego što ne bi na mnogo utakmica mogli ici jer bi stadion bio suspendovan.
90minut wrote:
Ovo sam tek sad brate skontao ne znam kako nisam prije pa bukvalno jesmo ostavili u kasu te pare jer znaš i sam šta bi bilo u suprotnom.
Da ne pricam o tome da smo se vodili primjerima ostalih balkanskih grupa da vi na mnogo utakmica ne bi mogli ici jer bi stadion bio suspendovan.
Ja to ne gledam tako.
Nisi ti ostavio klubu pare u kasi ako mu ne praviš štetu.
Pokazao si da si svjestan da je to šteta i ne radiš je.
Tu prestaje priča da li je to milion ili koliko već para u kasi kluba koje je OSTAVLJENO od strane HZ ili koga već.
To za ostale tribine bi bio inat, ništa više. I dodatna šteta klubu.
90minut wrote:Mislim da sam upravo pobjedio u svakom dvoboju dakle da se sastankom HZ nije odlucilo da se ne pali na evropskim prvo što bi kazne bile blizu milion u ovih 10 godina od 2009 nego što ne bi na mnogo utakmica mogli ici jer bi stadion bio suspendovan.
Da budem iskren sad mi je još više krivo što nismo palili tad po evropskim jer sam ja licno bio protiv te odluke HZ jer se kosilo s navijackim mentalitetom i ultras pokretom.
Jer sad kad vidim da ne cijenite i to onda šta imamo pricati više?
Dakle HZ su jedine u evropi koje su odlucile to tad u to vrijeme druge grupe nas ismijavale i onda opet ovdje pljuvanje jer se napravila greška nakon 10 godina..
Nije se nista ustedilo vec se tim paljenjem (odnosno nedostatkom istog) nije ostetio klub, ili ako hoces nisu se ukrale te pare klubu u korist UEFA-e. Velika je razlika. Sto prije to shvatite to bolje po sve.
90minut wrote:Da budem iskren sad mi je još više krivo što nismo palili tad po evropskim jer sam ja licno bio protiv te odluke HZ jer se kosilo s navijackim mentalitetom i ultras pokretom.
Dakle HZ su jedine u evropi koje su odlucile to tad u to vrijeme druge grupe nas ismijavale i onda opet ovdje pljuvanje jer se napravila greška nakon 10 godina..
Da je tako bilo, danas bi imao 20 ljudi na sjeveru.
Ne cijenimo
Naravno da ne cijenimo to što sjever ne prepoznaje štetu koju nanosi i nema dodira sa realnošću.
Naravno da ne cijenimo i što upropaštavaju navijačku grupu FKS. Ovim potezima svaki dan će biti sve manje HZ.
Baš je eto nešto da li te ismijavaju Delije ili Grobari, te su grupe ionako sumrak navijačkog miljea na Balkanu.
90minut wrote:Da budem iskren sad mi je još više krivo što nismo palili tad po evropskim jer sam ja licno bio protiv te odluke HZ jer se kosilo s navijackim mentalitetom i ultras pokretom.
to se zove orginal
ne zelim da vjerujem da te dize sta misle delije, grobari i slicni o nama.
90minut wrote:
Jesi li kad odredjivao kvocijent inteligencije? Ozbiljno pitam?
Znas li za pojam svojine?
Kako bolan ti mozes ustedit tudje pare? Ja isao u TechnoShop, nisam im razbio nista, ustedio sam im 100.000 KM, jel to ta logika?
Cijela evropa Tomo cijela evropa sjecam se kao sad da su svi pitali zašto HZ ne pale baklje to je bila svojstvena izdaja cijelog navijackog pokreta.
Dakle HORDE JEDINE U EVROPI da su odlucile to i onda opet se ovdje to ne cijeni,
A to da bi bilo 20 ljudi hahah mislim presmiješno bilo bi ti sve isto.
Na kraju krajeva to što smo davali krv svake godine isto ništa ne vrijedi to što smo svake godine pomagali po mojoj procjeni jedno 20 siromašnih porodica isto ne vrijedi.
Gledate samo što vama odgovara.
I zbog toga i pišem bukvalno mi je krivo što nismo palili jer to što si sad ti napisao sve govori.