Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
todd_smith

#97601 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

mislim da je ozbiljniji problem na Sjeveru sto se hors i trava otvoreno konzumiraju svaku utakmicu na sred tribine

ja prvi ne bih dijete doveo na Sjever zbog toga, jeb`o baklje
GandalfSivi

#97602 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Dinostula wrote:Da je nekom u perodu od 1996-2001 topovski udar raznio stopalo nesto se ne sjecam.
Samo je Dadu prenosilo, pa je svakih malo znao suzavac baciti :D
Company85

#97603 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

GandalfSivi wrote:
Dinostula wrote:Da je nekom u perodu od 1996-2001 topovski udar raznio stopalo nesto se ne sjecam.
Samo je Dadu prenosilo, pa je svakih malo znao suzavac baciti :D
Joj zaboravio sam na to :lol: :lol: :lol:
R2D2_SA

#97604 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Nekad se i tariguz znao bacati sa tribine :D

Hajmo ovo dobiti ceveras :bih:
GandalfSivi

#97605 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Dzaba govoriti, on dijete u ruci drzi i drugom baklju (bljeskalicu) zapalio, nevjerovatno svega mi...
90minut

#97606 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Lijepo su baklje izgledale veceras
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#97607 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

jašta su, dvije baklje gore, pravo spektakularno
90minut

#97608 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Velkoski wrote:jašta su, dvije baklje gore, pravo spektakularno
:D
duga puska

#97609 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by duga puska »

Prelijepo,cak sta vise,spektakularno su izgledale baklje veceras na sjeveru. Odoh pod stare dane šlajf navuci u to ime :shock:
90minut

#97610 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

A da li je moguce da ne vidite ironiju :D

Jebale ih 2 baklje moglo je i bez njih. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#97611 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Ma dobro, generalno vrijedi post svakako... Da cenera za baklju da je zapali u bezveze trenutku, bez ikakvog razloga, logike ili bilo čega sličnog. Dakle racionalno objašnjenje ne možeš pronaći da dumaš deset dana.

Ali hajde, makar se danas nije dizala atmosfera prespektakularnim topovskim :mrgreen:
90minut

#97612 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Pa prvi topovski kad cuju odma pišu milju kazne. :lol:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#97613 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

90minut wrote:Pa prvi topovski kad cuju odma pišu milju kazne. :lol:
Evo ti meni objasni kakva je to ljubav sjevera prema klubu, kada ulaze na silu bez karata na sjever ili sa junior kartama od 2 KM a dripci sve od 20 i vise godina? A uredno su pjani i napusheni znaci nije da nemaju para. Ali preca piva i gudra od kluba. O bakljama ne vrijedi vise ni pricati istok i zapad su sve rekli.
strong69

#97614 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Ovo navijači? :run:
weedonjaaa

#97615 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by weedonjaaa »

Baklje su sastavni dio navijacke kulture u citavom svijetu ali samo kod nas ima to da citav stadion zvizdi kad se zapali baklja. Pitarluk klasicni.
Horde razumiju znacaj evropskih utakmica i kazne od uefe, zato se nikad nije zapalila baklja na tim evropskim utakmicama. Ima i video negdje kad je neko zapalio baklju na sjeveru pa su momci iz prvih redova poletili prema tom decku koji je zapalio..
To sto se desilo u Zenici je incident koji treba zaboraviti, zanemariti i vjerujem da se nece ponoviti jer momci razumiju. Ali ono zvizdanje i pjevanje pjesama samo u kontri prema tom sjeveru plus zvuci kao cirkus, jedni pjevaju jedno drugi drugo. Cirkus..
Maharadza

#97616 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

weedonjaaa wrote:Baklje su sastavni dio navijacke kulture u citavom svijetu ali samo kod nas ima to da citav stadion zvizdi kad se zapali baklja. Pitarluk klasicni.
Horde razumiju znacaj evropskih utakmica i kazne od uefe, zato se nikad nije zapalila baklja na tim evropskim utakmicama. Ima i video negdje kad je neko zapalio baklju na sjeveru pa su momci iz prvih redova poletili prema tom decku koji je zapalio..
To sto se desilo u Zenici je incident koji treba zaboraviti, zanemariti i vjerujem da se nece ponoviti jer momci razumiju. Ali ono zvizdanje i pjevanje pjesama samo u kontri prema tom sjeveru plus zvuci kao cirkus, jedni pjevaju jedno drugi drugo. Cirkus..
Kada klub oderu po nekoliko hiljada radi DVIJE baklje (a koje realno nemaju NIKAKAV značaj niti korist osim da udovolje piromanskom poremećaju pojedinaca na Sjeveru i "furci", "inatu" itd.), e onda možeš koristiti riječi kao "pitarluk".

Kada se piromani inate sa 2 bakljice koje ništa ne znače a ZNAJU da će klub platiti masnu kaznu radi toga - dušmanluk i bezobrazluk, drugo objašnjenje ne postoji.

Nema razlike u odnosu na evropu, samo što je kazna niža, ali ostaje retardirano paliti ispod barem stotinjak baklji odjednom, npr. za derbi kada se tako nešto jedino i treba raditi po meni.
Logovan

#97617 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Vrhunska bakljada. :oops:

A pomalo se pali, baš iritirajuće, isto kao da mora nešto goriti u svakom trenutku.
strong69

#97618 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

weedonjaaa wrote:Baklje su sastavni dio navijacke kulture u citavom svijetu ali samo kod nas ima to da citav stadion zvizdi kad se zapali baklja. Pitarluk klasicni.
Vama je normalno da se klub kažnjava svaku utakmicu zbog paljenja baklji i bacanja topovskih udara?
smartXL

#97619 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by smartXL »

Baklje sastavni dio kulture u čitavom svijetu? Pa lave, ti uopšte ne pratiš fudbal, da pratiš takvu glupost ne bi izustio.
Tomahawk11
Globalni moderator

#97620 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Kad ne budu izbijali stotine hiljada maraka klubu neće se zviždati. Dotad, ono je dušmanluk, a ti kako hoćeš.
Onih par baklji jučer, šta bi ono, kome, s Radnikom :lol: pa mislim stvarno. Neko tjeranje inata :roll:
Incident koji treba zaboraviti :shock: taj će nas incident dobro koštati.
To što je cirkus je krivica HZ. Treba nekad i shvatiti da se pogriješilo, pa u skladu s tim povući neki potez.
Čisto sumnjam da će se to desiti, ali eto, kažem trebalo bi tako.
kakaljin

#97621 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

Sinoc istok i Zapad su rekli sta misle o bakljama.

Ono nije bakljada ono je cisto bilo daj da se kazni klub jer je meni cejf. I jos je frajko baci na tartan stazu!!!!!!!

Bakljada se zna sta je kada na utakmici zapalis 500 baklji u isto vrijeme i da sve gori. I sa tim nemam ni ja problem kada je derbi.

Ovo sinoc je cisto inacenje i ono palilo se i palice se i briga nas sto se klub kaznjava mi smo iznad kluba.
90minut

#97622 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

smartXL wrote:Baklje sastavni dio kulture u čitavom svijetu? Pa lave, ti uopšte ne pratiš fudbal, da pratiš takvu glupost ne bi izustio.
Ti živiš ispod kamena pa ovo ne znaš? :lol:
duga puska

#97623 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by duga puska »

kakaljin wrote:Sinoc istok i Zapad su rekli sta misle o bakljama.

Ono nije bakljada ono je cisto bilo daj da se kazni klub jer je meni cejf. I jos je frajko baci na tartan stazu!!!!!!!

Bakljada se zna sta je kada na utakmici zapalis 500 baklji u isto vrijeme i da sve gori. I sa tim nemam ni ja problem kada je derbi.

Ovo sinoc je cisto inacenje i ono palilo se i palice se i briga nas sto se klub kaznjava mi smo iznad kluba.
sve jasno ko dan.meni je zao samo sto ce ovo dovesti do neke vrste grobarizacije stadiona, pravljenja vise navijackih sekcija.i onda kad jednom pukne na kakvom jacem gostovanju recimo, gdje raje sa istoka i zapada bude u par deka sa sjeverom :run:
kakaljin

#97624 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

duga puska wrote:
kakaljin wrote:Sinoc istok i Zapad su rekli sta misle o bakljama.

sve jasno ko dan.meni je zao samo sto ce ovo dovesti do neke vrste grobarizacije stadiona, pravljenja vise navijackih sekcija.i onda kad jednom pukne na kakvom jacem gostovanju recimo, gdje raje sa istoka i zapada bude u par deka sa sjeverom :run:

I ja kazem na zalost, umjesto da svi budemo kao jedan i da navijamo i podrzavamo klub, a ne ovako da pojedinci nanose stetu klubu jer im je to furka. I onda se pravi razdor izmedju navijaca.
Raigor Stonehoof

#97625 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

smartXL wrote:Baklje sastavni dio kulture u čitavom svijetu? Pa lave, ti uopšte ne pratiš fudbal, da pratiš takvu glupost ne bi izustio.
Kulture?

Ja bih prije rekao, sastavno dio navijackog primitivizma.
Locked