Sirija vol. 2

Locked
Young Erotica

#97551 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

The 51st State wrote:ne govorim o pjesadiji, ima i assad, lobance, afganistance, iracane, pakistance, irance i to skoro od pocetka ali opet ga je pusio na frontu manje vise dok se rusi nisu avijacijom angazovali.
Osim Hezbollaha i Iranaca svi ostali su imali minornu ulogu na tok rata na Asadovoj strani.
Niko, bar ja ne sporim da je Rusija donela prevagu, ali ti isto tako zaboravis da spomene da se Rusija umesala 2015 godine,a SAA se i tada drzala, u defanzivi ali i sa par pobeda.
The 51st State

#97552 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Young Erotica wrote:
The 51st State wrote:ne govorim o pjesadiji, ima i assad, lobance, afganistance, iracane, pakistance, irance i to skoro od pocetka ali opet ga je pusio na frontu manje vise dok se rusi nisu avijacijom angazovali.
Osim Hezbollaha i Iranaca svi ostali su imali minornu ulogu na tok rata na Asadovoj strani.
Niko, bar ja ne sporim da je Rusija donela prevagu, ali ti isto tako zaboravis da spomene da se Rusija umesala 2015 godine,a SAA se i tada drzala, u defanzivi ali i sa par pobeda.
iranci i hezbolah su jedva uspjevati drzati front, tacno da su imali par pobjeda ali sustinski je to bilo disanje na skrge, tako da su samo odrzavali rezim da ne kolabira skroz.
jbg, jedna eskadrila jurisnih aviona vrijedi vise nego 10.000 pjesadije.
cbrt

#97553 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Evo malo slika i ovih ludih ISIS-ovaca...i oni tamane ove iz SAA kako hoće...ovo je kod Abu Duhor baze...slike su u linkovima da pogleda ko ima stomak
https://pbs.twimg.com/media/DTlyApZW4AAYzw4.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DTlyCtpWAAAFETv.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DTlyBwSW0AA8Khh.jpg
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#97554 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Je l' opet divlja ISIS, AQ ili TIP, odmah izviruje Abu-Tow aka @cbrt. Prejako...
Challenger_

#97555 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

husein_kapetan wrote:Smirite malo euforiju..radi se o dobro oklopljenom vozilu koje je probilo linije odbrane..u 90 % slucajeva se radi o samoubici..stoga i nered u redovima protivnika..
Ovim fanaticima nadrogiranim se moze konstatirati jedino fanatizam..a kako vidim bez konkretnog efektivnog ucinka...
Ima onaj snimak kada negdje u africi slicni dadose ak-47 majmunu koji ih na veoma svojstven nacin rastjera..
U pet deka je to..
:lol:

:thumbup:
cbrt

#97556 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Challenger_ wrote:Je l' opet divlja ISIS, AQ ili TIP, odmah izviruje Abu-Tow aka @cbrt. Prejako...
Ja sam za tebe crni kralj lično...
Young Erotica

#97557 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Nije bas tako ali dobro, veruj u sta hoces. Situacija je takva kakva je,pobunjenici nisu uspeli i gube rat,zali boze mrtvih za nista.
Young Erotica

#97558 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

cbrt wrote:
Challenger_ wrote:Je l' opet divlja ISIS, AQ ili TIP, odmah izviruje Abu-Tow aka @cbrt. Prejako...
Ti si smesan I pun prezira prema ljudima sa kojima nemas veze.
Challenger_

#97559 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

cbrt wrote:
Ti si niko i ništa.
zrakomlat

#97560 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

husein_kapetan wrote:Smirite malo euforiju..radi se o dobro oklopljenom vozilu koje je probilo linije odbrane..u 90 % slucajeva se radi o samoubici..stoga i nered u redovima protivnika..
Ovim fanaticima nadrogiranim se moze konstatirati jedino fanatizam..a kako vidim bez konkretnog efektivnog ucinka...
Ima onaj snimak kada negdje u africi slicni dadose ak-47 majmunu koji ih na veoma svojstven nacin rastjera..
U pet deka je to..
:lol: :thumbup:

zrakomlat

#97561 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Young Erotica wrote:Da nije bilo svesrdne pomoci sa svih strana ta revolucija bi trajala kao casa jogurta tako da ono,mozemo ovako do sutra.Stanje je takvo da Asad ima avijaciju i da dobija rat,sve ostalo je sta bi bilo kad bi bilo.

Isto tako, kurdi bez Amera pusiona, isil ih je pojeo.
:thumbup:
Challenger_

#97562 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Young Erotica wrote:
Još preciznije: Sirijska armija je bila sasvim sama duže od dvije godine, a Hezbollah se uključio nakon više od dvije godine rata (19. maja 2013-e, bitka za al-Qusair) dok su sa druge strane uveliko divljali manijaci dovedeni širom planete koju je okupila tzv. "međunarodna zajednica" i njeni regionalni sateliti u spektru od milicija pod "FSA" mrežom preko franšiza (AQ), od Nusre do ISIL-a.

Ruska intervencija je otpočela tačno nakon četiri i po godine od izbijanja rata.

Toliko o strancima i domaćima.
Last edited by Challenger_ on 15/01/2018 18:55, edited 1 time in total.
los talibanos

#97563 Re: Sirija vol. 2

Post by los talibanos »

Ja mislim da ce ISIL uskoro postat gori problem u Idlibu nego HTS...sire se u onom dzepu brze nego sto sam mislio :roll:
Challenger_

#97564 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

muhafuca wrote:
славянин wrote:Kraci dokumentarac koji opisuje neke od razloga rata u Siriji i njegovog rasplamsavanja

Mislim da je dobro stivo.

odlicno - nebi ga bolje ni direktor CIA-e sastavio.

hajd prvi video je opsta historija odnosa Iran-Saudija pa ti se tu mozda moglo i podvalit.

al ako pratis temu Sirija i ne vidis da je drugi video smjesna propaganda za domacu publiku (Amere)

ne znam sta pratis. I to bez obzira koju stranu podrzavas.

Vox kao izvor je smijesan vec dugo vremena - sto ne znaci da nije dobar u propagandi

- sam pocetak , prikaz strana , na strani Assada jasno izdvojen Hezbollah, a kod rebelsa samo rebelsi (nema podjele na HTS i Ahrar i FSA vec su svi pod Rebelsima)

- odmah izs Bashar bacio hemijsko oruzje ( ne navodno, ne zbog optuzbi, ne zbog mogucnosti - vec kao cinjenica kojaa je opsteprihvacena i bez sumnje dokazana - sto znamo valjda da nije tacno)

- to je pruzrokovalo da Trump bombarduje Assada a Amerika je do tada bila koncentrisana na borbu protiv ISIS-a. Mislim znaju svi da Amerika jos od Obame i vremena kad nije ISIS ni postojao je bila fokusirana na borbu protiv ISIS-a naravno

- dalje ide : vraticemo se na pocetak - prvi je poceo Assad pucanjem na miroljubive demonstrante. Jah bas su bili miroljubivi - malo kalasnjikov tamo bomba vamo - miroljubivo - al hajd.

- dalje ide protestanti pocinju pucati i formira se FSA a i neki iz SAA prebjegli su u FSA - stani malo kako to preskaces - odakle i oruzje i vec formirane i spremne jedinice u toliko gradova i mjesta - pdjednom iz mirnih demonstranata u FSA se sve pretvorilo i spremno za rat skoro preko noci.

- Eh dalje - sad se prikljucuju extremisti iz cijelog svijeta Al Pazi sad ovo - ko je kriv za to ? Pa opet Assad naravno ko ce drugi.

- Eh sad kad AlKaida formira Nusru u Siriji - naravno to se spomene u sekundi - nije nista problematicno oko toga normala i idemo dalje Kurdi se dizu u Siriji i formiraju svoje formacije

- dalje Iran se ukljucuje - hajd to je poznato al Saudija pazi jos nije spomenuta - oni se kao jos nisu ukljucili, dok se probude valjda sta li.

- eh sad se Zaljevske zemlje tek ukljucuju al pazi nebi oni - vec tek kad je Iran prvi onda su i oni moprali nisu imali izbora

- na to Iran dalje odgovara sa Hezbollahom - hajd to znamo al se ne spominje da su AlKaidovci vec zagazili i u Sunitske djelove Libana i najavljivali da ce zgaziti i Hezbollah cim zavrse sa Assadom. To je nebitno moze se preskociti valjda.

- na to Saudija odgovara sa slanjem jos vise para Rebelsima - al pazi sad Rebelsima - Nusra ili AlKaida se vise ne spominje sad su svi samo Rebelsi i Saudija salje pare Rebelsima.

- Kroz Jordan koji je takodje protiv Assada - A Jordan od pocetka - zvanicno ima neutralan stav prema situaciji jer cuva svoju stolicu naravno - al nema veze utrpaj i njega da je anti Assad.

- tek te godine USA naravno "uzasnuta Assadovim zlocinima i mnogobrojnim zrtvama" (Rebelsi i Jihadlije naravno sve cvijecem udarali do te godine pa niko nije bio uzasut njihovim postupcima) odlucuje poslati pomoc kome - pa naravno Rebelsima. U isto vrijeme USA moli, pazi moli, Saudiju da prestane finansirati extremiste (ne znam odakle se pojavise saudijski financirani extremisti kad Saudijci finansiraju Rebelse - bar je do ovog momenta tako bilo) - ali i peko toga se samo pretrcalo - hajmo dalje ne treba to naglasavati - hajmo mi nasiroko o Assadovim zlocinima.

- Opet se naravno o hemijskom napadu govori kao o cinjenici i naravno kao cinjenica je da ga je zbog toga osudi Cijeli Svijet (valjda cak i sjeverna Koreja pismo poslala - da ne govorimo o masi drugih zemalja koje su zahtjevale istragu i dokaze al hajd)

- Eh pazi sad Cijeli Svijet osudio , napad hemijskim oruzjem cinjenica - ali sad USA se povukla pod uticajem Rusije i njihovog plana. Zasto ? Nema veze nije bitno zasto itd hajmo dalje.

- eh sad americko oruzje i trening stize do koga? Pa do Rebelsa naravno. Tek sad naravno nije prije dolazilo, totalno nije.

- 2014 - ISIS na sceni i koga ISIS napada? Pa Kurde naravno , ne Assada - nisu proguli kroz Irak i na vrata Bagdada pokucali, nisu zgazili i FSA i AlKaidu u Istocnoj Siriji vec su napali koga? jadne Kurde.

- naravno ko dolazi u spas - Ameri - o tome se naravno ima vremena opsirnije reci stagod i u ovako kratkom videu - al hajd i naravno tek tad (2014) su skontali da nemaju koga podrzavati medju jos uvijek Rebelsima (prije valjda nisu znali ko je AlKaida i ko je Nusra - znali samo da imaju neki extremisti al su i oni Rebelsi pa jadnim Amerima valjda sve to isto bilo - kao hajde dobri su momci podrzi ih)

- Eh sad Turci napadaju Kurde a ne napadaju ISIS a Ameri u cudu bili jer nemaju nikog da im objasni zasto - da im objasni da se Turci kod kuce bore sa Kurdima vec decenijama - tanka Amerika sa expertima - uglavnom frapirani bili nemusti Amerikanci - iznenadilo oh sto na fine i jadne Kurde Turska ide.

- Rusija dolazi i kaze da ce napasti ISIS ali napada koga? Rebelse naravno (ne Nusru , ne AlKaidu vec Rebelse)

- Trump objavljuje da ga Sirija ne zanima i odmah nakon toga Rusi i SAA zauzimaju Aleppo - dvije nepovezane cinjenice ali u video vrlo vjesto napravljeno kao da su povezane

- ponovo Assadovi hemijski udari protiv vlastitog naroda i ponovo ne "navodni" ne "dolaze izdvjestaji" i slicno - vec kao neoboriva cinjenica. Slike mrtve djece - hajdemo dalje.

- To je Trumpa naljutilo i lansira udare - noje uopste bila medijska hajka i pompa vec eto onako to on - zbog cinenica.

Znaci sumirano:

Assad zauzeo zemlju da se nije borio protiv ISIS-a uopste, Rusi nisu bombardovali ni ISIS ni AlKaidu vec samo Rebelse, Izrael ni spomenut, Saudijci uloga minimalna i to samo zato sto se Iran prvi upetljao, pomagali samo Rebelse naravno al iz nekog razloga ih Ameri bihuzurili i zamolili da ne finansiraju extreniste. Ammeri su toliko neuki i sve sto se desilo od pocetka rata do danas ih je iznenadilo i frapiralo - veze oni nisu imali i nemaju ko je tamo ko i ko za koga radi i ratuje. Cistih ruku i dan danas hodaju.

Masa bitnih dogadjaja izostavljeno ali se zato imaloo vremena u tri navrata po skoro minutu u sestominutnom videu govoriti o Assadovim napadima hemijskim oruzjem - i to kao o mepobitnoj cinjenici.

Za sve lose krivi Iran i Assad pa cak i za ISIS - Ameri nemaju veze ni sa cim - oni su tu da sire slobodu i demokrtiju valjda.

Muhafuca, i od mene :thumbup: like!
ultrajvosa 1987

#97565 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

Zaista nevjerovatno sto ljudi bjeze od oklopa i to oklopa koji je u 90% situacija "autobomba" il kako se vec moderno zove.

Borci SAA nisu na "putu Islama" i da jedva cekaju da poginu.

Evo nek se javi hrabri, faca, mudonja na ovom forumu koji bi cekao da unisti ovo "vozilo" kad je vec probilo liniju i nije unisteno nedje tamo na pocetku....

Pa normalno da bi bjezao koliko me noge nose, tako ovi majmuni jedino i "povracaju" izgubljene polozaje. Krenu sa 10 vozila , vecinu neutralises neki prodju.... i normalno da ce biti bjezanija. Jok eto ceka ce debile da se raznesu medju njima. :run:
Young Erotica

#97566 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

los talibanos wrote:Ja mislim da ce ISIL uskoro postat gori problem u Idlibu nego HTS...sire se u onom dzepu brze nego sto sam mislio :roll:
Ista ideologija, isti ljudi samo druge zastave.
Challenger_

#97567 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Izgleda da je današnji dan na Hama-Idlib-Alepo frontu znatno uspješniji za SAA nego za franšize Al Qaede i satelite (narečenu, navodnu, šatro-opoziciju).
Challenger_

#97569 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#97570 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

zao mi brke
Challenger_

#97571 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

- Jedna od mapa u opticaju:

Image

Kosim linijama je označena teritorija koju je oslobodila SAA.
cbrt

#97572 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Vest o pre 3 sata u međuvremenu imali smo gomilu snimaka i najnovijih vesti...
sunceKOtepsija

#97573 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

say cheeeeese na ujgurskom
Image
Image
Image
Image
Challenger_

#97574 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Stiče se jaka impresija da su Ujguri bolji borci i od Čečena. Oni su, definitivno, nešto najbolje što ima - pazi sad - "opozicija". Image
sarajevoxxxx

#97575 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

PKK objavio da su oborili turski helikopter.
https://www.facebook.com/tev.sal/videos ... 918224487/
Locked